Reklama

Crohnova choroba

Pavel (pokračov (St, 11. 11. 2009 - 14:11)

Čtyři, to není moc, viďte? Toto číslo však není způsobeno tím, že by jiné možnosti fungovali jen pro někoho. Je to způsobené tím, že člověk má důvěru k lékaři a strach vyzkoušet něco jiného, pokud, aby to fungovalo, musí např. přestat brát imunosupresivní léky. Vím to, protože to odpovídá mé osobní zkušenosti. A ne, znovu upozorňuji nenabádám tím nikoho k ukončení současné léčby. Je to risk, který není každý ochoten podstoupit. Pouze sděluji vlastní zkušenost těm, kteří třeba právě v tuto chvíli hledají jiná východiska.

Proto prosím, i přesto že 90% tzv. léčitelů jsou pouhými obchodníky a mnohdy bohužel i podvodníky, přesto že vám tu pravidelně píše nějaký dealer nabízející drahé nefunkční "řešení", dokonce i přesto co vám říká váš gastroenterolog, i přesto všechno - neuzavírejte se v krabici utvořené z dogmat, říkající vám, že tento problém prostě nemá řešení a s tímto utrpením že je zkrátka zapotřebí se naučit žít.

S přáním všeho nejlepšího

Pavel

Pavel (pokračov (St, 11. 11. 2009 - 14:11)

Pokud dovolíte, nelíbí se mi jedna věc, která se tu omýlá stále dokola. Bezmezná důvěra v lékaře a v jejich schopnosti, možnosti a vědomosti. Je jistě dobré mít důvěru v lékaře, když jdete na opravdu nezbytnou operaci, když se vám stala nehoda, nebo když za ním jdete s chřipkou nebo angínou. Pokud vám ale jde o život nebo o kvalitu života. Jste opravdu ochotní, vložit veškerou svou důvěru do rukou lékaře i přesto, že vám nenabízí východisko, i přesto,že k němu pravidelně chodíte 5, 10 nebo 30 let a bezúspěšně? Lékařství je povolání jako každé jiné, věda jako každá jiná. Každá specifická věda je omezená systém předpokladů, základních kamenů o které se daná věda opírá. To je v pořádku. Znamená to ale taky, že se díky těmto základním předpokladům daná věda dostane v určitých disciplínách téměř k dokonalosti (z mého pohledu jde především o chirurgi a akutní pomoc), přičemž v jiných disciplínách může pokulhávat, protože pro ně uvedené základní předpoklady neplatí.

Co z toho vyplývá? Pouze to, že vědění lékařů je omezeno (nechápejte prosím ve špatném slova smyslu) tím co se učili a v jakém systému faktů se i nadále vzdělávají. Z tohoto důvodu si myslím, že zejména u zdravotních problémů, které dlouhodobě snižují kvalitu života nebo ho přímo ohrožují, není dobré věřit tomu, že je nám poskytováno to nejlepší, protože nám to přeci bylo řečeno vystudovaným lékařem, kapacitou ve svém oboru. Logickým východiskem je aktivně se zapojit a snažit se získat co nejvíce informací o dané problematice, pokud možno z různých úhlu pohledu. Alespoň takové bylo logické východisko pro mne a věřte mi, že nejsem sám. Znám krom sebe minimálně tři lidi s crohnovou chorobou či ulcerozni kolitidou, kteří se rozhodli vydat se jiným směrem než jim bylo lékařem doporučeno a začli hledat zkoušet. Mnohokrát se samozřejmě spálili. Ve všech 4 případech (tedy včetně mě) se to ale více než vyplatilo. Stav je stabilizovaný bez léku. (...pokračování 2)

Pavel (St, 11. 11. 2009 - 14:11)

Ahoj,
tak jsem se po delší době podíval na tuto diskuzi a nestačím se divit jaká dramata se tu vytvářejí.

