Reklama

Migréna

radek (Po, 12. 7. 2010 - 18:07)

ja mam migrenu od 10roku ale tet us asi 4dny mne moli hlava furt

Vratislav (Út, 29. 6. 2010 - 19:06)

Vratislave, podle mé...Zdravím!
Deny,
ad: ...z konopí se THC uvolňuje až při 200 stupních...
Ano, to naprosto platí pro případ inhalace THC; ať již z vaporizéru či jiným způsobem.
V případě čaje se však jedná o konzumaci per huba a trávicí trakt. Zde je již z principu vstřebávání cannabinoidů pozvolnější a zpožděné.
Účinné látky konopí jsou nepolární, lipofilní povahy. Do vodního výluhu, a to ani při sebedelším vaření, tak nepřejdou. Z tohoto hlediska je prostý konopný čaj neúčinný.
Proto používám:
1) Prachové konopí. Aktivní povrch jemně práškovaného konopí je velký, podstatně se tím usnadní přístup k látkám v něm obsaženým.
2) Konopný základ roztírám v třecí misce spolu se silným černým čajem. Aktivní látky konopí se jednak ryze mechanicky nabalují na stále jemnější čajový prach, a navíc se váží adhesními silami s tříslovinami v čaji obsaženými (adsorbční cluster). Tak se ještě dále, více než o dva řády, zvětší aktivní povrch konopných i čajových částic.
3) Nálev z takto připraveného základu není jen výluh; je to spíše suspense, kde jsou částečky konopnočajového slepence ve vznosu; po vypití by také neměl zůstat v nádobě lógr. Vypitá suspense se pak v GIT metabolisuje a vstřebává stejně jako jiné látky mastné povahy.
Navíc zde může docházet k dekarboxylaci jinak neúčinné kyseliny tetrahydrokanabinolové (což jinak vyžaduje vysoké teploty) a tím k další aktivaci konopí. Proto je účinné i konopí s nízkým obsahem THC.
Prachová droga má ovšem zásadní nevýhodu; nelze ji skladovat, protože právě díky velkému aktivnímu povrchu velice rychle degraduje (zvětrává). Proto je třeba vždy připravovat čerstvou dávku - a přes pronikavou bolest hlavy vydržet skřípání kopistu ve třecí misce.
Jo; a látky čaje, který je ve směsi, působí synergicky s látkami konopí - proto tenhle "čajíček" působí tak blahodárně hladivým způsobem.

Deny (Út, 29. 6. 2010 - 17:06)

Vratislave, podle mé zkušenosti i podle všech dostupných zdrojů o konopí se THC uvolňuje až při 200 stupních, tzn. že vařící vodou rozhodně ne. Jinak je pravda, že konopí působí proti migréně asi u 50 % migreniků. Ale rozhodně ne v čaji.

Vratislav (Út, 29. 6. 2010 - 10:06)

Konopí proti migréně:
Dlouho jsem experimentoval s dávkováním konopí, a se způsobem přípravy účinné drogy. A tady je výsledek mého úsilí:
Jedna z mála věcí, co na takový dobře rozjetý záchvat migrény funguje, je tato:
Do porcelánové třecí misky dám 1,5g mého standardního konopného prachu (C. Indica 3,5%THC + C Sativa 0,75%THC v poměru 1:2) a stejné množství co nejtemnějšího čaje (co možno s nejvyšším obsahem tříslovin); silný černý indický či ceylonský čaj.
Obsah misky roztírám kopistem na co nejjemnější prach, a to tak dlouho, dokud to bolest hlavy dovolí. Čím déle to vydržím, tím vyšší bude účinnost preparátu.
Výslednou šedavou směs vsypu do pořádně vyhřáté konvice a zaleju vroucí vodou. Nechám aspoň 5 minut loužit za občasného míchání.
Výsledný, kalně temný, intensivně aromatický a nádherně trpký výluh vypiju tak horký, jak jen dokážu snést. Je dobré nepít jej zcela nalačno. A vypít ho i se vším konopnočajovým lógrem, co jen ho v něm je.
Nástup účinku tohoto čaje je pozvolný, deset až dvacet minut. Ani pak to není zádná psychobomba. THC je zachycený na třísloviny, vzniká cosi jako adsorbční cluster (chuchvalec), který jej drží ve výluhu dost pevně, takže se tato účinná látka uvolňuje jen zvolna. Bolest hlavy i se všemi průvodními znaky (nausea, světloplachost i přecitlivělost na vůně a zvuky) odplývá, aniž bych začal být nějak zjevně sjetý - je to těsně pod prahem psychické účinnosti. A blahodárnost čaje jako takového celý hojivý efekt jen zvyšuje.
Takto připravený konopný čaj se ukázal účinný i v momentě, kdy se migréna rozjede tak, že běžná analgetika už nezabírají; mám jej tedy jako záchranný pás pro zoufalé situace.

