Reklama

Alkohol

V malé míře výborný lék, uvolňuje, zbavuje stresu a deprese, povzbuzuje chuť k jídlu, mírní napětí a křeče, červené víno neutralizuje viry a bakterie, snižuje nebezpečí cévních a krevních onemocnění.

Víno se používalo nejen k pití, ale také například k čištění ran na bitevním poli. Alkoholu se užívalo k čištění střev, léčení nespavosti, zácpy a především k otupování bolesti při trhání zubů a menších operačních zákrocích. Ve středověku sloužil při léčbě tyfu a cholery. Nejdůležitější předností alkoholu je, že působí na nervový systém jako tišící a uklidňující prostředek. Pravidelné pití malého množství červeného vína dokáže neutralizovat viry a bakterie, snižuje hladinu cholesterolu a je výbornou prevencí cévních a srdečních onemocnění. Pravidelné pití asi čtvrt litru černého piva denně podporuje tvorbu mateřského mléka.

Za nejvhodnější pro prevenci infarktu se považuje červené víno v množství 2 dl denně. Je třeba upozornit, že alkohol je návyková droga a jako velmi snadno stravitelný zdroj energie představuje velké nebezpečí pro obézní jedince. Používání šumivých alkoholických nápojů, jako jsou sekty a kombinace alkoholických nápojů se sodovkou, nelze považovat za vhodné. Uvolňující se oxid uhličitý totiž roztahuje stěnu žaludku, čímž se zvětší její povrch a resorpce alkoholu se urychlí, aniž by se mohl rozložit. To má za následek rychlou opilost. Známý nápoj kovbojů "whisky and soda" je ve skutečnosti fikce autorů kovbojských příběhů. Ve Skotsku a Irsku se k whisky servíruje zásadně pramenitá voda.

Reklama
Reklama

Komentáře

sardanapal* (Čt, 4. 1. 2018 - 16:01)
Opíšu tu jeden citát z...Satan Kalous ten věděl ...
On je takovým utajeným ochráncem nejširších mas ...
DDD,- (Čt, 4. 1. 2018 - 16:01)
Miroslav Kalousek, ten je, s prominutím, vůl korunovanej!
Zřejmě si myslí, že Češi jsou národ bezdomovců, ožralů a debilů! Což takhle, kdyby raději nabídl lidem práci, aby neměli čas, vysedávat někde po hospodách a v barech. A důchodci, kteří si doplácí za léky, těm by alespoň na ten chlast nezbylo! K "nelegálnímu lihu" by se uchýlili leda tak debilové! A krabicové víno, to je zase znakem bezdomovců!
Ať "milý pan Kalousek" raději udělá v naší zemi pořádek.
Mám totiž vážné podezření, že on taky bude "pěknej pijan"! Už na základních školách by s měla šířit osvěta o škodlivosti alkoholismu! Rovněž na středních školách a v učilištích, na vysokých školách, rovněž by se měly pravidelně konat přednášky o škodlivosti alkoholu a drog! Naše mládež roste, jako "dříví v lese!" Alkoholismus na pracovištích je zakázán! Mládež potřebuje kulturní, umělecké a sportovní vyžití, aby zcela zapomněla na alkohol! Dospělí potřebují stabilní zaměstnání! Důchodci, ti ať se jdou raději pomodlit do kostela! A bylo by po alkoholismu! Jen ať pořádně zdražejí pivo, víno, vodku, rum a všechen ten chlast!!! A kdyby bylo dost práce pro všechny, výrazně by ubylo bezdomovců! A taky by se měla znovu zavést pracovní povinnost, jako tomu bylo za komančů. Lidi musí mít nějakou motivaci! Musí především, chtít se změnit!
DDD,- (Čt, 4. 1. 2018 - 16:01)
Vinaři by mohli víno pěstovat skvěle dál. Z vinných hroznů se dají dělat nealkoholické mošty a šťávy. Konzumovat se dají vinné bobule, jako zdravé ovoce. Alespoň by se nemuselo dovážet drahé ovoce do supermarketů z neznámé ciziny! Z vinných hroznů se dají vyrábět i džemy. Tak ať pan Kalousek nekecá blbosti!
sardanapal* (Čt, 4. 1. 2018 - 17:01)
Miroslav Kalousek, ten je, s...Ale lid , se taky potřebuje nějak odreagovat ...
V televizi je hovno , do knihovny sem chodil od devíti do pětadvaceti , na houby - no to je závislé na tom co nám pustí z Hůry . Ryby , zahrádka , rekre. sport ...
