Reklama

Otázky a odpovědi kolem pervitinu

Otázky a odpovědi kolem nejrozšířenější drogy v Česku - pervitinu k dnešnímu zahájení dvoudenní celosvětové konference Metamfetamin: poznatky, strategie a odpovědi:

Co je to pervitin?
Pervitin (metamfetamin, ale také perník, péčko, piko, peří aj.) je jednou ze skupiny amfetaminových drog. Je to stimulační droga, která dočasně povzbuzuje tělesné i duševní schopnosti a zvyšuje aktivitu uživatele. Čistý má formu mikrokrystalického bílého hořkého prášku bez zápachu. Na černém trhu je často zabarven, protože obsahuje zbytky látek z domácí výroby.

Jaká je historie pervitinu?
Podle některých zdrojů byl pervitin poprvé vyroben v roce 1899 v Japonsku. Podle jiných pramenů jej vyvinuli vědci pro čínskou armádu, která chtěla utlumit pud sebezáchovy u vojáků. S průmyslovou produkcí metamfetaminu začala německá firma Temmler Werken, která v roce 1938 uvedla na trh tablety s názvem pervitin. V Česku se legálně vyráběl během druhé světové války pro vojáky wehrmachtu a jednotky SS. Vyvážel se také do Japonska pro sebevražedné piloty kamikadze. Nelegálně se začal "vařit" na přelomu 70. a 80. let minulého století, kdy se nejprve užíval v malých uzavřených komunitách. V 90. letech se začal z Česka šířit do zahraničí.

Z čeho se pervitin v ČR vyrábí? 
Podle policie se 90 procent českého pervitinu vyrábí z běžně dostupných léků. V 80. letech byl základní látkou pro jeho výrobu lék na kašel Solutan. Když se lék začal vydávat pouze na předpis, začal se vyrábět z efedrinu. Ten pocházel z krádeží v továrně v Roztokách u Prahy, která byla největší továrnou na výrobu efedrinu v Evropě. Nyní jsou zdrojem volně prodejné léky obsahující pseudoefedrin.

Kde se pervitin vyrábí? 
Výroba pervitinu je poměrně snadná, byť se musí z volně dostupných tablet nejprve extrahovat pseudoefedrin a ten pomocí chemikálií změnit na metamfetamin (k výrobě se používá louh a červený fosfor). Po celé ČR jsou stovky malých laboratoří, často v bytech. Vybavení laboratoře totiž není nikterak nákladné, stačí nejjednodušší pomůcky. Například v roce 2005 policisté odhalili 261 laboratoří, v roce 2006 dokonce 416.

Reklama

Kdo pervitin v Česku vyrábí? 
Původní malé uzavřené drogové komunity v posledních letech vystřídaly organizované gangy, do kterých se zapojují i cizinci.

Kde se pervitin nejvíce užívá? 
V ČR je ve srovnání s ostatními evropskými státy nejvyšší počet závislých na metamfetaminu v poměru k počtu obyvatel - asi 0,7 procenta populace mezi 15. a 64. rokem. Podle české vládní agentury je v Česku celkem 30.200 problémových uživatelů drog, pervitin užívají dvě třetiny z nich. Po droze je značná poptávka také v Německu, Rakousku i v Anglii.

Jaké jsou účinky pervitinu? 
Uživatel má pocit, že má více sil, necítí únavu a je schopen vyšších výkonů. Dávka se užívá inhalací, šňupáním či nitrožilně.

Jaké jsou následky užívání pervitinu? 
Pervitin způsobuje psychickou závislost. Závislost bývá velmi těžká a provází ji stihomam. Při chronickém zneužívání se objevuje neklid, halucinace a psychóza.

