Reklama

Alkohol

V malé míře výborný lék, uvolňuje, zbavuje stresu a deprese, povzbuzuje chuť k jídlu, mírní napětí a křeče, červené víno neutralizuje viry a bakterie, snižuje nebezpečí cévních a krevních onemocnění.

Víno se používalo nejen k pití, ale také například k čištění ran na bitevním poli. Alkoholu se užívalo k čištění střev, léčení nespavosti, zácpy a především k otupování bolesti při trhání zubů a menších operačních zákrocích. Ve středověku sloužil při léčbě tyfu a cholery. Nejdůležitější předností alkoholu je, že působí na nervový systém jako tišící a uklidňující prostředek. Pravidelné pití malého množství červeného vína dokáže neutralizovat viry a bakterie, snižuje hladinu cholesterolu a je výbornou prevencí cévních a srdečních onemocnění. Pravidelné pití asi čtvrt litru černého piva denně podporuje tvorbu mateřského mléka.

Za nejvhodnější pro prevenci infarktu se považuje červené víno v množství 2 dl denně. Je třeba upozornit, že alkohol je návyková droga a jako velmi snadno stravitelný zdroj energie představuje velké nebezpečí pro obézní jedince. Používání šumivých alkoholických nápojů, jako jsou sekty a kombinace alkoholických nápojů se sodovkou, nelze považovat za vhodné. Uvolňující se oxid uhličitý totiž roztahuje stěnu žaludku, čímž se zvětší její povrch a resorpce alkoholu se urychlí, aniž by se mohl rozložit. To má za následek rychlou opilost. Známý nápoj kovbojů "whisky and soda" je ve skutečnosti fikce autorů kovbojských příběhů. Ve Skotsku a Irsku se k whisky servíruje zásadně pramenitá voda.

Reklama
Reklama

Komentáře

Vladimír (St, 12. 9. 2018 - 13:09)
High functioning alcoholic je něco jako Fit and Fat, do jisté doby, pak se to položí a jde buď do kytek, nebo omezí a nebo přestane.
Golda (Pá, 21. 9. 2018 - 21:09)
Sopoholiček roste, to je mor, to je neřád, třeba vyléčit je alkoholem.
Golda (Pá, 21. 9. 2018 - 22:09)
Jedmá se o málo pití u lidí a chuť si uměle zvyšovat hladinu uspokojení sexem nebo nakupováním, je to oplzlé a konkrétní bez inspirace a dělá to díru v domácím rozpočtu, taková žena pak nosí domů nepotřebné krámy a hadry a bagruje rozpočet, že pak nemají než na levný nájem na periferii a musí pít laciná piva a vína a to je celé špatně.Správnej chlap a správná ženská pijí spolu Chateaux neuf du Pup!
sdfg (So, 22. 9. 2018 - 00:09)
Drogy jsou blbí, několik známých osobností takhle zemřelo.
Prostě jeli drogy tak dlouho, až je to totálně vyčerpalo a bez nich už jim to nešlo, najednou přišla deprese stejně silná jako předchozí euforie a zvyklí poslouchat nutkavé popudy se prostě sebezavraždili.

Např. Modní návrhář McQUEEN nebo kulinářský expertAnthony Bourdain a dakší navenek úspěční,ale uvnitř s těžkou letitou závislostí na drogách.
Jaryn (Ne, 23. 9. 2018 - 09:09)
Zajímalo by mne jestli nevíte, jaký je čekací doba na 3 měsíce léčbu!
A jestli si vybíráte kam nebo vás umístí dle pojišťovny či naléhavosti ,kde budou mít zrovna volno?!
Chtěl bych mít suchý leden, ale nedokážu to sám.
Okamaďoura (Ne, 23. 9. 2018 - 09:09)
https://www.denik.cz/z_domova/tema20070918.html
Ovšem situace je asi již horší,nebo také ne...
Okamaďoura (Čt, 30. 9. 2021 - 16:09)


