Reklama

schizofrenie!

Pavel (Út, 10. 10. 2006 - 06:10)

Ahoj Petře,
to počteníčko je skutečně velmi dobré,ano to tak je.Závěrečné přirovnání ke skoku do vody a srovnání šance toho kdo plavat umí a toho kdo ne,je moudré.Ukazuje to i na platnost potřeby respektovat i vyšší normy,zákony a pravidla než jenom standartní morální kodex,který si stanovuje každá společnost.Ono totiž při znalosti pravidel,která stanovila příroda se ani neplavec nemusí utopit.Stačí když si lehne na záda,tlačí ruce dolů a hlavu s ústy dozadu vzhůru,silně vdechuje a krátce vydechuje.Nikdy nesmí zvedat ruce z vody.Voda ho bude nadnášet,každý plavec to zná.Stejně tak potřebuje člověk znát i další pravidla přírody.Přitom vůbec není nutné se pohybovat mimo realitu.Dík za kvalitní článek a přeji Ti pěkný den.

Pavel (Po, 9. 10. 2006 - 09:10)

Ahoj Marcelo,
Zmíněnou knihu od prof.Dr.Gustava Gejerstama budeš asi velmi těžko shánět,jde o 12 dílů "REALIZACE" vydané vlastním nákladem soukromé knihovny Josefa Šumavského.Zkus kontaktovat knihovny,př.antikvariáty.
přeji Ti hezký den.

Marcela (So, 7. 10. 2006 - 22:10)

Ahoj Petře,
netvrdím,že dokážu vyřešit tvůj problém,ale jestli mi opravdu chceš dát šanci,velmi ráda se o to pokusím.Jsem z Kutné Hory,tak jestli to pro tebe není daleko,zavolej a domluvíme se.Moje číslo je: 731572143
Měj se moc hezky,ahoj.Jo,to počteníčko se mi nepodařilo najít,určitě jsi to napsal správně?

Pro Lenku:
Ahoj Lenko,dovoluji si nabídnout pomoc tvé sestře,také se věnuji Reiki,jsem mistr-učitel,vykládám karmický tarot a čistím psychické bloky a to i karmické.Jsem si jistá,že s tvou sestrou dokážeme najít řešení.

Pavle,prosím tě,můžeš mi napsat název knihy od prof.Gejerstama,ráda bych se s jeho názory seznámila.Díky,Marcela

Lenka (So, 7. 10. 2006 - 11:10)

Je to opravdu dobré čtení. Podobné jsou i stránky sdružení Diabasis.

Petr (Pá, 6. 10. 2006 - 21:10)

Ahojky..
tady posílám link na dobré počteníčko, možná že to někomu otevře oči nebo aspon trochu pomůže.
http://www.stinstromu.net/krize/diplom03.htm

Lenka (Pá, 6. 10. 2006 - 20:10)

Ahoj Luďku! Je pravda, že když jsem u některého psychiatra promluvila o psychospirituální krizi, měla jsem pocit, že mě má za blázna. V poslední době jsem o tom přečetla hodně, včetně S. Groffa. Sestře bylo letos čtyřicet, dosud neměla žádné psychické problémy a schizofrénie se podle lékařů projeví již v mladším věku. Někdy mi připadá, že je to její únik z reality. To, co mi viděli už dávno, si ona začala uvědomovat až když se začala věnovat duchovnu. Otevřelo ji to oči.

Pavel (Pá, 6. 10. 2006 - 15:10)

Ahoj ostatní,
já si myslím,že Marcela má pravdu v tom,že je určitě dobré objasnit si všechno to, co člověk během svého života ve své mysli potlačil,vytěsnil.Znovu ten chaos,jak to nazývá Petr dát do souladu tak, aby člověk byl vnitřně i navenek jednotný.Nemyslím si ale,že vysvětlovat toto objasnění si vlastních vnitřních rozporů skrze další duše je rozumné a pro nás takto nemocné vhodné.Daleko lepší pro pochopení,alespoň pro mě, jsou nosné myšlenky S.Freuda,Junga,Adlera.A poutavě o tom píše prof.Gustav Gejerstam.Pro mě je daleko lepší, pro pochopení, hledat rozpory mezi ID,Superega,ega, mezi archetypy,mezi pudovým a bezpečným,ujasnit si svoje cíle,kam vůbec mířím,ujasnit si co je pohnutkou,resp.i bylo mých činů atd.Rozhodně není od věci, zabývat se i svým dětstvím,možná,že zde najdete i značnou dávku ambivalence a nezájmu ze strany rodičů při Vaši výchově.

Luděk (Pá, 6. 10. 2006 - 11:10)

Ahoj Lenko,
myslím, že u Tvé sestry jde spíš o klasickou schizofrenii než o psychospirituální krizi. Ale bohužel pokud se nechce léčit a nikoho neohrožuje, asi ji k tomu nikdo nedonutí. Mimochodem myslím, že většina psychiatrů na nějakou psychospirituální krizi nevěří, všechny podobné projevy hodí pod nálepku schizofrenie. O psychospirituálních krizích doporučuju výbornou knihu S. Groffa Krize duchovního vývoje.

