Reklama

Ulcerozní kolitida

Andrea T. (So, 3. 1. 2009 - 20:01)

zabka: S první holkou jsem měla menzes i když slabší ještě první měsíc, u druhé už né. A u těhotenství ti nikdo neporadí, záleží na tom jak na tom jsi, já ani v jednom těhu neměla co se týká UC žádné problémy. Určitě by ti doporučili kyselinu listovou, to bere každá maminka i ta bez Uc.

zabka (So, 3. 1. 2009 - 16:01)

diky. tak pisněte;-)

niki (So, 3. 1. 2009 - 11:01)

Ale to s UC ti neporadím , ještě jsem o ní nevěděla . Jsou tu holky co mají miminko , tak určitě písnou .

niki (So, 3. 1. 2009 - 11:01)

U první holky jsem měla menzes 4 měsíce .

zabka (So, 3. 1. 2009 - 08:01)

mel někdo menzes i v těhotenství? je ta menses slabsi nebo silnejsí? nevim totiz jestli nejsem v 1.mesici. 4.prosince jsem to sice dostala ale menzes byla jina a silnejsi a ted mam 3dny zpozdeni a test pozitivni:-)

zabka (So, 3. 1. 2009 - 07:01)

Dobre rano! chci se zeptat na těhotenství u UC. myslíte si že jsou vhodne těhotenské vitamíny? jak probihat těhotenstvi u UC?

Andrea T. (Pá, 2. 1. 2009 - 17:01)

zabka: spíš by tě měli pochválit, že se snažíš, můžeš pracovat i u plného důchodu.

zabka (Pá, 2. 1. 2009 - 15:01)

ahoj. mam částečny duchod,můžou mi ho vzit,když začnu pracovat na 4h ?

Andrea T. (Pá, 2. 1. 2009 - 11:01)

Lenka S: Podle mne si hrajou jen na důležité, taky nechápu proč zdeptaného člověka sráží ještě víc k zemi. Přitom na sobě přesně vidím, jak dobře působí když je člověk doma a v klidu, žádný stres, tak i nemoc je ve větší pohodě.Když jsem se tenkrát odvolala až do Prahy tak tam mi řekli, že si mám najít práci domů, ha,ha, fakt dobrý nápad, prý třeba účetnictví.Vím jak těžké je najít práci na částečný ,natož práci domů.

Lenka S. (Pá, 2. 1. 2009 - 11:01)

Tak potom tedy nechápu, proč nás musejí tak psychicky zdeptat, když to mají rozhodnuté předem. Mě přišlo, že měla rozhodnuto, že mi ho nedá, když jsem tam přišla, ale pak postupně začala měnit, když jsem řekla, že jsem přešla na 6 hodin a že by mě doktorka držela v neschopnosti ještě, ale že jsem se nechala uschopnit, abych sama zjistila, jak budu zvládat pracovat, než půjdu před tu komisi. Tak to ji trochu obměkčilo a řekla, že to je klad, že je vidět, že se snažím pracovat a nezůstat doma. No nic teď musím běžet tak se ozvu zase po víkendu.

Andrea T. (Pá, 2. 1. 2009 - 09:01)

Lenka S: Stejné pocity jsem měla i já při prvním žádání u posudkové a to jsem byla 45 kg troska co sotva chodila, měla jsem k tomu ještě cukrovku na insulínu. Fakt jsem měla co dělat, abych jí neřekla co si opravdu myslím.Té posudkové jsme přála, aby se jí jednou jedinkrát stalo, že si v práci nadělá do kalhot a ona by se na to okamžitě začala dívat jinak.Okecat se to moc nedá, protože o tom jestli ti ho přiznají je už dávno rozhodnuto než před tu komisi jdeš. Proto si dávají čas než tě pozvou, aby to měli čas projednat. Ten dr. už ti vlastně jen oznamuje rozhodnutí.Nakonec mi ho dala -částečný. Pak jsem se ještě zhoršila,přidali se další nemoce a dostla jsem plný.Ale na to ponížení u té první posudkové nezapomenu, dokonce jsem se tam rozbrečela bezmocností,protože v tu dobu jsem se fakt cítila hodně mizerně.