Zdroj: ČTK

Reklama

Komentáře

Tereza (Po, 12. 3. 2012 - 14:03)
Je mi 16. Měřim 177, vážím 39Kg a stále hubnu. Co s tím? Od 13 šňupu deně cca. 0,5g pervitynu. Může to být tím? Na gimplu mám vyznamenání. Po nocích se učim. Spím maximálně 4 hodiny deně. Kdybych nebrala,tak neudělám ani příjmačky. Co s tím?
Standa (Čt, 22. 3. 2012 - 23:03)
Je mi 16. Měřim 177,...Nechápu jak můžeš mít vyznamenání,když nevíš,že se gympl píše s Y a denně 2x N. Asi tady moc kecáš. A jestli přestaneš brát pervitin,záleží jenom na tobě,léčebna ti nepomůže. Potřebuješ narazit(onemocnět,kriminál),pak MOŽNÁ přestaneš.
Dana (Út, 13. 11. 2018 - 00:11)
no nekteri vysokoskolaci to taky berou a uci se , vse zalezi na lidech ,jestli se te droze povoli nebo ne ,znam cloveka co bere cely zivot asi 30 let skoro denne a chodi do prace ,ma rodinu a nikdy to na nem neni znat ze neco pozil,ale takovych lidi je malo.
buback (Ne, 9. 12. 2018 - 17:12)
Ha,ha,ha! tak to je dobrý for! :-) a jaktože to na něm nikdo nepozná když na perníku několik dní nespí a pak spí tři dny v kuse? :-)
Standa (Pá, 23. 3. 2012 - 00:03)
Dobrý den, potřebovala bych...Poradit ti můžu. Nejlépe si najdi jiného přítele,jelikož tento ti 100% lže a jsi pro něho slabá motivace,aby nebral drogy. Máš tak 5-10% max.šanci,že to s váma dobře dopadne.
Tereza (Pá, 23. 3. 2012 - 19:03)
Nechápu jak můžeš mít...Stando,já bych chtěla přestat,ale pomáhá mi to na učení a ráda bych vystudovala ještě VŠ. A nevim,za co bych měla jít do vězení? Užívání a držení méně,než 2g neni trestný. A dík,že mi přeješ nemoc. Ty jistě nejseš na ničim závyslej.
Rony (So, 2. 7. 2022 - 02:07)
Standa je hulibrk a ať drží hubu to koště,ví piču jaký to je být na piku.Ted jsem se napálil,dojedu svoje a končím,pokud chceš pomoct tak se ozvi mužem se podporovat navzájem,taky chci skončit a začít normálně žít.Zdravi Romo.
arp (So, 24. 3. 2012 - 01:03)
Jen malo lidi si dokaze uvedomit fakta, ktera pervitin skryva ve svem vzorci. Jednoduse je to zpusob, jak otevrit jinak zavrene
brany vedomi. Je to jako katalizator, vytahne z vedomi veci, ktere by se jinym zpusob stejne projevili. Bohuzel pro mnohe je to destruktivni vlastnost.
Clovek ktery uz pred uzivanim mel problemy pochopit, co se jeho podvedomi snazi naznacit se nevyrovna s bolesti, ktera prichazi a spojit si stripky pravdy
o tom, proc se tak citi. Kdo vnima co se kolem neho deje a je vyrovnany a hlavne drzi se kodexu - pravidel, ktere si sam musi urcit, se nemusi stat troskou.
Samotny kamen urazu je napriklad nedostatek spanku, nechutenstvi cokoliv jist a hlavne cistota latky. Nerad to priznavam ale i droga jako je pervitin, dokaze
byt v dobrych rukou efektivni. Kdo vi, pochopi co chci napsat. Je opravdu tezke dat dohromady, co vim, citim a jak se veci vlastne maji. Kazdopadne pervitin je
