Reklama

Těhotenství po čtyřicítce

Franta (Út, 8. 7. 2008 - 23:07)

jakýpak nefér! pokud si na to troufáš, a půjde to, co je na tom nefér!

Daniela (Út, 8. 7. 2008 - 23:07)

Michaela, co blbneš, proč by to bylo nefér? Pokud se na to cítíš, a máš partnera, se kterým by to stálo zato, mít dítě, proč ne?

Špunt (Út, 8. 7. 2008 - 23:07)

Nevím, Leno, co tím článkem z Blesku autor chtěl říct... Asi to, že čtyřicítky mají ještě dost času...

michaela (Út, 8. 7. 2008 - 15:07)

Ahoj holky, je mi 46, mam dve deti 23 a 15, zdrave, sama jsem taky zcela zdrava. Mam mladsiho partnera, rodinny typ, byl by skvely tata. Moc rada bych s nim chtela mit detatko. Myslite, ze jsem moc stara, ze je to nefer k evet. diteti - mit starsi mamu?
Vsem ostatnim, cp se snazi, drzim palce.Michaela.

Iva (Út, 8. 7. 2008 - 07:07)

Kate,držím pěsti ať se podaří Ti otěhotnět a zdárně porodit zdravé miminko.Já jsem v podobné situaci. Je mě 41 a už přes rok se snažíme a zatím se nám taky nedaří.Byla jsem na různých vyšetřeních a je zatím vše ok a lékaři mě v otěhotnění nebrání.

lena (Po, 7. 7. 2008 - 10:07)

a tímto článkem chtěl autor říci co..

Sedmdesátiletá (Po, 7. 7. 2008 - 09:07)

Porodit dvojčata, to je samo o sobě slušný "výkon". Ale v sedmdesáti letech? To už je přímo rekord. Povedlo se to v sobotu Indce Omkari Panwarové. Narodili se jí chlapeček a holčička. Přestože na svět přišli o měsíc před termínem císařským řezem a váží necelý kilogram, jsou podle lékařů v naprostém pořádku.
Její porod sice nikdo nezpochybňuje, ale k tomu, aby byla oficiálně uznána za nejstarší matku světa, jedna drobnost chybí. Žena totiž nemá rodný list, což ale u indické venkovanky není nic výjimečného.
Podle internetových stránek BBC tvrdí, že v době, kdy Britové opustili Indii (1947), jí bylo devět. Z toho plyne, že letos překročila sedmdesátku. Nedokáže-li však svůj věk věrohodně prokázat, pochybná priorita nejspíš zůstane Španělce Carmele Bousadaové, která předloni porodila zdravá dvojčata v sedmašedesáti."Jestli jsem, nebo nejsem nejstarší matkou na světě, to pro mě nic neznamená. Chci jen vidět své děti a starat se o ně, dokud budu moci," citoval Omkari Panwarovou indický tisk.Proč se vůbec tato dáma, která už má dvě dospělé dcery a pět vnoučat, odhodlala na stará kolena podstoupit umělé oplodnění? Prý toužila dát manželovi mužského potomka, který by zdědil jejich malé hospodářství.Sedmasedmdesátiletý manžel podle britského deníku The Sun zastavil půdu a prodal všechny své buvoly, aby měl na drahý lékařský zákrok. "Jsem nekonečně šťastný, teď máme syna," tvrdil Charan Singh Parwan. "Modlili jsme se k bohu, navštěvovali svatá místa, až to konečně vyšlo," dodal.Gynekoložka Nisha Maliková, která provedla císařský řez v Muzaffarnagaru ve státě Uttarpradéš, neskrývala překvapení. "Když mi tahle stará žena oznámila, že je v jiném stavu, byla jsem v šoku. Za svou dvacetiletou praxi jsem o podobném případu nikdy neslyšela. Natož abych u něj asistovala," dodala pro The Sun.

dana (Po, 7. 7. 2008 - 08:07)

Já byla na tom podobně jako Kate, nyní čekám chlapečka ve svých 42 letech, snažili jsme se víc jak rok a já to pomalu vzdávala, byla jsem nervozní a podrážděná a ta psychika prostě všechno brzdila, tak jsme na to přestali myslet a ono to samo přišlo, když už jsme to nečekali.Chtěla jsem jen říct, jak se člověk moc snaží tak to má snad opačný účinek,to je jen moje zkušenost.Držím Kate palce, všechno má svůj čas a ono to půjde

Lenka (Pá, 4. 7. 2008 - 23:07)

Ježiši, Kate, pročpak se cítíš méněcenná? Coby za to jiná dala?!