https://www.denik.cz/z_domova/tema20070918.html Ovšem situace je asi již horší,nebo také ne...
František (Ne, 23. 9. 2018 - 13:09)
Narůstali mi finanční problémy, bylo to tím, jak jsem zjistil po odvykací léčbě, že mi na dávkách zůstalo po návratu 30 000,- za ty 3 měsíce co jsem nechlastal, bohužel během jednoho měsíce jsem to utratil, bó jsem chlastal v barech a skotskou.
Michal (Ne, 23. 9. 2018 - 19:09)
Narůstali mi finanční...10 000 propít měsíčně není žádný problém, je to 333 denně a to je dnes pohých 10 piv v hospdě.To dá každý alkoholik, který pije průběžně.Pokud do toho byli panáky třeba Henesse, tak těch piv mohlo být třeba jen zlomek a panáků dva,tři,čtyři a jste bez peněz, je to oprtavdu velmi nákladný koníček, své o tom ví jistě i herci a selebrity.
pepa (Ne, 23. 9. 2018 - 20:09)
Někdo najde sobě babu, jiný lemtá sudů řadu,
jednoho infarkt při sexu s milenku v padesáti skolí,
jiný chlastá jak duha a v klidu na čepu v sedumdesáti u piva stojí.
pepa. (St, 21. 10. 2020 - 09:10)


Někdo najde sobě babu, jiný lemtá sudů řadu, jednoho infarkt při sexu s milenku v padesáti skolí, jiný chlastá jak duha a v klidu na čepu v sedumdesáti u piva stojí.
L. (Ne, 23. 9. 2018 - 21:09)
Zajímalo by mne jestli...Jaryne, čekací doba je různá, většinou pár týdnů, ale každá léčebna to má jinak. Nikdo tě nikam nezařadí podle naléhavosti apod., tvůj lékař nebo psychiatr ti napíší doporučení a buďto ti sami zavolají do léčebny nebo si zavoláš sám. Léčebnu si můžeš vybrat jakou chceš, hlavní je, aby měla smlouvu s tvou pojišťovnou, ale s těmi běžnými zdravotními pojišťovnami mají smlouvu všechny. Odkud jsi? Dobrá léčebna je v Jihlavě nebo Červený dvůr.
Jaryne (Ne, 23. 9. 2018 - 23:09)
Jaryne, čekací doba je...Jaryn je ožrala ožralská, koukej se přihlásit hňupe!
sdfg (Ne, 23. 9. 2018 - 23:09)
Z mé zkušenosti jsou nejhorší, takové tyhospody velkého typu, beerhaly. Jsou rozšířené a oblíbené hodně v městech, kde byla německá menšina. Dav jak známo jedná davově a ta anonymita a hluk se pak stává k nočním hodinám opileckým hlukem, kde není vůbec naštěstí slyšet obsah.Všichni potom odejdou velmi pozdě, takže to není ostuda a ostuda se rozloží, protože odejdou při zavíračce všichni najednou a za mohutného pokřikování a ve skupině, takže se každý bojí něco říci těm opilcům.
sdfg (Ne, 23. 9. 2018 - 23:09)
V současném Rusku se propaguje pití piva, je to nejvíce rozvíjející se pivní trh na světě. Reklama je aresivní a cílená na mladé a je to líčeno jako soft-drink bez vedlejších rizik a je to velká deziluze. Mladí lidé nedokáží takhle cílené reklamě odolat a od 16-17 pijí pivo a stávají se na něm závislí.
Rusko má 25% lidí pod hranicí chudoby, tedy 32 milionů ze 148 milionů.
Věk dožití mužů je kvůli alkoholu snížen na 50 let.