zkouska osobnosti.. pervitin je ruska ruleta. Bere zivoty, ale taky dokaze z cloveka vytahnout na povrch jeho zivotni silu.
cmd (So, 24. 3. 2012 - 14:03)
Je mi 16. Měřim 177,...Běž do prdele ,-)
Deny (So, 24. 3. 2012 - 15:03)
Běž do prdele ,-)Přesně tak, kdybys byla na gymlu a měla jsi vyznamenání, nejspíš by se to pozitivně projevilo na tvém pravopisu.
Taky by jsi moc dobře veděla, co tvoje problémy způsobuje. I blbec umí zadat do vyhledavače "pervitin a hubnutí" a budeš mít jasno za půl minuty.
Hm...a ty míry to je docela děs, divím se, že tě ještě rodiče nenechaly zavřít do blázince.
Nojo, teď jsem četla příspěvky nade mnou, a vidím, že se jen opakuju, ale už to tam lupnu.
šňup:D (Ne, 25. 3. 2012 - 00:03)
Před chvílí jsem si šlehnul. Jsem krásně sjetej a celej svět mám v prdeli. Matro je skvělí.
Šňupat či nešň… (Ne, 25. 3. 2012 - 23:03)
Přesně tak, kdybys byla na...Dení užívání takhle opravdu končí. Mě měli taky spolužáci za největšího trapáka a debila že s nimi nešňupu. Tenkrát taky byli v jakš takš v pohodě. Dnes po deseti letech z nich jsou trosky na ulici,nebo v léčebnách. Kdo se směje naposled,ten se směje nejlíp.
f@ny (Út, 3. 4. 2012 - 02:04)
pernik si dam tak max jednou za mesic nekdy co dva mesice a mam v pici...myslim ze je to i na cloveku jak se k tomu postavi jak co zvlada davam to v poho zadnej abstak ...dam si mensi lajnu na pohodovej stav...pa kse nad ranem i v klidu vyspim...do toho normalne jim...vahu mam furt stejnou...nazor?!!!
f@ny (Út, 3. 4. 2012 - 02:04)
Jen malo lidi si dokaze...mas uplnou pravdu
f@ny (Út, 3. 4. 2012 - 02:04)
je to i sila vule...chapu ze ta cesta je tak na hovno ze tam kazdej skoro spadne...ale kdyz mate sebevedomi ste v poho date si mensi caru co mesic co dva nemam zadnej problem...zadne priznaky a muzu to mit pod rypakem furt a nedam si to...horsi je to pro ty co v otm hledaj zachranu...pomoc...neberte to...to se musi umet brat...malo kdo to umi
Petra (Út, 3. 4. 2012 - 11:04)
Bude mi 18. Přes 3 roky šňupu deně cca 0,5g pervitinu. Poslední dobou mi často teče krev z nosu. Nevíte někdo,co s tim?
kokot (Út, 3. 4. 2012 - 15:04)
petro :) já osobně bych ti radil, vysrat se na to ZKURVENY piko.
Deniska (Út, 3. 4. 2012 - 21:04)
Bude mi 18. Přes 3 roky...Petro, máš v háji sliznici (cévky) v nose. Divím se, že ti začla téct krev až po třech letech při takové denní spotřebě. Určitě nepoužívej žádné spreje proti rýmě, to by bylo ještě horší. Maximálně si nos po každém šňupu proplachuj čistou nebo mořskou vodou (prodává se v lékárně). Ale na to už je asi pozdě, to měla být prevence. Zkus aspoň nešňupat denně. Těžko říct, jestli ti někdo poradí něco konkrétního, já sama jsem hledala spreje do nosu pro tyto účely, ale asi zatím nic takového není. Ono možná až to začne být neúnosný a lidi si začnou všímat, tak budeš sama nejlíp vědět jak si pomoct.