Na rybách , a po kláních sportovních , sme se vždy ožrali taky ...
sardanapal* (Čt, 4. 1. 2018 - 17:01)
Ale lid , se taky potřebuje...Jo a zryj takových zepár pořádných záhonů a potom lemtej vasrovicu - to prostě néde ...
sardanapal* (Čt, 4. 1. 2018 - 17:01)
Vinaři by mohli víno...Jistě , třeba vinná kosmetika , šampaňské lázně a td. Děda si taky kópal vanilky v Martellu .
anonymní alkoholik (Čt, 4. 1. 2018 - 18:01)
Bylo by správné, na alkohol uvalit veliké daně! Mělo by se na láhve s alkoholem psát to, co na krabičky s cigaretami. Akorát, že místo: "Kouření může i zabíjet!" "Kouření způsobuje rakovinu"! Tak by se na všechny viněty od flašek mělo psát: "Alkohol může i zabíjet!" "Alkohol způsobuje rakovinu jater a demenci!" To by si to potom i každý rozmyslel, jestli se opíjet, nebo raději ne! Určitě, těch varování by tam muselo být uvedeno ještě daleko více, než u cigaret! Třeba i to, že alkohol zvyšuje riziko pádů a vážných úrazů! Alkohol je jako ďábel a Satan s velkým S! Nejdříve rozveselí, uvolní a omámí, a pak si vše, i s úroky, bere zpět!
sardanapal* (Čt, 4. 1. 2018 - 18:01)
Bylo by správné, na alkohol...Víš kolego - neser !
Kdyby sis takhle blbě nerozbil rypák , tak bys takto nemluvil . Jo že nemáš love na na novó kelcnu , za to taky ostatní nemůžou . Tak si dej v klidu na kostku cukru lžičku Francocky (Alpy) a budeš redy ...
DDD,- (Čt, 4. 1. 2018 - 19:01)
Příteli, a dáš mu snad prachy na nový zubní můstek? Vždyť má vlastně pravdu! Akorát byla pro něj fatální chyba, že se stal alkoholikem! U ženský by to bylo ještě horší! Já se ho nezastávám. Udělal si to sám. Ale teď navštěvuje AA, tak snad už přestal chlastat, né?! Máš pravdu, že opilá ženská je ještě agresivnější, než chlap! Jednu takovou jsem taky zažil. Žasnul jsem, kde se v ní ta síla bere! Byla tak ve středních letech, něco přes 40 let, navíc subtilní, 60 kilo i s postelí. To bys, příteli, viděl, jak napadla barmanku - slova ani nebudu publikovat! Nakonec jí i fyzicky napadla. Zřejmě jí ta paní za barem něco řekla. Když na místo zavolala policejní hlídku, tak ta dotyčná nadýchal dvě a půl promile alkoholu. Stalo se to v už v odpoledních hodinách. Odvezli jí na záchytnou stanici. Nevím, zda té barmance se něco nestalo. Sprostě jí urážela, a nakonec jí napadla i pěstí! Pokud z toho ta paní barmanka nemá fyzické trvalé následky, tak psychické "šrámy na duši" bude mít stoprocentně! Za takové nadávky by se styděl i chlap! Pozor! A to ne žádný slušňák, ale i "sprostý dlaždič!" Já bych jí osobně nechal odvézt do blázince! A hotovo dvacet!
sardanapal* (Čt, 4. 1. 2018 - 20:01)
Příteli, a dáš mu snad...Těch opilých vychrtlin sou plné noviny .
Bijí manžely a sousedky , na ulicích se pouští do konkurentek , okolo jdoucích a do zasahujících policajtů taky .
sdfg (Čt, 4. 1. 2018 - 20:01)
Ahoj,chtěl bych podat návrh Babišovi,na vzestupnou daň na každé další pivo objednané v hospodě na den.
Nejdřív si každý musí pořídit kartu konzumenta...,ta by byla napojená přes EET a každé další kalkulované pivo na účet by bylo zatíženo extra patnáctiprocentní daňí,takže jedno pivo by bylo zdarma,první pivo za patnáctiprocentní daň,druhé za třicetiprocentní a čtvrté již za procentní,pokud by někdo chtěl platit desáté pivo,platil by již stopadesátiprocentní daň.Neunikl by EET ani změnou hospody ten samý den.
Ideální konzumace tři piva denně by tak byla za stejné peníze jako doposud a jedno pivo by bylo levnější než doposud.
