Reklama

Těhotenství po čtyřicítce

*** (Pá, 14. 1. 2011 - 17:01)

a co takhle si uvědomit, že kdyby takhle uvažovala Vaše matka, tak byste tu asi nebyla, že?

(Pá, 14. 1. 2011 - 00:01)

Píšu sem opačný pohled..Já i můj muž, jsme měli takové rodiče. Je to pro vás sice fajn,ale co my? Jsme dávno sirotci, moje děti nemají prarodiče..Vlastně nemáme už skoro nikoho. Kdyby matka ve vašem věku,alespon plodila s mladším partnerem, nez je ona sama..Proto se nezlobte,ale v naší rodině se tohle odsuzuje..Čtu tu věk, matka 43 a otec skoro padesát..Tak to je ještě horší,nez jsem to měla já.Na tohle by měli lidi myslet.Dá se to omluvit tehdy,když do té doby nemohly děti mít. Ale jinak to beru jako sobectví. Moji rodiče neměli antikoncepci!Ta neexistovala

taky nevím, jco (Čt, 13. 1. 2011 - 22:01)

Ahoj všichni moji...Milá Radko, nejsem těhotná, ale několikrát jsem přemýšlela, co bych udělala, kdybych ještě byla. Určitě bych se rozhodovala podle svých pocitů a přání, svého partnera (jen můj názor, že dítě má mít oba rodiče pokud možno ve společné domácnosti denně k dispozici) a podle svého gynekologa (v mém případě gynekoložky, které věřím).
Hodně štěstí v každém případě!;-)

Zuzka (Čt, 13. 1. 2011 - 20:01)

Ahoj všichni moji...Ahoj Radko,
letos mi v červenci bude 43 let naše mala,tedy nejmenší má za týden jeden rok.Jinak máme děti 23,21,19 a 16,5roků. Už jsem i babička.Těhotenství se mnou prožívaly holky tady na síti taky.Nebudu lhát někdy je to záhul,ale neměnila bych.Šla bych do toho znovu.Ted už malá volá máma a tak je to úžasné.Chodí na nočník,řádí jako torpédo.Není v tom rozdíl proti tomu když jsme měli starší děti.
Jani to jsem ráda,že jsi se ozvala,už jsem si říkala co je s vámi.Fajn,že prcek kope.Měc ten náš ted taky.Zrovna přiběhla a mnam, mnam.To znamená ,že chce nakojit.Plácá mě a říká mnam ,tam.
Marci s Kačkou jsem to měla podobné.Přešlo jí to v pubertě a začalo zase v těhotenství s Viky.To zvládnem,horší je ,že Viky astma zhoršuje i mléko.Má už bezmléčnou a bezlepkovou dietu. Je toho na jedno mrně hodně.Ale Míša má bezmléčnou a bezlepkovou dietu už roky ,tak to pro nás není tak těžké té malé vařit a péct.O to líp,že se jí pak řekne podívej strejda to ,či ono taky papá.Konec konců ,když to stejné papá i Terezka tak to Vikulce nebude líto.Alternativ běžného jídla i mlsání je hodně.
No nic holky jdu nakojit a uspat Delfínka,držte se ,zase se ozvem.

jana (St, 12. 1. 2011 - 22:01)

ahoj, já byla ve stejné situaci, a vím, že kdybych si to nechala vzít, nebylo by to ono a ten směr, jaký nastal je nádherný...byla jsem na různých vyšetřeních a věř, že mi doktoři sdělili, že dnes odhalí každou vadu včas a máš čas jít případně, kdyby to nedopadlo na přerušení

Ivanna (St, 12. 1. 2011 - 14:01)