Nějak mi to připomíná reklamu na piva v ČR.
Jak je možné, že třeba v supermarketu mi mohou nabídnout alkoholickou ochutnávku a to ačkoliv jasně zvolím, že chci nealkoholickou variantu piva.
Proč?
Protože je to pro pivovat výhodnější, naučit na ochutnávkých pít lidi alkoholické pivo, protože pak mají z opakovaného pití větší zisky, než nealkoholové varianty.
Alkohol se totiž na žízeň nepije, ale na opilost a později na závislost.
To samé se děje mladým v hospodách.
Kde číšník okamžitě točí mladým pivo a pak se jako diví, že ho nechtějí a mnohdy jim odmítne přinést to co si chtějí skutečně objednat a požaduje zaplacení piva.
Jak to, že toto není trestné, kde je zájem státu a rodičů?
Přitom stát ani není dobrý hospodář ani dobrý ochránce zdraví svých občanů.
V situaci enormního pití alkoholu, alkohol stále nezdražuje, trh je liberalizovaný a daň na alkohol v pivu je směšná oproti západu.
sdfg (Ne, 23. 9. 2018 - 23:09)
Alkoholik ,který vypije 5l desítky denně tak zaplatí státu 16Kč za svůj alkoholismus.
Když takto pije mládež od 15 roku věku, jak je tomu v Rusku, získává závislost do půl roku.
Když takto pije po dvacátém roku věku, získává závislost do 5-ti let.
Mladí alkoholici tak odvedou státu na daňi za alkohol při zprvu 5 později 10 pivech denně 3000Kč.
Každý si může srovnat kolik stát za něj zaplatí za léčení.
sdfg (Ne, 23. 9. 2018 - 23:09)
Alkoholik ,který vypije 5l...V Rusku to mají tak, že na žádné léčení nejdou a pak přejdou rovnou na vodku a zemřou v 50ti.

To je náš směr na východ dle poradců našeho super ožraleckého prezidenta Zemana, jeho kladný vztah k alkoholu a drogám demonstuje opileckým alibismem o tom jak ožrla Stalin s CHurchilem vyhráli válku proti abstinentovi Hitlerovi(ačkoliv hitler byl feťák a doktor Morel mu píchal pervitin i moč do žíly)
na (Po, 24. 9. 2018 - 02:09)
Slovači povolili pálení domácí kořavky, každá domácnost si tam teď může vypálir pětadvacet litrů za rok. To se jim tam teď bude chlastat.
sdfg (Po, 24. 9. 2018 - 08:09)
Slovači povolili pálení...To k venkovu patří, kam s úrodou?!No do calvadosu.
sdfg (Po, 24. 9. 2018 - 08:09)
To k venkovu patří, kam s...Horší je když si někdo v paneláku pálí vodku, no, ale je to jeho svoboda.
sdfg (Po, 24. 9. 2018 - 08:09)
Problém je hlavně, že s liberalizací se k tomu dostanou čím dál víc mladí a to je problém, to je pro ně vlastně jed, protože jejich mozek teprv dospívá a je to něco jako když matka pije v těhotenství, ti lidé dospějí s poruchou a než jim bude 18 stanou se plně závislí na alkoholu.
Je to pak pure alcoholic, který jednoduše chlastá naprosto samozřejmě už v 18ti,ty mají hosodští rádi a dle všeho tvoří jednak personál, tak většinu stálých hostů hospod,takzvaných 80% útraty hospod.
sdfg (Po, 24. 9. 2018 - 08:09)
Problém je hlavně, že s...Ale ten zisk společnosti z těchto alkohoiků je záporný...
Proč?!
Jejich pití piva i v množství deset desítek denně, to takový alkoholik dá,zvlášť mladý, tak generuje 0,8 Kč na litr a na stupeň,a to je 0,8*10*5=16Kč
V případě ekvivalentu 0,5 litru kořalky by to bylo o něco víc (57Kč).

Ale vemte si kolik takový člověk mohl vytvořit hodnot(práce,rodina,starost o rodiče,koníčky,spolky atd.)!
To rozhodně není za 16Kč/den státu.
To je pakatel.
A takto alkohol okrádá společnost.
sdfg (Út, 8. 9. 2020 - 15:09)