dlouhodobý uživatel (St, 4. 4. 2012 - 14:04)
Bude mi 18. Přes 3 roky...Začni si to střílet do žíli. V drop-inu ti poradí jak bezpečně a dají ti k tomu stříkačky,dezinfekci,vodu na ředění,tampóny a vše potřebné.
réssiena (So, 7. 4. 2012 - 09:04)
Dnes ráno jsem si dal...sehnat-kontakt,hned,please..:-)
Re: (So, 7. 4. 2012 - 12:04)
Začni si to střílet do...Pleteš si to s K-centrem. A nitrožilní aplikace je nejhorší!!!
Lenka (So, 7. 4. 2012 - 22:04)
jsem tak rááda že to mám za sebou omg..
hh (Út, 10. 4. 2012 - 07:04)
beru celkem dlouho ,ale ne uplne nonstop ,dam klidne caru nebo dve tydne, ale z toho si taky 14 dni na to ani nevzpomenu,navic si hlavne myslim ,ze pernik je jen pro silne osobnosti co maji normalne usporadany zivot a pohybuji se v normalni spolecnosti a ne mezi vykroucenyma smazkama ,ktere berou to svinstvo jako prioritu cislo jedna ve svem zivote a udelaji pro to cokoliv. Nemam rad alkohol ,tak si radeji fouknu,nijak me to neomezuje ,nevim co to sou decka ,hlavne asi co je nejdulezitejsi pernik se podrizuje memu zivotu a nee muj zivot jemu. Nesnazim se ani frcet co nejdyl po dvou nocich vetsinou umiram normalne se najim a jdu se prospat. Z lidi se stavaji dementi jen proto ,ze vali treba tyden ,nezerou a pod a telo nema z ceho brat energii kterou vynalozi behem toho stavu,mozek si musi taky odpocinout aby se mohl opet soustredit a normalne fungovat,jinak je jasne ze vetsinou kazdemu rupne v kouli a mysli si ,ze to zachrani tim ze si dalsi dunu. Navic droga vyvolava psichickou zavislost a nee fyzickou,coz si casto smazky asi pletou kazdy fetak kdyz je v pici ,tak nemuze ani chodit a kdyz to pred neho nasypes tak je uz vyjety a jeste si ani nedal...
žabka (St, 11. 4. 2012 - 22:04)
Ahoj, chci vyzkoušet perník, mám to už doma, ale jak na to? Prý se to dá vzít i orálně, ale jak? Do pití? Díky.
Pro holly (Čt, 12. 4. 2012 - 15:04)
Dobrý den, potřebovala bych...Ahoj, já jsem si prošla uplně tím samím co ty. Ale už jsem z něj dostala doznání. Nedělala jsem žádné scény a nic podobného, to je o ničem, jen tím ničíš sama sebe. Jednonuše v dobré chvilce jsem mu řekla aby to už konečně vyklopil, že mi není 15 a že to že už s tím skončil navždy atd, aby na mě už nezkoušel a že teda dobrý, že budu raději když o tom budu vědět a že mu to nebudu vyčítat.Nejede v tom moc, jen občas, takže myslím že to bude v pohodě. Miluju ho moc a od té doby co jsme si o tom popovídali, tak je to mezi náma snad lepší než dřív. Ale musíš to prostě zvládnout a přenést se přez to. Pokud jde jen o perník, tak je to v pohodě a pokud si nedává dvakrát do týdne, tak si myslím že zatím není co řešit. Ale samozřejmně záleží na tom jaká jsi ty a jak moc ho máš ráda atd...
Nejlepší metod… (Čt, 12. 4. 2012 - 21:04)
