Reklama

Crohnova choroba

Jana (Ne, 28. 3. 2010 - 11:03)

Majka...děkuji za odpo. byla bych ráda, kdybych mohla podstoupit cokoli jiného než koloskopii..:-) to monkey...seš hulvát-hulvátka, tady je stránka pro ty, co potřebují rady a jakákoli pomoc od druhých je vítána a na takový příspěvky neni fatk nikdo zvědavej....!!!

Jana (Ne, 28. 3. 2010 - 10:03)

Měla jsem doporučení od...Tak Vas holky po dlouhé době zdravim.Stojí to všechno pěkně za víte co.Výsladky mám,ale jelikož mi doktor chce nasadit biologickou léčbu potřebuje udělat koloskopii.Tak jsem hrozně nadšená a ke všemu si musim píchat do injekce protože mi zjistili v noze trombozu no může být líp??? Tak se mějte krásně děvčátka a zdraví zdar

monkey (So, 27. 3. 2010 - 16:03)

Dobrý den. Mám podstoupit...Tome,bud ůplně v klidu,toto vyšetření je absolutně bezbolestné,jen trochu nepříjemné pro lidi co nemusí stísněný prostor-po vypití kontrastní látky hezky zajedeš do tunýlku,který ti detailně prozkoumá tvé tenké střevo a odhalí případné neduhy,celé to trvá zhruba 1O minutek tak se ničeho neboj chlape,já jsem to prodělal již 3x.Pak dej vědět až budeš na kolono to je jiná káva panečku.
STOP všem průjmům!!??

Tom (So, 27. 3. 2010 - 14:03)

Dobrý den. Mám podstoupit vyšetření tenkého střeva magnetickou rezonancí. Máte někdo zkušenost?Jak vyšetření probíhá?Co nějaká příprava?

Majka - to Monk (So, 27. 3. 2010 - 08:03)

Jana chtěla jen znát jaké druhy vyšetření lze udělat. Nic jiného jsem taky nenapsala. Do ničeho jsem ji natlačila ani jsem jí nic nerozmlouvala. Každý člověk má právo znát všechny varianty a pak už je jen na něm, jeho lékaři a důvodu vyšetření, jakou variantu spolu domluví. A taky by mě zajímalo, jak jsi přišel na to, že nejsem MUDr? I lékař může onemocnět.

monkey (Pá, 26. 3. 2010 - 22:03)

Lze ještě udělat...Tak koukám že slečna či snad paní by si zde mohla udělat či rovnou otevřít svou kancelář či napsat knihu,jenže má to jeden podstatný háček-jaksi není Mudr.takže je to vždy na jednotlivci a pouze a jen kvalifikovaný specialista ti může říci jaké vyšetření případně postup kterému pacientovi sedí-to si prosím zapamatujte tohle je moc fajn tato rady leč berte to vždy s rezervou.

Majka - to Jana (Pá, 26. 3. 2010 - 19:03)

Lze ještě udělat irigoskopii - do střeva se napustí bariová kaše a pak se rentgenuje. Lze udělat CT po podání kontrastní látky a nebo magnetická rezonance. Existuje i radionuklidové vyšetření - scanování střeva po podání radioaktivní látky. vše mi dělali v HK.

Jana (Pá, 26. 3. 2010 - 15:03)

Prosím má někdo nějakou jinou zkušenost s vyšetřením tlustého střeva jinak než koliskopíí ? a popř. kde ? děkuji

Majka - to Monk (Pá, 26. 3. 2010 - 10:03)

Tak nevím, jestli to 10x Otčenáš zachrání, asi dle mě spíš ne. Je to od tebe celkem hloupé, dělat si legraci z cizího neštěstí a strachu. Na operaci už jsem byla 3x. V dnešní době se to už dá v poho zvládnout. Bolest to samo chvíli je, ale mají dobré utišující léky, takže žádná hrůza. Jak to dopadne, se nikdy dopředu neví. Ale většinou dobře a člověk má na delší či kratší čas od Crohna pokoj. Co poradit? Hlavně se zkusit nestresovat, poslouchat doktory, pokud sneseš, tak zkus užívat Wobenzym, kvůli hojení. A pak se můžeš klidně i pomodlit, ale stačí jednou :-)))

monkey (Čt, 25. 3. 2010 - 22:03)

dobrej mam crona a jdu na...jo modli se a to alespon 10x denně Otčenáš

monkey (Čt, 25. 3. 2010 - 19:03)

dobrej mam crona a jdu na...modli se

marek (Út, 23. 3. 2010 - 23:03)

ty uz jsi na tom byla?

marek (Út, 23. 3. 2010 - 23:03)

Luci nic si z toho nedělej,...dobrej mam crona a jdu na operaci ted a bojim se jak dopanu co mi muzete poradit?