zakázat konzumaci alkoholu. S tím kouřením no řeči že až půjde maminka s kočárkem kolem hospody a venku budou kouřit jsou směšné. Směšné je už to že naše zákony umožňují maminkám se o malé děti nestarat. Jak je možné dát čtyřleté dítě do školky a doma mít půlroční mimino? Kdo má právo na omezování podnikání hospodských? Který chce ať mánekuřáckou a který jinak ať to má. Počítám s tím že naši "chytří zákonodárci" včetně schválení senátem s prázdným místem po dobu 9 měsíců čuby - a nemalý plat bere - proč? schválí zákon na pravidelnou výměnu spoďárů a bude se to kontrolovat!!!!
sdfg (Po, 24. 9. 2018 - 08:09)
Ale ten zisk společnosti z...Plus ten člověk začne-li mladý zákonitě musí skončit několikrát v alkoholní léčebně, prostě ve 40cetoi nechce umřít.
No a tam za ten mnohdy opakovaný 3 měsíční,6-měsíční nebo roční pobyt(u takto silných alkoholilů) za ně stát vysolí, že si to vůbec v tom alkoholu nepředplatili.
Jistě námitka, že platí kvůli tomu zdravotní pojištění, to ano, ale nemoci se jim ve stáří stejně nevyhnou, tohle je nemoc navíc.
sdfg (Po, 24. 9. 2018 - 08:09)
Z alkoholu se udělalo něco co není.
Značkový alkohol se běžně prodává v luxusních obchodech přímo v nejfrekventovanějších místech nákupních center, je vystavený u všech pokladen, ve všech regálech na očích.
Jak je to možné?!
To snad ani za komunistů nebylo, alkohol byl podpultovka.
V ČR není vůbec upravena ani reklama a propagace alkoholu.
Tak se vám může stát, že vám vnutí ochutnávku alkoholu, když jdete pro rohlíky a jen proto, že musíte projít uličkou dovnitř prodejny...
Ta loby alkoholu zkrátka solí obrovské prachy do sportu, do kultury,kde se konzumujé alkohol co vyrábějí(slavnosti,festivaly) a platí za to stejně stát (který má na krku alkoholiky a jejich sníženou pracovní aktivitu a nejen tu, ještě extrémně otravují okolí, rozvádí se, bijí ženy děti, vyhrožují a zastrašují, ničí sousedská soužití, jsou osinami v zadku celé rodině,sousedství,společnosti).

Jsme pro upravení v každém městě vyhláškami co se kdy,kde,komu,jak daleko od škol,bude prodávat,co bude otevřeno do kolika a který den v týdnu.

V USA (Texas) jsou celá suchý města, potom jsou města kde je vymezena doba otvírání hospod.Kde nesmí děti pít do 21 let a kde smí třeba k jídlu ale před rodiči,kteřá jsou za ně do dospělosti zodpovědní.
sdfg (Po, 24. 9. 2018 - 08:09)
Většina nezletilých nekonzumuje přitom v hospodách, ale opatří si snadno dostupnou láhev (někde, třeba v rodině se válejí dostupně u rodičů nebo sourozenců alkoholiků) a vypijí ji venku v parku nebo co hůř ožerou se někde u potoka a zhebnu tam.
Pak se nestane, rodiče to ohlídají, protože by byli tvrdě ztrestáni, že se zázrakem podaří zachránit z bezvědomí holčičku(12 let) které v spollu s 13-ti letou kamarádkou koupili ve večerce láhev vodky a na ex ji společně celou vypili.
sdfg (Po, 24. 9. 2018 - 08:09)
Co nechápu, že zákon povoluje otevírat bary do 6ti do rána, které často navazují na zavírací dobu hospod, takže mladí právě pokračují z hospod do těchto barů...
To ovšem není žádná hodnotná zábava, ale prostá většinou podlouhlá místnost,kde je hlasitá hudba a plno ožralců posledního stádia.
Houba Jan (Po, 24. 9. 2018 - 18:09)
Alkohol je božská mana,
ale pak si s vámi frčí sama,
zpočátku lahodně chutí,
hlavu notně k slasti nutí,
ale pak si veme všechno sama,
peníz,zdraví,domov, hlava
To vše v riť se obrátí,
alkohol nic nevrátí!
Martina (Út, 8. 9. 2020 - 15:09)


