Reklama

Alkohol

V malé míře výborný lék, uvolňuje, zbavuje stresu a deprese, povzbuzuje chuť k jídlu, mírní napětí a křeče, červené víno neutralizuje viry a bakterie, snižuje nebezpečí cévních a krevních onemocnění.

Víno se používalo nejen k pití, ale také například k čištění ran na bitevním poli. Alkoholu se užívalo k čištění střev, léčení nespavosti, zácpy a především k otupování bolesti při trhání zubů a menších operačních zákrocích. Ve středověku sloužil při léčbě tyfu a cholery. Nejdůležitější předností alkoholu je, že působí na nervový systém jako tišící a uklidňující prostředek. Pravidelné pití malého množství červeného vína dokáže neutralizovat viry a bakterie, snižuje hladinu cholesterolu a je výbornou prevencí cévních a srdečních onemocnění. Pravidelné pití asi čtvrt litru černého piva denně podporuje tvorbu mateřského mléka.

Za nejvhodnější pro prevenci infarktu se považuje červené víno v množství 2 dl denně. Je třeba upozornit, že alkohol je návyková droga a jako velmi snadno stravitelný zdroj energie představuje velké nebezpečí pro obézní jedince. Používání šumivých alkoholických nápojů, jako jsou sekty a kombinace alkoholických nápojů se sodovkou, nelze považovat za vhodné. Uvolňující se oxid uhličitý totiž roztahuje stěnu žaludku, čímž se zvětší její povrch a resorpce alkoholu se urychlí, aniž by se mohl rozložit. To má za následek rychlou opilost. Známý nápoj kovbojů "whisky and soda" je ve skutečnosti fikce autorů kovbojských příběhů. Ve Skotsku a Irsku se k whisky servíruje zásadně pramenitá voda.

Reklama
Reklama

Komentáře

Aby (Út, 2. 10. 2018 - 10:10)
To pije Zeman jak tvrdil...Jak řekl Holcát, ministr zdravtnictví. A jeho bolavý cukrovkový palec...má šanci oplasknout.
sdfg (Út, 2. 10. 2018 - 10:10)
Ono to záleží, pokud je chlap jak hora, fyzický dělník, urazí třeba 8 piv za celý den při práci a po práci jako nic.Jestli je to anorektický žoužvička na pivní dietě, pobíhající s cigáry v kapse po baru jako barman, tak asi bude těžký alkoholik.
sváťa (Ne, 30. 8. 2020 - 07:08)
Když ti vadí,že si nemůžeš dát pivo,kdy chceš ty a musíš to schovávat,tak to je už něco špatně.Přijde doba,kdy si budeš přát ho nechtít,ale ono to už nepůjde.
Jindra(P) (Ne, 30. 8. 2020 - 19:08)
Pít s mírou znamená i třeba rok nepít vůbec.
Lenka (Út, 8. 9. 2020 - 15:09)


Já aplauduji Praze 1, že učí alkoholismu hlavně cizince, takže máme konkurenční výhodu, jo ,ale bohužel s těmi cizinci tam kalí i naše zlatá mládež a tu tu s náma zůstane a my ji budeme platit léčebny z našich daní a budou to naši spoluobčani a sousedi.
sdfg (Út, 8. 9. 2020 - 15:09)


No chodit do těch hospod a doma si dokupovat ze samošek právy jen ty tři lahváče desítky...To už samozřejmě nedodržíš,tak akorát,kdyby na tebe vystartoval po vypití 3 nějakej energetickej výboj z náramku pro zpiťara co překonal svých 3 denně.
bývalý alkoholik (Út, 8. 9. 2020 - 15:09)


Ústavní léčba alkoholizmu, na 3 měsíce, je mnohdy velmi prospěšná a důležitá! Lék ANTABUS- léčivá látka disuframil, je podávána pod dohledem psychiatra. Po propuštění z léčebny následuje dlouhý, až 3 roky trvající, doléčovací program. Antabus je možno podávat i ambulantně 2x týdně, a to u příslušného psychiatra-adiktologa. Přeji vám všem, abyste byli po celý rok 2018 střízliví a zdraví! Abstinenci zdar!
Dalibor (Út, 8. 9. 2020 - 15:09)