Nikka (Út, 22. 6. 2010 - 09:06)

Dobrý den,také doporučuji odkyselení organismu, frekvence migrén ustala..napíšu sem složení magistraliter, praktický lékař Vám jen může napsat na recept a zaplatíte jen 30Kč(já jsem si recept vyzvedávala v lékarně na karláku v nemocnici)..1 čajová lžička se rozpustí v malé sklenici vody-chut nic moc,ale dá se!!Plnohodnotně to nahradí veškeré drahé preparáty na odkyselení..(např. Probolance od firmy LR)
Medikace:
natrii phosphatis 10g
kalii hydrogenocarbonatis
10g
calcii carbonatis 100g
natrii hydrogenocarbonatis
80 g
magnesii carbonatis 50g
M.F.pulvis
D.S čajová lžička do
sklenky vody
S. dle rady
#

Jana (Pá, 18. 6. 2010 - 12:06)

Moni, nedoplácím nic na Topimark ani na Rosemig sprintab. Celé to hradí pojišťovna. Bylinky mi nepomáhají, už jsem vyzkoušela všechno možné a akorát to leze do peněz. Taky mi neuroložka řekla, že je to slabé.

Leuška (Pá, 18. 6. 2010 - 10:06)

jani,doplácíš taky na...Je to směs bylinek,které jsou v tabletkách a jmenuje se to Basico.Kdyby jste měla zájem mám kontakt na bylinkářku.Jsou to Švýcarské produkty,jsou velice kvalitní.já je sama používám.

monika (Pá, 18. 6. 2010 - 09:06)

jani,doplácíš taky na něj,já na magnerot doplácím 200.za 50.tb jo a jak se jmenují ty bylinky)))já měla kopretinu řimbabu a¨doktor mi řekl at to neberu,že je to slabé a že se to bijes prášky.

Leuška (Čt, 17. 6. 2010 - 13:06)

Tak děvčata,já jsem také trpěla na migrénu,ale co jsem začala užívat bylinkové tabletky na odkyselení těla vše zmizelo,a jsem moc šťastná.Mohla bych popřípadě dát kontakt.

Jana (Čt, 17. 6. 2010 - 11:06)

Moni, já vím, chodím co 3 měsíce.

monika (Čt, 17. 6. 2010 - 08:06)

jani,topimark se užívá dlouhodobě,musíš jít taky na krev potom.

monika (St, 16. 6. 2010 - 16:06)

dík jani za názor,zvážím ten topimark,uvidím,co mi řekne neuorolog.

Jana (St, 16. 6. 2010 - 15:06)

Ahoj holky,
Moni, já po Topimarku nepřibírám, vůbec nepozoruju žádné vedlejší účinky. A řekla bych, že mám ty záchvaty nejen méně často, ale hlavně mírnější a nikdy netrvají jako dřív třeba dva, tři dny. Většinou mi stačí jeden Rosemig a migréna už se nevrátí. Tak nevím, snad mi to tak vydrží.
Mějte se!

Petra (St, 16. 6. 2010 - 13:06)

S tím ječmenem má Vilda pravdu. Pokud je to opravdu kvalitní ječmen, pomáhá při mnoha potížích. A navíc tělu pomáhá v těle nastolit samoozdravný proces. Léky Vám nikdy žádnou příčinu problému nevyřeší. Ty léčí přece pouze příznaky a navíc s vedlejšími účinky. Ale myslím, že tohle se již dostalo do vědomí více lidem. Pokud nemáte např. vychýlený jeden z krčních obratlů, který může způsobovat bolest hlavy, určitě bych přírodní léčbu takto nezatracovala. Docela mě mrzí, že tady zaznělo něco proti zeleným potravinám, když už tolika lidem několik let pomáhají a pomohly stějně jako byliny nebo alternativní čínská medicína. Z manuálních technik bych doporučila Dornovu metodu. Tzn.bolesti hlavy řešit více komplexně. Jedné mé známé pomohly na bolesti hlavy také magnetické náramky. Chtěla jsem jen poradit. Krásné dny bez bolesti, Peťa.