Ahoj, chci vyzkoušet...Hit užívání pika jsem nedávno našla na youtube. Nejdřív jsem myslela, že je to jen blbá sranda, ale vážně to funguje. Sama jsem to zkusila. Vysypeš piko přímo z pytlíku do záchodu, přidáš tři lžíce soli a tři lžíce sádry a štětkou to pořádně rozmícháš v záchodové míse. Pak si na záchod normálně sedneš. Piko se začne z vody díky soli vypařovat a dostávat se do těla řitním otvorem. Protože rektální podání je účinky podobné tomu intravenoznímu (píchání do žíly), je ten zážitek potom skoro stejně silný jako při střelení do žíly. Navíc to taky dost zmírní většinu nepříjemných stavů z užívání pervitinu (dojezdy, kolapsy, apod.) Důvodem je, že všechny škodlivé složky pika udrží na dně mísy právě ta sádra. Na WC seďte max. 15min. Hlavně pak mísu pořádně opláchněte a nejmíň třikrát za sebou spláchněte ať není nic vidět nebo ať sádra někde na okrajích nezatvrdne. Kdo nevěří, ať si o tom najde víc na internetu, těch článků je už fakt dost. Jinak zadek po tom vůbec nepálí, ale já si pro jistotu beru vždycky tampon.
Re:Nejlepší ap… (Pá, 13. 4. 2012 - 20:04)
Hit užívání pika jsem...Blbost!!! Klidně si to nasipte třeba do coly a normálně to vypijte.
Honili ste něk… (Pá, 13. 4. 2012 - 20:04)
Zkuste inhalaci z alobalu.
žabka (So, 14. 4. 2012 - 20:04)
Blbost!!! Klidně si to...jj, děkuju, už jsem to nasypala včera do šťávy a paráda.První zkušenost dokonalá. Sex dokonalej. Jsem fakt totálně nadšená. Jen jsem se bála dávky, tak jsem to vzala na několikrát. Jediné co bylo, tak že mě chvilku bolela hlava v zátylku, ale jen v autě. Ale jak jsem vylezla, tak hned po bolesti. Sice je mi dnes hrozně a spaní žádné, tak to bylo to nej, nej nej
Jana (Pá, 20. 4. 2012 - 04:04)
Ahoj, je mi 21let jsem vdaná za 35letého pro mě už rok a půl prince. Bydlíme spolu v podnájmu, já bez práce, manžel jezdí kamionem.. Je to člověk po rakovině, těžké autonehodě která se mu přihodila minuli rok v srpnu, malém přišel o nohu. Je silný diabetik, ale říše TAHAČŮ je pro něj důvod ráno otevřít oči. Je to všechno více méně složitý... 5let bral heroin, a jen díky tomu že šel do výkonu trestu se z toho hororu dostal..je 2 roky "čistý"... Proč uvozovky? To je právě ten důvod proč jsem se při vyhledávání na webu ZASEKLA na stránce kde se debatuje o našem problémů. Je to PERVITIN!! Rok společně užíváme "pečko" jen nitrožilně.. Bereme ho celkem často, někdy jedeme 4-5 dnů v kuse. Není to jednoduchý o tom jen tak začít psát, ale pečko je stimulační droga takže mám teď pocit že bych sem měla napsat jakej "život" to tedy máme.. Drogy, hádky, agresivnost, sex.... A ten můj pocit samoty!v žádném případě se nehodlám litovat, každej jsme strůjcem svého osudu. Je fakt hodně viditelné jak člověka péčko změní, vidim jak mojí lásce bere energii a tu šťávu co měl když jsem ho poznala. My tu drogu máme jako pohon.. Já zhubla 30kg za 7 měsíců, manžel na tom není o nic lépe a hlavně ta jeho cukrovka, je