Reklama

Trest smrti

Hrabě Nikolič (Út, 18. 9. 2007 - 16:09)

Trest smrti je otázka...na jednu stranu určitě ano, ale druhá stránka je že si na to křeslo může sednout i ten nevinny a to už zpátky nikdo nevrátí...Ovšem pokud by byla vina 100%prokazatelná a jistá tak určitě. Každopádně v jiných případech bych jim z toho vězení udělala peklo a ne procházku růžovou zahradou tak jak je to teď.Mají co jist,mají tam televizi,pohodlné postele, v celách sice nelegálně, ale i telefony apod...Kdyby měli tmavé cely, jednu deku, betonové záchody a nějaký šrot na jídlo, možná by si to někdy rozmysleli...

Žofie (Út, 18. 9. 2007 - 16:09)

Jenomže, kolik bylo justičních omylů? Souhlasím se smrtí pokud si soud bude 100% jistý. Aspon nebudou tak plné veznice, stejně je platíme z daní. Ale co euthanazie? Lidi co se chtějí zabít a zemřít a nepovede se jim to jdou do blázince... ale proč? Proč jim bereme zodpovědnost sami za sebe a ostatním necháváme zodpovědnost za nás... Mnohem líp se střílí na toho, koho vidíme, než na toho, kdo drží zbraň...

Dáša (Út, 18. 9. 2007 - 16:09)

VRAH MI ZABIJE NĚKOHO Z RODINY A JÁ SE BUDU DÍVAT, JAK TŘIKRÁT DENNĚ DOSTÁVÁ PAPAT ZA MOJE PENÍZE!!!!!!!!DIVNÁ PŘEDSTAVA ABSURDNÍ.VŠE BY SE MUSELO DUKLADNĚ VYŠETŘIT.TREST SMRTI-ANO

Hordubal (Út, 18. 9. 2007 - 16:09)

V každém případě jsem pro znovuzavedení trestu smrti,a to hned z několika důvodů: Člověk, který spáchá trestný čin úmyslně, dle mého názoru nemá nejmenší šanci na převýchovu, jak je nám často předhazováno, jelikož toto má v genech již od narození. Jako problémový grázl se narodí a jako takový i zemře. Dnes se takový člověk v podstatě ničeho nemusí bát,protože trest,který mu soud vyměří je ve většině případů zkrácen,/tzv.slušné chování/a podobné nesmysly,pustí ho z vězení a nejdéle do roka je zpět za podobný,nebo ještě horší trestný čin! Dále mně to samozřejmě vadí i z toho důvodu, že na na takové bastardy přispívám jako daňový poplatník!!!Myslím,že smrtící injekce by neudělala ve státním rozpočtu takovou díru, jako nesmyslné dlouhodobé vydržování grázlů!!!Můj návrh trestů by byl následující: za vraždu,úmyslné ublížení na zdraví s následkem smrti-bez pardonu TREST SMRTI,brutální znásilnění-okamžitá kastrace+izolace.Myslím,že by se nám tu trochu ulevilo a hlavně by to mělo přínos pro státní kasu.

Sláva (Út, 18. 9. 2007 - 16:09)

Správně! Já bych je hnal do uranových dolů,lágrů,gulagů,.... a makali by tam až do konce života, to je mnohem horší trest, než dostat injekci. A navíc, co je to 100% si být jistý, kdo to bude určovat, je snad někdo z nás BŮH?

Pro Terezku (Út, 18. 9. 2007 - 16:09)

text

Terezka (Út, 18. 9. 2007 - 16:09)

Trest smrti, určitě ano, ale jen za podmínky, pokud je vina 100% určena a není jediného náznaku, že člověk je neprávem odsouzen. Jsem žena a podle mého názoru, si ženy více váží života, protože ho dávají svým dětem, ony totiž vědí, jaká je to bolest nějaký život dát, a možná také proto je většina žen pro trest smrti. Já zastávám názor: pokud vrah dokázal život vzít, může přijít i o ten svůj, ne?

Jaagent (Út, 18. 9. 2007 - 16:09)

Ano, při plánovaných, úkladných a brutálních vraždách, jedině tak se můžou ochránit další potencionální oběti. Vrah je zrůda, když zabije jednou, bude zabíjet dále.

Křesťan ( nikol (Út, 18. 9. 2007 - 16:09)

Jsem věřící, ale trestu smrti říkám ANO!!!Když člověk jednou zabije, klidně zabije i po druhé. Proč má vrahy "živit" celý národ? Proč mají nečinne sedět v kriminálu? Vraždu si promysleli. Bůh mi možno odpustí - to nevíme. Proč jim máme odpouštět my? A proč pozůstalí oběti? Trest smrti je pro vraha spravedlivý.

Člověk (Út, 18. 9. 2007 - 16:09)

Vrah, který byl popraven už nemůže nikoho zabít. Na ničem jiném nezáleží.a proto jsem pro trest smrti.Proč máme vnapř. vrahy živit za naše těžce vydělané peníze , vždyť někteří se mají v kriminále lépe než důchodce, který pracoval celý život. Vrah je prostě vrah a nic se na tom nezmění. A nejhorší je, že příjde amnestie a vrah se po určité době vrátí na svobodu a všem se jen vysměje. Jsou to jen bezcitní jedinci, kteří vědí, že se ven dostanou. A podle toho to dneska vypadá, aby se člověk bál večer vylézt z baráku...Státu zřejmě víc, než na slušných lidech záleží na tom, aby kriminálníkům někdo nešlápl na kuří oko a aby jim v kriminále někdo neošidil kalorické tabulky.

