Reklama

Benzodiazepiny a závislost

V medicíně se jedná o vůbec nejpoužívanější psychofarmaka, prakticky všechna dnes užívaná anxiolytika patří do této skupiny. Jsou velmi často zneužívána jak uživateli drog, tak běžnou populací a lékaři je mnohdy dosti neopatrně a dlouhodobě předepisují. Jsou součástí mnoha domácích lékárniček.

Kromě anxiolytického účinku mohou mít také sedativní, hypnotický, antiepileptický, protikřečový a centrálně myorelaxační účinek (konkrétní účinky závisí na typu preparátu). Všechny léky mají různě vyjádřenou složku uklidňující, větší dávky téměř vždy vyvolávají spánek.

(Zne)užívané dávky jsou poměrně široké, zpočátku stačí jedna až několik tablet, postupně se lze propracovat až k několika desítkám. Léky jsou poměrně bezpečné při předávkování, pokud ovšem nejsou užity spolu s jinou tlumivou látkou. Zrádný je zvláště alkohol. Kombinace s alkoholem mohou vést ke smrtelnému předávkování.

Závislost na nich vzniká plíživě, má složku psychickou i fyzickou, odvykací stav se projevuje neklidem, návratem potíží, kvůli nimž byl lék původně předepisován. Vážnou komplikací mohou být epileptické záchvaty vedoucí i k úmrtí.

S hlavními a pro lékaře většinou žádoucími účinky látek této skupiny léků úzce souvisí i účinky nežádoucí, které použití léků komplikují. Nežádoucí účinky se zvýrazní ve vysokých dávkách a při dlouhodobém užívání, tedy nejvíce při zneužívání a závislosti na benzodiazepinech. Jsou většinou také způsobeny tlumivým účinkem na CNS, resp. ovlivněním určitých struktur mozku, např. limbického systému. Mohou však mít vliv i na jiné části těla nebo například na nenarozený plod.

Reklama

Mezi nejčastější nežádoucí účinky patří:

  • Únava a ospalost, které nastupují již v léčebných dávkách, a s nimi související prodloužení reakčního času, které může vést k selhání při obsluhování strojů, např. řízení auta.
  • Zmatenost ? při vyšších dávkách může dojít ke ztrátě orientace nejen v okolí, ale i v situaci, v níž se postižený nachází.
  • Intoxikovaný pak může být úzkostný, nebo dokonce agresivní a v záchvatu silné agresivity zaútočit na své okolí.
  • Narušení krátkodobé paměti, jehož výsledkem jsou tzv. okna, zvláště pokud je benzodiazepin užitý v kombinaci s jinou tlumivou látkou, např. alkoholem nebo heroinem. Nepamatování si toho, co se dělo v intoxikaci, je velmi častým steskem při jejich nadměrném užívání, resp. po jeho skončení. Postižení si někdy nepamatují celé týdny i měsíce svého života.
  • Ztráta motivace k řešení problémů ? souvisí s odstraněním strachu a úzkosti. Člověk přestává mít potřebu složitou situaci řešit.
  • Snížení svalového napětí ? zvláště po vyšších dávkách někdy intoxikovaní působí jako ?z hadrů?, mnohdy mají obtíže udržet se na nohou.
  • Přechod placentární bariérou a intoxikace plodu ? benzodiazepiny jsou plodem pomaleji metabolizovány, jejich užívání může vést k vrozeným vadám (např. k rozštěpům rtu a patra).
  • Užívání na konci těhotenství a v období těsně před porodem vede k abstinenčnímu syndromu novorozenců.
  • Přechod do mateřského mléka ? pokud žena užívající benzodiazepiny kojí, tak léky přechází s mateřským mlékem do těla dítěte. Kromě útlumu dochází i k velkému zatížení jater, v nichž se benzodiazepiny metabolizují, a brání tak odbourávání jiných důležitých látek, např. bilirubinu. Nakonec může dojít k trvalému poškození mozku.

Rozdělení:
Dělí se na skupiny jednak dle intenzity hypno-sedativního (zjednodušeně tlumivého) působení, jednak podle rychlosti eliminace (zjednodušeně vylučování) a tím i délky účinku.