Je to velka skoda ze tyhle stranky nectou vsichni co maji problem s alkoholem.Mozna by se v tom poznali.Mozna by nasli odvahu to resit,protoze by se dozvedeli ze nejsou sami kdo v tom lita a hlavne, ze neni hanba to priznat a lecit se.Mnohem horsi je si lhat, ze jsou v pohode a zvladnou to sami.Prala bych si aby si to precetl muj otec i muj bratr.To se vsak nikdy nestane.Jejich intelekt jim vyzral alkohol z mozku,takze ani nevi ze existujou nejake diskuse o problemech.Nevi ze se trapim, kdyz vidim jak jsou ubohy.Nemohu jim pomoci, protoze to nechteji a jsou uplne v poho.Uplne v poho s 8-10 pivkama dene a nejakou tou lahvinkou rumu a k tomu nejake to kvalitni koureni.Takze kazdy den cekam co se stane,kdy to skonci,,jak to bude dal,kam az to zajde a ceho vseho jsou schopni??!
Aleš (Po, 24. 9. 2018 - 19:09)
Já si buduji přístav stáří a ne slzavé údolí a do alkoholového otroctví se nechystám.Spousta mužl jsou nedobrovolní otroci alkoholu ve stáří, prostě mají jasně danný denní program,,,něco a pakhospoda, zas něco a pak hospoda.Není to nablblé muset každý den i když přijede já nevim vnučja mít pořád ten alkohol sebou nebo být vždy v hospodě,protože doma se žena nebude dívat jak se ožíráte?!
Houba Jan (Po, 24. 9. 2018 - 21:09)
Chlastáte, chlastáte a nic moc z toho nemáte,
kdepak doby piva za dvacku jsou pryč,
cenově to jde v pič.
V hlavě pivo, dole už není živo,
chlastáte ,chlastáte a v životě už nic jiného nemáte.
Návštěvník (Út, 8. 9. 2020 - 15:09)


Většina nezletilých nekonzumuje přitom v hospodách, ale opatří si snadno dostupnou láhev (někde, třeba v rodině se válejí dostupně u rodičů nebo sourozenců alkoholiků) a vypijí ji venku v parku nebo co hůř ožerou se někde u potoka a zhebnu tam. Pak se nestane, rodiče to ohlídají, protože by byli tvrdě ztrestáni, že se zázrakem podaří zachránit z bezvědomí holčičku(12 let) které v spollu s 13-ti letou kamarádkou koupili ve večerce láhev vodky a na ex ji společně celou vypili.
Petr (Po, 24. 9. 2018 - 22:09)
Hrozný co lidi dokážou v pití alkoholu, byl jsem na filmu Úsměvy smutných mužů,ano není to asi všechno takhle drsný,ale asi bych nečekal, že v do léčebny se člověk sám dokope, když vlastně se cítí zdravý a nic ho netíží a má pocit, že to ještě zvládá,naopak tam chodí lidi co jsou duševní trosky a bez alkoholu se musí učit znova žít vlastně jakoby znovu chodit po světě ve svém životě za střízliva.