monika (St, 16. 6. 2010 - 11:06)

holky,já včera musela šahnout v 22.00h.pro rozemig,zle,přesně oko a někdy to jde až k nosu-no hrůza.včera jsem to počítala 8.migrén tento měsíc. doktor mi píše 3,balení po 6.tb a už nemám.musím na centrum bolesti před prázdinama.

aja (Út, 15. 6. 2010 - 17:06)

holky já nechci strašit ani vás lekat jen to ne mě taky dycky bolí oko nebo obě jak kdy taky jsem si říkal že migréna s tou rovnováhou to mám tak asi půl roku jen chvilkama ale někdy už se to nedá vydržet.na ct mě našli jen minimální nález doktor říkal že by to zhodnotil v normě ale když jsem mu řekla jak se motám tak řekl že bud to poškození nebo by to mohla být roztroušená skleroza tak se bojím.Nikdy by mě to nenapadlo říkala jsem si když mě to motání začlo že zas přijde daší migréna tak jdu ještě na rezonanci a pak uvidím

Jana (Út, 15. 6. 2010 - 17:06)

Tak to jsem fakt nevěděla. Mám migrény taky už asi 14 let, ale tohle mi nikdo neřekl. Taky mám ze záchvatů panickou hrůzu, já teda zvracím vždycky, někdy i dva dny a musím pak na kapačku, protože do sebe vlastně nic nedostanu ani vodu a jsem dehydrovaná, což přispívá ke zhoršení záchvatu. Oči mě bolívají taky, tím mi migréna začíná a trpím i na oční migrénu. Ta sice nebolí, akorát nevidím na jedno oko. Nevidím na jedno oko i při normální migréně. Ale zatím teda neomdlívám a ani nemám problém s rovnováhou, jenom nejsem schopná nic dělat, musím ležet, případně objímám WC... Zjistili ti něco na CT? Tak se drž a nejlépe bez migrén!!!

monika (Út, 15. 6. 2010 - 17:06)

zdravím jani a ajo.já mám dneska asi osmou migrénu od začátku měsíce.rozemig zabere,ale taky mi neuorolog nabízí ten topimark,tak nevím jestli mám do něj jít,abych poněm zase nepřibrala.ráno jsem se sní zbudila a a ještě ted je mi blbě.pozdě jsem vzala prášek.

aja (Út, 15. 6. 2010 - 16:06)

no já taky hleděla že migrény poškozují mozek ale je to tak najdi si na netu až25 procent lidí má u migrén z aurou poškozený mozek.mám probléma s rovnováhou a omdlívám mám závratě a kolapsový stavy migrény mám silný15let byla jsem na ct a jdu na mag.rezonanci.já už vyzkoušela všechno a když mám migrénu,tak tři dny ležím a trpím a nepomáhá nic.Beru valetol ale ten to jen trochu utlumí nezabere ulně a tak za 4hodiny musím vzít další,protože bolestí nevydržím.Nezvracím ale bolí mě oči,a nejsem schopna nic dělat takže už mám předem strach z každé další migrény,jsou čím dál silnější.doktor mě právě vysvětloval,že mám nejspíš poškozené centrum rovnováhy tak se bojím co bude dál měj se

Jana (Út, 15. 6. 2010 - 15:06)

Ajo, na každého můžou mít ty léky jiné účinky. Pokud Ti to nedělá dobře, tak je určitě nejlepší říct to neurologovi, ať Ti dá jiné. Teda to slyším prvně, že by se z migrén mohl poškodit mozek. Není to opačně, že protože máš něco na mozku, tak máš migrény? Na jaké vyšetření Tě poslal. Já s migrénou byla akorát na CT a magnetické resonanci, jinak nikde. Co bereš při záchvatech? Já Rosemig sprintab, ale musím hned na začátku, jinak nezabere.

Reklama

Přidat komentář