  • Dle intenzity hypno-sedativního působení:

Léky s nejmocnějším hypno-sedativním působením se používají jako léky při poruchách spánku, léky způsobující slabší útlum jsou indikovány proti úzkosti.
Silná hypnotika: Rohypnol (fl unitrazepam), Nitrazepam (nitrazepam), Dormicum (midazolam), Halcinon (triazolam).
Léky způsobující slabší sedaci: Diazepam, Seduxen, Apaurin, Valium (Diazepam), Oxazepam (oxazepam), Rivotril (clonazepam), Lexaurin (bromazepam), Neurol, Xanax (alprazolam).

  • Dle délky účinku:

Dlouhodobě působící léky mají vylučovací poločas (tj. doba, za kterou se množství účinné látky v organismu sníží na polovinu) delší než 1 den. V jejich eliminaci hrají důležitou roli játra a při jaterních onemocněních se jejich vylučování zpomaluje.
Dlouhodobě působící léky: Diazepam, Seduxen, Apaurin, Valium (Diazepam), Defobin (chlodiazepoxid).
Středně dlouho působící léky: Lexaurin (bromazepam), Neurol, Xanax (alprazolam), Rivotril (clonazepam), Rohypnol (fl unitrazepam).
Krátkodobě působící: Oxazepam (oxazepam), Dormicum (midazolam), Halcinon (triazolam). Vylučovací poločas u těchto medikamentů je kratší než 12 hodin, jsou zatíženy vyšší pravděpodobností vzniku závislosti než léky dlouhodobě působící.

 

Zdroj: Drogy -otázky a odpovědi (Portál)

Reklama

Komentáře

Enigma (St, 9. 7. 2014 - 14:07)
Diazepam zjevně rovněž dobrý bude.

Sám však v rámci therapie somatické:-( závislosti na bensodiasepiny, formou dávek snižování, pokaždé zcela úspěch měl s Neurol-em.

Dormicum naopak dle zkušeností mojich, ano chutná mi nesmírně, jest jednak alespoň v praxi moji návykové extrémně a snižováním dávek z něj vyabstinovati, návyku se zbaviti nejde!!!

Nenávidím a hnusí se mi somatická závislost na hypnosedativa, jenže........:-) :-)
Edita Pěkná (Čt, 10. 7. 2014 - 02:07)
JSEM ZÁVISLÍ JIŽ NĚKOLIK...TRAMAL , DIAZEPAM , HYPNOGEN , CODEIN , STILNOX , OXAZEPAM , LEXAURIN , NEUROL , TRALGIT , ZALDIAR , BURONIL , APAURIN , NOVALGIN , HALOPERIDOL , FURON , ATB

POUZE SERIÓZNÍ JEDNÁNÍ.

!Vzhledem k druhu zboží zasílám pouze na dobírku.Poštovné a balné 100Kč

Veškeré zboží je originál zabaleno s uvedenou expirací a příbalovou informací.
Milus (Čt, 10. 7. 2014 - 22:07)
TRAMAL , DIAZEPAM , HYPNOGEN...Co to je za hnusarnu?? tady si maj lidi pomahat od tech svinstvech a ty chces s tim kseftovat?? Jdi do prdele,zoufalce!!!
Zuzka (Út, 22. 7. 2014 - 20:07)
Snazila jsem se zbavit...Jsem teď v podobný situaci, ráda bych snižovala Neurol podle MUDr. Ashton snižováním Neurolu a postupným nahražením Diazepamu a následně vysnižování Diáku, jenže moje doktorka má jiný názor. Takže teď mám jít do léčebny, zase mi to nepomůže, navíc jsem v situaci, kdy se mi ani náhodou nehodí odjet někam do léčebny, potřebuju být s rodinou. Prosím, neznáte někdo rozumného psychiatra, který by se mnou zkusil to snižování přes Diazepam ambulantně? Moc díky za jakoukoli radu
Enigma (Út, 22. 7. 2014 - 20:07)
do lecebny - tedy blazinec rozhodne nesel bych,ty v mladi zcela stacily mi.

