Reklama

Osvoboďte tělo od sladkých nealkoholických nápojů

Umělé, přeslazené příchutě nealkoholických nápojů se skutečně nemohou rovnat jemným, voňavým, přírodním chutím, jaké se nacházejí v ovoci a zelenině. Uvádím zde několik nápadů, jak zjemnit přechod od slazených k přírodním nápojům.

  1. Jste-li navyklí na kofein obsažený v nealkoholických nápojích (džusy, limonády, ochucené vody), snižujte jejich spotřebu každý druhý den o polovinu, až se dostanete na čtvrtinu běžné spotřeby.
  2. Držení půstu v délce až 4 dny pouze o zeleninových či ovocný šťávách pomůže tělu, aby se přizpůsobilo, a často chuť na tyto škodlivé a návykové pochutiny zmizí, jakmile se vyčistíte.
  3. Nedopusťte, abyste měli tyto nealkoholické nápoje doma. Pokud je nenajdete vy nebo členové vaší rodiny, nebudou se konzumovat.
  4. Po ruce však mějte chutné bylinné čaje a různé směsi čerstvých šťáv tak, aby byly snadno dostupné všem.
  5. Čistou vodu můžete ochutit šťávou nebo kůrou - u organicky pěstovaných - z citronu, limetky nebo pomeranče, pro sladkou chuť lze přidat javorový sirup.
  6. Nabídněte žíznivcům zředěné šťávy z ovoce či zeleniny servírované v atraktivních sklenicích, ozdobené pro potěchu oka plátky ovoce, zeleniny, celými hůlkami skořicové kůry, čerstvými bylinami, jedlými květy.
  7. Z odšťavení udělejte rodinnou činnost. Vodní meloun, když projde tímto procesem, přitáhne děcka jako včely na med. Nechte děti, aby si pod vaším dohledem připravili svůj oblíbený džus.
  8. Z přípravy šťáv udělejte tradici také při rodinných sešlostech.

 

Zdroj: Carrie L´esperance - etoxikace podle ročních období, nakladatelství Fontána

Reklama
Reklama

Komentáře

Reklama