Akoholismus (pl = polévková lžíce, čl = čajová lžička) Narkolog Alexandr Antonov sděluje Lidský organismus vyrábí denně kolem 10 gramů lihu, což vydá za 50 g vína. Při pravidelném užívání alkoholu tělo přestává líh tvořit a potřebuje ho dostávat zvenčí. Lze od alkoholu odejít, ale ženský organismus je považován za téměř nevyléčitelný ze závislosti na alkoholu. Léčení trvá mnoho let, někdy až třicet, než se změní chemické pochody v organismu. Je to velmi těžká nemoc. Čaj na odvykání od alkoholu 1pol.lžíce přesličky rolní, 1 pl kořene lékořice, půl pl pelyňku, 1 pl mateřídoušky, na to 1 l horké vody – asi 90 – 95 stupňů, nejlépe do termosky, nechat stát přes noc. Ráno scedit. Pít před jídlem po jedné třetině sklenice 3x denně. Pelyněk léčí játra při alkoholismu i při hepatitidě. Odvykání od alkoholu napomáhá při tomto čaji měnit chuť, alkoholikovi přestává alkohol chutnat. Lékořice posiluje působení ostatních bylin. Čaj proti alkoholismu Do termosky, nebo vařit na velmi malém ohýnku: 2 pl třezalky, 2 pl řebříčku, 2 pl měsíčku lékařského, 2 pl kukuřičných vlasů, 2 pl pelyňku. Kukuřičné vlasy podporují funkci ledvin. Zalít půl litrem vařící vody. Pije se před jídlem po půl sklenici. Po 4 měsících se těžká alkoholička zbavila závislosti na alkoholu. Hodnocení lékařkou fytoterapeutkou: Je nutná velmi silná motivace. Pacient to musí sám chtít! Z hlediska WHO 100 g červeného kvalitního vína je léčivé pro kardiaky, protože kvalitní suché červené víno obsahuje kumariny, které kladně ovlivňují krevní obraz a brzdí rozvoj ischemické choroby srdeční. Ale je riziko návyku! Třezalka je bylina na sto chorob, včetně alkoholismu. Čaj proti závislosti 3 pl třezalky, 2 pl ostropestřce mariánského, 3 pl šípků, které jsou dobrým prostředkem pro vitamín C, 3 pl máty peprné, promíchat, 1 pl této směsi zalít 1 skl.vařící vody, stát zakryté 30 min. Přecedíme a vymačkáme, pak přidáme šťávu ze tří citrónů, 50 g medu. Po 1 třetině skl. 3x denně 30 min. před jídlem. Pít 2 – 3 měsíce. Nebudete pak ve stavu závislosti. Játra poškozená alkoholem Při poškozených játrech (alkohol) ráno nalačno půl čaj. lžičky rozemletých semen ostropestřce mariánského.
Návštěvník (St, 23. 9. 2020 - 13:09)


Jak funguje alkohol na lidi je vidět u notorických alkoholiků v aktivním stádiu. Pomalý projev zadržovaných vět, aby nezablekotali, důraz na tón,emoci v projevu místo na obsah a srozumitelný plynulý svižný projev.Brunátnost ve tváři, červený nos, žilky v obličeji, rachitická postava s pupkem od piva či vína, u tvrdého alkoholu vlivem nechutenství a vředů podvýživa a postava chodící kostry,ale s očima na stopkách jak hlemýžď podbarvených krví od nevyspalosti z nucených tahů několika dnů v kuse. Často pijí zcela sami se musí někde zavřít a pít tři dny v kuse do němoty.
Jan (Út, 10. 11. 2020 - 12:11)