V každé hospodě by byli kamery a podezřelí výčepní by byli pokutováni.
sardanapal* (Čt, 4. 1. 2018 - 20:01)
Ahoj,chtěl bych podat návrh...Kašpare !
sdfg (Čt, 4. 1. 2018 - 20:01)
Prodej baleného alkoholu bych povolil jen ve specializovaných státních obchodech,podobně jako ve švédsku a jen v danou dobu a do určité míry a pokud nejsou pod vlivem alkoholu.
sdfg (Čt, 4. 1. 2018 - 20:01)
To by skvěle vyřešilo problém s alkoholem a přitom by stát neutrpěl na daňi z alkoholu.
DDD,- (Čt, 4. 1. 2018 - 20:01)
Příteli, kdyby jen plné noviny! Já jsem to viděl "na vlastní oči!" Zašel jsem si do baru v místním obchoďáku na kávu-presso, než mi jel autobus domů. Zašel jsem si nakoupit. Venku se mi nechtělo "mrznout", tak jsem si zašel ve dne na kafe. Musím Ti říct, příteli, že jsem byl v z toho v šoku! Možná tě bude zajímat, zda jsem se jako gentlaman té barmanky zastal. Pravda, bylo mi jí moc líto. Ale do takové rozepře se ani chlap nepohrne! Měl jsem sto chutí se do toho osobně vložit! Barmanka okamžitě volala o pomoc! Přišla ochranka a dali jí pouta, takže už té barmance nemohla více ublížit! Ještě dnes jsem z toho otřesen! Stalo se to loni na podzim. Možná ta ženská měla nějaké podzimní deprese, nebo co já vím... Ale měli jí, podle mne, odvézt přímo na psychiatrické oddělení! Kdo ví, jestli nebyla pod vlivem nějakých antidepresivních léčiv?! Nebyla normální! Nadávala pak i policajtům, do kreténů a debilů! Ti přijeli asi za 15 minut. Fakt, nelžu ti! Kdybych tohle neviděl, nepsal bych o tom. Bylo to někdy koncem října 2017.
sardanapal* (Čt, 4. 1. 2018 - 20:01)
Příteli, kdyby jen plné...Svět prostě zešílel
sdfg (Čt, 4. 1. 2018 - 20:01)
Ahoj,chtěl bych podat návrh...Třeba v hospodě s cenou piva 55Kč za 0,4pivo by si mohl dát krásná tři piva za tuto cenu,ovšem čtvrté pivo by stálo

Omyl opravuji :
1.zkonzumované 0,5l pivo/Kč - 1,6 10°pivo -1,8 11° pivo -1,9°pivo
2.zkonzumuvané běžná cena
3. zkonzumované dvakrýt daň 2*1,6Kč u 10° piva 2*1,8Kč u 11° piva a 2* 1,9Kč u 12° piva

Ovšem konzument by si připlácek za každé další pivo asi 2Kč navíc,
takže finální desáté pivo by měl o dvacet korun dražší,to není zas tolik.
Nicméně navíc by taková ožralec nakoupil nevýhodněji nejen do hlavy ale nakoupil by i dráze a to při deseti pivech o 2+4+6+8+10+12+14=56Kč což by ho připravilo o peníze na dvě další piva a to je jen dobře...
hasič (Čt, 4. 1. 2018 - 20:01)
Pro sdfg pár piv je lék i trocha tvrdého alkoholu. Ráno si dám panáka, roztáhnou se mi cévy a pak v deset vemu léky. Přes den pivo a večer do hospody na tři a dva rumy. Necítím se jako ožralec. Propláchnu si trubky a jsem jakž takž zdráv. A specializovaný obchod je utopie, povede to jen k většímu konsumu alkoholu a kriminalitě, v normálním obchodě je prodej alkoholu správná věc. Je třeba také snížit cenu piva a povolit kouření v hospodě. Živím stát.
hasič (St, 23. 9. 2020 - 13:09)


Pro sdfg pár piv je lék i trocha tvrdého alkoholu. Ráno si dám panáka, roztáhnou se mi cévy a pak v deset vemu léky. Přes den pivo a večer do hospody na tři a dva rumy. Necítím se jako ožralec. Propláchnu si trubky a jsem jakž takž zdráv. A specializovaný obchod je utopie, povede to jen k většímu konsumu alkoholu a kriminalitě, v normálním obchodě je prodej alkoholu správná věc. Je třeba také snížit cenu piva a povolit kouření v hospodě. Živím stát.
