Reklama

Trest smrti

Zdeněk (St, 30. 8. 2006 - 11:08)

Martine, naštěstí u nás nikdy nerozhodovaly o trestu smrti ,,orgány činné v trestním řízení". Ale i tak vím, co myslíš. A zneužít se dá všechno.

jerry (St, 30. 8. 2006 - 11:08)

TO. D. Chtěl bych vidět jak zajistíš spravedlnost!To jsou jen žvásty a nevidíš si do huby. Policie organizující gangy,stále podplatitelná.Opilá státní zástupkyně,podjatý soudce a je tu rozsudek jako hrom.Dnes se musíš bát uniforem a advokátů.Takže raději trest smrti ne.A myslím si že vrah má taky mozek a přemýšlí,když si odsedí i jenom těch 12 let,tak toho má dost ane žádný klídek.měli by dostávat víc,ale to by zase museli správně fungovat soudy.Když někdo zabije děcko a dostane 3 roky,no to je výsměch spravedlnosti.

Martin (St, 30. 8. 2006 - 11:08)

Trest smrti u nás ?? Jsem proti. Děsí mě představa, že by české orgány činné v trestním řízení měly dostat pravomoc oficiálně rozhodovat o takové otázce, jako je bytí či nebytí lidské bytosti. Víme, jak to vypadá u policie, jak to vypadá na soudech, víme, jak to vypadá na státním zastupitelství. Domnívám se, že v případě zavedení trestu smrti by byla tak polovina vykonaných rozsudků justičními vraždami.

D. (St, 30. 8. 2006 - 05:08)

Jsem pro trest smrti obcas slysim ze je to pomsta-ne je to TREST.Stejne jako jsem pro uetanazii /jiste by se nasel system jak zabezpecit v obou pripadech spravedlnost/V pripade trestu smtri by se mnohlo napr. jednat o nekolikanasobne recidivisty nebo vse hodnotit podle poctu obeti, nejsem odbornik ale pokud nekdo nekomu ukradne treba 50 let zivota klidne bych ho zavrela na 20 let a pak jeste vykonala ten trest a myslim ze pozustalym by se to mohlo zdat jeste jako "pohoda".Nekdo si odsedi 12 let a je v klidu.Kdo z lidi by se nechal zabit za to ze si odsedim 12 let ve vezeni.Sel by do toho nekdo?/krome sebevrahu:-)/Nesmysl.

Návštěvník (St, 30. 8. 2006 - 03:08)

Proč do toho meleš Guantanamo.Vždyť ti šaškové ,tam jsou na dobrém místě.Mě je líto našich lidí,co sedí nevinně.Třeba Kájínek i kdyby zabíjel v Borských zatáčkách,tak by měl dostat medaily,za ty lumpy co tam odpráskli.Nebo ten co jim zdrhl do Německa.Odsouzen byl v nepřítomnosti bolševickou justicí.Tam nás soudci tahají za fusekli a to se může stát každýmu.

Tomáš (St, 23. 8. 2006 - 17:08)

Takže byste se šli na popravu dívat?

John Wittness (St, 14. 6. 2006 - 14:06)

Když se kácí les, létají třísky... Ale osobně považuji za horší i PRO ODSOUZENÉHO hnít desítky let bez valné naděje na změnu stavu. Tohle dovede zničit život zcela dokonale a udělat z člověka totální trosku... Mnozí vězni se sami raději pokoušejí o sebevraždu - a nemusí jít ani o ty doživotní. Viz Guantanamo!

Rita (Pá, 19. 5. 2006 - 19:05)

Ale co justiční omyly?

John Wittness (St, 17. 5. 2006 - 13:05)

Oko za oko, zub za zub... život za život! Jsem za trest smrti pro úkladné vrahy, proč je máme živit z našich peněz a riskovat že uprchnou a zavraždí znovu? Oni se taky neptali, mají-li právo zbavit života svoji oběť.

fanda vrahů (So, 13. 5. 2006 - 08:05)

Ušetřené peníze za zavražděné mukly by rozkradli ministři a poslanci.Postavili za ně třeba o kilometr víc dálnice a lidi by se zabíjeli na ní.Jen ať si v tom kriminále pěkně a spokojeně žijí,jsem proti trestu smrti,ale ten kamenolom,chleba a voda to je síla!

Honza (Út, 9. 5. 2006 - 19:05)

Je otázka jak by se koženému líbilo třeba na Svaté Heleně bez letadla, kreditní karty i té "Heleny".

dvid (Út, 9. 5. 2006 - 18:05)

To třeba Koženej odletěl na ostrov dobrovolně a ten rozhodně utíkat nechce :-)))

Edmond (Út, 9. 5. 2006 - 13:05)

Něco jako Hrabě Monte Cristo!

Honza (Út, 9. 5. 2006 - 06:05)

K Davidovi. O tom, že by utekli, silně pochybuji. Kolem ostrova by mohlo být skenované pásmo a čas od času by tam zavítal kontrolní policejní oddíl, který by posbíral různé to amatérské nářadí a vory svázané košileni.

jimi (Út, 9. 5. 2006 - 00:05)

Máme u nás kriminál a tak vím že se tam vězni špatně nemají.Navíc většinou nepracují.Kdyby museli být jen o chlebu a vodě a museli pracovat třeba někde v kamenolomu tak by jich tam tolik nebylo.Jsem pro trest smrti u nělolikanásobných a mimořáně brutálních vraždách.Ušetřilo by se za doživotní vězení to platíme všichni.Mohlo by se za ty peníze postavit více bytů,nebo lečeben pro nemocné a seniory.Určitě by to byly lépe využité peníze.

dvid (Po, 8. 5. 2006 - 11:05)

z ostrova by jich polovina utekla

Victoria (Ne, 7. 5. 2006 - 19:05)

V zásadě jsem proti trestu smrti, i když někdy si říkám, že v některých výjimečných případech by byl na místě. Ale vždycky tady existuje riziko justičního omylu nebo odsouzení někoho za něco, co nespáchal, jenom proto, že neměl dost dobrého právníka.

Honza (Ne, 7. 5. 2006 - 07:05)

Řeší se tu problém, co se zločinci. A co takhle opuštěný ostrov mimo dopravní tahy? Zločince tam vyvézt, a nechat je, ať se starají sami o svůj život. V každodenní nutnosti starat se o potravu bez opory civilizace by mnohokrát přemýšleli, proč jsou vlastně tam. A společnost by to nic nestálo.

Sabina (Ne, 7. 5. 2006 - 00:05)

jeste neco k tem vrahum...furt tu resite co s nima....no, tak co treba takova kobka, jako to bylo kdysi, s mrizema, (s krysama), s chlebem a vodou a do konce zivota. Problem? nestalo by to moc penez jako stoji veznice ted, protoze oni tam maji docela dobrej komfort,(jsou to prece taky jen lidi, ne?:-) no a bylo by to vyreseny. Jak za starejch casu.

Sabina (Ne, 7. 5. 2006 - 00:05)

Jenom jednou vetou....skutecne si lidi mysli, ze trest smrti je trest? Ti mrtvi budou pak vedet, ze byli za neco potrestany? Nesmysl. Nic takovyho by nemelo existovat.

Reklama

Přidat komentář