A dost těžké je nést najednou to břímě všech věcí ve svém životě bez berličky alkoholu, což je kolikrát jen takový skrýš kam utéci před realitou, kterou nějak nechceme řešit.
Petr (Út, 25. 9. 2018 - 05:09)
Hrozný co lidi dokážou v...Ano, je o havárie, tak se dostane člověk do léčebny, jako u havarovaného, musí přijít rychlá pomoc, nedá se říci jak to dopadne, následky havárie si už nese celý život a nesmí havarovat znovu a když je to zase těžší s horšímy vyhlídkami na uzdravení,pozvolnou rehabilitaci,učení se znovu chodit, nutno cvičit, sebezapření, změna životního stylu, úprava harmonogramu atd.
sdfg (Út, 25. 9. 2018 - 11:09)
Ovšemže havárie to je, ale taková stížená, nejde jednoduše vzít člověka-alkoholika do léčebny, pokud není sám motivovaný.
No podle mne to jde a motivuje se během té léčby...je to ovšem trochu ponižující,protože to nebyla jeho vůle.
Ovšem nějaký counselor pozvaný do rodiny alkoholika, třeba proškolený známý tímto counselorem, by mohl svést v situaci třeba opilosti ,že by tedn klient považoval jemu předhození rozhodnutí jít se léčit třeba okamžitě z té hospody ,či hned po vystřízlivění druhý den(chtějí asi střízlivého) a bylo by to jakoby jeho rozhodnutí.
Co dělat s člověkem co je na dně?!
Ještě psycho-sadisticky jako většina psychologů tvrdit, posaďte ho na úplné dno, ještě není na úplném dně...
Viz. tedy asi dokud mu nerupnou žaludeční vředy,nezlomí si nohu v krčku nebo nerozmlátí hlavu o jezdící schody?
Ne, chytře mu to předložit jako jeho rozhodnutí.
Případně u žen prá pomůže, když už dcera třeba řekne : "Mami,už na to nemám, už nemůžu, třebas si chcípňi,většinou otřese s takovou matkou třeba když se stana sema babičkou a dcera ji odmítá nechávat dítě..."
Houba Jan (St, 26. 9. 2018 - 07:09)
V mládí ať se prý každý vydovádí.Jenže ten mozek je mladý a kdo začne s chlastěm, nemusí to být tvrdý, velké pivo tu 0,04l panáka obsahuje a mladý to vypyje jak nic, jeho metabolismus je rychlý a jedy do těla rychle prostupují, přepážky mezi buňkami jsou otevřené všemu jak vrata a dychtivé neurony očekávají zýžitky.Takový člověk je třeba týden v lihu na vodáku a pakje to celiživotní alkoholik co v zimě sedí v hospodě ,hulí a vzpomíná jak se v mládí krásně ožral.
AA (Čt, 27. 9. 2018 - 21:09)
Every day we need to make a choice. We decide what to do, where to go and with whom to communicate.It ussually happens that some of your choices are better than other, but sometimes we made such decisions in our life that havefar-reaching consequences. To be honest, people make a lot of mistakes in their lives for various reasons.They ruin a lot of valuable relationship with people dear to them and other aspects of their life choosing the slippery path of drug intake.
Pony (Pá, 28. 9. 2018 - 14:09)
Metyldey
Boris Vian (Pá, 28. 9. 2018 - 21:09)
les ChansonsPijupijupěkně podle plánupozapomenu přátel ženy mé,pijupěkně podle plánupozapomenu život podělanéjpijukerejkoli patokstačí že tečeať je pondělí či pátekpijunejodpornější vínavim, je to špínaaspoň utiká rychlejc časŽivot je-li tak zábavnejŽivot je-li tak živelnejpár otázek kladuŽivot stojí-li za to žitje-li být pár mít parožípár otázek kladuna něž nikdo nedá radu jápijupěkně podle plánupozapomenu účtů že mam plnopijupěkně podle plánupozapomenu dvacet že pominulopři první volný chvílirychle se zlítsvý se huby neštítitPijuRadost z toho nemámkdyž piju nejsem sámna žíly nesahám
Je řešení ! (Pá, 28. 9. 2018 - 22:09)
Alkohol je řešení !! A když tak pořádně !! Žádné flákání a jenom hltať a glgať !!
Jo (Pá, 28. 9. 2018 - 22:09)