sdfg (Čt, 4. 1. 2018 - 20:01)
Příteli, kdyby jen plné...Nebyla to fatamorgána nebo delirium tremens buď u té osoby nebo u pozorovatele?!
sdfg (Čt, 4. 1. 2018 - 21:01)
Pro sdfg pár piv je lék i...Šuláková také brala po ránu..
sdfg (Čt, 4. 1. 2018 - 21:01)
Pro sdfg pár piv je lék i...Podle mně je to vtipné,že by alkoholik byl v hospodě a objednával by si dvacáté pivo za 68Kč....,když první by ho stálo 26...a pak by už si nikde ve večerce žádné nekoupil a černý trh by ho také natáhl.
sdfg (Čt, 4. 1. 2018 - 21:01)
Podle mně je to vtipné,že...Ono je to cena i na jeho náklady na zdraví,které dalším pivem tratí a stát si neživí a nevzdělává lidi aby se stali dobrými alkoholiky zadarmo a sr.ali na lidi i stát a život...
sdfg (Čt, 4. 1. 2018 - 21:01)
Podle mne je to humálnější než chodit po ulicích s karabáčem a sbírat alkoholiky a trestat je na náměstích...
sdfg (Čt, 4. 1. 2018 - 21:01)
každopádně něco se s těmi notrory musí dělat,jinak jako národ vyhynem jak náckové v německu co se pak uchlastali v barech a hospodách...
DDD,- (Čt, 4. 1. 2018 - 21:01)
Fatamorgána určitě ne! Ta opilá ženská chtěla po barmance nalít víno. Ta jí odmítla prodat jakýkoliv alkohol! A tím to všechno začalo. Slovní, potom i fyzické napadání! U pozorovatele, a po kávě???! No dovol! Ta opilá ženská nebyla vůbec normální!! Delirium tremens jí mohlo hrozit, případně jí i ohrozit na životě. Nadýchala 2,5 promile! Zakázal bych proto alkohol na veřejnosti! Alkoholismus dělá blázny z lidí! Pak takoví lidé vůbec nevědí, co dělají!
sardanapal* (Čt, 4. 1. 2018 - 21:01)
každopádně něco se s...Za pár dní stejně zas dostaneš svou periodu ožereš se a zas tady budeš psát nesmysly , jak včera před půlnocí ...
sardanapal* (Čt, 4. 1. 2018 - 21:01)
Fatamorgána určitě ne! Ta...Klid , on sám neví ...
sdfg (Čt, 4. 1. 2018 - 21:01)
Ovšem konumace panáků by se prodražila desátý panák 40 procentní lihoviny by dle mých změn ve vzestupné daňi byl již k dostání o 50Kč dražší než první.Celkový účet by piják tvrdého měl 5,7 + 2* 5,7 +3* 5,7+ 4*5,7 + 5,5,7 +6*5,7 +7* 5,7 než pokud by pil jen panáky tři denně.Tedy byl by chudší o 28 * 5,7 = 159 Kč
Svoji neřest by tak tvrdě pocítil.
sdfg (Čt, 4. 1. 2018 - 21:01)
Za pár dní stejně zas...Já nemám periody,to máš ty asi měsíční,výplatní...
sdfg (Čt, 4. 1. 2018 - 21:01)
Vzhledem k tomu,že pít má především ten kdo na to má,a ne ten kdo je poliviční žebrák,tak mi to přijde fér,pokud někdo je alkoholikem a veškerý svůj obolus dává na alkohol již nyní a zabilo by ho 150kč vyšší denní útrata,tak ať se jde rovnou přihlásit do léčebny...
sardanapal* (Čt, 4. 1. 2018 - 21:01)
Ovšem konumace panáků by...Ještě , že se jedná jen o onu :"konumaci"
Kdyby se to týkalo samotnýho chlastání , bylo by to horší ...
sardanapal* (Čt, 4. 1. 2018 - 21:01)
Já nemám periody,to máš...Co , že bych píchl do živýho ?
sdfg (Čt, 4. 1. 2018 - 21:01)
Přeci je to jasné,cíl je nízkopříjmové dostat do střízlivosti,aby začli řešit svůj život a neutápěli své svědomí v obezličce chlastu a chlast je pro bohaté,co si již odpracovali na svůj návyk řekněme v důchodu a mají na neřesti právo a mohou to brát jako lék.
