Zdravá lehká letní jídla: Těstoviny s chilli papričkami, rajčaty a olivami
Těstoviny s chilli papričkami, rajčaty a olivami:
Suroviny na 4 porce:
3 lžíce olivového oleje
2 prolisované stroužky česneku
2 čerstvé chilli papričky, zbavené semínek a jemně nasekané
6 konzervovaných odkapaných filetů z ančoviček
tři čtvrtiny kilogramu zralých rajčat, oloupaných a nesekaných
2 lžíce sušené rajčatové pasty
2 lžíce okapaných kaparů
1 šálek vypeckovaných černých oliv, nahrubo nasekaných
3 šálky penne
sůl a pepř
nasekaná čerstvá bazalka na zdobení
Postup:
1. V kastrolu nahřejeme olej a zlehka 2-3 minuty smažíme česnek a chilli. Přidáme ančovičky, které vidličkou rozmačkáme, pak vmícháme rajčata, sušenou rajčatovou pastu, kapary a olivy. Přidáme sůl a pepř. Zlehka pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Občas promícháme.
2. Mezitím přivedeme do varu lehce osolenou vodu a uvaříme penne dle návodu. Scedíme a okamžitě vmícháme do omáčky. Dobře promícháme, dáme do nahřátých talířů, ozdobíme bazalkou a okamžitě podáváme.
Zdroj: Vše o koření, nakladatelství Svojka§Co.
- Odpovědět
Pošli odkaz