Jak předejít novoroční kocovině

31.12.2014 00:01
Drogy

Přinášíme rady sommeliera proti kocovině.

Na co si dávat nejvíce pozor při míchání alkoholu a jaké jsou nejhorší kombinace?

Míchání různých druhů likérů, destilátů, piva, vína určitě nikomu neprospěje. Nejhorší je kombinace alkoholu a cukru v něm obsaženém. Čím více alkoholu s cukrem, tím horší ráno pravděpodobně bude.
 
Vadí něčemu pití více druhů sektu v jednom večeru, nebo je lepší zůstat u jednoho typu?

Obvykle je lepší pít stejný druh, nicméně pokud budeme pít střídmě, vícero druhů zcela jistě neuškodí, obzvláště když si dáme různá vína k různým pokrmům v rámci jednoho menu. Tzv. zážitková gastronomie je dokonce  na ochutnávání více druhů postavena.
 
Co nám pomůže, abychom neměli druhý den kocovinu? Doplňovat tekutiny nealko nápoji, vodou apod.?

Za prvé zcela jistě pít střídmě, za druhé pokud možno nemíchat příliš mnoho druhů alkoholických nápojů a za třetí neustále doplňovat tekutiny, ideálně vodou. Alkohol tělo odvodňuje, proto je důležité doplňovat tekutiny nealkoholickými nápoji, a to raději méně sladkými. (Tip: Vitamin C pomáhá tělu zbavovat se škodlivin, takže jeho doplnění formou čerstvého ovoce nebo potravinového doplňku před večírkem rozhodně pomůže. Pokud to náhodou s konzumací alkoholu přeženeme, není od věci dát si ho i před spaním.)
Po čem nebudeme mít kocovinu zaručeně, je třeba nealkoholický Bohemia Sekt. Během výrobního procesu je u něj za vakua šetrně odebrán alkohol, takže se jedná o skutečný sekt se vším všudy, jen bez alkoholu.
 
Je nějaká opravdu špatná kombinace sektu a jiného alkoholu, ze které nám bude zaručeně špatně?

Pouze z kvalitního sektu nám být zaručeně špatně nemůže, problémy spočívají vždy v množství a kombinacích s ním spojených, jak už jsem psal výše. V rozumné míře by nám nemělo škodit nic.
 

Přidat komentář

 
* *