Ahoj všichni moji...Ahoj Radko a ostatní,je mě 43 a půl a mám miminko,kterému je dnes přesně měsíc.Je to náš vymodleneček.Předtím ,když jsem otěhotněla, tak jsem samovolně potratila.Už jsem si vůbec nepomyslela ,že by se nám to povedlo,a on se stal zázrak s velkým Z.Najednou těhoteství probíhalo bez problémů,já se cítila velice dobře a můžu říci,že jsem si těhotenství moc užívala.Byla jsem na různých vyšetření a vždy mě bylo k mé úlevě sděleno ,že je vše v pořádku.Ani jsem nemusela jít na plodovku.Dnes se těším se zdravou holčičkou a pro změnu si užívám a vychutnávám mateřství.
Je na posouzení každé z nás jak se cítíme být matkou v pozdějším věku, ať už zdravotně nebo psychicky.Já měla to štěstí ,že jsem se nesetkala ve svém okolí,že by na mě koukal zkrs prsty mít v dítě v tak pozdním věku ,ale naopak.
Všem co touží mít miminko po 40-tce, držím pěsti ,aby se jim to povedlo.

Janina (St, 12. 1. 2011 - 14:01)

Ahoj Radko,
pokud Ti to pomůže v rozhodování - mě je 42. V době kdy budu rodit mi za pár dnů bude 43 - takže taky žádná sláva. Příteli je o 6 let více - tzn. 48. To, že máš strach ze zdravotních důvodů prcka je pochopitelné. Vzhledem k tomu, že ale patříš do rizikové skupiny, Tvoje (Tvůj) Dr. Tě jistě pošle na amniocentézu. Tam vývojovou vadu odhalí. Za tím, jak se k tomu budou stavět děti z Vašich předchozích manželství se neohlížej. Je to Tvůj život a Tvého přítele. Děti vyletí z hnízda a Vy byste zůstali sami. Pokud by Vás však za to soudily, nezlob se, byla by to jen jejich sobeckost. Moje děti už jsou dospělé (23 a 21let), ale věř, že na malýho se těší, ikdyž se to, zvlášť v dceři, napřed muselo zlomit. Tak trochu žárlila a teď už jde prohlížet bříško, jak tam prcek sebou mrská. Je to krásný čekání :-)))) Držím palečky ať se správně rozhodneš.

Radka (St, 12. 1. 2011 - 12:01)

Ahoj všichni moji rádcové,
mám velké dilema, nechtěně jsem otěhotněla a to ve věku 44 let. Jsem rozvedená a má již 2 dospělé děti. Můj přítel je o 3 roky starší, má taky dospělé děti a není proti si miminko nechat. Já ale mám strach přesně ze zdravotních důvodů, ne mých, ale spíš toho prcka, když je mi tolik. A taky vím, že naše děti z předchozích manželství by z toho na větvi rozhodně nebyly, již jsme měli dřív na toto téma hovory. Můj první pocit byl interrupce, ale když si tady čtu ty optimistické příspěvky starších matek, začínám váhat..

Janina (Út, 11. 1. 2011 - 10:01)

Ahojte děvčátka,
moc moc moc se omlouvám, že jsem se dlouho neozvala. Už týden před svátkama jsem měla milého doma a to já ten čas trávím úplně jinak než na netu. No a teď jsem zase doma já a k PC se dostanu akorát tak, když se brzy vyspím :-))))) Jsem na neschopence, ale ne kvůli těhotenství, ale kvůli průduškám. Už od začátku listopadu mě trápí pořád nějaká viróza, jsem pořád na hromádce, tak jsem šla hned po novém roce k Dr. Zjistila, že mám chycenou průdušnici (a to jsem 14 dni před tím byla na plícním a tam nezjistili nic:-(((). Jinak jsme s malým v naprostým pořádku. Kope 1. ligu :-)))))

Marcka (Po, 10. 1. 2011 - 17:01)

Zuzi,to mi ji je fakt líto,úplně mě z toho mrazí.Já si jen pamatuju,že jsem měla pořád nějaké antibiotika v sirupu,bylo mi z toho špatně,plivala jsem to do polštáře,chodila jsem na inhalace,dokonce jsme byli na Slovensku na léčení v jeskyních,ale to už jsem byla větší,přešlo mě to až v pubertě a pak se mi to vrátilo,jak jsem byla v pátém měsíci se synem,tak jsem najednou nemohla dýchat,tak jsme hned jeli do špitálu.Pak klid než jsem děckám pořídila křečka,jak jsem ho čistila,myslela jsem,že se udusím,tak musel pryč.No a syn to má po mě.Tak snad to i u vás přejde,vím,že to jsou nervy a strach,ale musíte doufat.
Jaňulko ozvi se,jestli jsi v pořádku?