zkusil bych pomalu a az k nule snizovat jen neurol.
mne to slo pokazde a dobre.

takoveho psychiatra neznam,neb na abstinenci nejak moc nejsem. :-)
D. J. (Út, 22. 7. 2014 - 21:07)
Nevysazujte nic ! Akorat si nezvysujte davky , to je cele a bez leceni..
Zuzka (Čt, 24. 7. 2014 - 11:07)
do lecebny - tedy blazinec...Já bych ráda snižovala, pozvolna a v pohodě, jenže mi ho doktorka nechce už psát, takže bych neměla na vysnižování. Mám nůž na krku, buď léčebna nebo jsem bez léků.
Enigma (Čt, 24. 7. 2014 - 12:07)
Což takhle v internetu hlubinách zaloviti a příslušné překupníky opatrně zkusiti? ;-)

Pozor!!! veliký na hnusné podvodníky!!! :-(
Zuzka (Čt, 24. 7. 2014 - 20:07)
Což takhle v internetu...Jo, no to je docela problém, jelikož jsou to většinou podrazáci, jak to poznat? Každý chce platbu předem na účet nebo minimálně dobírku a i tak nevíš, co ti pošlou, když se zeptáš na možnost osobního převzetí, začnou se vymlouvat, proč to nejde, samé blbé zkušenosi. Za jakoukoli skvělou radu díky
Pampeliška (Čt, 24. 7. 2014 - 22:07)
Jo, no to je docela problém,...Do těchhle internetových obchůdků bych nešla.
Jsou i legální způsoby, jak brát BZD. A za zlomek ceny. Nepochopím,proč něco, co ti doktor předepíše, bys měla něco dávat na černým trhu.
Kdyby to byl herák, nebo perník, tak to pochopím. Ale tyhle uspávadla, to není o nic nebezpečnější, než alkohol...
Pampeliška (Čt, 24. 7. 2014 - 22:07)
Já bych ráda snižovala,...Doktorka by měla vědět, že se to nesmí utnout najednou, že hrozí hnusné stavy, epilepsie, v krajním případě horší důsledky...
Tak bych změnila lékaře, který je osvícenější.

Promiň nečetla jsem vše, kolik toho bereš?
Enigma (Pá, 25. 7. 2014 - 19:07)
Jo, no to je docela problém,...Problémy často s nimi jsou. :-(

Zatím mne žádný podvodník nedostal, byť dva přímo snažili se.

Ty dobírky či dokonce platby předem, to běžné jest ale samo o sobě podvodníka neznamená to.

Kde jistotu nemáš, tak na poprvé jen jedno balení.

Nebo si někde ukecej Rp napsání.

