Reklama

Trest smrti

Vodnářka (Po, 25. 4. 2011 - 21:04)

Ve vyjímečných případech...... anebo namísto "velkého pána" to může odskákat nevinný člověk ...

Mirek (Po, 25. 4. 2011 - 20:04)

Ve vyjímečných případech v podstatě souhlas, jen s tou podmínkou, že by rozsudek musel být potvrzen kromě první instance nejméně ještě jednou instancí, protože když člověk vidí kdo soudí a jací "soudci" soudí, nemohu se zbavit dojmu ze spackaného a rychlého odsouzení, kde se i po letech přijde na to, že to tak nebylo, což není zas až taková vyjímka kdekoliv na světě.Stát se to může každému z nás. Stačí být jen v blbý čas na blbém místě a nemít možnost dokázat svoji nevinu. S dnešními soudy a celou mašinerií to není problém, pokud člověk není opravdu "velký pán" s kterým se přece jen musí opatrněji...

Ondra (Po, 25. 4. 2011 - 13:04)

Naprosto s trestem smrti souhlasím. V dnešní době se ale bohužel stále více zneužívá k masovému vyvražďování obyvatel (Čína, Nigérie, Saudská Arábie, Írán, Jemen...). Trest smrti v rozvojových zemích bych, až na výjimky, úplně zrušil a naopak bych ho zavedl, také až na výjimky, v západních zemích, a to pro násleující trestné činy: vražda, mučení, znásilnění, drogy, únos, únos letadla či jiného dopravního prosředku, křivá přísaha vedoucí k rozsudku smrti pro nevinného, křivé nařčení z hrdelního zločinu. Dále bych podepsal rozsudky smrti pro naší současnou vládu.

xy (Pá, 11. 3. 2011 - 00:03)

Nejhorší na tom je, že dnes máme ve sdělovacích prostředcích krásný důkaz toho, jak to může dopadnout, když se moci ujmou zkorumpovaní liberální humanisté, takové Mexiko je toho zářným příkladem, přesto ale se najdou lidé, kteří to vidět a pochopit nechtějí a kdo nespívá písničku podle nich, tedy tu dnešní módní humanismus, multikulturismus, liberalismu, tak je automaticky extrémista, neonacista atd. a je vcelku jedno jestli takto ukážou na týpka s vyholenou hlavou, na důchodce, kterého cikáni 5x za měsíc přepadli zbyli a okradli, nebo na matku s dětma, která řekne, že systém u nás neni správný, prostě pro pseudodemo vyvrheli jsme všichni fašisté, ale tím spíš my budeme prosazovat svoje názory a bojovat s oprávněnou nenávistí na tváři, protože víme, jaká špína proti nám stojí a že je za co bojovat a má to smysl.

xy (Pá, 11. 3. 2011 - 00:03)

Ale když jsem stejnej jako on, tak proč se tak rozčiluješ:-)), vždyť on je přece podle tebe lepší než slušný člověk, tak že si vlastně protiřečíš, když jsem stejný jako on, proč se se mnou vůbec bavíš. Vůbec mě nezajímá, co si o mě kdo myslí, ano mám duševní orgasmus při představě udělání pořádku v tomto zatuchlém chlívu ČR, nejsem z těch, kteří zklopí uši před systémem, který slušného člověka bezostyšně ušlape, nejhorší v dnešní společnosti je být slušný, kdo chce vyhrát a nastolit spravedlnost, slušný být nesmí. Radikálně, to je slovo které já používám a že mě někdo nazve hulvátem:-)) dovol abych se zasmál. Vivat nacional socialist právo a spravedlnost, žádnej humanismus.

xy (Čt, 10. 3. 2011 - 23:03)

Ale dává dává, toto je nejspravedlivější způsob popravy, vrah má trpět a že se z toho takovym slabochum jako vy zasraný humanistický hovada málem poděláte, to je jen vaše věc a vlastně důkaz, jak je tahle společnost zdegenerovaná, že se neumí postarat o likvidaci škůdců. Ale žádná lidská dějiná epocha netrvala věčně a ani tato nebude a brzy se už zase vrátíme ke středověkým praktikám ať se to někomu líbí nebo ne. Křesťanský kalendář je starý pouhých 2000 let, historie lidstva je ale daleko starší a když jeden systém vlády zdegebroval, tak logicky sám zanikl a nahradil ho sytém nový, kdo zná starověkou historii, ví, o čem mluvím, tato civilizace již není životaschopná, rozloží se zevnitř a bude nahrazena jiným řádem.