Pokud mohu svůj názor:
Nevím kdo je Granvin, nebo Radomir Pietr ani co doopravdy umí nebo ne. Netroufám si to soudit, protože k tomu nemám potřebné informace. Můžu jen říct, že se mi nelibí některé jeho reakce na příspěvky lidí, kteří mají za sebou velmi nesnadné osudy. Stejně tak jsou ale z mého pohledu neadekvátní a zbytečně vulgární reakce na jeho příspěvky.

Sám již několik let bojuji s chorobou, která je tu všem dobře známa, ovšem ještě komplikovanou podstatně závažnějším autoimunitním onemocněním. Když mi před šesti lety, vzhledem k této komplikaci, byla odhadována délka dožití na 6 měsíců. Byl jsem si bytostně jistý, že se lékaři mýlí a proto jsem se rozhodl nevěřit jim. Za to, že jsem na živu, nebylo mne ani jedinkrát třeba operovat, že jsem schopný sportovat, normálně chodit do práce, chodit na toaletu 1-2x denně, být bez křečí, průjmů zvracení, bolestí kloubů, svědění, problému s pokožkou, za to že jsem si výsledky jaterních testů z desetinásobku na hodnoty blížící se normálu, za to všechno nemohu poděkovat doktorům.

Nechápejte mě špatně, nechci Vás zde nabádat k tomu, abyste se přestali lečit u lékaře. Rád bych jen zareagoval na to co se v této diskuzi za posledních pár dnů řešilo a uvést mou zkušenost a můj úhel pohledu. (...pokračování)

dada (St, 11. 11. 2009 - 12:11)

Dobrý den,rada bych se zeptala na sigmoskopii.Co to obnášímůže se před tím jíst,má se vzít projímadlo,je to moc nepříjemné?Děkuji

Alena (Út, 10. 11. 2009 - 17:11)

pro Olinu:písněte my prosím na můj email([email protected])vše vám napíšu,nemám zájem tady diskutovat potom co se tady zvěčňujou takový lidi který nemaj ani ponětí co to crohn je.Alena

Granvin (Út, 10. 11. 2009 - 09:11)

Díky za příspěvek:)
Máš pravdu, a to je třeba chyba, když se někdo zabývá jen bylinama. Nasadí byliny, psychiku neřeší a výsledek nic moc. Podle mých zkušeností práce s psychikou zabrala i v případech, kdy byliny selhávali. Podle mého by ideální bylo upravit stravu, nasadit byliny a vitaminy, začít pracovat na svý psychice a v případech, kdy je to stav vyžaduje se léčit i podle doporučení lékaře. Pak by léčba nemocí vypadala úplně jinak a lidi by byli šťastnější.

Lucie (Út, 10. 11. 2009 - 07:11)

Dobrý den všem, včera večer jsem poprvé otevřela tuto diskusi a musím přiznat, že jsem v šoku... Myslela jsem, že se tady bude psát o naší nemoci a ne se tady urážet a tak. Každý má na věc svůj vlastní názor. Je pravda, že jsem také zkuskla léčitele a různé bylinky, nic nepomohlo. Ale na druhou stranu jsem přesvědčená, že veliká část toho, jak naše nemoc probíhá, zavisí na naší psychice. Měla jsem problémy s píštělemi, s abscesy, nehojilo se to, pořád jsem byla pod kudlou na čištění konečníku atd. Pak jsem náhodou přišla do jiného stavu, začala jsem myslet na svoje miminko a během těhotenství se mi vše zahojilo, píštěle se zacelily, hnisy přestaly, prostě to samo odešlo. Nedokázala jsem si to vysvětlit, ale zpětně musím přiznat, že to určitě bylo moji psychikou. Po porodu jsem pak byla na kontrolní kolonoskopii, našli mi tam nějaké jakoby afty, nic prý hrozného, nasadili Pentasu. Když jsem po 4letech otěhotněla znovu, léky vysaili, vše proběhlo normálně, žádné problémy. Synovi je nyní 10měsíců, stále kojím. Jenže trochu mě zarazilo to, že včera, když jsem byla na kontrole po půl roce, mi pan doktor, který mě viděl poprvé, hned léky nasadil a dokonce i větší dávku, než jsem brala předtím a opět mi připomněl, jakou máme nevyléčitelnou nemoc, jak můžu skončit pod kudlou, že to není angína, která přišla a zase odejde. Docela mě opět vyděsil, toto už mám za sebou, dělat si nervy atd. Já už byla te´d úplně psychicky v pohodě a podle mého psychika je strašně důležitá. Takže jsem si to musela srovnat v hlavě. Pan doktor to určitě nemyslel zle, když mi to vše zase připomněl, já to ale potom obrečela (a to už jsem kvůli tomu nebrečla léta), léky jsem tedy nasadila a zase jsem v pohodě, jako jsem byla, kontrola za půl roku a objednání kontrolní kolonoskopie, tak uvidíme. Přeji všem pevné zdravé a hlavně pevné nervy a vyváženo psychiku, neboť ta dokáže divy. A lidi, už se tady nehádejte a pojďme se bavit o té naši "milované kroňance". Všechny vás zdraví Lucie.