Co tak asi čekáš, že Ti ještě na internet vystavím..... ;-)
doktorka (Pá, 25. 7. 2014 - 23:07)
Doktorka by měla vědět,...neví .....Pampeliška ví.
Pampeliška (So, 26. 7. 2014 - 07:07)
neví .....Pampeliška ví.Pampeliška si to vyzkoušela, a někteří lékaři se stále diví co takový absťák umí. Ale vědět by to měli, když takové léky předepisují.jinak je to v příbaláku taky. Bohužel ne každý doktor se dovzdělává, nebo to bere dostatečně vážně.
Jinak můj hlavní psychiatr byl osvícený a otevřený diskuzi o tom, jak pacient skutečně léčbu vnímá, a co mu to dělá. V tom jsem měl štěstí. zažila jsem ale i ty druhé, co o tom nic nevěděli a nezajímalo je to, a pacientovi ani nevěřili. I lékaři jsou jen lidé, a jsou mezi nimi velké rozdíly.
jiri (So, 6. 4. 2019 - 08:04)
pampelisko porad 2 a pul mg frontinu a stojim abstaky. nejhorsi vec je ta ze to izivam18 let samo v mensich davkach a nikdy nebyl problem 11 dubna mam nastup do bohnic a mam strasny strach dekuji
Zuzka (So, 26. 7. 2014 - 11:07)
Do těchhle internetových...To znamená najít lepšího psychiatra profesionálně nezdeformovaného prací několik let se závisláky na čemkoli, prášky, heroin, pervitin, tohle je docela problém, tihle doktoři nechtěj dát šanci snižovat ambulantně, pozvolna, jsou hrozně podezíraví a nedůvěřiví, na jednu stranu tomu rozumím, ale na druhou mi to připadá nefér. Mohli by aspoň dát šanci zkusit to ambulantně. Potřebuju najít nějakýho skvělýho psychiatra, ale nemám na to už moc času, za měsíc mám léčebnu, přivítám jakoukoli radu na mail Zuzi77cola na seznamu, díky moc
Thom (So, 26. 7. 2014 - 11:07)
Když již něco berete delší dobu , tak určitě není nutné chtít hned stím skončit. BZD je třeba brát tak aby jste nezvyšovali jejich den. dávku a brali je stále v konst.množství a pořád. Vůbec nic na tom špatné není a nechápu proč se někteří z vás tady chtějí "dobrovolně" mučit , když vám to jen uškodí! Diabetik taky musí brát až do konce života léky popř.inzulín apod..
Thom (So, 26. 7. 2014 - 12:07)
To znamená najít lepšího...Nemusíš do léčebny , to chceš ty sama od sebe ? Tam ti nepomůžou , jen se budeš trápit... Proč ??
Zuzka (So, 26. 7. 2014 - 13:07)
Nemusíš do léčebny , to...Já jsem začla brát větší množství, protože mi už to nižší nepůsobilo a doktorka mě do léčebny nutí, jinak mi přestane psát léky, mám nůž na krku, ale snižovat chci, jenže ambulantně a pozvolna, jen najít nějakýho doktora, co mi dá šanci
Mory (So, 26. 7. 2014 - 21:07)
Je to jednoduche, ihned vymen sveho "lekare"!
Magda (Ne, 27. 7. 2014 - 00:07)
Zuzko do léčebny rozhodně nechodˇ!!! Oni ti tam nepomůžou akorát tě tam zavřou a udělaj z tebe trosku. V léčebně ještě nikoho nevyléčili, to je mýtus. Akorát ti tam místo neurolu nasaděj jiný srágory, nějaký antidepresanty třetí generace či co.
Zuzka (Ne, 27. 7. 2014 - 14:07)
Zuzko do léčebny rozhodně...Já bych moc ráda změnila lékařku, jenže mám jít za měsíc do léčebny a mám strach, že za tu dobu nenejdu nějakého doktora, který by mě přijal s mojí závislostí a začali jsme cíleně pracovat na snižování léků, mám zkušenost, že se doktoři zaleknou a rádi přenechávají případy, jako jsem já, někomu, kdo se zabývá jen závislostmi, jenže já mám zkušenost, že tito lékaři bývají nedůvěřiví a podezíraví ke všem a nechtějí dávat šanci na ambulantní léčbu, nejraději posílají do léčeben, nejspíš je to pro ně nejjednodušší a taky možná nejlépe zaplaceno pojišťovnou. Hlavně se zbaví problémového pacienta, což je pro ně potenciálně úplně každý, kdo je závislý na nějakém léku. Léčebna nepomůže, mám už zkušenost, jenže mi asi nic jiného nezbývá, kdo by znal nějakého prima doktora, prosím poraďte, moc díky
Dawid (Ne, 27. 7. 2014 - 15:07)
Znám moc suprr lékaře psychiatra !! Ale záleží odkud seš ?? Okres Frýdek - Místek .. Jinak do léčebny opravdu nechod , nepomůžou ti tam ... jen se tam budeš trápit!
Jana Kopřivová (Út, 30. 3. 2021 - 13:03)
Ahoj můžeš mi prosím poradit, napsat sem jméno toho psychiatra? Děkuji
Zuzka (Ne, 27. 7. 2014 - 20:07)
Znám moc suprr lékaře...Z okresu Frýdek-Místek bohužel nejsem, jsem z Prahy
ale díky za podporu, Z
Pampeliška (Ne, 27. 7. 2014 - 21:07)
To znamená najít lepšího...Zuzko, to je hrozně narychlo takhle.
Nemůžeš to odložit a tak získat čas?