Lékem na stáří alkohol být může,ale léky jsou i tak drahé ve vysokých dávkách.
Naopak mladí nemají na to platit svůj návyk a těm v pracovně-produktivním věku to zas nedovolí jiné společensky prospěšnější potřeby o které jinak šidí svou rodinu svým alkoholismem a výmluvou na alkoholismu kryjí svou nekompetentnost platit potřebné výdaje.
sdfg (Čt, 4. 1. 2018 - 22:01)
Alkohol je tvrdá droga,tvrdý alkohol tak je tvrději zatížen,pivo je též problém,ale toho se tolik najednou nevypije,a návyk se získává postupněji,začátečník nenaexuje deset piv najednou,ale postrupně se propracovává k větší a větší konzumaci.
Přece není možné,aby se na legální drogu nahlíželo zkrz růžové brýle,prootže má v Čechách tradici a nechali ji propagovat herci jako Vašut v každém filmu co hraje a v každé reklamě,když to končí na pitevním stole.
Tohle může zatrhnout jen cenová politika,aby návyk si mohl vytvořit jen někdo kdo si to odpracuje a potom fasování na hlavu v těch státních obchodech.
Přitom omezení prodeje baleného alkoholu jen na státní obchody by nedělalo více dealerů,protože takhle je dealerem každý hokynář ,kdežto ten státní podnik by nevydělával,pouze by drahý alkohol levně nakupoval a draze prodával a výtěžek by šel právě na léčbu alkoholiků a nemoci srdce a podobné nemoci přidružené k alkoholimsu,taktéž kouření,agresivní činy,nehodovost a úrazy pod vlivem alkoholu,dětská delikvence...

Takhle na dealování drogy a tím drahý alkohol je,vydělává jeho překupník,který dokonce zřizuje i internetové závoznictví.
sdfg (Čt, 4. 1. 2018 - 22:01)
Alkohol je tvrdá...V k lakotě a individualismu součané společnosti,by rozhodně,žádný bohatší konzument neplatil v hospodě zvýšenou daň chudším kumpánům a brzo by se jeho společnost rozpustila a nebavilo by ho zůstat pít sám.
Pokud by chtěl opíjet krásnou dívku a platit ji alkohol musel by čelit nejen vysoké daňi,ale v případě častého sponzorování,by mu pak prostě došel kredit k dalšímu zakoupení alkoholu a musel by si počkat na další měsíc nasuchu.Přitom alkohol by legálně už nemohl konzumovat jinde než doma a taková střízlivá dívka by mu do domu nelezla.
DDD,- (Čt, 4. 1. 2018 - 22:01)
Já bych zcela zakázal nalévat podnapilým osobám! To ta barmanka té "ožralce" právem odmítla! Jenže, nic to nevyřešilo, vystupňovala se agrese a vznikly tam slovní potyčky a nakonec i fyzické napadání! Ta ženská se buď opila doma, nebo, a to nejspíš, ožrali jí štamgasti v jiné hospodě. Mít 2,5 promile ve dne, to znamená několik piv, nebo alespoň litr vína v sobě. A ještě chtěla pít dál! Totální alkoholička to byla! Ani bych se s takovou nebavil... Je to hnus! Domácí alkoholismus bych také nedovolil, protože pak to takhle hrozně vypadá! Na léčení, a pěkně povinně! Aby se slušní lidé báli takových nebezpečných bláznů a blbek, co úplně ztratí kontrolu nad svým chováním! Já vím, možná je to výjimka, tak jedna z několika set lidí, kdy dochází k fyzickému a psychickému napadání druhých osob! Stejně, my Češi jsme první na světě v pití alkoholu. A toto je třeba si plně uvědomit. Nemáme být vůbec na co hrdí...
sdfg (Čt, 4. 1. 2018 - 23:01)
Já bych zcela zakázal...Personál,měl v tomto případě pokud by byl profesionální velmi slušně a opatrně vysvětlovat mezi řečí,že opravdu,ale opravdu nemůže nalít,jinak se alkoholik cítí uražen a vyvádí.