Alkohol je božská mana, ale pak si s vámi frčí sama, zpočátku lahodně chutí, hlavu notně k slasti nutí, ale pak si veme všechno sama, peníz,zdraví,domov, hlava To vše v riť se obrátí, alkohol nic nevrátí!
Návštěvník (Čt, 12. 11. 2020 - 05:11)
Taky bych si dal.
Návštěvník (Čt, 12. 11. 2020 - 05:11)
Alkohol je váš nepřítel, přišlo na koresponďáku.Miluj vašeho nepřítele, přišlo na druhém.
Návštěvník (Čt, 12. 11. 2020 - 06:11)
Alkohol je božská mana, ale pak si s vámi frčí sama, zpočátku lahodně chutí, hlavu notně k slasti nutí, ale pak si veme všechno sama, peníz,zdraví,domov, hlava To vše v riť se obrátí, alkohol nic nevrátí!
vr (Čt, 12. 11. 2020 - 08:11)


3 měsíce není vůbec...Délka ústavní léčby je sama o sobě lhostejná, jde o motivaci, důležité je ambulantní doléčení. Někomu stačí 15-denní Detox, jinému nepomůže ani roční léčba. Riziko recidivy je v každém případě vysoko nad 50%
Návštěvník (Čt, 12. 11. 2020 - 11:11)
Ambulantní doléčení? A jaké by jsi doporučoval (na diskusi používám tykání pokud nevadí). Měl bych zájem pro kamaráda...
info (Čt, 12. 11. 2020 - 11:11)
Viz. cituji z PLB : "Každý pacient plánovaně propouštěný z léčby do ambulantní péče je adresně doporučen do ambulance psychiatra s přihlédnutím k jeho bydlišti. S ohledem na vzdálenost bydliště od nemocnice, může vedoucí lékař po vzájemné dohodě převzít do ambulantní péče část absolventů léčby. Ti, kdo řádně dokončí léčbu, mohou docházet na oddělení 18 ve středu odpoledne na doléčovací skupinu a v neděli odpoledne na program Anonymních alkoholiků."
info (Čt, 12. 11. 2020 - 11:11)
Pozn.-aktuálně pozastaveno Covid-19 a existují skype komunisty AA,ale tam je dle mého problém se svědomým a pokryteckým předstíráním pro ateisty, protože je to tak či onak skrytě nebo veřejně založeno na křesťanské víře.
Návštěvník (Čt, 12. 11. 2020 - 11:11)
O: existují skype komunity :-)
Dáša (Út, 8. 12. 2020 - 15:12)
My jsme si s přítelkyní zvykly večer dávat vínko. Ale do závislosti to má ještě daleko
pojištěnec (Čt, 20. 5. 2021 - 05:05)

Práci nezvládáš, léčit se nechceš. Ale nemocenskou nebo invalidní důchod - to ano. Tak se začni poctivě léčit - jiná cesta není.
ferko (Čt, 20. 5. 2021 - 05:05)
A Ignacius s Bohem šmíruje na Doktorce
sváťa (Čt, 30. 9. 2021 - 16:09)


Když ti vadí,že si nemůžeš dát pivo,kdy chceš ty a musíš to schovávat,tak to je už něco špatně.Přijde doba,kdy si budeš přát ho nechtít,ale ono to už nepůjde.
pepa. (Čt, 30. 9. 2021 - 16:09)
Jo tam se v létě opila i naše dcera, v neděli hodně brzy ráno nám volala policie že je naše dcera na záchytce at si ji jdeme vyzvednout,manželka jim řekla že dojede až ráno at si ji tam zatím nechají.Dcerunka byla z toho 13ti stupňového piva a pár panáků, dost mimo protože jim to tam demolovala tak ji museli zpacifikovat kazajkou.Dodnes má zaracha a ubytování si děvčica odpracovává.
No (So, 2. 10. 2021 - 03:10)