teď hodně rozhozená. Už mi ho jednou odvezla sanitka, zvedla se mu hladina cukru do stádia ohrožení na životě. A já? Jezdim s manželem skoro každý den kamionem, fetujeme, jsme mimo realitu. Tedy až na tu jednu maličkost..já na péčku umim přemýšlet, přesněji vnímat okolí a komunikovat s ním. Manžel je v pohádce kde jen on má hlavní roli, a to proto že je sólista. Na péčku jsou lidé komunikativní, ON ne.. S aktivitou to máme taky jiný.. Jediny na čem se shodneme je sex..sex..sex
u manžela sleduju časté lži, nadávky, i jeho ignoraci ke mě. Vím že to není on když se vyskytne ta jeho chvilka zla. To je to péčko!! Já jsem spíše člověk který je na péčku pořád smutná..smutná z tý realný myšlenky o rozchodu s mojí láskou kvuli péčku, několikrát jsme si říkali že s tím přestaneme, ale ta chuť a potřeba zase fungovat. Já s nějakou pauzou problém nemám, tedy ne nějak velkou ale má polovička ANO! Neměla jsem to nikdy dopustit aby mi PERVITIN pomalu ale jistě bral to jediný co mám.. Pro mě je péčko jako pro někoho energy drink. Bojím se že v našem případě už není možnost záchrany.. Jak jsem tu četla "nájezdy jsou OK, ale dojezdy.." peníze, dluhy, zdraví, rodina, celej život se pomalu ale jistě rozpada. PERVITIN JE MOR, JE JAK RAKOVINA. Je mi to až trapný, ale tyhle písmenka jsem tu napsala hlavně proto že jsem nyní s manželem v kamionu, dívam se na něj..ten prázdnej pohled do silnice, ta křeč v čelisti.. Prosím poradí mi tu nějaký člověk s podobným příběhem.. Jak nás zachránit před úplným sebezničením. Jestli už ovšem není pozdě.. Díky Jana a Petr
ondra (Pá, 20. 4. 2012 - 16:04)
Jen malo lidi si dokaze...ahoj, myslím, že jsi to dobře vystihl, je mi 34 a pět let beru deně. s vyjímkou prospaných dovolených u moře a málokdy jedno, nebo dvoudení pauzou, když zrovna nic nebylo. celo dobu soukromně podnikám, dělám po stavbách, deně jsem v kontaktu s x lidma, a vcelku, z toho nemám špatnej pocit. až na to zdraví, co si budem povídat, ale cpát do sebe sračky je hnus. jen myslim, že je problém ve vztazích, chtě, nechtě, na piku miluješ milovaný jinak, a muj názor je , že dřív nebo později zůstane člověk sám. proto s tím končím, koupil jsem si zásobu speedu 8 a jdu se tak tyden trápit :-) nevíš, jak se vyhnout nejhoršímu?
Deny (Pá, 20. 4. 2012 - 22:04)
Ahoj, je mi 21let jsem vdaná...Nezlob se, ale fetujete oba dva a ty hážeš špínu jen na svého manžela, který se o tebe prakticky stará. Není ti to trochu blbý? Myslíš, že ty se chováš jako hvězda když jsi sjetá nebo v dojezdu? Proč nemakáš? Proč s ním tedy jezdíš, když je to pro tebe takové duševní utrpení? Co budeš dělat, až manželovi náhodou udělají test na drogy, přijde o papíry, o práci a půjde zase sedět? Co třeba hledat si nějakou práci a zároveň ambulantně docházet k lékaři? Ne? Tak bohužel, jiný způsob záchrany mě nenapadá.

