Reklama

Trest smrti

I já jsem pro (St, 24. 1. 2007 - 12:01)

Pokrytectví naivního humanismu - vězeňský sytémJen u nás stojí jeden vězeň stát okolo 200 tisíc ročně. Zahrnuje to stranu na výběr, oblečení, obutí, televizi, posilovnu, úklid a podobné vymoženosti.Vězení sice znamená oddělení zločinců na určitou dobu od společnosti, ale svým pobytem za mřížemi společnosti dále škodí.Dále není vymahatelná náhrada škod u poškozených na pachatelích trestné činnosti.To je paradox naivního humanismu, kdy se nedokáže zbavit svých škůdců...Řešení? Zajistit, aby se vězeňské cely staly skutečným trestem a převýchovou, ne luxusním ubytovacím zařízením. Konec výběru jogurtů vězňům dle chuti, zpět k vodě a osvědčenému tvrdému chlebu.Konec televizi, zavést povinné zkoušky ze znalostí osobních povinností.Konec povalování na kavalcích, zavést povinnou práci, ze které bude hrazena vězni strava a ošacení a úhrada způsobených škod předcházející trestnou činností

Jsem taky pro (St, 24. 1. 2007 - 12:01)

Když masový vrah, o jehož vině není pochyb a který se k činu dozná, v klídku kouká na TV ve vězení a za nějakých 20 let je podmíněčně propuštěn. Kolik lidí přišlo o život právě kvuli navrátilým vrahům z vězení? A kolik peněz stojí společnost tuhle bandu živit?

Jsem pro (St, 24. 1. 2007 - 12:01)

Kdyby ho hned po listopadu 89 nezrušili, mohlo tu být o několik desítek tisíc zločinců méně. Lidi by nemuseli nadávat na"zlé kapitalisty", ale mohli by si spokojeně užívat skutečného kapitalismu, takového, který s pracujícími jedná slušně. A nemuseli by se bát vylejzat večer na ulici...

Sandonorico (St, 24. 1. 2007 - 06:01)

Pojem "Trest Smrti", je celkem protikladny termin, protoze smrt ceka na kazdeho drive nebo pozdeji, a tak to trest jako takovy NENI. Spravny termin je "Trest Predcasne Smrti", ktery vystihuje podstatu daneho terminu.

Návštěvník (St, 24. 1. 2007 - 04:01)

Antobloode az ti nekdo znasilni dceru nebo vyvrazdi rodinu tak ti taky soudce muze odvetit ze jste meli bydlet jinde!!!

Anti-blood (Út, 23. 1. 2007 - 12:01)

Hele, krvežíznivci, však on vás v Evropě nikdo nedrží. Pokud byste byli schopní opravdu myslet, tak byste zjistili, že provaz může sloužit ke všemu možnému, ale k prevenci kriminality sotva (empirická data to potvrzují). Také obdivuji (nebo se spíše hrozím) vaši důvěru v nestrannost české policie, státního zástupce a soudců. A ještě otázku na závěr? Nechtěli byste náhodou uzákonit veřejné lynčování?

K.Kolář (Út, 23. 1. 2007 - 10:01)

Možná proto, že práce není dost ani pro normální lidi a navíc ta ostraha přijde dráž, než výsledky jejich práce...

xxx (Út, 23. 1. 2007 - 10:01)

A proč ty vrahouny neposlat někam pořádně makat pod dohledem, třeba do dolů nebo někam kde je fakt tvrdá práce.. Horníků je stejně furt málo protože je ta práce náročná.. já bych jim dala co proto!! Však oni by si nějaký to vraždění rozmyslely kdyby chodili z práce utahaný jako koně.

Bobina (Út, 23. 1. 2007 - 04:01)

Jsem pro trest smrti za vraždu, ať se to týká kohokoliv.

Manchester (Út, 23. 1. 2007 - 02:01)

Co to placas moulo kdo rek ze pro zensky platej jiny zakony? Navic sem nenapsala ze by mel bejt trest smrti hned za tyrani ale za vrazdy. A navic ze by zenska tejrala fyzicky chlapa? Hm nevim, nevim ale takove pripady moc caste nejsou. A pro Otu to tezko rict kdyz se neprizna, zalezi na dukazech, ale spousta z nich se prizna, napr ten Straka se primo vyzival v tom kdyz policii popisoval kde a jak obeti skrtil.