Návštěvník (St, 23. 9. 2020 - 13:09)


Fatamorgána určitě ne! Ta opilá ženská chtěla po barmance nalít víno. Ta jí odmítla prodat jakýkoliv alkohol! A tím to všechno začalo. Slovní, potom i fyzické napadání! U pozorovatele, a po kávě???! No dovol! Ta opilá ženská nebyla vůbec normální!! Delirium tremens jí mohlo hrozit, případně jí i ohrozit na životě. Nadýchala 2,5 promile! Zakázal bych proto alkohol na veřejnosti! Alkoholismus dělá blázny z lidí! Pak takoví lidé vůbec nevědí, co dělají!
sdfg (Čt, 4. 1. 2018 - 23:01)
Nebo nápad,opatřit lahve jako krabičky ožralci a jejich úrazy a vylitými tvářemi čerstvě zašitými jak si je rozbili o chodník,nebo jezdící schody a zašitými a předezinfikovanými modří.To by pak byl Jim Beam,Balantinka,TullamorDew,Johny Walker,trh s alkoholem by utrpěl na falešné reputaci a prestiži výjmečnosti drahého pití,drahé cigarety jsou též s vyhřezlými orgány zničenými plícemi,tak proč ne flašky s vyndanými patologicky zvětšenými a ztvrdlými alkoholickými játry z patologického stolu na misce...
sdfg (Čt, 4. 1. 2018 - 23:01)
Alkohol vzbuzuje falešný pocit sebevědomí.To platí i u obchodníků,kteří toho rádi využívají,při balení slečen,setkání s spolužáky,kteří jsou snesitelní jen při opíjení se,zapíjení smutku a veselí,které je jinak až kýčovité,trapné,paradoxní a třeba si udělat v hlavě peřinku,která všechno snese.Takovou trapnost nebo nával emocí by patrně bez alkoholu šlo snést jen nějakou moudrostí až filozofií života,kterou ten člověk v tom momentě nemá,přesahuje ho to,je na to ještě mladý.
To jsou nějaké výjmečné chvíle,kde za pomoci dobrých přátel pak člověk je zmanipulován v alkoholovém opojení správným směrem a společně se probudí do nového dne již srozuměn s novou životní situací.
Potíž alkoholiků, je právě v tom,že již žádnou změnu nemohou zapít větším než obvyklým množstvím alkoholu a jedou třeba do němoty a pak mají okno na předchozí třeba svatbu,pohřeb,setkání spolužáků,rozlučku spolužáků,firemní party a ví velký kulový co se tam dělo a na nic kromě zdravotních následků a hlavy jak bolavej palec se nemohou soustředit a o to chudší pak nastupují v životě tam kde přestali,zkrátka alkohol je ničí,omezuje,jsou jeho otrokem.
sdfg (Čt, 4. 1. 2018 - 23:01)
Ovšem česká přísloví,co tě nezabije to tě posílí,kdo chce,kam,chytrému pomoz blbého...,co tě svazuje to tě osvobozuje,čím kdo zachází,na hrubej pytel...hrubá záplata...

Prostě český hospodští a číšníci nemají v náplňi práce pomáhat alkoholikům,to by jejich studna příjmů vyschla...
sdfg (Pá, 5. 1. 2018 - 00:01)
Potká pán staříka,celý pomlácený,špinavý,rozbitý a ptá se : "Ale dědo,co se vám stalo?" ÁLE,TO TI DVAJA PÁNI TO BYLI.ALE,DĚDO,CO TO POVÍDÁTE?JACÍ PAK RAKUŠÁCI?!NO, ŇÁKEJ MULLER A THURGAU!