To by bylo vážně zajímavé! Ale spíš by se hodil do politiky MUDr. Jan Hnízdil! Ten má na všechno odpovědi! Myslím,že by byl výborným řečníkem, a zároveň i slušným člověkem! MUDr.Karel Nešpor, taky dobrý, ale příliš zvláštní člověk! Pro někoho až fanatik, nebo okultista! Za mne, MUDr. Jan Hnízdil! Škoda, že nekandiduje. Hned bych mu hodil hlas! Tento člověk by byl za prezidenta výborný!
Non (So, 2. 10. 2021 - 03:10)
Je to vzdělaný člověk (MUDr. Jan Hnízdil),na všechno navrhuje správné dýchání a paralen, acylpyrin mimo operací. Má s tím někdo zkušenost?
Pepa (Pá, 15. 10. 2021 - 11:10)
Jo tam se v létě opila i naše dcera, v neděli hodně brzy ráno nám volala policie že je naše dcera na záchytce at si ji jdeme vyzvednout,manželka jim řekla že dojede až ráno at si ji tam zatím nechají.Dcerunka byla z toho 13ti stupňového piva dost mimo protože jim to tam demolovala tak ji museli zpacifikovat kazajkou.Dodnes má zaracha a ubytování si děvčica odpracovává.
pepa (Pá, 15. 10. 2021 - 11:10)


Někdo najde sobě babu, jiný lemtá sudů řadu, jednoho infarkt při sexu s milenku v padesáti skolí, jiný chlastá jak duha a v klidu na čepu v sedumdesáti u piva stojí.
Návštěvník (Pá, 15. 10. 2021 - 11:10)


Vždyť to říkám, že alkohol je zkáza lidstva! Navíc, nikdo takové lidi nebere vážně, protože jsou odporní celé společnosti! A to, že dochází ke zpochybnění lékařské péče, to se dnes, bohužel, stává dost často. A pokud ten dotyčný má záznam o zneužívání alkoholu, omamných a psychotropních látek, nedostává se mu ani plnohodnotné zdravotní péče. Takoví lidé jsou lehce zmanipulovatelní. Každý jim může "nabulíkovat", co chce. Po vystřízlivění následuje tvrdý návrat do reality. Některé škody už jsou, bohužel, nevratné!
No jó ... (So, 16. 10. 2021 - 23:10)


Každý je strůjcem svého štěstí (neštěstí) a jak si to udělá takový to má! Tak to tě ani nevezmou jednou do krematoria, aby náhodou nedošlo k explozi líhu. A jestli máš už dost velkou hladinu v těle tak tě ani červi nesežerou? Jedině červi alkoholíci!
Tony (Pá, 7. 9. 2018 - 10:09)
Když piješ denně a...Proto ho lidi chlastaj, že je v něm ten chlast, který jim dělá krátkodobě okamžitě dobře. Na to, že druhý den bude mít kočičí smutek neboli kocovinu, nikdo nemyslí.
Tony (Pá, 7. 9. 2018 - 22:09)
Chlast je skvělej, přemýšlí člověka myslet, aby nedal hlas socanům, jenže nevím, co na to Kalousek.
Tony (Čt, 27. 9. 2018 - 21:09)
Every day we need to make a...nemptudum
Tony (Po, 21. 8. 2017 - 19:08)
Kdysi tu bylo krásné vlákno:

"Denně piju litr vína".

Já už mám v sobě dnes dva litry. Jenže dnes za to může zdejší admin. Blokl mi doma router a tak musím psát chtě nechtě z putyky.
Tony (Po, 18. 9. 2017 - 14:09)
„Gdo píl, umřél. Gdo nepíl, umřél takéj.“
- stařeček Pagáč
Tony (Čt, 19. 10. 2017 - 16:10)
Jen 1/5 Čechů...Žel, o mýty se nejedná.

Mýty jsou pouze trojka a pětka.

1) Až na 4% procenta léčených začnou ostatní znova chlastat.

2) Nedobrovolné léčení nemá vůbec žádný smysl, až na naprostou vyjímku, kdy se dotyčnému během léčení v hlavě rozbřeskne. Takové vyjímky jsou však naprosto vzácné.