Jarda (Út, 18. 9. 2007 - 16:09)

Otázkou je nikoliv návrat k trestu nejvyššímu, ale za co. Jsou kruté činy a když si uvědomím, že pachatel dostane 20 let-po polovině může žádat o zmírnění na polovinu-pak může být amnestie a po 10 letech je před zákonem čistý.V Americe je obdivuhodný způsob-tresty se sčítají-nakonec pachatel dostane 90 a více let -takže je doživotí jisté.A stejně jsou státy,kde je trest smrti a odsouzený jej očekává a má tedy strach a obavu.Samozřejmě lze oponovat,že jsou určité "omyly"-ale není jich tolik, aby to narušilo systém.Dnes se pachatelé vlastně nemají čeho bát! Takže jsem pro trest smrti v nejhorších případech.

Tereza (Út, 18. 9. 2007 - 16:09)

Jsem pro, v případě úmyslného,krutého zabití.Za vraždu jsou u nás směšné tresty a ještě si ho celý ani neodsedí,jelikož je amnestie,nebo po polovině trestu dostanou podmínku a můžou jít a zabíjet dál.T resty bych určitě v případě úmyslného zabití zvýšila a ve vyjímečných případech by měl vrah dostat trest smrti. Je stále větší kriminalita, protože není strach z následků,tresty jsou celkově moc nízké,jsou tu mezery v zákonech a tito lidé toho zneužívají

Evžen (Čt, 13. 9. 2007 - 11:09)

Takže by měli o trestu rozhodovat pozůstalí oběti, nebo jinak zainteresovaní?

bear (Čt, 13. 9. 2007 - 10:09)

nevydržim nereágovat...Zajímalo by mě kolik z těch rádoby "humanistů",který se stavěj za práva vrahu,násilníků a podobnejch grázlů ví,jaký to je přijít o někoho blízkýho?O někoho koho jste milovali víc než všechno ostatní na Světě? Podle mě o tom nemaj ani páru!!!Tihle "dobrodinci" by se měli sebrat a táhnout ke všem čertům! Pro vrahy existuje jen jeden trest,ale žádná injekce a podobně...provaz na ně a nebo ještě líp gilotinu aby věděli co je stah ze smrti a jak se cítili jejich oběti.Ale pro ty co znásilňujou nebo zneužívaj ženy a děti bych měl jinej tres...velkou palici a šulina na špalek.

Kateřina (Po, 6. 8. 2007 - 10:08)

Jendo, takže jsi pro, nebo ne?

Jenda (Ne, 5. 8. 2007 - 22:08)

KH, jano, takhle to řešil Napoleon, Hitler, Stalin, dodneška se to děje v Číně a v Indii...a v USA to praktikují dodnes, neoficiálně, eugenici a neonácci, prostě někoho zabiješ a najdou tě v nejbližších dnech mrtvýho, taková nehoda se stane lehce, tam kde nežijí pseudohumanisti s absolutní mocí:)Ale mají pravdu, už staří Římané věděli, že aby fungovala demokarcie, nesmíme k tomu pustit určité typy lidí.

Jana (Ne, 5. 8. 2007 - 21:08)

Ono nestačí jen přemýšlet nad tím,zda povolit či ne trest smrti.Kdysi jsem byla značně proti a pak viděla naživo vraždit sadistu svou ženu a rázem jsem byla pro.Jsem hodně tolerantní člověk,ale tato zkušennost se mnou otřásla a hned jsem si to i přehodnotila.Pro mě ani není trest smrti dostačující,je to jen únik.Stejně tak doživotí.Odsouzený se má ve vězení mnohdy i lépe,než někteří z nás na svobodě.Dostane najíst,chrápe si tam jak se mu chce a nemá žádné povinnosti a my na jeho "pobyt" ještě makáme.Já bych na těchto "lidech" nechala dělat pokusy a to myslím naprosto vážně.Neumírala by nevinná zvířata a hned by to byly dvě mouchy jednou ranou.Organismus zvířat a lidí je více než odlišný.Lék,který působí dobře na ně,nemusí působit dobře na nás a proto je to všechno tak zdlouhavé s těmi vědeckými výzkumy.

Návštěvník (Čt, 2. 8. 2007 - 19:08)

Trst smrti pro pedofily a vrahy.Žádné léčebny a tak SMRT.

KH (Čt, 2. 8. 2007 - 19:08)

Neškodilo by trochu vyplynovat technopárty. Ano, na mrtvo. Mám dojem, že by stačilo asi dvakrát a česká města budou bez grafitti, narkomanů a podobných "těhotenských bolestí demokracie".

pro Lenku (Čt, 2. 8. 2007 - 12:08)

Tiež ma tá myšlienka, po prvom počutí, zaujala. Je to už dosť dávno, avšak čím ďalej, tým viac som jej naklonený. Za seba tvrdím ÁNO.

Reklama

Přidat komentář