Návštěvník (Út, 23. 1. 2007 - 01:01)

Naprosto souhlasim, jsem pro trest smrti!.....nastesti zde na Floride, kde ziji to tak funguje!R.

Jarda (Po, 22. 1. 2007 - 22:01)

Zrušení trestu smrti byla největší hloupost, jaká nás mohla potkat. Kecy jako "láskou proti zlu a nenávisti ap" jsou výplody chorých mozků. Za vraždu by měl automaticky být trest smrti, za ozbrojené přepadení či loupež také. Jedině tak bychom mohli opravdu tento druh kriminality snížit. Stejně tak za drogy (v Thajsku je za pár deka trest smrti (a dobře dělají), my si české pašeráky taháme domů, abychom jim "ulehčili" a poplatníci je budou živit v kriminálech. Prostě, na chudé lidi máme nesmyslné tresty, pro vrahy a násilníky, tuneláře ap. jen pochopení a výhody. Hnus.

Hanka (Po, 22. 1. 2007 - 20:01)

Já s nim souhlasim. V pripade brutalnich nekolikanasobnych vrahu. Je to tak spravne. Proc by meli obycejní lidé umirat jenom proto, ze to nekoho rajcuje? Rozhodne me svedomi netrapi. Lidi co zabil umreli naprosto zbytecne. On alespon vi, proc umira a za co. Jednoho dne by mohl oddelat nas nebo nekoho z rodiny.

afra (Po, 22. 1. 2007 - 19:01)

A co zločiny na dětech? To jsou ty nejhorší. Když někdo zabije a týrá třeba tři děti? Bylo by proti přírodě přát mu život. I zvířata by tohle nesnesla.

hele menšesterk (St, 20. 12. 2006 - 11:12)

a co když ona tejrá jeho? Smrt - nesmrt? Nebo je zákon pro ženský jiný než pro chlapy?

Ota (St, 20. 12. 2006 - 09:12)

Hm, a co když se nepřizná?

Manchester (St, 20. 12. 2006 - 02:12)

Trest smrti? Jednoznacne ANO!! V pripade ze se vina na 100% prokaze ci se vrah prizna tak sup s nim do plynu. Takhle jdou do vezeni kde je zivime z nasich dani a kdyz je pustej tak radej znova. Jak to ze spartakiadni vrah co uskrtil x holek ted bydli v peknym domecku se zahradkou? A ty rodiny obeti se na to maj koukat? Nerikam pokud clovek zabije v sebeobrane nebo zenska zastreli chlapa v efektu kterej ji 1o let tejra tam uz by se melo prihlednout k urcitym okolnostem ale masovy vrahy bez milosti veset!!!

Přísná (Út, 19. 12. 2006 - 13:12)

No vidíš a přitom se tam mají ,jak prasata v žitě.Když nechtěj makat,nemusej.A ještě je studují psychogové, zdali si to oběť nakonec nezpůsobila sama ,svojí vinou.

mazlik (Út, 19. 12. 2006 - 13:12)

Myslím,že trest smrti je velice jednoduchá věc,jak vycouvat z těžého provinění.Spíš bych přivítal nucené práce s tím,že z jejich výtěžku by byla hrazena náhrada pozůstalým obětí.V podstatě stejný trest bych přisoudil těm,kteří někoho podvodem připravili o majetek.

Vousáč (Út, 19. 12. 2006 - 11:12)

Souhlasím s příspěvkem Dariny ve všech rovinách,kromě jedné:něco jako doživotí bez možnosti propuštění bych zavedl i pro devianty a tzv.psychycky nesvéprávné,ale ne v léčebně,nýbrž v hlubinném dole pod dozorem samopalníka. a řeči o nedostatku věznic jsou opravdu jen řeči,ať si je odsouzenci za těžké zločiny postaví sami,do té doby mohou žít v ohradě s ostnatým drátem pod vysokým napětím.

Reklama

Přidat komentář