Zuzka (So, 8. 1. 2011 - 21:01)

Ahojky děvčata,
Ivi,jsem...Ahoj holky.
No Marci Vikulka má Ventolin 2* denně a dřív k němu měla Ecobek a ted Flixotait a taky dvakrát denně.Má potíže s dýcháni,klidný nádech u Terky je 36 za minutu a Viktorka má 75 za minutu v klidu.Dýchá ten náš chrousteček jak lokomotiva.Někdy se mi až svírá srdce když vydím a slyším jak ta malá těžce dýchá.Máš nějakou radu? Když byla Katka malá tak ty foukátka neměla jen jí dávali injekce a léky na polykání drtila jsem je do čaje.Je hrozné vidět jí když jí musí katka dát masku s kyslíkem aby se neududsila při zánětu prudušek.Vikulinka je hodně citlivá na každý bacil,hned ji sklátí všechno.Terka se naládovala i granulema od psa a nic.Pohoda,krkla si jak starý chlap vypila hrnek čaje zapila to mlikem ode mne a spala tři hodiny. Terka je odolná.Terka bude aspon Viky chránit,mají se rády už ted se pusinkují kdykoliv jsou spolu.
Ivulko ,chyběla jsi nám,já vím je to těžké.Snad se poštěstí tak moc bych Vám to přála.janulka se mi taky dlouho neozvala snad je v pořádku i s malím prďolkou.
Jinak co mají naši kluci práci a od třetího jsem s malou sama doma skoro celý den je víc mazlivá,je jí smutno.

Marcka (So, 8. 1. 2011 - 17:01)

Ahojky děvčata,
Ivi,jsem moc ráda,že ses ozvala a jsi v pořádku,myslela jsem na tebe,protože jsem ty vánoce taky nějak probrečela a to se s tebou nemůžu ani srovnávat.Dobře,že jsou za námi.My taky nic,už to začínám vzdávat ani se na to už nějak nesoustředím.Mrzí mě to,ale co se dá dělat.Jinak máme hrubou stavbu a makáme teď vevnitř,tak snad příští zimu už budeme bydlet,je to náročné.
Zuzi,ty máš pořád aspoň veselo,nenudíš se.Prďolky dávají zabrat.A Vikinka musí užívat nějaké léky nebo jí musíte foukat sprej?Bobek malý,vím co to je,měla jsem astma taky,jak jsem byla malá.
Jani,ještě se nám ozvi ty,jak se daří,doufám,že je vše v pořádku.

Iva (So, 8. 1. 2011 - 02:01)

Ahoj Marci a všechny.
O Ivu...Ahojte děvčátka,
byla tady taková zvláštní diskuze,tak se mi nechtělo ani psát.Jsem ráda,že už je čas svátků za mnou.Zuzi,děkuji za vše a omlouvám se,že jsem se neozvala,ale nenašla jsem sílu na nic. Všichni očekávají,že čas všechno utlumí,opak je pravdou,smutno je čím dál víc a bolest stejně intenzívní.Stále doufáme v zázrak a ten se nekoná...Přesto,že nepíši,tak sem poměrně často chodím a čtu si vás.Marci,jak je to s Vámi? Čtu,že stále bojujete v dočasném příbytku a ani na Vás se zatím štěstí v podobě miminka neusmálo.Stále si říkám,že Naděje umírá poslední a Zázraky se dějí :-))) Mějte se krásně,zase se ozvu...