Máš pravdu, že pokud jde o závislosti, nejedná se s pacienty zrovna v rukavičkách. Já si to zažila u chlastu, a je to hodně ponižující. Ale zatím se jiný způsob nenašel.
Výborní jsou ale na tohle v Bílé vodě, v PL. Koukni na jejich stránky. Pokud by ses se svou lékařkou mohla domluvit, vysvětli jí, že by sis chtěla aspoň léčebnu vybrat. Do téhle se čeká 3-4 měsíce. Nahlásíš se tam a mezitím bude i dost času na případnou změnu lékaře, pokud by to bylo třeba.
Zuzka (Út, 29. 7. 2014 - 12:07)
Zuzko, to je hrozně narychlo...Je to narychlo, ale zdá se, že mi nic jinýho nezbývá, než do tý léčebny jít. Doktorka mě nechala naštěstí léčebnu vybrat, tak jdu tam, co jsem tam už udělala zkušenost, aspoň nemusím jít přes nějaké přijímací oddělení, ale rovnou na terapeutické odd. Doktorce jsem řekla, že je mi jasný, že mi to tam zase moc nepomůže, ale že tam jdu proto, že to chce ona, jsem z toho dopředu v háji
Pampeliška (Út, 29. 7. 2014 - 13:07)
Je to narychlo, ale zdá se,...Dělat to kvůli ní, to moc terapeutický efekt nemá...to ale jistě ví i ona.
Zuzka (Út, 29. 7. 2014 - 14:07)
Dělat to kvůli ní, to moc...Já jsem jí prosila, jestli bych mohla snižovat pozvolna podle stránek Benzo.org- MUDr. H. Ashton, je to studie Newcastle University a je speciálně zaměřená na snižování z benzodiazepinů, zaslala jsem doktorce v mailu odkazy na stránky i na videa- přednášky MUDr. Ashton, jenže v českém zdravotnictví, zvlášť psychiatrii není moc doktorů, co by měli pružné myšlení a dokázali zkusit něco jiného, než co je u nás léčení "lege artis", řekla mi, že si to rozmyslí a rozmyslela si to tak, že chce, abych zkusila znovu léčebnu
Martina (Po, 4. 8. 2014 - 12:08)
O léčebnách špatně píše jen ten, který to nedokázal. Ale to není vina léčebny, ale toho člověka. Je léčebna a léčebna. Já byla v Bohnicích, ty jsou naprd. Pak jsem zkusila Apolinář a abstinuji už delší domu a to jen díky nim. Sama bych to nezvládla. Ambulantně to nní moc účinné, protože to stejně leží na tobě a co si budem povídat, my závisláci nedokážem udžet kontrolu nad léky
Ondra (St, 6. 8. 2014 - 00:08)
Jsem 5 rokem na hypnogenu,...No. tak to, nechtěla by jste si někdy třeba udělat jeden den a jednou si tnb hypnogel nevzít Já nevím jk co máte na mysli :S
Zuzka (Čt, 7. 8. 2014 - 13:08)
O léčebnách špatně...Jo, tak to nemáte pravdu, že je to jen vina člověka a ne léčebny, léčebna je léčebna, ale podstatný je, jaký jsou tam právě doktoři, oni se tam dost střídají, no a taky, na jaké seskupení pacientů tam narazíte. Nemyslím si, že je moje vina, že jsem byla úplně v háji z toho, když se ve sprše podřezala pacientka, na kterou jsem samozřejmě narazila já, to by i se zdravým jedincem pořádně zatřáslo, Nemůže se nikdo divit, že mám strach z léčeben
Martina (Čt, 7. 8. 2014 - 14:08)
Jo, tak to nemáte pravdu,...Záleží na koncepci léčby, to je pravda. Ale buď jdeš do léčby s tím, že chceš přestat a tudíž tě nemůže ovlivnit, jestli je tam pár špatných lidí a nebo ještě uvnitř nejsi přesvědčená o tom, že chceš přestat a hledáš, proč to nevyšlo. Svést to na okolnosti je lehčí, než si přiznat, že je to jen na tobě a na tom, co jsi ochotna udělat. Doporučuji Apolináře, koncepce je tam skvělá, personál se k tobě chová jako k sobě rovné a narazíš tam jen na pacientky, které prošly pohovorem a tudíž tu léčbu opravdu chtějí
Zuzka (Čt, 7. 8. 2014 - 14:08)
Záleží na koncepci...To je ta snižovací kůra dlouhá 17 týdnů? To já si ale nemůžu dovolit z rodinných důvodů, tak co mám dělat? Je to příšerné, já to jasně chci snížit, kdyby to šlo , tak hned, nikdy jsem neměla sklon k nějaké závislosti, nepiju ani nekouřím, nikdy jsem nezkusila ani jedinou drogu, jenom tuhle z rukou lékaře, tyhle léky jsou fakt svinstvo a já už prostě nemám sílu se s tím prát a ještě v léčebně daleko od rodiny
tomino (St, 15. 10. 2014 - 19:10)
mam vsechny formy alprazolamu [email protected]
Lucia (So, 8. 11. 2014 - 19:11)
JSEM ZÁVISLÍ JIŽ NĚKOLIK...som tiež závislá na benzodiazepámínoch F13,ktoré mi obvodná akože "nevinne" predspisovala už od 16 rokov,teraz mám 26 a život je jedno veľké peklo bez diazepamu,detoxikácia je hrozná kto to nezažil nevie o čo ide k tomu vám nasadia ešte milon iných liekov aby sa to vyplavilo a keď príde človek domov cíti sa ešte viac sfetovaný a úplne mimo
