Reklama

Ulcerozní kolitida

Lenka (Čt, 21. 5. 2009 - 09:05)

BTW nejsem tady náhodou nejmladší ve svých 24 letech???

Lenka (Čt, 21. 5. 2009 - 09:05)

Bylo by to fajn, ale asi jsme každý z jiného kouta ČR. Odkud vlastně jste? Já z Prahy. Andrejko ty jsi taky někde poblíž, když jsi říkala, že se léčíš u doktora Lukáše v IScare, viď?

Andrea T. (St, 20. 5. 2009 - 16:05)

Michael: Už jsem si říkala jestli nám nechce ten anonym těmi iq testy něco naznačit :-)))
Petra: Já mám v kartě napsanou jen UC a přesto už mám postižené celé tlusté a kousíček tenkého, dr. mi na to řekl, že se to stává když je postižené cele tl.střevo.
Tom : Tykání mi nevadí, je to na netu normální.S tou mojí stravou je to vůbec veselé, teď jsem si nechala dělat testy na celiakii, protože starší dcera ji má a tak se musí nechat otestovat celá rodina, takže uvidím jak dopadnou, pečivo musím omezovat, hlavně z bílé mouky, ale ono ani to tmavé grahamové není tak vynikající jak si každý myslí, přídávají do toho kvůli barvě totiž karamel. A když se setkáš s celiakii a začneš teprve zjišťovat do čeho všeho jsou schopni výrobci narvat mouku a pšeničný škrob, tak bych se ani nedivila kdyby spousta našich problémů pocházela právě od tud.
A k tomu praseti, asi by to nebylo špatné udělat setkání, protože já třeba ve svém okolí žádného UC neznám a pak si člověk připadá, že je jediný na světě kdo má tak debilní nemoc.

terik (St, 20. 5. 2009 - 12:05)

Tak na tu párty bude vstupné ještě toaleták .
A ted zase k UC , u mě beze změn , krev taky pořád , ale celkem bez průjmu jako LENKA . Doktor mi říkal , že krev u UC je možná i dlouhodobě a dokonce v některých případech v malém množství skoro pořád . Prostě je to známka UC a s tím se každé tělo vypořádá jinak . Každý má jiný průběh nemoci .

Tom (St, 20. 5. 2009 - 12:05)

To Andrea T.: Andreo mas pravdu (snad nevadi ze tykam), ze chemii je jidlo prolezle a byt je v dnesni dobe mozno koupit "eko" vyrobky,tak je to mozna spis jen obchodni trik,jak zvysit cenu.Alespon v CR,kde je priorita podvadet a sidit (omlouvam se vsem poctivym). V te chemii a prilisnem slechteni je zrejme zakopany pes- UC i Krohn maji nejvyssi vyskyt v zapadnich civilizacich a treba chude africke zeme(zakladni zemedelstvi) ci vychodni Asie (ryze+ryby) maji mnohem nizsi vyskyt techto poruch. A kdyz prihodime, ze v CR mame nejvyssi vyskyt rakoviny tlusteho streva,tak bych videl souvislost s nasimi stravovacimi navyky. Je mi jasne,ze pro tebe jako cukrovkare by ta dieta byla oklestena a jiste mas na porady se stravou dietologa.Ale docela by me zajimalo,jestli nejak omezujes konzumaci peciva....Preji hodne zdravi a pekny den

Návštěvník (St, 20. 5. 2009 - 11:05)

http://cz.iq-test.eu/;11035

MB pro Lenku (St, 20. 5. 2009 - 10:05)

Lenko,ta zabijačková párty tě určitě posílí,jen mám obavy,zda bude dostatek WC!!!!A ted vážně,držím palce at si do dovči fit a pěkně si ji užiješ,sluníčko,koupání,výlety a žádné běhací problémy Marcela

Lenka pro Petru (St, 20. 5. 2009 - 10:05)

Pankolitida podle mě znamená, že máš postižené celé tlusté střevo - to mám já - a mám ve zprávách pankolitidu. Pokud máš zasažené i tenké střevo, vypadá to i na Crohna. Co vím, tak Crohn se od UC liší tím, že postihuje i tenké střevo, ale jen v určitých částech, zatímto UC postihuje jen tlusté, ale většinou je to celý úsek, nestane se třeba, že máš postižené rectum, dále kus v pořádku a pak třeba postižení v Céku.

Lenka (St, 20. 5. 2009 - 10:05)

Přidávám se k Vaši párty, můžu? Tek už jsem skoro týden na čípkách Salofalk (+ maximum imuranu a 6x2x500mg salofalk), ale nějak mi to moc nezabírá, krev jde ze mě stále. Ale zase se to ani nezhoršuje. Jsem zvědvá, jak to bude s tou dovolenou, mám odlétat 15.6. - necelý měsíc :-( Tedy už jde ze mě přes měsíc krev a přijdu si jako mrtvola. Na první pohled to na mě není znát (zatím nejsem bledá - což je také známka anémie), ale často se mi motá hlava, a hlavně ta strašná úuuuuuunaaavááááá ---uáááá.

Michael (St, 20. 5. 2009 - 07:05)

Příteli,který sem dáváš odkazy na IQ testy.Testy mě nervují a jak známo to na UC není dobře.Nejvíc mě ovšem vynervoval ten konec, když za to chcete poslat sms za 79Kč. Takže, kašli na byznys a pojeď s náma na tu zabijačku. Podívej i MB jede a jak se bála :-)))Pardon, že z toho dělám chat, ale on si začal.