3) sklony k alkoholismu jsou dědičné
Tony (Po, 23. 10. 2017 - 12:10)
Jestli to není moc...To se máš čím chlubit. ČSSD plné neomarxistů. Já jednou volil v krajských volbách, kvůli Foldynovi, kterého znám osobně, ale přesto, že jim vyhrál krajské volby, tak se hejtmanem nestal, protože odmítal koalici s ODS, kterou socani upekli.
Tony (Po, 23. 10. 2017 - 13:10)
Jak to že volíš socany, ty...Já tu blbost, volit socany udělal pouze jednou v životě a to za specifických okolností.
Tony (Út, 24. 10. 2017 - 13:10)
Alkalousek končí v TOP 09.
Tony (Po, 30. 10. 2017 - 23:10)
Někomu vadí to ,že se i...Evangelikál Dave Hunt měl spolek AA za těžký okult, a tuto snahu "vysušit" lidi beze Krista měl za věc zacílenou přímo proti Kristu.
Tony (St, 1. 11. 2017 - 11:11)
Tak dementní názor,jako...To není dementní názor, to odradilo i Ádu Schickelgrubera, že si na Švajc netroufl.
Tony (St, 1. 11. 2017 - 12:11)
Ty si tu diskutuj třebas o...Máš smůlu, já už kořalku tak 10 let prakticky nepiju vůbec. To byla před 20 lety jiná doba, když jsem ve ValMezu vychlastal věškeré zásoby absithu ve městě. Oni se to tam báli pít, tak jsem jim od toho odpomohl. Báli se to tam pít proto, protože majiteli zámecké pivnice z toho absinthu jeblo a skončil v šaškécu v Kromzíru.
Tony (So, 4. 11. 2017 - 20:11)
° Hitler°?

O Ádovi Schickelgruberovic je notoricky známo, že byl zavilý nekuřák, abstinent a býložravec, který chtěl toto vše vnutit celému německému národu.

Přesto nad ním vyhrál sir Wiston Churchill, který byl masožravec, notný pijan whisky a o jeho neodmyslitelných typických doutnících, které měl ve svých ústech neustále, je zcela netřeba se zmiňovat.
Tony (Ne, 5. 11. 2017 - 11:11)
To je pivní očenáš,

to měl kdysi starý Sopoušek, který v Rumburku pinkloval v dned už zbourané hospodě Na Kopečku , místní tomu říkali Na Drátu, vyvěšené nad pípou.
Tony (Ne, 5. 11. 2017 - 11:11)
Sude náš
jenž jsi...To bylo na Jíru, ale nevím, proč se Jíra sebemrskačky počastoval titulem Magor, vždyť je to normální.

SAJME, SAJME, NEŽ NÁS NĚKDO ZAJME!!!!!!!!!!!!!!!
Tony (Ne, 5. 11. 2017 - 17:11)
Přesťaň se vnucovat se...Bingo!!!
Tony (Ne, 5. 11. 2017 - 23:11)
Milé sdfg, já tvé chlísty, které tu bliješ, čtu pouze namátkově, dle mne jsi typický fašisoid, který by kde koho nejraději "léčil". Jenže na to ti chčijou sovy.
Tony (Po, 6. 11. 2017 - 12:11)
Dave Hunt psal, že AA jsou okultní sekta. Za sektu je měl i Jenda. Pak to tady ob něj Liba, jejich funkcionářka z Budějic schytávala. Osobně jsem je poznal oba. Liba než prodělala léčení a dala se k AA, tak denodeně žrala 4 litry vodky. U ní vůbec doktoři nechtěli věřit, že se z toho chlastu dostane.
ad sdfg (Út, 7. 11. 2017 - 22:11)
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ea/DoNotFeedTroll.svg/440px-DoNotFeedTroll.svg.png

nekrmte trolly
Steve (Út, 21. 11. 2017 - 23:11)
a Havla ten chlast nezničil?...Tak tak, Havel si prostě uhulil plíce ... Kubera dopadne podobně, divím se že ještě žije - snad hulí ještě víc nežli ten Havel.

Kuřáci jsou blázni, nechápu že se radši na to ...
Steve (Čt, 23. 11. 2017 - 01:11)
Nejlepší je chlast v malém - jen "svátečně". Ten kdo se tím denně zalévá, dopadne špatně!
Reklama