Reklama

Miniinterupce

simča (Po, 5. 2. 2007 - 13:02)

To co jsem napsala jsem nepsal, protože bych chtěla být litována. Prožívám šíléně těžké období života, ale nepotřebuji být litována na internetových stránkách. Musím se s tím vyrovnat sama. Napsala jsem to proto, že mě šíleně štvou ti ochránci nenarozeného života. Jen žena, která se k tomuto kroku rozhodla ví, proč to udělala. Ve většině případů to není lehké rozhodnutí a trápí je to. Ale v žádném případě si nezaslouží odsouzení (vyjma těch, které to berou jako další způsob antikoncepce). Takže poku jste se některá k tomuto kroku rozhodla, tak to určitě bylo po pečlivém zvážení všech okolností a pokud to tak musí být, je to vaše rozhodnutí, v té situaci jste vy a nikdo vás za to nemá právo odsuzovat. a kldině si říkejte, že to byl jen plod. Sami lékaři, poku dojde k ohrožení života těhotné ženy, zachraňují v první řadě ženu a pak teprve PLOD, ne člověka, ale plod. A pokud by to lékaři brali jako žijícího člověka, tak by potrat nemohli nikdy provést. Jejich úkolem je zachraňovat život, ne vraždit. Takže potrat není vraždou člověka. Je to osobní věc každé z nás, jak se na to kouká, a jak to bere.

simča (Po, 5. 2. 2007 - 13:02)

chtěla bych vám všem poslat svůj příběh a doufám, že alespoň jeden z těch zarytých odpůrců trochu změní názor. Mám dvě krásné dcery. První je třináct a porodila jsem jí v osmnácti, jako svobodná matka bez zázemí, peněz a partnera. Ten byl partnerem jen do doby, než jsem otěhotněla, pak si to nějak rozmyslel. Samozřejmě jsem uvažovala o potratu, ale nechtěla jsem zabít své nenarozené dítě, kterého se nikdo neptal, jestli chce nebo nechce žít. Byla jsem mladá a plná energie, tak jsem si řekla, že to nějak musí jít. A šlo. Před sedmi lety jsem poznala svého nového manžela, byl to skvělý člověk, děti miloval a mou dceru adoptoval. Hrozně jsme chtěli další miminko a to se povedlo. Naší druhé dceři je pět měsíců. Další dítě jsme nechtěli, máme hypotéku na byt, pomalu ho zařizujeme, manžel si našel práci v zahraničí, jezdí domu jen na víkendy. A tak jsem se samozřejmě chránila. Nic není 100% a já prostě otěhotněla. Nezabiju přece svoje vlastní dítě, kterého se nikdo... Ale já ho přesto zabila. V pátek. A nemám žádné obrovské výčitky svědomí. Ano je mi ho líto, mrzí mě to, ale jsem přesvědčená, že jsem pro něj udělala to nejlepší. Manžel totiž před třemi týdny zemřel při autonehodě, když se za námi vracel na víkend. Řeším nelehký finanční a bytový problém. Rodiče už nemám, manžel žil v dětském domově. A tak jsem zabila své dítě, ne plod, zárodek... byl to určitě živý tvor. A adopce? Neumím si přesdstavit, že bych devět měsíců nosila miminko, pak ho porodila a pak ho odložila. To prostě nemůžu, to nejde.

šárka (Ne, 4. 2. 2007 - 20:02)

Co se může stát, pokud byla provedena miniinterupce v 10. týdnu těhotenství? Těhotenství bylo určeno podle posledních měsíčků, žádný ultrazvuk. Kamarádka je ale přesvědčena, že těhotenství muselo trvat déle.

kamila (Po, 29. 1. 2007 - 20:01)

naprosto souhlasim s Danou

Gabriela (St, 24. 1. 2007 - 11:01)

Myslím, že pojišťovna to hradí, pokud to gynekolog napíše jako indikaci.

Návštěvník (St, 24. 1. 2007 - 01:01)

interupci nehradí pojišťovna,cena je 3000 a je daná za výkon,takže by se neměla lišit v Brně nebo v Praze nebo jinde.Myslím že vyšetření u lékaře je za 500,ale to už se nejspíš lišit může.Nejlepší by bylo,zjistit kde v Brně dělají interupce,domluvit se s nimi a pokuď nebudou dělat vstupní prohlídku oni odkáží vás určitě na nějakého lékaře s kterým spolupracují.Na netu to určitě zjistíte.