Jako Yoko Ono a John Lenon, který byl za mládí feťák a násilník a k stáru moudrý druhý ježíšovo zmrtvých vstání.
Lenka (So, 29. 9. 2018 - 20:09)
Zjistilo se, že i lidi co nemusejí být na alkoholu závislí, tak najednou se jim objeví cirhotické příznaky.Proto se snížil hranice doporučeného pití na 21 jednotek alkoholu týdně.Jenda jednotka je 20 g alkoholu asi jedno pivo 10 stupnů je 2 unit.Lidé tak mohou vypít(ženy i muži stejně prý) 4unitx5 dní v týdnu,tedy mohou si dát 4deci vína nebo 2 velká piva 56 dní v týdnu,aniž by jim to časem zcirhotizovalo játra.Ovšem někdo říká, že u bývalých nadužívačů jakákoliv dávka může škodit.
Petr (So, 29. 9. 2018 - 20:09)
Alkohol je řešení !! A...Jenže ty jsi jako ti popírači holocaustu, musíš padnout na hubu, než si uvědomíš svůj omyl.
Serge Gainsbourg (So, 29. 9. 2018 - 21:09)
Intoxikovaný mužPiju A příliš velké dózyVidímSloní rózyPavouci na košiliZ mého smokinguNetopára na stropěV obývákuHej tyŘekni mi něcoJsi tamJako růžový mramorTak jak ledová košileMého smokinguBledá jako stropV obývákuLáska už pro mne mnoho neznamenáPořádTi pavouci na stropěV obývákuHej tyŘekni mi něcoJsi tamJako růžový mramorTak jak ledová košileMého smokinguBledá jako stropV obýváku
Petr (Ne, 30. 9. 2018 - 00:09)
Je to jednoduché 21 jednotek v týdně je pro abstinenta neskutečně mnoho, ale pro alkoholika je to zase potíž a přesně takhle se pozná závislost. Kdo není schopen si vystačit s 21 jednotkami alkoholu týdně, je jednoduše alkoholik.10 ml čistého alkoholu (čistý se nevede, takže 80%, tedy 10 ml) x21 je 210 ml čistého alkoholu týdně.To ať si každý vydělí procentem alkoholu,který má jeho oblíbený nápoj a vynásobí stovkou a vyjdemu množství ml ,které může v daném nápoji vykonzumovat za týden aby zůstal v bezpečném pití.Je to např. 1750,l vína,nebo 525ml tvrdého a nebo 4,2l dvanáctky a nebo 4,6l desítky.Jinými slovy 8 dvojdecek vína, 10 velkých panáků, nebo 8 dvanáctek nebo 9 desítek.Počítá se z dvěma dny abstinence v týdnu.Takže není to moc, ale není to rozhodně abstinence, je to maximum co je ještě neškodlivé, alkohol je cizorodá toxická látka a tak by se s ní mělo přistupovat s opatrností.Jak řekl jeden adiktolog, kdyby byl alkohol objeven dnes tak rozhodně nebude zařazen mezi legální drogy, pro volný prodej se znalostí a zkušeností co již o něm víme.
Petr (Ne, 30. 9. 2018 - 00:09)
Je to jednoduché 21 jednotek...Pokud se za týden dostáváte i do trojciferných čísel v součtu jednotek alkoholu, jste zralý na okamžité sundání těch čísel na pod tuto hranici a jaterní test u adiktologa. Tzn. 100 jednotek týdně při asi 6 denním pití by to bylo 166 ml čistého alkoholu denně!Tedy 410ml tvrdého(9 velkých panáků) či 1383ml vína (tedy 7 dvoudecek) či 3,3 l piva dvanáctky (6 piv a jedno malé) či 4,15l piva desítky (tedy 8 velkých piv).
0jednotek? (Po, 1. 10. 2018 - 23:10)
Alkohol je váš nepřítel, přišlo na koresponďáku.Miluj vašeho nepřítele, přišlo na druhém.
sardanapal* (Út, 2. 10. 2018 - 06:10)
Je to jednoduché 21 jednotek...No 1750l vína , ještě není tak špatný ...
sdfg (Út, 2. 10. 2018 - 10:10)
Mně přijde snesitelné 8 piv, ale ne denně.
sdfg (Út, 2. 10. 2018 - 10:10)
Mně přijde snesitelné 8...To pije Zeman jak tvrdil před orvními volbami."Šest skleniček vína a tři panáky tvrdého alkoholu denně, to podle něj není žádné extrémní pití. Se Zemanem se ale prý dohodl na výrazném omezení."Nicméně patrně jen ve vypjatých chvílích ,jako v mači stát se prezidentem, že by to konzumoval takhle od vstupu do politiky, to asi těžko, není jandák.
Reklama