Lenka S. (Pá, 2. 1. 2009 - 08:01)

Přesně tak. Zkusit to cenu rozhodně má. Strašně moc také záleží na tom posudkovém lékaři, protože každý to bere jinak a to je podle mě chyba, jeden řekne, že nárok máme, protože je to zkrátka nevyléčitelné, jsme omezeni v práci, musíme si kupovat doplňky stravy, pracujeme na zkrácený úvazek, nejspíš doživotně budeme brát prášky a máme újmu na výši příjmu, jelikož se předpokládá, že budeme častěji marodit a když, tak i déle. Navíc já, když jsem nastoupila do práce, tak mě děsně bolí záda a jsem strašně unavená - tak přesně tohle všechno jsem řekla revizní lékařce, když se mě zeptala blbým tónem, kdo mi jako poradil si s touhle diagnósou žádat o důchod. A prý není pravda, že tato diagnósa = důchod. To jsem jí ostatně ani netvrdila, pár věcí, co jsem jí řekla, začala úplně překrucovat proti mně. A nezapomněla mi říct, že mi ho teda jako dá, ale že mi ho nejspíš za rok seberou, protože se může stát, že se dostanu do dlouhodobé remise. Jako bych snad já tu nemoc chtěla - bych přeci byla šťastná jako blecha, kdyby se mi to už nevrátilo. Ty revizní si prostě myslí, že jsme všichni simulanti a jakmile jsme schopní přijít tam po svých, tak na nic nárok nemáme. Ale říkám, za pokus nic nedáte, i mě ho nakonec přiznala - i když zatím jen na ten rok, ale tak je to vždycky. Mimochodem, né že bych poslouchala, ale přes dveře to bylo docela slyšet. Byla tam paní předemnou a ta měla asi něco s rukou, že měla poškozené i nervy a jen jsem slyšela z té kanceláře, jak jí doktorka říká - tady v poslední lékařské zprávě máte napsáno - MÍRNÉ ZLEPŠENÍ od minule...a šup a hned jí vzala plný důchod a uznala jen částečný, kvůli těm dvoum slůvkům. Je to fakt hnus. Lékaři mají posuzovat zdravotní stav a né to, jak si to kdo okecá. Já jsem třeba docela výřečná, tak jsem si to okecala, ale sedět tam místo mě někdo ve stejném stavu, ale nemluva, tak jsem si jistá, že mu to nedají. Chytají se každého slůvka :-(( No přeji Vám hodně štěstí.

Lenka (Čt, 20. 12. 2012 - 12:12)

Momentálně prožívám...Dobrý den, chci Vám moc poděkovat za tento příspěvek. Já mám kolitidu již 5 let ale teď jsem těhotná v 6 měsíci a trochuse se mi nemoc zhoršila. Je dobré když někdo napíše takovýhle příspěvek - moc to podpoří. Děkuji a přeji hodně štěstí

Martina (So, 15. 12. 2012 - 18:12)

Jo a Pavlíku, přivÝdělek...ano,předpona vy :-D.No já jdu ani ne za měsíc na pouchoskopii a jsem taky moc zvědavá,protože si myslím,že mi tam vadí ta svorka,jestli se neuvolnila.Krev nemám,ale štípe to pěkně,ale není to pořád.

fobo (So, 15. 12. 2012 - 16:12)

Super přivídělek =-)
Za...Jo a Pavlíku, přivÝdělek je s tvrdým Y :-)

fobo (So, 15. 12. 2012 - 16:12)

Tak jsme zvědavej, co mi tam za měsíc Ryska zjistí. Celý týden to docela šlo a dnes v noci mazec,štípání jako blázen s krví na krajíčku. Vytáhl jsem brufen,mastičky, dal jsem tam čípek, kňučel jsem bolestí. A dnes už je to zase podstatně lepší. Každou noc se 2-3x vzbudím na wc a dnes to teda stálo za to . . . . Ted už to jde, ale nechápu, co se tam děje. Tak se mějte, to jen, že si nevymýšlím.

Pavel (Čt, 13. 12. 2012 - 14:12)

Super přivídělek =-)
Za zkoušku nic nedáš
http://www.penizezaemail.cz/?ref=38935

Jirka (Čt, 13. 12. 2012 - 14:12)

Super přivídělek =-)
http://www.penizezaemail.cz/?ref=38935

M. (Čt, 13. 12. 2012 - 12:12)

Nevím neznám tuto dietu,a...Možná budete mít čas, až se Vaše autoimunitní onemocnění zhotší a nemoc napadne další orgány. Každého volba. I na lide.cz je diskuse o UC a CN a také tam píčou lidi velmi dobré zkušenosti s PALEO a velmi špatné s dietou bezezbytkovou doporučovanou doktory a Vámi.

kbk (Čt, 13. 12. 2012 - 11:12)

Ja nepsal nic o syrove zelenine - ale klidne grilovana, varena, na pare. Prectete si pribeh Petra Mary - veskera lecba u nej selhala, byl pred operaci a za 2 roky je zcela bez potizi. Co je dulezitejsi nez vlastni zdravi?

Reklama

Přidat komentář