Anna (So, 8. 11. 2014 - 20:11)
som tiež závislá na...Lucko a kolik mg toho diazepamu jsi brala a kde jsi byla na detoxu.
Petr (Út, 11. 11. 2014 - 19:11)
Lucko a kolik mg toho...jakou dávku a jak rychle Ti diazepam vysazovali?
Lucia (Ne, 23. 11. 2014 - 19:11)
Anna brala som asi 30 mg vďaka nemu som všetko stíhala,mala energiu,necítila som sa unavená až po čase keď si na to telo veľmi rýchlo zvykne a pýta si aj vyššie dávky,po dvoch rokoch som ostala na 8 mg je to peklo,menia mi antidepresíva chcem sa z toho proste dostať na detoxe sa s vami vôbec nebavia,dávku vám stiahnu rapídne dole z toho ,psychiku tlmia sedatívami ktorých názov vám ani nepovedia,boli sme ako tichí blázni a obvodná mi po návrate hneď polovičku liekov vysadila,človek si prejde krčmi to by bolo na dlhe rozprávanie držím palce
stano (So, 29. 11. 2014 - 13:11)
Hypnogen (zolpidem) neni...Já myslím, že vsetky lieky ktoré vyvolávajú závislosť, ako hypnotika a AD sú Benzodiazepiny. Tu je ten problém, závislosť.
""""""""""""""""""""'
Petr (So, 29. 11. 2014 - 16:11)
Anna brala som asi 30 mg...Jak už tady v diskusi několikrát zaznělo, čeští (a jistě i slovenští) lékaři včetně psychiatrů odvykání od benzodiazepinů řeší totálně špatně. Stačí si najít stránky profesorky Heather Asthon která téhle problematice věnovala celou kariéru a pročíst související odkazy, kde se všude udává vysazovat "rather too slowly than too quickly", tedy co nejpomaleji.
Její klasický manuál vysazování obnáší převedení na diazepam (to je u Tebe Lucie štěstí že jsi závislá na něm) a pak každý 1-2 týdny ubrat 1 mg. Na Slovensku jsou navíc na rozdíl od ČR dostupní i tablety 2mg, takže se to dá dobře realizovat. U mně to funguje dobře.
Novější britské manuály doporučují zůstat na stejné dávce i 4-6 týdnů a snižovat spíše po 0,5mg.
V každém případě v tomhle česká psychiatrie s metodami rychlého vysazování těžce zůstala v dobách "temna". Stačí si jinak zadat do googlu heslo "benzo withdrawal" a pročíst si jak se to dělá ve světě. Držím pěsti, Petr
PS: pro všechny kdo háží benzodiazepiny a antidepresiva do jednoho pytle tak mi můžete věřit, že tomu tak není. Antidepresiva návyková nejsou, jen též se nesmí naráz vysazovat. Navíc působí úplně jiným mechanizmem než benzodiazepiny, na jiné receptory v mozku...trochu si můžete zagooglovat a dozvíte se více.
Hnízdil (Čt, 11. 12. 2014 - 11:12)
CHtěl bych se zde zeptat,a pak bych si přál aby mi nškdo mohl erbálně nafackovat.Víc od této diskuse neočekávám.
Stalo se mi že jsem uklouzl a nabyl si kostrč,pak jsem na to nasadil benzodiazepin Lexaurin.Následně mi kamarád vnutil desítku piva,kterou jsem ze zdvořilosti neodmítl.Druhý den jsem si pro jistotu nevzal ani pilulku,ani alkohol,ale za týden se situace opakovala.Byl jsem pozván na oslavu narozenin,která se nedala odmítnout,tam mi nalili sklenici šampaňského a vrazili mi ji do ruku,že si chtějí přiťuknout.Zprvu jsem sklenici odmítl,protože jsem už měl v sobě lexaurin,ale zase mi to bylo blbé,když už mám nalitou sklenici v ruce ji hostitelům vracet.Další týden jsem se snažil nekonbinovat alkohol a lexaurin,ale v práci jsem se dostal do streových situací,takže se mi stávalo,že večer jsem si dal pivo po práci a na spaní si dal ještě lexaurin.Zkusil jsem vše vysadit,ale nejde to,upadám do deprese.
Pavel (Čt, 11. 12. 2014 - 13:12)
CHtěl bych se zde zeptat,a...Nafackuj si sám troubo,takovejch lidí ve starších dobých bylo z problémy a antidepresiva nebyly.
Chudáci vojáci,museli jít do války a nemohli si vzít lexaurínek a alkohol zrovna nenafasovali.
Jiři (So, 13. 12. 2014 - 01:12)
Začal jsm brat APOZOLPIDEM 10mg.musímji brat stale vice avice aby usnul.Opustila mě manželka i klukem nemohl jem spát tř,čtyř dny po sobě tak jem začal po poradě s lékařm tento přípravek,ele stále jsm zvišoval dávky zdá se že jsem si vypěstoval závislos.Už nemúž takhle dál pomozte mi.
jiřina (Ne, 28. 12. 2014 - 22:12)
čau já beru buspiron a fluzak a večer trittiko a lečím se uš hodně let a diazepan uš aní nepotřebují