blbka (St, 25. 4. 2012 - 19:04)
Já už nevím co mám dělat. Já beru jen o víkendu, přítel mi tvrdí že on taky, ale já vím že si dá i v týdnu téměř denně a když ne, tak je to u nás na rozchod, přitom v pátek když si dám i já, tak jsme jak čerstvě zamilovaní. Nejraději bych si taky dala i v týdnu, jenže nemůžu. Párkrát jsem si teda dala, když jsem byla z něj na dně, ale pak to bylo snad ještě horší no. Je to na hovno fakt tohle. Zajímalo by mě jaké by to bylo, kdybychom nebrali ani jeden z nás. Jestli by jsme spolu byli, nebo ne.
Sun (St, 25. 4. 2012 - 19:04)
Já už nevím co mám...tvůj nick vypovídá o všem :D
blbka (St, 25. 4. 2012 - 19:04)
tvůj nick vypovídá o všem...jj, přesně no...
Raymond (Čt, 26. 4. 2012 - 11:04)
Ahoj, je mi 21let jsem vdaná...Ahoj, je mi 34let a v drogách jsem jel přes 16let. Tvůj příběh je jak přes kopírák, s malými odlišnostmi je to vždy stejné. Upřímně Ti nejen ze své zkušenosti povím jen jedno. Vztah, kdy berou oba nefunguje. Láska nemůže nad chemií zvítězit, i když si to myslet můžete dost dlouho myslet. Nebavíme se tu o hulení trávy, to je věc jiná. I já si prošel vztahy na piku, heroinu a s expřítelkyní jsme se opravdu milovali. Prošli si společným peklem i rájem..Ale je to jednosměrná cesta. Utekl jsem 200km od starého života, přátel a žiji nyní v Praze s přítelkyní, co nebere a brát nikdy nehodlá, ale miluje mě a je velmi tolerantní. O tom, že si tu a tam dám do žíli ví, stejně tak jako, že se často sjíždím oxycontinem, co dostávám na bolesti.Chci tím říct, že není cesta pro vztah, kdy berou oba.Nemá ani smysl se pokoušet abstinovat ve dvou.Na protidtrogových léčeních jsou vztahy s narkmomany, i bývalími přísně zakázány.A není to jen psychoblábol, je to ze zkušenosti,protože se navzájem pak ztahujete do sraček..Bohužel je to realita.Vybrat si LÁSKU nebo DROGY?Oboje nejde, protože to je pak jen LÁSKA K DROGÁM..
Láska nebo Drogy (Čt, 26. 4. 2012 - 19:04)
Ahoj, je mi 34let a v...Utekl jsi 200km před drogami do Prahy. Super tah, Dádo:-)
Raymond (Čt, 26. 4. 2012 - 19:04)
Utekl jsi 200km před drogami...Dádo? ??
emil (So, 28. 4. 2012 - 17:04)
mám přítelkyni, která...jsem zavisli 3 roki na heraku htel sem nejak přestat tak jsem viskoušel piko ale ja nevim ješte horši
Piko jako náhr… (Ne, 29. 4. 2012 - 17:04)
jsem zavisli 3 roki na heraku...Co tě to proboha Emile napadlo? Pikem herák nenahradíš, je to něco úplně jiného, má to úplně jiné účinky. Jestli chceš přestat s heroinem, začni chodit na substituci ambulantně nebo jdi rovnou na komunitní léčbu. Herák není sranda, šance, že s tím sekneš sám od sebe je strašně malá. Nech si pomoct, tedy pokud o to opravdu stojíš.
Láska nebo Drogy (Ne, 29. 4. 2012 - 17:04)
Dádo? ??Promiň, mě jenom přišlo k smíchu utéct před drogami zrovna do Prahy. Ale jinak se vším souhlasím. Vztah kde fetují oba opravdu nemá budoucnost. I kdyby spolu přestali, je velká pravděpodobnost, že jeden z nich zase začne a stáhne toho druhého s sebou.