Marjánka (Pá, 4. 7. 2008 - 22:07)

Kate, drž se, nejenom tady ti většina ( kromě pár rejpalů) drží palce...

Kate (Pá, 4. 7. 2008 - 20:07)

Simčo moc ti děkuju za podporu a takovou povzbuzující odpověď, protože jsem na pokraji zhroucení. Cítím se méněcenná, ale snažím si dávat ještě naději. Doktoři nemají vždy pravdu a myslím, že psychika dokáže hodně. Tak snad se to povede a já na svět taky přivedu potomka. Držte mi palce a ještě jednou děkuju

sajmona (Pá, 4. 7. 2008 - 17:07)

mila Kate, muj nazor je takovy, ze pokud uverite tomu co rika lekarka, tak se to stat muze, ale naladte se sama na sebe, jak to citite vy, kazdy clovek je original a nelze to shrnout a brat podle statistik lekarskych. me bude take 41 v zari, mam krasnou zdarvou holcicku a rodila jsem ve 39 letech. Pravdou je, ze to neni me prvni dite. mejte viru, ze mimnko prijde a delejte vse proto, abyste byla v pohode a nenechte se odradit....pokud ma minko prijit, prijde a je jedno kolik vam je let a zda je prvni nebo treba pate. drzim vam palecky a verte prirode a sobe to je nejdulezitejsi. simca

Kate (Čt, 3. 7. 2008 - 22:07)

Pravého muže jsem našla teprve před dvěma lety a svoji jsme už téměř rok. Za tři měsíce budu mít 41 a manželovi bude 38. Pokoušíme se o první miminko, protože ho oba chceme. Při prvních testech jsem, ale měla FHS 19,7 a teď mám 20 a jen 2 folikuly. Doktorka mi říkala, že v mém věku je možnost otěhotnění velice malá. Asi má na mé plodnosti i co dočinění kouření. Ostatní hodnoty při testu nebyly také v normě. Hodně mě to mrzí, že jsem dříve myslela jen na kariéru a nehledala pravého muže dříve. Teď se bojím, že mě muž opustí, protože nemůžu mít děti a raději si najde nějakou, která je mladší a děti mu splodí.
Myslíte si že mám ještě šanci otěhotnět? Byla jste některá na tom taky takhle a pak jste zázrakem otěhotněla?

Návštěvník (St, 11. 6. 2008 - 20:06)

Anajet já myslím, že ten příspěvek není zlý. Možná že jen chtěl říct, že ve čtyřiceti opravdu nemusí být těhotenství problém, že jako problém se to může jevit až ve vyšším věku.

Anejet (St, 11. 6. 2008 - 19:06)

Z toho posledního příspěvku je mi smutno hlavně,že dokážou být lidé,tak zlí!!!Tady je nazev rubriky Těhotenství po 40 a né v důchodu. Já jsi mylím,že nás,které si přejeme potomka po 40,předešlý příspěvek nechá v klídku.Já si,jen myslím,jak praví jedno pořekadlo'Na každou ..... se vaří voda.Věřím,že si tady budeme vyměnovat svoje zkušenosti a né,aby se tady jeden druhému posmíval. Všem,jinak držím palce at se zadaří!!!!

Žádnej strach! (St, 4. 6. 2008 - 21:06)

http://www.blesk.cz/clanek/91006/kdyz-si-vyjde-matka-s-dcerou.html

Jess (Út, 29. 4. 2008 - 10:04)

Mohly byste prosím napsat,jaké vyšetření se musí podstoupit ve starším věku? Je mi pětatřicet a zatím se mi nepodařilo najít toho správného partnera,se kterým bych mohla mít dítě,založit rodinu a mám samozřëjmě trochu obavy,protože už na těhotenství nejsem nejmladší.
Moc vám děkuju

jarka (Út, 29. 4. 2008 - 09:04)

ani já to nějak neplánovala, přišlo to samo, nevěřila jsem tomu, měla jsem normální MS, šla jsem na kontrolu a pak už viděla tlukoucí srdíčko.

ivča (Út, 29. 4. 2008 - 08:04)

já to tedy neplánovala,dokonce jsem už podle lékařů byla neplodná,tudíž jsem nemusela osm let používat žádnou antikoncepci.Po osmi letech si to příroda rozmyslela a nadělila mi mimčo.takže já jsem takový plány neměla.

Jana (Po, 28. 4. 2008 - 16:04)

To by mě taky zajímalo. Myslím, že je lepší se pokoušet v mladším věku a rozhodně to neplánovat tak pozdě. Ale pokud to dřív prostě nejde, tak starší maminky samozřejmě podpořím :-) Ale sama bych se bála komplikací ze strany miminka i sebe.

Reklama

Přidat komentář