Michael (St, 20. 5. 2009 - 07:05)

Příteli,který sem dáváš odkazy na IQ testy.Testy mě nervují a jak známo to na UC není dobře.Nejvíc mě ovšem vynervoval ten konec, když za to chcete poslat sms za 79Kč. Takže, kašli na byznys a pojeď s náma na tu zabijačku. Podívej i MB jede a jak se bála :-)))Pardon, že z toho dělám chat, ale on si začal.

Anna (St, 20. 5. 2009 - 00:05)

pro mb z čínské medicíny mě pomohli potravinové doplnky tianschi

Petra (St, 20. 5. 2009 - 00:05)

Dobrý den, mám na vás dotaz. Už asi půl roku mám zjištěnou UC. Crohn se nepotvrdil ale můj užasný doktor všude píše že ho nelze vyloučit. Napsal mi na to jen Pentazu a Lacidofil. já mám ale bohužel pořád průjmy, sice chodím jen 2-3 denně ale i tak je o nepříjemné. Tak bych se chtěla zeptat jaký přípravek je na to nejlepší? A ještě jedna věc, vím že UC se vyskytuje jen v tlustém střeve ale já ji mám i v 15 cm tenkého střeva, je to tedy pankolitida? prosím ozvěte se na mail Peta.mazlik"seznam.cz . Opravdu děkuji

Andrea T. (Út, 19. 5. 2009 - 21:05)

Tom: Tak to není dieta pro mne s cukrovkou bych spousty z toho vůbec nemohla, třeba 5 banánů k snídani. Ale na ty stránky jsme koukla, bohužel jako maturant z ruštiny, angličtinou netknutá bych spíš umřela dřív hlady než si to přeložila :-( Ale jinak k té zelenině a ovoci, máš jistotu, že jsou pěstována zdravě? Já jednou četla článek o tom jak se pěstuje taková levná zelenina co se u nás prodává ve Španělsku a věř mi nic zdravého v ní není. Máš pravdu, že máme tělo zaneřáděné chemií, ale jak se jí chceš vyhnout? Dnes je prostě ve všem.

Tom (Út, 19. 5. 2009 - 20:05)

A pokud je to tak nezdrave,ze myslis Michale,ze nemuzu hovorit o detoxu organismu,tak ti pridam treba jednu z variant denni stravy: snidane 5 bananu, michana vejce,tvrdy syr (treba Emental),svacina - jablko a mrke; obed-pecene maso s gratinovanym lilkem, svacina - liskova jadra ci mandle, vecere-hovezi vyvar (z masa, zadna bujonova kostka atp) se zeleninou, maso s nakrajenou parikou,rajcetem,okurkem. A pitny rezim? Pouze neperliva voda, slaby cerny a zeleny caj. MYm poslednim jidlem potom byva cely ananas(certsvy, zadne konzervy!). Tak jestli myslis,ze timhle organismu skodim....Samozrejme je mi jasne,ze tohle neni vselek,ale to jsem ani netvrdil. Ale tim,ze vyradis cukry (mimo prirodniho v ovoci)a vicenasobne cukry(skroby),tak jis lehka,plne stravitelna jidla,ktera nezustavaji v travicim traktu dlouho.Navic ta spousta vlakniny te spoelhlive cisti.A tudiz to nemocne strevo dostva moznost se vyhojit po nescetnych relapsech. Tak snad jsme moc nechytracil a neodradil vas, pokud to pomuze ason 1 cloveku, budu rad.

Tom (Út, 19. 5. 2009 - 20:05)

To Michal- Ahoj Michale,mozna jsme si trosku nerozumeli,ale nevadi. Specificka karbohydratova dieta neznamena,ze nejis zadne karbohydraty,ale ze peclive volis ty,ktere strevu neskodi. A s tou domaci klobaskou-nesmis to brat vsechno z vylozene ceskeho extremne mastneho pohledu. Ja to tam vsak pripsal z duvodu,ze je mi znamo,ze my cesi proste jsme zrouti uzenin a lide se toho nechteji vzdat. Cili tou domaci klobasou ci uzeninou jsem myslel,ze presne vis,z ceho ji delas, protoze si ji zkratka musis udelat sam.To je velmi dulezite- vis,ze tam co nejvyssi obsah masa a predevsim zadna soja a jina nahrazka typu pomletych rohliku atp. A tyka se to tez i koreni,kde je treba byt obezretny. Osobne zadne klobasy nejim a z uzeniny opravdu jen parmskou sunku, coz je pouze maso a sul. Dale tuhle dietu vubec nikomu nenutim, jen mi prislo lito tady stale cist prispevky lidi,co jsou jako v zacarovanem kruhu a nic jim nepomaha. Mne se to tykalo tez. A ver,ze to neni jen vira ma,co mi pomohla,takovy carodej nejsem. Tak jeste 1x- kdo chce,docte se vic na www.pecanbread.com a www.breakingtheviciouscycle.info. Muzete zkusit nebo nechat byt ;)

Andrea T. (Út, 19. 5. 2009 - 17:05)

A pak, že s UC nemůže být veselo :-))) Tak teď už jenom sehnat to prase :-)

terik (Út, 19. 5. 2009 - 15:05)

Lidičky jedu taky s váma . UC at se třese , mi ji ukážem . Vstupné jitrnice jakou svět neviděl . .....

Návštěvník (Út, 19. 5. 2009 - 15:05)

http://cz.iq-test.eu/;11035

MB (Út, 19. 5. 2009 - 15:05)

Tak to já si dám raději prejt a ještě teplou polívku,ale málo česneku,nedělá mi dobře,vezmete mě s sebou??A hlavně si vezmu dostatek toaleťáku(hahaha)

Reklama

Přidat komentář