Reklama

Těhotenství po čtyřicítce

Míla (Čt, 22. 4. 2010 - 22:04)

Mio, byla jsem v úplně...Dano, to zní jako pohádka...

dana (Čt, 22. 4. 2010 - 18:04)

Mio, byla jsem v úplně stejné situaci, můj parter taky neměl děti, šla jsem do toho..dnes máme kloučka rok a půl a on je z něj celý pryč i jeho rodina.Dnes je vše úlně jiné, těhotenství bez problémů a můžu Vás ujistit, že v porodnici jsem nebyla zdaleka jediná, kdo měl dítě v pokročilejším věku a z toho jsem měla hrozný strach abych nepůsobila jak exot.Nyní jsme se pustili i do stavby domku a vůbec vše nabylo úplný jiný směr...přeji hodně štěstí

mia (Čt, 22. 4. 2010 - 16:04)

Mio, a Vy ještě o dítěti...Janino, o dítěti přemýšlím léta. Mám dospělého syna, ale vždycky jsem tak nějak počítala s tím, že druhé dítě ještě určitě mít budu. Vše bylo jinak. Ale před dvěma lety jsem potkala svého současného partnera, je o 3.5 roku mladší, děti nemá a asi i proto, že mě do ničeho netlačí, opět o dítěti s ním uvažuji. Jeho rodina by dítě uvítala (dokonce ne jen jedno.., partner je z pěti dětí). No, moje maminka to bere "vážněji", snad je její názor i zodpovědnější a realističtější.
Škoda, že mě moje maminka neměla později, to bych "jistě" znala odpověď. Přeji Vám pěkné odpoledne, mia.

Hanka (St, 21. 4. 2010 - 15:04)

Hanko, děkuji za Váš...To jsem pochopila ze uz vam bude pres 40. Myslela jsem to jen jako takovou poznamku na okraj, ze kdyz nekdo napise ze je zena ve 30-ti babka, tak to proste vnima ze sveho "mladeho" pohledu a tudiz jeho nazor na tu dokonce 40ti letou maminku neni podle me prilis relevantni a nedala bych se jim ovlivnit.

Janina (St, 21. 4. 2010 - 14:04)

Hanko, děkuji za Váš...Mio, a Vy ještě o dítěti uvažujete nebo chcete jen znát názor? Mě bude 42 a o dítěti ještě vážně uvažuji. A nejsem v naší rodině jediná. Kdyby si to kdysi rozmyslela mít dítě po 40-cítce moje babička, já tu vlastně ani nemusela být..... Bylo jí stejně jako nyní mě.....

mia (St, 21. 4. 2010 - 14:04)

A nedejte se odradit nazory...Hanko, děkuji za Váš názor, ale mně bude 45...

Hanka (Út, 20. 4. 2010 - 16:04)

A nedejte se odradit nazory 18ti letych maminek, ze ony by nechtely mit dite jako "babka ve 30-ti". To je nazor, ktery jsem dneska cetla. Jako 31ti leta prvorodicka jsem se musela smat - jako babka opravdu nepripadam:))))

Hanka (Út, 20. 4. 2010 - 16:04)

Ahoj Mio, uz jsem tady na diskusi psala, ale klidne napisu znovu. Moji mamce bylo skoro 40 kdyz se konecne dockala ditete - tedy me. O dva roky pozdeji se narodila sestra.
Pokud jde o nejake divne pohledy jinych lidi, spoluzaku, sousedu a podobne - nikdy jsem nic nezaznamenala. Nikdy mi to vubec neprislo, ze jsou moji rodice nejaci jini-starsi. Mozna i proto ze jim jejich vek nikdo nehadal, takze to nebylo tak napadne.
Pokud jde o sportovni aktivity a jine zazitky - sportovani jsme si moc neuzili, ale to spis proto ze nasi obecne nebyli sportovni typy a nejsem ani ja. Jinych zazitku jsme si uzili dost - na nasi chate, na vyletech a podobne.
Negativni stranky - jeste mi nebylo 18 a rodice sli do duchodu, takze byli jaksi stale doma a hodne nas kontrolovali. Jejich nazory mi v puberte pochopitelne prisly hrozne:), ale podobne to vnimali i spoluzaci mladsich rodicu.
Kdyz se ted divam zpetne, ano rodice byli "ponekud staromodneji" a hodne nas hlidali.
No a s tim vekem a odchodem do duchodu byla spojena i spatna ekonomicka situace nasi rodiny, dva duchodci a dva studenti, takze penez jen tak tak.
Od 17 jsem chodila na brigady a krome bydleni a jidla u rodicu jsem si na vsechno (obleceni, kosmetika, knihy, kino, dovolena, ridicak) vydelavala sama - rodice by penize uskudlili, ale radeji jsem chtela mit volnost a koupit si takove rifle jake chci ja a ne nejaky staromodni model co by asi vybrala mamka:)))
Myslim ze dneska se vsechno trochu posunuje a 40leta zenska muze byt "moderni kocka" coz moje mamka proste nebyla. V 50 letech kdy dospivala se proste takove veci jako holeni nohou atd. nedelaly, holky se ve 20 vdaly a bylo to.
No a jeste jedno negativum, tatka uz se vnoucatek nedocka:(
Celkove ale v pohode a proti starsim rodicum obecne nic nemam.
Asi je to ted zmatek, ale specham a tak jsem to vychrlila bez ladu a skladu.