anonymní alkoholik (Pá, 5. 1. 2018 - 11:01)
To, co píše pan DDD,-,je až neuvěřitelné! Také jsem dříve chodil do vinoték a do hodpod. Ti chlapi se zde chovali, musím říct, dosti slušně k personálu. Jen výjimečně jsem tam zažil nějakou tu "slovní potyčku" na adresu výčepní. A když došlo na slovní napadnutí, když byl ten dotyčný už hodně opilý, tak tam došlo k méně vulgárním výrazům, typu: "tys ošklivá opice, veverko, jítrnice... A nebo měli dvojsmyslné narážky. Někdy se chlapi mezi sebou dost hádali. Většinou jsme byli všichni, jink, v pohodě. Jedna dáma, co tam chodila, se tam párkrát pozvracela, protože nestačila doběhnout na wc. Ale nikoho nenapadala, i když byla personálem vykázána ven. Zřejmě si uvědomila, že má opravdu dost! To, že je opilá ženská agresivnější, než chlap, o tom by se dalo polemizovat. Vím, že ta sedmdesátiletá dáma, která pravidelně popíjí alkohol, i ten její, o více. než 10 let mladší přítel, se někdy doma "chytnou" , a je tam "Itálie". Ale většinou je to kvůli vaření a domácím pracem. On jí vyčítá, že dělá h...., protože mu nic neuvařila, ona jemu, že cosi zapomněl udělat... Je to hrozné, ten alkohol. Ale hádají se doma. Někdy jde, s tím svým, večer do hospody. Většinou si kupuje flašky domů. Teď se léčí už ze čtvrté zlomeniny. Musela být operována v nemocnici. Jestli se teď doma doléčuje tím svým konopím? Do AA nechodí, ani ten její přítel ne. Chodí tam jen samí neznámí lidé, které z okolí vůbec neznám! Je to vše na dobrovolnosti. Ta ženská, co napadla tu barmanku, slovně i fyzicky, tak to je spíše rarita, tak jedna z celého okresu! Možná, že právě zaačínala brát nějaká antidepresiva, které mohou, zvláště s tak vysokým množstvím alkoholu, vyvolat agesivní chování. Stabilizovaný člověk by se takto nemohl určitě chovat. Lidé na dlouhodobé léčbě antidepresivy, a nebo antipsychotiky, se musí alkoholu zcela vyhýbat!!! Navíc,jsou i přes den unavení, klidní, nejsou tolik subtilní, méně než 60 kilo. A to ani ženy ne! Psychofarmaka hodně tlumí, a částečně se po nich i přibírá. Agresivní reakce se objevuje u lidí, kteří berou k alkoholu i nelegální drogy. Tohleto by ani chlap zaručeně neudělal! Ta musela být úplně pomatená! A ono, trpělivě takovým lidem něco vysvětlovat, pořád dokola, to nikdy nikam nevede! Je dobře, že na ní zavolala barmanka ochranku a policii. S ožraly se většinou, bohužel, slušně domluvit nedá! Hodně žen, bohužel, pije. A to víc, než je zdrávo! Já jsem takový případ nezažil. Naštěstí. A to jsem chodil do hospody denně. Nyní už několik měsíců abstinuji. Ty vyražené zuby mi hrozně vadí. Já jsem si je ani úplně nevyrazil. Jeden zub jsem si vyrazil úplně, u dalšího byla přeražená korunka. Další dva mi plánovaně vytrhli. Mám podezření na zpochybení léčby. Nyní chodím na soukromou kliniku. Tam mi říkají, že mi ani mejde udělat můstek, že kdyby se zdlahovaly a zachránily ty jedničky, tak prý by to ještě se dalo, něco s tím dělat! Praktický zubní lékař mi ještě dovolil říct, na co bych si platil můstek, že to nejde a bla bla. Tak jezdím na soukromou kliniku, platím za drahé plomby na zbylých zubech. Kdyby mi zubní lékař nechal ty dva poměrně zdravé a živé zuby, tak mi mohli nasadit můstek! Takže, budu asi muset nosit "klapáky", jako nějaký starý dědek! Na soukromé klinice si nyní všechno platím. Předtím jsem byl u zubaře, který pracuje na VZP. Ale nevěřím jim už vůbec nic. Mám pocit, že ve mne viděli asociála! Proto mě takhle dorazili. Chlapi v práci, kam jsem chodil na výpomoc, měli ze mne srandu, jak to vypadám, že si žádnou babu takhle ani nenamluvím! Chápu, že kdyby mladý zubař nedělal "chytrého", a poslal mne včas do VFN na oddělení ústní, čelistní a obličejové chirurgie, udělal by nejlépe. Věřím, že by paotom bylo všechno jinak. Nevím, zda se to také nestalo všechno tím,že jsem měl záznamy o chronickém abúuzu alkoholu. Začal jsem s palpitacemi na interně, kde mi našli vysoký krevní tlak. Jenomže, táhl ze mne alkohol. Měl jsem i vysoké GGT. Rovnou mě