jiřina (Ne, 28. 12. 2014 - 22:12)
čau já beru buspiron a fluzak a večer trittiko a lečím se uš hodně let a diazepan uš aní nepotřebují




Enigma (Po, 29. 12. 2014 - 08:12)
Je možné na spánek...Žádná negativní interakce mne nenapadá.

Z hlediska hypnotického ephektu však to analgetikum považuji za zbytečné.
tak (Po, 29. 12. 2014 - 09:12)
Žádná negativní interakce...jaká kombinace na spani, když zolpidem nestačí? Poraď
Enigma (Po, 29. 12. 2014 - 09:12)
jaká kombinace na spani,...Co Dormicum a třeba i bez kombinace, případně s Neurol.

Upozorňuji však, že na hypnotika tolerance i závislost rozvíjejí se, že nejde dlouhodobě usínati po dávce stejné.
Velmi snadno se časem můžeš vysoko značně dostati.
H (Po, 29. 12. 2014 - 11:12)
kombinace Neurol (1mg samozřejmě) - jedna nebo dvě tablety plus Quentiapin 200 mg je zaručená kombinace. Nebo já brala samotný Quet. dvě tablety 200 mg a usnula jsem vždycky. Quet.by ani neměl být návykový, já jsem závislá na bzd a tohle mi doporučila psychiatrička jako bezpečný lék.
Reklama