Klára (Út, 20. 4. 2010 - 16:04)

Mio, i když nejsem dítětem starších rodičů, měla jsem kolem sebe spolužáky a kamrády s různě starými rodiči a řekla bych, že vždy záleží na povaze rodičů a ne na věku. Je plno dvacetiletých rodičů, kteří s dětimi nikdy nejedou na hory - třeba i z finančních důvodů a naopak existují čilí sedmdesátnici, kteří jezdí na hory pravidelně - viz. např. Ondřej a radoslav brzobohatý - myslím, že Ondřejovi nikdy nevadilo, že má staršího tátu - dodnes s ním jezdí na dovolené.
Ale určitě existují děti, kteří mají ve dvaceti šedesátileté rodiče - invalidní důchodce. Ale ti jsou i mezi čtyřicátníky. Takže jak jsem napsala, vždy je to individuální a dítě si vybírat nemůže - dítě se buď narodí nebo nenarodí.

mia (Út, 20. 4. 2010 - 16:04)

Zdravím všechny spokojené maminky. Mám otázky spíše z pozice dítěte, které se narodí více než čtyřicetileté mamince, na něž si nedokáži odpovědět. Asi by to chtělo diskuzi těch, kteří mají rodiče ve věku prarodičů svých kamarádů, co si oni od nich vyslechnou, ale hlavně, jak to vnímají oni sami. Mají pocit, že jsou o něco ochuzeni? Budou mít s rodiči dostatek zážitků, třeba sportovních? Během dospívání si představím, jak na nás blahosklonně koukají, že tomu či tomu nemůžeme rozumět(i když, to si asi myslí všechny děti o rodičích). Ale hlavně mě trápí, že tu už pro ně nemusíme být třeba v jejich 20 letech (nebo budeme mít co dělat, abychom zvládli vše sami kolem sebe ), nepomůžeme později s vnoučaty atp. Nemám v okolí nikoho, kdo by to zažil na vlastní kůži a odpověděl mi na otázku: "Pokud by sis mohl po této zkušenosti vybrat, zvolil bys opět rodiče tak pokročilého věku?"
Děkuji za Váš názor, s přáním hezkého dne, mia.

dana (Po, 19. 4. 2010 - 15:04)

ahoj Zuzko, myslím, že by to co popisuješ dalo zabrat i pětadvacetileté, prostě se nakupilo zrovna moc problémů.Doufám, že je nyní už vše dobré a přeji oběma holčičkám jen to nejlepšíi maminkám.Sama mám chlapce 1,5 roku a mám dospělé dvě děti.Vím, zabrat to dá, ale neměnila bych...hodně štěstí!!!

Zuzka (Po, 19. 4. 2010 - 11:04)

Ahoj všechny maminky a...Dandi pokus se v lékárně koupit FEMIBION 800,mi na radu lékaře pomohl k miminku po čtyřech potratech.Doporučuje se jej užívat alespoň tři měsíce před plánovaným početím .Je to zázrak.Doporučuji.Máme ted krásnou holčičku.Lék se dá najít i na internetu a v každé lékárně jej objednají.Je to výživa pro dělohu ,vaječníky i celkově pro tělo.Jestli chceš něco vědět víc moje e-mail adresa: hanous.kulhavka@centrum .cz

Zuzka (Po, 19. 4. 2010 - 11:04)