Lenka (Pá, 6. 10. 2006 - 09:10)

Ahoj všem! Moje sestra se také věnovala duchovnu - začalo to reiki /má II.stupeň, různé meditace, kraniosakrální masáže, holotropní dýchání a už ani nevím co/, v současné době - trvá to už asi měsíc - má velké psychické problémy: hlasy,které ji nařizují co má dělat, obavy, že ji chce manžel zabít, všichni lidé na ni špatně působí, berou ji její energii, vybavují se jí zážitky z minulých životů, kde je neustále mučena a zabíjena. Vůbec nevychází z domu, v noci nespí a minimálně jí. Obrátila jsem se na známou psycholožku, která mi řekla, že by mohlo jít o psychospirituální krizi, je to velmi podobné schizofrénii. Jsme už všichni úplně bezradní, rozpadá se celá jejich rodina, švagr už je "zralý" na psychiatra a ona nám tvrdí, že je vše v pořádku. U lékařů nepochodíme, protože léčba musí být dobrovolná a pokud zatím nikoho neohrožuje, tak se s tím nedá nic dělat. Poraďte. Díky

Petr (Čt, 5. 10. 2006 - 21:10)

Ludku proč bludy? Co ty víš co takový schýzák prožívá, co viděl? Bludy? Něco existuje, ale právě my schizofrenici to neumime a nemame na to energii všechno pochopit, mame v tom asi chaos, je to rozpad ega, ale moc rychlej rozpad a nečekanej. To je moje poznaní.

Petr (Čt, 5. 10. 2006 - 21:10)

Ahoj Marcelo

taky jsem o tom přemýšlel, jestli ke mě nemluví jiná duše, a jestli to opravdu umiš nejak řešit, nebo poradit, já bych byl rad jestli by jsi se o to u mě aspon nepokusila,třeba to buide ono!!!!
Klidně bych za tebou přijel...

Luděk (Čt, 5. 10. 2006 - 18:10)

Marcelo, prosím vás, nešiřte tu bludy...

Pavel (Čt, 5. 10. 2006 - 17:10)

Ahoj Marcelo,
Mám skutečně odlišný názor.Můžete mně přiblížit o jaké praxi se zmiňujete.

Marcela (Čt, 5. 10. 2006 - 15:10)

ahoj všem,co se zabýváte tímto tématem,zajímám se o duchovno a věci s tím spojené a z praxe vím,že schizofrenie znamená, že jsou v jednom těle dvě duše,někdy i víc.Léčba spočívá v tom,zjistit,proč je tu jiná duše,vyřešit "její" problém a odvést jí do Světla.Můžete mít samozřejmě na můj názor svůj-naprosto jiný,ale já jsem schopná duše odvést,nebo jsem alespoň ochotná se o to pokusit.

Pavel (St, 4. 10. 2006 - 07:10)

Ahoj Petře,
Rád bych Vám poradil,není možné připustit,aby jste slyšel nějaké hlasy nebo měl halucinace.To je nutné léčit.Možná se nechcete,jako kdysi já,smířit s tím,že po určitou dobu, budete při správném braní léků utlumený.Možná,že hledáte lék,který by zabral a současně Vás nijak netlumil.Jistým řešením,po nezbytnou dobu, jsou možná injekce,dávku si totiž nemůžete libovolně měnit.Věřte,že vyplatí vydržet,po čase Vám lékař jistě dávku sníží.Musíte chtít především Vy sám.Mozek zřejmě potřebuje určitou dobu,aby svoje funkce normalizoval.
Přeji Vám hodně štěstí a držím palce

Petr (Út, 3. 10. 2006 - 21:10)

Pavle to říká i mamka, že mam malo léků a jěště který nezabiraji.
Jěště jsem nenarazil na profesionála asi...

Petr (Út, 3. 10. 2006 - 21:10)

Pomoc hlavně hledala mamka, protože se mi snaží pomoct, jsem z toho všeho vyčerpanej.Ale zatim jsem já ani mamka nesehnali doktora který by měl zájem mě aspon trochu pomoct. Stačilo by tak málo, najit lék který by mi zabral, aspon trochu abych mel klid.

Petr (Út, 3. 10. 2006 - 20:10)

Ludku já nevím, spis by to mel vědet doktor, ale sam si myslim, že by se mel hledat lék který by mi zabral,když jsem to doktorovy navrhl, tak řekl, že by to neměnil a zmačknul na PC enter, jako vždycky, a vyjel recept, nebyl jsem tam nikdy ani 3 minuty u něj.Prostě nezájem o mě a jiný pacienti.Jinak tenhle doktor mě vloni nasadil lék Zeldox a po něm jsem skončil na psychiatrii!!Tak mě mamka sehnala jinýho doktora, byl jsem u něj ted v pondelí, tak uvidim, jak se projeví.

Pavel (Út, 3. 10. 2006 - 08:10)

Petře,přemýšlím nad Vámi,berte v úvahu,že na těchto stránkách diskutujeme jako laici.
Kvalifikovanou pomoc hledejte u kompetentních,tedy lékařů.Ve Vašem případě bych situaci nepodceňoval a ještě dnes bych vyhledal Vašeho lékaře.Přeji Vám hodně štěstí a držím palce.

Pavel (Út, 3. 10. 2006 - 07:10)

Petře,
rozhodně by bylo dobré,to říci lékaři,pod vlivem hlasů jde udělat i nepředloženost,která pak člověka mrzí a nejde už vzít zpět.V této fázi je rozhodně na místě posouzení profesionálem.

Reklama

Přidat komentář