marexis (Čt, 10. 3. 2011 - 23:03)

Vzpomínám si na jednu...Tohle mě taky zaujalo, navíc zvířata velmi dobře vycítí zlého člověka, to je i vědecky doloženo, no bylo by to zajímavý a spravedlivý.

xy (Čt, 10. 3. 2011 - 23:03)

Zaujal mi tady nazor hodit...Vzpomínám si na jednu bestii, co ukazovali v TV je to už pár let, šef mafie obchodu s bílym masem, který nechal ubít holky někde ve sklepě, když odmítaly poslušnost, tam bych přesně použil tuto možnost, kočičky bych nechal ale nejdřív dobře nakrmit, aby neměly hned hlad a hodil bych ho tam, líbilo by se mi, jak se pokálí strachy a než takovym kočkám vytráví, tak to trvá nějakou dobu, takže by si to chlapec krásně užil, pak by si ho lvíčci podali, konec konců je to naše národní zvíře, tak proč nezavést tento druh trestu smrti. Takové upálení za živa, by byl jistě také zajímavý způsob popravy brutálních vrahů, který by stál za zvážení.

A. (Čt, 10. 3. 2011 - 23:03)

Zaujal mi tady nazor hodit vraha kterej vrazdil chladnokrevne tak ho treba zavrit do klece ke lvum a nechat ho trpet.Nebo dalsi invidua co sou zavreny treba za muceni deti nebo brutalni vrazdy tak by takovy meli treba nekolikrat za den chodit mucit taky,treba je chodit nekolikrat za den svihat paskem,palit jim kuzi svickou,nebo nechat viset za nohu z mostu a proste jim to vezeni stezovat aby tam jen nehnili a nesedeli jako lemplove.

! (Čt, 10. 3. 2011 - 22:03)

V tom že tresty jsou nepřiměřeně nízké se shodnem.I v tom,že by vrazi měli tvrdě pracovat.Jen mě fakt děsí ta nezvratnost absolutního trestu,protože omyly byly a stále jsou.

xy (Čt, 10. 3. 2011 - 21:03)

ale jdi,úsměvné je jen...Dobře nepřu se s tebou, pak ale když né trest smrti, tak pro každého vraha doživotí v pracovním lágru bez možnosti propuštění a zavedl bych takový zákon, že pokud by dotyčný kriminálník utekl, má každý občan včetně ozbrojených složek právo ho beztrestně na útěku zabít. Rozhodně ale nepřenesu přes srdce současnou podobu trestního zákona, kdy je vrahům udělován např.15 letý tres bohužel ještě v tom lepším případě, dokud tady nebudou skutečně adekvátní tresty, které zaručí, že vraždící bestie již nikdy nebude běhat mezi lidmi, pak já a mnoho dalších budeme volat a zcela oprávněně po obnovení trestu smrti.

! (Čt, 10. 3. 2011 - 20:03)

ale jdi,úsměvné je jen volání po trestu smrti podobných lidí jako jsi ty.Kdyby to ovšem nebylo spíš smutné.To,že žádný konkrétní příklad neuvedu není důkaz že omyly neexitují.O justičních omylech se lidé dozvídají až když se na ně přijde,v těch nejhorších případech až příliš pozdě.Každý by si měl uvědomit dvě základní věci, trest smrti je nevratný a jak tedy napravit případný justiční omyl a studie ze zemí, kde trest smrti je nebo byl obnoven jasně ukazují, že i jeho odstrašující efekt je na nic. To,že tu bordel je, je očividné.Ale že by to někomu dělalo dobře jen kvůli tomu,že tu není trest smrti?To je paranoidní úvaha

xy (Čt, 10. 3. 2011 - 19:03)

Ale jdi.Paušalizuješ ty a...Úsměvné jak se vehementně snažíš obhájhit svůj názor a překrucuješ, co jsem na psal, nikde totiž nepíšu, že bych nad politickými popravami mávnul rukou, ty tu prostě byly a já ani ty s tím nic nenaděláme, od toho tu měli být jiní a měli na to 20 let, aby viníky potrestali, že se tak nestalo, je spíše vina těch, co volí pořád jedny a ty samé politiky, kteří jsou za to zodpovědní.Když požád mluvíš o těch justičních omylech, ale nedal si sem ani jeden příklad z naší historie, kdy byl na základě justičního omylu popraven nevinný člověk, spíše mi to přijde, že jseš vlastně vyloženě rád, že tu máme nyní takový bordel, jaký tu máme, který zavedení trestu smrti neumožňuje.