Zuzka (Po, 3. 1. 2011 - 08:01)

Ahojky děvčata,
tak jak...Ahoj Marci a všechny.
O Ivu mám taky strach,psala jsem jí přez PC i mobil,ale nereaguje.Tak nevím jak to zvládá.
U nás je to sranda.Viky se stromek nijak nedotkl,jenom kouká opodál a culí se.Ona je taková křehulinka.Foukneš a ona se oklepe.Maminčin mazlíček.Je to tím jak moc je nemocná.Je to těžký astmatik.Katčula si zažívá s dcerou to co já s ní když byla miminko.
Terka je tak říkajíc ,,bojvnice Xena"Je sice o půl hlavy menší než vnučka,ale o dvě kyla těžší.Už má deset kilo.To kojení jí jde k duhu.Stromeček jsme chvála bohu přivázali k topení,tak nájezd ustál.U Terky platí co nepřibiješ nevydrží.Holky dostaly hromadu hraček co vydávájí nějaký rámus,tak je u nás veselo.Užasní jsou Včelí medvidci,zmáčkneš ručku a hrají ty písničky,nebo Míša Kulička to je stejné.Holky si je hned zaláskovaly,kočárky je zatím nezajímají a s panenkou Terka mlátí o zem jako kladívkem.Viktorka panenku pusinkuje a tulí se k ní.Terka bude pěkné vybíj okno.Když upadne ani to většinou nezaznamenáme,oklepe se a nic postaví se a jde dál.Viky pláče kvůli každe blbině.To tak obě strčit do pytle a zaštěrkat.Vypadly by dvě ideální holčičky.Tak je jedna Rambík a druhá Křehulka.Holky se mají rády každé ráno když tu jsou se pusinkují na uvítanou a pěkně si už pohrají.Jsem ráda,zatím jedna na druhou nežárlí mají stejnou péči i lásku.A mě se doma říká Mabi.
Taky všem přeji jen to nejlepší v Novém roce ,všechna splnění tužeb a přání.A hlavně pevné zdraví.

Michaela (Ne, 2. 1. 2011 - 16:01)

Ahojky děvčata,
tak jak...Díky, Marci.
Snad už se letos zadaří...:)))

Marcka (Ne, 2. 1. 2011 - 16:01)

Ahojky děvčata,
tak jak jste prožily vánoce?My celkem v klidu a pohodě,akorát to topení v krbu celé noci mi lezlo na nervy,byla celkem zima,tak jsem vstávala a přitápěla,ať do rána nezmrznem,nikdo jiný se v noci nevzbudil,tak to bylo na mě.
Zuzi,co prďolky,co říkaly na stromeček a dárečky?
Jaňule a co ty,už máš všechny výsledky?
Ivča s námi nějak přestala komunikovat,to mě mrzí.Snad se ozve.
Jinak všem přeju zdravíčko,štěstíčko,pohodu a lásku do nového roku,maminám,ať jsou prďolky zdravé a hodné,těhulkám,ať vše dobře dopadne,no a nám ostatním,ať se v tom novém roce zadaří.

Návštěvník (Ne, 28. 12. 2008 - 13:12)

ahojte info o tehu www.tehotenstviaz.cz

mirka (Ne, 28. 12. 2008 - 12:12)

i já přeju další krásné zdravé mimi,o tomhle je život-radovat se z dětiček.Bůh vám požehnej.

Lenka (Ne, 14. 12. 2008 - 13:12)

Tato 3 deti: Znám takových rodin víc a vůbec mi nepřijde, že by to bylo nezodpovědné. Naopak by bylo nezodpovědné před tím utéct. Přeji hodně štěstí a zdraví vám všem :-).

závidící (Ne, 14. 12. 2008 - 00:12)

Ach jo, někomu to přece vyšlo, brala bych to i přes ten věk hned, nám se nedaří....

Reklama

Přidat komentář