Olina (Po, 9. 11. 2009 - 21:11)

Aleno,zajímalo by mě jestli máte nějaké děti a jestli ano,tak jestli jste v těhotenství užívala nějaké léky,
a jaký byl průběh těhotenství.Jedno dítě už mám a chtěli by jsme s manželem druhé,ale nyní beru pentazu a prednison.První těhotenství jsem byla bez léků.Děkuji za odpověď Olina

petr (Po, 9. 11. 2009 - 17:11)

Takže,ten pán co pán ten hnusnej lhář,který se neumí ani podepsat-už to o tomto individuu něco svědčí si troufá říct,že crohn je jako porouchané auto?panebože to musí být ale hlupák,který neví opravdu zhola nic o Crohnově chorobě jako takové a jestli jsem psal že bych Garvínka ohnul přes koleno a dal mu 25na holou tak tady tomu anonymovi bych po tom co jsem si s tou nemocí prožil dal bez rozpaků pár hodně mlaskajících facek,možná by se mu v tý jeho děravý makovici konečně rozsvítilo,ale musíme si hold zvykat že na těchto jinak výborných stránkách a diskuzích jsou tito tvorové kteří v lepším případě jen radí v horším bohužel vydělávají a to zcela bezelstně na úkor nemocných,kteří mají opakovanou či bohužel dlouhotrvající ataku,ještě že máme alespon ty Boží mlýny těm nikdo z těchto lhářů neunikne.Přeji všem co nejméně stráveného času..no vždyt vy víte kde.Petr

Granvin (Po, 9. 11. 2009 - 10:11)

x
Nápodobně.

x (Po, 9. 11. 2009 - 09:11)

Mě se zdá,že je Granvin v nějaké sektě,jinak by tu nemohl psát takové nesmysli.

Pro objektivníh (Po, 9. 11. 2009 - 07:11)

Je vědecky dokázáné,že když v organismu fungují skvěle životně důležité orgány - musí se ji v tomu pomáhat,takž v takovém stavu organismu Crohnova choroba nemá šanci,protože naše tělíčko je celek,který když má nemocmé životně důležité orgány,nemůže ustupovat ani
Crohnova choroba.Je to jako když je pokažené auto

Granvin (Po, 9. 11. 2009 - 02:11)

Objektivní
Bohužel máte jen neúplné informace o možnostech přírodní léčby.

objektivní (Ne, 8. 11. 2009 - 22:11)

Přeji všem nemocným crohnovou nemocí, aby byli silní a dále bojovali s touto nelehkou nemocí. Nenechte se urážet od Granvinů a jemu podobných,..nekažme si život srážkou s blbcem, možná že těm teoriím sami věří.
Granvine já neodsuzuji ani bylinky ani léčitele, ovšem vážné nemoci nevyléčí !! Naopak znám léčitele ( páter Ferda, už bohužel nežije), vynikající diagnostik, ale znal hranice, zhoubné nádory i vážné nemoci ( kam patří i Crohnova nemoc) sám neléčil,.. a byl to velmi vzdělaný pán. Já ovšem odsuzuji diletantismus a považuji vzdělání za velmi důležité,...
Přeji všem zdraví, krásné chvíle a diskuzi, ve které si nemocní s touto nemocí budou vzájemně pomáhat a nebude jim nějaký diletant vnucovat teorii, že si svoji nemoc zavinili. Krásný den.