! (Čt, 10. 3. 2011 - 15:03)

Samozřejmě že se...Ale jdi.Paušalizuješ ty a to tím jak politické popravy klidně odbudeš tím,že se musí jen připsat na vrub doby.Trest smrti by byl pro společnost omluvitelný jen tehdy,kdyby se dalo 100% zajistit že nebude vykonán na nevinném člověku a kdyby stejně tak bylo možné zajistit aby se nedal zneužít.Protože je toto fakt jen slovíčkaření,odpůrci tohoto trestu můžou být rádi a jeho zastánci můžou vykřikovat jak se jim zlíbí.

xy (Čt, 10. 3. 2011 - 15:03)

No to je ale blábol.Navíc...Samozřejmě že se popravovalo i z politických důvodů 50 léta(tuším okolo 200lidí..., +popravy nacistických zločinců, vlastizrádců a kolaborantů. Tvoje argumentace je založená na zavádějích informacích, protože nejvíc poprav v historii ČR bylo vykonáno po 2.sv. válce a v 50tých letech, ovšem to musíme přičíst na vrub doby a nelze proto paušalizovat a odsuzovat tím smysl trestu smrti a abychom jen neslovíčkařili, přikládám sem tabulku, která jasně osvětluje tebou zavádějícím způsobem nastíněné informace a uvádí je na pravou míru.http://kriminalistika.eu/trestmrti/trestsmrti.html

! (Čt, 10. 3. 2011 - 14:03)

No to je ale blábol.Navíc říkat vrahovi typu Stodoly "pan" Stodola a uvažovat o tom dát mu funkci kata,to je buď hodně zvrácený smysl pro humor,nebo duševní úchylka.Jinak pro zastánce trestu smrti-když se odmyslí okupace,tak za dob trvání Československa zde bylo vykonáno víc než 1200 trestů smrti.Z toho ovšem jen asi 18% za kriminální trestné činy.To znamená,že zhruba tisíc lidí bylo popravených z jiných důvodů než za vraždu.

xy (Čt, 10. 3. 2011 - 13:03)

To mě taky,ať je zavřou...A kolik pak zabili lidí manželé Stodolovi? A to tady trest smrti nemáme a proto se nikdo u nás ničeho neštítí a trvdit, co by bylo, kdyby.... a dokonce tvrdit, že by se trestná činost nesnížila, je nesmysl, stačí jen porovnat kolik vražd se v ČSSR stalo před rokem 89 a kolik za posledních 20 let "demokracie". Takže tady laskavě nedělej z lidí blbce! A zrovna člověk jako pan Stodola má již v zabijení praxi, čehož by se dalo využít a dal bych mu na výběr, buď trest smrti, nebo bude vykonávat zdarma ke svému doživotnímu trestu funci kata, dovedl bych si ho dobře představit, byl by doživotně odsouzený, se všemi povinostmi této kategorie, ale pro stát by vykonával funci kata na jiných vrazích odsouzených k smrti., čímž by se státu ušetřily výdaje na plat placeného kata.

! (Čt, 10. 3. 2011 - 11:03)

Po odsouzení by si to opravdu každý rozmyslel,i ti nevinní.A těch jednorukých a bezrukých!Opět by se muselo zvýšit DPH,aby bylo na jejich ID,ti bez obou rukou by navíc potřebovali osobní asistenty.To by bylo ušetřených výdajů....:-)

(Čt, 10. 3. 2011 - 10:03)

Já jsem pro trest smrti! Šáhl jsi někomu na život nebo aspoň jsi mu ho ohrozil, bezpardonu trest smrti! Víckrát by si to každej rozmyslel. A za krádež useknout ruku a když by to udělal znova tak druhou a víckrát už by nic neukrad! Co by se ale ušetřilo za výdaje za ty fešácký kryminály do kterejch za nimi pouštěj i kurvy! Lidi kteří poctivě dělali celej život se ani tak nemají jako ty grázlové a ještě na ty svině musíme doplácet!

! (Čt, 10. 3. 2011 - 09:03)

Rozumím ti, jsi asi větší...To mě taky,ať je zavřou až zčernají.Ale trest smrti....?Nehledě na to,že by logicky vedl i ke snaze odstranit co nejvíc potenciálních svědků.A vrazi typu např Stodolových by stejně vraždili dál,protože by jim mohlo být ukradené,jestli budou popraveni za jednu nebo za deset vražd.

Reklama

Přidat komentář