odkázali na ambulantního psychiatra. Ten mi dal, zatím, antidepresivum Trittico. Prý uklidňuje a snižuje krevní tlak. Tak jsem tím pádem musel s pitím alkoholu úplně naráz přestat. Byl jsem u psycholožky, a ta mi právě nabídla sdružení AA. Mám konečně "čistou hlavu". Až na ten úraz, který mě moc mrzí. Stále mám záněty dásní a zubů. Za každou návštěvu stomatologie platím "hříšné peníze". Chtěl jsem se i s bývalým zubařem soudit o peníze, za těžké zpochybení léčby! S každou "starou bábou" jednali lépe, než se mnou. Na té soukromé klinice je tomu jinak. Ale moc mi toho neslibujou. Implantáty nemohu mít, ze zdravotních důvodů. Mám trvale dost zvýšené bílé krvinky. Je to brutus! Ženy by se z toho musely zbláznit úplně! U chlapa je to sice trochu jinak, ale stejně...Dopad ztráty předních zubů, na psychiku u mužů, je sice nižší, ale přesto značný! Věřte mi. Když si postesknu známým, tak mi jen řeknou:"Neměl jsi chlastat! Za co tě ten zubař měl? Za bezdomovce!" Teď mne to opravdu hodně štve. Záněty by se u mne, kdyby mne můj zubař nezanedbal péči, určitě daly vyléčit! Jenže, všude na mne "káleli". Internistka mi na snížení tlaku doporučila psychiatra a antidepresiva. Navíc, každý doktor má ve své ordinaci počítač, a tak o vás ví rázem všechno. Jedna paní z Úřadu práce, km jsem předtím chodil pro sociální podporu, když jsem jí tohle vyprávěl, řekla, že mne ti doktoři neměli snad ani za člověka, ale za nějakého asociála! Proč toto všechno o sobě píšu? Chci tímto varovat ostatní lidí. Neblbněte, nezačínejte si s nadměrným pitím alkoholu! Protože nikdy nevíte, co se vám může stát, a jak byste nakonec mohli zle dopadnout! Pro ženy to platí dvojnásob! Pro ty,kdo už máte s alkoholem vážný problém, prosím vás, nestyďte se požádat o pomoc! Není to vůbec žádná ostuda, chodit do AA. Také okolí vás začne brát jinak, pokud se chcete opravdu léčit, a vaše rozhodnutí je zcela upřímné a dobrovolné!
DDD,- (Pá, 5. 1. 2018 - 12:01)
Vždyť to říkám, že alkohol je zkáza lidstva! Navíc, nikdo takové lidi nebere vážně, protože jsou odporní celé společnosti! A to, že dochází ke zpochybnění lékařské péče, to se dnes, bohužel, stává dost často. A pokud ten dotyčný má záznam o zneužívání alkoholu, omamných a psychotropních látek, nedostává se mu ani plnohodnotné zdravotní péče. Takoví lidé jsou lehce zmanipulovatelní. Každý jim může "nabulíkovat", co chce. Po vystřízlivění následuje tvrdý návrat do reality. Některé škody už jsou, bohužel, nevratné!
pepa (Pá, 5. 1. 2018 - 12:01)
Vždyť to říkám, že...Je neuvěřitelný , kolik krásných žen k nám do léčebny přivezou pokálených , poblitých a pomočených . Kolegové se jich štítí , ale mě fascinuje , jak prokouoknou když je okoupu a očistím. Myslím, že by je měli fotit a pak jim ukázat , jak k nám pŕišli.
vrr. (Pá, 5. 1. 2018 - 12:01)
Poslyš, anonymní alkoholiku! To nemáte letos žádné setkání AA, kde by ses mohl pořádně vykecat? Zasíráš tady diskuzi.
Dojdi si k psychiatrovi, ať ti něco dá na zklidnění, když máš tolik problémů! A prosím tě, ty už to nepij, ani ředěný!
DDD,- (Pá, 5. 1. 2018 - 12:01)
Ženská ožralá, svině hotová! A kterak je tam, Pepo, léčíte?
To je katastrofa, když se ženská takhle zřídí! Zažil jsem to v jednom obchďáku, a za bílého dne k tomu! Proto říkám, že by ten alkohol neměli vůbec vyrábět! Nechal bych zavřít všechny hospody, protože, když jsem tohle viděl! Přísahám, na vlastní oči se to stalo! Chlap by se styděl! Ta ženská, co napadla barmanku, ta k vám do léčebny patřila, zcela jednoznačně! Chovala se jako zvíře.
pepa (Pá, 5. 1. 2018 - 12:01)
Ženská ožralá, svině...Neléčíme . Okoupem , očistím, necháme vyspat , pak podepíšou že chtěj domů , a po čase jsou tu nzas.
sardanapal* (Pá, 5. 1. 2018 - 12:01)
Ženská ožralá, svině...Podívej kvůli menšině nejde dělat celoplošný zákazy a restrikce, to je vždy Cesta do pekel .
Nehledě na to že tihle lidé přejdou na ilegální chlast , nebo si najdou něco jiného a zas na to doplatí a budou omezováni ti ostatní ...
Reklama