Majka - to Šárk (Ne, 21. 3. 2010 - 12:03)

Měla jsem doporučení od praktika, kterýmu to doporučil můj gastroenterolog. K psychologovi lze bez objednání. Kliničtí psychologé a psychiatři někdy bez doporučení nevezmou, i když by měli. Ptala jsem se na to ve zdravotní pojišťovně. Lepší je nechat si napsat doporučení a máš to jistý. Určo nelituji, že jsem to absolvovala. Zjistila jsem, že nejsem taková hrdinka jak jsem si myslela a že se mi moc ulevilo, když jsem si o tom mohla s někým popovídat. Doma člověk musí dělat hrdinu. Léky mi pomohli usnout, soustředit se atd. Brala jsem je jen pár týdnů, pak už stačila jen duševní podpora.

Šárka (So, 20. 3. 2010 - 23:03)

Já brala neurol, lexaurin a...Ahoj, dočetle jsem se, ze ti pomohl psycholog. Chtela jsem se zeptat, jestli ti napsal doporuceni nejaky doktor, nebo jestli jsis doktora nasla sama? Dekuji moc

milan (Čt, 18. 3. 2010 - 14:03)

No mě celkem pomohla kúra z AMC, po desetiletých útrapách s neustálými remisemi mám teď klid. Na webu je najdete když zadáte do seznamu AMC Jablonec.
Mnoho úspěchů všem :)

Pavlusa (St, 17. 3. 2010 - 21:03)

Jani,tak to je super,mě to také pozitivně naladilo,že ty chytré hlavičky na to přišli.Přeji ti,aby ti to moc pomohlo a byla jsi brzo fit.Tak přeji lepší zítřky,děkuji za psaníčko a hlavně odpočívej,potřebuješ to,nic ti neuteče,neboj.Hlavně ať se brzo cítíš líp,ju?pa a díky.

Jana (St, 17. 3. 2010 - 11:03)

Ahojky lidičky,pokud...Ahojky Pavlušo včera na to koukal mužskej,protože já už týden ležím mám hrozné bolesti a jen bych spala.Když jsem byla v Plzni u doktora tak mi o tom stemu říkal,že by mi to udělal radši jak operaci.Zítra jdu na odběry krve a podle nich se v pondělí rozhodne.Je to nový preparát který roztahuje střevo,aby bylo líp průchodné.Dřív to bylo z kovu,ale to pak prorůstalo do střeva tak tedˇ je to z umělé hmoty která se časem rozpadne.Tak děvčátka jdu spát všem Vám přeji krásný a úspěšný den AHOJ

Jana (St, 17. 3. 2010 - 11:03)

Jani, ještě i Tobě musím...Ahojky Baro tak to Ti strašně gratuluji,ale kamarádka má tu celiakii a je v poho.No uvidíš sama jsi silná a zvládneš to!! Přeji Ti mnoho štěstí!!! Ahoj

Pavlusa (St, 17. 3. 2010 - 10:03)

Barčo,to jsem ráda,že se ti Crohn nepotvrdil a že už konečně víš,jakou máš diagnozu,vím je to celoživotní dieta,ale ty jsi pozitivně naladěný človíček,tak to určitě zvládneš,viď.Ano jinak s těmi prioritami si co člověk rozmyslí,když se pak se zdrvíčkem cokoli děje a spoustu lidí si to vůbec neuvědomuje.Nejvíc mi vadí rejpalové typu,no jo ty jíš a žiješ zdravě,pozor.Kdyby alespoň na chviličku věděli jaké stavy míváme,ale to je jedno.Každopádně všem moc přeji hodně moc zdravíčka a také konečně více toho sluníčka....

Reklama

Přidat komentář