Eliška (Ne, 8. 11. 2009 - 21:11)

Aleno,to nemá cenu někomu takovému něco vymlouvat.Jenom by mě zajímalo,proč jsem třeba nenapíšou ti,kteří se vyléčili.Nemůžou,protože takový nejsou bez operace.Takový podobný přípravky jako je třeba herbalif nebo koktejli ve kterých je obsažený měsíček lékařský,tak ty fakt nezabýrají.

Alena (Ne, 8. 11. 2009 - 20:11)

Ježiš další!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pro Alenu (Ne, 8. 11. 2009 - 20:11)

Nezastávám se pana Granvina,ale máte mylný dojem,že se Crohnové nemoci nemůžete zbavit.Vážně pochybuji o Vaši inteligenci!!!!!!!! Je potřeba doladit přírodními produkt životně důležité orgány a
Crohn odkráčí,protože bude donucen.

Alena (Ne, 8. 11. 2009 - 20:11)

Granvine,ty jsi opravdu neodbytná verbeš!!!!!Nemám jiných slov!!!!!!!!!!!!Pravidelně chodím na tuto diskusi a už mě nebaví číst ty tvoje bludy!!!a že za těch 29 let o crohnu něco vím!!!!!!!!Prosím opust tuto diskusi a běž valit klíny do hlavy někomu jinému.Děkuju Alena

Granvin (Ne, 8. 11. 2009 - 17:11)

Eliško
1. Že jsem podvodník si o mě myslí jen lidé jako jste vy - kteří mě neznají a nikdy se u mě neléčili.
2. Mám jiné zkušenosti.
3. Proč se na to ptáte mě? Já snad zodpovídám za jejich učební a pracovní osnovy?
4. Že crohn je nevyléčitelný prosím vysvětlete mým úspěšně léčeným klientům.
PS. ano, stejně jako nejsou bylina na řadu jiných nemocí, které léčím.
Je zvláštní, jak si spousta lidí myslí, že jejich nemoc je něco nadpřirozeného s čím nejde nic dělat a že oni jsou největší choüdáci na světě, a že se jim to přihodilo jaksi náhodou, nebo zlou souhrou okolností.
Houby s voctem, za stav ve kterém jste nyní si buď můžete vy sami anebo Vaši rodiče, jen z pár procent se na tom podílí genetika a prostředí ve terém žijete. A stejně tak jako jste si svůj stav přivodili si ho můžete taky zlepšit, jde jen o jediné, skutečně a upřímě se chtít vyléčit a jít si za tím i přes to, že spousta lidí kolem Vás plácá nesmysli o nevyléčitelnosti.
Je to tvrdý, ale je to tak.

pro Granvina (Ne, 8. 11. 2009 - 16:11)

Petr má pravdu,jděte s prominutim do pr....,tady nikoho nenachytáte.Už konečně pochopte,že crohn se vyléčit prostě nedá.A ta položená otázka Petrovi,1.jste možná nějaký podvodník2.možná se zabýváte bylinkami,ale nepomůžou takovým lidem jako jsou crohňáci3.pokud máte takové úspěchy v léčbe jak tvrdíte,tak proč tedy lékaři nepoužívají vaši metodu léčby.Protože kecáte.Eliška P.S.Bylinkářka opravdu nejsem,ale moje dobrá kamarádka a lékárnice je a žádné bylinky na crohna prostě nejsou.

Reklama

Přidat komentář