MARTINA (Út, 23. 1. 2007 - 13:01)

DOBRY DEN,
MAM PROBLEM,JSEM CESKA ZIJICI V ZAHRANICI,POJISTENA JSEM JAKO RODINNY PRISLUSNIK PO MANZELOVI,V CR UZ POJISTENA NEJSEM,PROTOZE JSEM POJISTENA TADY V ZAHRANICI.BOHUZEL PROBLEM JE V TOM,ZE JE MANZEL PODNIKATEL A NEPLATIL STATU PRISPEVKY,TIM PADEM NEJSME MOMENTALNE POJISTENI A MUSIME U LEKARE PLATIT HOTOVE.PROBLEM JE V TOM,ZE JSEM OTEHOTNELA,ZAJIMA ME KOLIK BY ME JAKO CESKOU OBCANKU STAL POTRAT V CR, STIM,ZE NEJSEM POJISTENA.TO JSET NAPRED PROHLIDKA U LEKARE,PAK INTERUPCE A PAK CO JE TREBA,KOLIK BYCH ZAPLATILA,KONKRETNE V BRNE,POKUD SE CENY SLUZEB LISI PODLE REGIONU.PREDEM DEKUJI ZA RYCHLOU ODPOVED.

Kaja (Po, 22. 1. 2007 - 18:01)

Sataníku ahoj!Tvoje diagnoza je zamlk. těhotenství, které končí kyretáží ne miniinterupcí to je rozdíl !Ty jsis své těhotenství neukončila dobrovolně.Zato může příroda !Vis diskuze o zamlk. těh tam najdeš nějaké odpovědi na toto téma. Doporučuje se vydržet 3 měsíce a pak šup na to at je to ! Držím palečky Kájinka.

Pámbíčkář (Po, 22. 1. 2007 - 16:01)

A co třeba prosadit takovou perlu, jako zákaz interrupcí?

Tereza (Po, 22. 1. 2007 - 16:01)

Teoreticky můžeš otěhotnět hned po šestinedělí. Ale je asi lepší počkat a dát se dohromady. Hodně štěstí.

satanik (Po, 22. 1. 2007 - 14:01)

ahoj musela jsem podstoupit miniinterupci protoze se plod v sedmem tydnu zastavil s rustem a prestal vydavat znaky zivota mam sestinedeli ale s partnerem se chceme opet o miminko pokusit muzu otehotnet hned po sestinedeli nebo musim naky cas pockat dekuji za odpoved

M. (Po, 22. 1. 2007 - 14:01)

Po interupci se nedoporučuje mít styk 6 týdnů a vsadím se, že na to ani nebude mít náladu, sama jsem to prožila a proto ti radím, buď na ní víc než hodný, sám o sobě je to dost traumatický zážitek a když k tomu připočteš hormonální změny, stane se z toho noční můra.

Ren (Út, 16. 1. 2007 - 14:01)

Clovek neni kure.
Vejce neni kure a zarodek neni dite.

Ner (Út, 16. 1. 2007 - 14:01)

Člověk není kuře, jestli nejsi schopen takových rozlišovacích schopností, nepochopíš nic.

Ren (Út, 16. 1. 2007 - 14:01)

Aha, takze mezi vejcem a kuretem neni zadny rozdil. To se hned pozna vzdelany clovek.

Ner (Út, 16. 1. 2007 - 14:01)

Říká žena, že čeká "zárodek dítěte"? Co to je za kravinu, žirafa z toho asi nebude, je to člověk!

Ner (Út, 16. 1. 2007 - 14:01)

Říká žena, že čeká "zárodek dítěte"? Co to je za kravinu, žirafa z toho asi nebude, je to člověk!

Ner (Út, 16. 1. 2007 - 14:01)

Říká žena, že čeká "zárodek dítěte"? Co to je za kravinu, žirafa z toho asi nebude, je to člověk!

Ren (Út, 16. 1. 2007 - 14:01)

Skutecna doktorka by v podobnem pripade slovo dite nepouzila. Vedela by totiz jaky je rozdil mezi pojmy "dite" a "zarodek ditete".

monika (Pá, 29. 12. 2006 - 21:12)

nechapu proc chces aby tva pritelkyne sla na miniinterrupci.Co kdyz potom nebude mit moc deti? Vzpamatujte se zabit maleho nevinneho clovicka.Kazdy ma pravo na zivot!

Reklama

Přidat komentář