Ahojky všem !!
no musím...Marcelko,
To ti gratuluji i já.Mám tříměsíční holčičku a čtyřměsíční vnučku.Je to sice bezva holky nebudou vyrůstat mezi dospěláky ,mají kamarádku na hraní.Ale povím Vám všem po pravdě,že to dá v tomto věku trochu zabrat.U nás se vyskytl problém,vnučka je těžký astmatik před třemi týdny zkončila na Jipce ze zástavou dechu ,nakonec zápal plic k tomu.Víc než týden byla na kyslíku a kapačkách.Dcera se mi zhroutila strachy o dítě a naše malá zrovna prožívala bezesné noci.Já třikrát denně jezdila za holkama do špitálu .Doma nakojit svoje dítě ,někomu jí nechat na hlídání ,šupem za holkama na Jipku ,do dvou hodin zpět.Vaření ,praní a zbytek rodiny mě viděl z taxíku.Uhoněná jsem za tu dobu jako chrt po obrně.Ted už jsou obě doma,ale moje malá mě ted nenechá jít bez ní ani do vany.Má v sobě čidlo,jakmile se vzdálím i když spinká začne plakat,dokud si ji nepohladím a nebo nepochovám abych ji ujistila,že jsem u ní.Vařím a malou mám v autosedačce na lince,prostě paráda.Stále se ubezpečuje ,že jsem u ní.A to má tři měsíce.S něčím takovým člověk nepočítá.Vykolejí Vas to zaručeně .Jinak v noci spinká 6-7 hodin v kuse ,tak nemám problém se vyspat,aspon něco.Po prvotních nemocech jsme už bez léků a Terezka zdárně přibírá na váze už váží 6,5kg.Začíná se obracet na bok a vykládá o sto šest.Už se nahlas i umí smát.Je krásné mít dítě i v tomto věku,ale je to jiné než před dvaceti lety.Jsem šťastná,ale je to náročné.Na nějakou zkrášlovací procedůru před odchodem z domu jednoduše není čas.Zbídou prohrábnu řasy a hurá ven.Přeji všem hodně štěstí a pak pevné nervy.Zuzka

Roomana (Út, 13. 4. 2010 - 12:04)

Ahoj všechny maminky a...Děkujem a ceníme si toho

Dandie (Po, 12. 4. 2010 - 18:04)

Ahoj všechny maminky a snažilky!Je mi 25 a mam taky problem otehotnet, po vysazeni HA mam problemy jak s ovulaci,tak menstruaci, proto me fascinuji nazory, ze nejlepsi je na otehotneni vek 20-24, protoze to se mi nepovedlo (a pres rok uz HA neberu). Pritom jsem jinak zdrava a fyzicky aktivni (primerene). Jim take zdrave. Takze telo si urco samo rekne,kdy. Stalo se rade zenam, ze se otehotnet podarilo az po "zarucene nejplodnejsim obdobi". Navic napriklad studenti to tezko muzou pri skole zvladnout, i kdyz nekomu se to podari :-) Zkratka: na veku nezalezi, pritelova babicka taky mela nejmladsiho syna ve 40 a dnes mu je 40 a ji 80 let a je plna elanu :) a to byla "jinaci doba". Myslim, ze zena s ditetem zustane vetsinou dele aktivni. Snad se na me tedy nezlobite, ze sem pisu ve svem veku take :) Chtela jsem Vas jen povzbudit!!

Magdalena (Čt, 8. 4. 2010 - 21:04)

Ahojky všem !!
no musím...No to je úžasný! Gratuluju!

Romana (Čt, 8. 4. 2010 - 21:04)

Ahoj Marcelko,
tak to...Já též, co jiného dodat:-))

Janina (Čt, 8. 4. 2010 - 07:04)

Ahojky všem !!
no musím...Ahoj Marcelko,
tak to zaslouží pořádnou gratulaci. Máš štěstíčko, že ti to takhle vyšlo.
S kalkulačkou na netu jsem to taky zkoušela, ale nějak se nemůžou s mojí BT sejít.
Držím pěstičky, aby bylo vše OK :)

Marcela (St, 7. 4. 2010 - 16:04)

Ahojky všem !!
no musím říct,že jste mě tady trochu potěšili měla jsem výčitky,že jsem se v 39 letech zbláznila když jsem začala plánovat druhé dítko :-) mám už 18 letou dceru a 4 měsíční vnučku.Dokonce jsem po operaci cisty díky které jsem přišla o jeden vaječník takže mi to přišlo tak trochu nemožné :-) no na internetu jsem si na kalkulačce spočítala plodné dny a doktor mi podle ultrazvuku řekl kdy na to máme "skočit"(jeho slova ) no a světe div se jsem v 3 týdnu no když to půjde dobře tak si vnučka bude mít s kým hrát :-)))

Janina (St, 7. 4. 2010 - 07:04)

No super, budu ti držet........ale hůř udělá. Svatá pravda....
Díky. Taky ti držím palečky, abys brzy našla na TT dvě čárečky.

Reklama

Přidat komentář