žabka (Po, 30. 4. 2012 - 14:04)
Ahoj, chci vyzkoušet...Nedávno jsem tu psala že bych chtěla vyzkoušet perník a že nevím jak na to atd... Nakonec jsem si to dala do pití. Byla a jsem z perníku tak nadšená, že jsem nezůstala jen u vyzkoušení, vlastně hned další večer jsem si ho dala znovu. Pak další víkend taky a pak i každý den v týdnu, ale to jen tak trošku, abych byla schopná spát, mimo jenoho dne, to jsem spát protě nešla, ale perník mě krásně udržel při životě. V pátek opět pořádně, aby to stálo za to, jenže jsem si to furt dávala do pití a ted mám jazyk rozežranej do krve. Tak už v sobotu jsem to vyzkoušela do nosu a něco do pití. V neděli už jen do nosu a zvládám to i když je to nepříjemné a trošku mi teče krev občas. Dnes je pondělí a já jsem vyspinkaná a těším se na večer až si zase dám. No, názor na to co provádím snad ani nemám. Zatím si užívám a říkám si že je to v pohodě, že dokážu kdykoliv přestat, jen se mi ted zatím nechce. Možná si užiju léto a pak už nic. Jenže asi těžko, pač přítel bere už dlouho a hlavně on to prodává a umožnil mi přístup k tomu kdykoliv. Teprv teď jsem zjistila jak moc už je na tom on závislý. Nevěděla jsem to 2 roky no. To jsem asi slepá nejspíš.
Hm.. (Po, 30. 4. 2012 - 19:04)
Nedávno jsem tu psala že...Spíš jsi nezkušená než slepá. Ale když už jsi v tom, tak si to aspoň užij. V téhle fázi tě už stejně nikdo nepřesvědčí abys toho nechala, na to už je pozdě. Hlavně to nepíchej. Jenom jedna věc mi trochu nesedí - nikdy jsem neslyšela o tom, že by si někdo perník míchal do pití a krvácel mu z toho jazyk. A taky krvácení z nosu přichází daleko později než po pár šňupech. Ledaže by ti tvůj přítel dával nějaký sajrajt. Dávej bacha a občas napiš co je nového.
Jana (Po, 30. 4. 2012 - 23:04)
Ahoj, je mi 21let jsem vdaná...Ahoj Jano, nikdy na nic není pozdě,dokud žiješ,máš možnost něco udělat.Nejsem odborník, jsem člověk, kterýmu osud jako je ten tvůj leží na srdcia nejsou mi lhostejný.Drogy jsou mojí noční můrou a k mému neštěstí bohužel ted i aktuální součástí, protože mám 17tiletou dceru,která 3roky hulí marihuanu a nyní brala 5dní v kuse pervitin,dal jí ho kluk do kterého ona se strašně zamilovala.Nyní je na psychiatrii a sama nevím,co mě čeká,ale jedno vím jistě,pomoc tu je a je jí poměrně dost,stačí si jen vybrat.Jedna z možností je léčení, bez ohledu na práci atd....teď ti jde o život a pokud brzo něco neuděláš,nebudeš mít ani život,ani práci.Je hodně komunit,kam jít, ve vašem dlouhodobém užívání jen doporučuji.Je to léčba cca na rok,ale co je rok v porovnání s celým životem?A je tu ještě jedna možnost a ta je nejlepší,léčení a Bůh.Perník ti dá jinej svět a rozumím tomu, že v tomhle světě je těžký žít,ale na druhou stranu ten jinej svět na pervitinu neexistuje,je to past,která ti hodně nabídne,ale ještě víc si vezme.A proč Bůh?protože on je ta druhá strana,Ďábel ti nabízí jinej svět,kterej tě ale brzo zabije,Bůh ti taky nabízí jinej svět,ale ten ti dá život.Bůh je,tím jsem si jistá,sama ho zná a přesto, že nyní prožívám těžké chvíle,protože se bojím o dceru,vím, že on o ní ví a vím,že nás neopustí.Nabízí ti cestu.Volej k němu,at už mi věříš nebo ne,vyzkoušej to sama jestli je či není.V bibli je napsaný,,Vzepřete se dáblua uteče od Vás"s Bohem se mu můžeš vzepřít.Nejsem blázen, věř mi.
Hana (St, 2. 5. 2012 - 17:05)
Ráda bych občas něco koupila. Nabidněte, [email protected] (Brno nebo Valašsko)
Petra (So, 5. 5. 2012 - 12:05)
Ráda bych občas něco...Jsi hloupá...Nevíš,s čím si začínáš. Znám pár lidí, kterým tato droga obrátila život vzhůru nohama a skončili v totálních sračkách...v lepším případě na dlažbě...Jsi vážně debilní člověk.Kolik ti proboha je let? Tipuji tak 15?
ahojky (Pá, 11. 5. 2012 - 09:05)
Ráda bych občas něco...ja taky koupim [email protected],vysocina
ahoj zabko (Pá, 11. 5. 2012 - 09:05)
Nedávno jsem tu psala že...ozvy se mi na meil [email protected]
*** (So, 12. 5. 2012 - 14:05)
ahoooj,chtěla bych se...piko ve slinách je maximálně 72 hodin
DDD (Pá, 25. 5. 2012 - 13:05)
Já si občas pervitin...Míšo.Vykašli se na to co nejdřív.Je to sebeklam .Bral jsem taky nosem ,a myslel jsem že je to v poho,že nejsem zavislej.Ale po 12letech brani si nevzpominam že bych vydržel díl než 4měsice bez pika.Zkus vydržet 4 měsice a uvydíš jak na tom jsi .
Reklama