Reklama

Ulcerozní kolitida

Petr (St, 10. 6. 2009 - 14:06)

Dobry den,moje pritelkyne ma paty mesic Kolitidu.A chtel sem se zeptat jestly je prenosna,nebo jestly me tim muze taky nakazit.Predem dekuji za odpoved.

Michael (Út, 9. 6. 2009 - 09:06)

Holky, tak to jste mě uklidnily..s tim věkem :-))Nedělní věčer s Yalem byl hnusnej jako vždycky, ale negativní nález to směle vykoupil. Navíc jsem to celý proklimbal, takže žádný drama.Přeju všem podobný nálezy-nenálezy a co nejhezčí léto. Pa :-)

MB (So, 6. 6. 2009 - 11:06)

Michael:píšeš s důchodkyněma,ale samejma mladejma děvčatama:-)),já douhám se ho dočkám za 25 let,pokud nám něco nepřidaj a určitě kolono nebude nutná:-)):-)),tento důchod mám jen na chvilku

Andrea T. (Pá, 5. 6. 2009 - 16:06)

Michael : Už to tak vypadá, že je to tu samá důchodkyně :--)) Já ho taky dlouho neměla až někdy po 11 letech s UC, ale ono to jinak tehdy ani nešlo, když jsem byla 5 dní v práci a pak 3 týdny doma s chřipkou a tak pořád dokolečka. Ten imuran mi tak snížil imunitu, že jsem chytla kde co.Takže mi víc ubližovali ty chřipky než UC.

Michael (Pá, 5. 6. 2009 - 13:06)

To si tu jako píšu se samejma důchodkyněma ? :-)) Já ho čekám tak za 30 let a doufám, že k tomu kolono nebude třeba. Ale kdo ví, co si na nás Evropská Unie zase vymyslí? :-)) Tak pěknej víkend

MB pro Lenku (Pá, 5. 6. 2009 - 11:06)

já ted taky přecházím na imuran,koncem června mi vysadí Prednison,když vše bude v poho.Mě důchod přiznali v květnu a za rok tam jdu znovu,mluvili o kolonoskopii,mám z ní hrůzu už ted.Loni jsem si jich vybrala 5 během chvilky a to mi stačilo

Lenka (Pá, 5. 6. 2009 - 10:06)

Já se začínám hrozit. Někdy během zaří mě budou zvát ke komisi kvůli důchodu a asi budou chtít kolonoskopii ne starší než 3 měsíce. Nevím, jestli budou chtít celkovou, nebo bude stačit zase částečná, aby zjistili, v jakém stavu se nachází sliznice. Doufám, že ta částečná bude stačit. Minulý rok jsem měla celkovou asi 4,5měsíce starou a novější jen částečnou a stačilo jim to. Ale to asi proto, že mi to čerstvě diagnostikovali a měla jsem maximální postižení.

Lenka (Pá, 5. 6. 2009 - 10:06)

Jasně že Imuran není místo kortikoidů. Mně například Imuran nasadili ještě ke kortikoidům. Po vysazení prednisonu a zlepšení jsem zůstala na maximální dávce Imuranu a při zhoršení mi budou muset asi zase prednison nasadit.

MB (St, 3. 6. 2009 - 11:06)

Michael.tak YAL se poravdu nedá pít:-))),to už bychom se z WC vůbec nedostaly,kéžby ten měsíční obličej zmizel a s ním i nějaké to kilo:-)))

Michael (St, 3. 6. 2009 - 11:06)

Holky,nehleďte na krásu, když jde o zdraví. Vaše měsíční obličeje zase zmizej. Hlavně aby zmizela ta zákeřná mrcha UC :-) Zkuste se místo toho zeptat na Medrol. A Imuran není místo kortikoidů !! To je úplně odlišnej lék. A hlavně , holky, NEPIJTE YAL !!! Ten patří jinam :-)))

fobo (Út, 2. 6. 2009 - 23:06)

Včera jsem byl na asi 4té koloskopii,mám UC 7 let. Fotrans jsem měl teprve podruhé, dvakrát stačil YAL při postižení do 45cm. Ochutil jsem ho troškou práškového ionťáku. Celkem bez potíží jsem vypil všechny 4 litry a při tom byl dobře vyčištěný. Měl jsem z toho hrůzu, když si vzpomenu, jaká pochoutka to byla tenkrát poprvé :-(((

x (Út, 2. 6. 2009 - 13:06)

já ležit tak,že vidim na obrazovku a jsou tam vředíky který maj okolo sebe ruzovožlutou barvu,která má v sobě krvavý žilky.A někde jsou zhojený vředy a na těch "jizvičkách" se při zhoršení udělají znovu.

Lenka pro MB (Út, 2. 6. 2009 - 08:06)

Jen 60 cm? Tak to mi je k ničemu. Mně nechtějí Fortransem trápit, takže jsem ho pila asi jen 2x z celkových asi 7 mi koloskopii. Když mi nedělají celkovou, ale jen částečnou, tak se nemusím vůbec nijak připravovat. Teda nevím, co tam vidí, ale něco asi jo, protože mi kolikrát šli bez přípravy i do 40 cm.

Lenka pro Marce (Út, 2. 6. 2009 - 07:06)

Ahoj, když si pročteš příspěvky kus zpátky tak jsem přidala svůj názor a hodně lidí to tu řešilo.

MB (Po, 1. 6. 2009 - 18:06)

Marcelunka:mám UC rok,prednison beru taky,váha šla nahoru a ten obličej hrůza taky oteklý,co bude až ho vysadí nevím,nemám s tím skušenost,ale ted mi snížili dávky a obličej už tak oteklý není,tak snad půjde dolu i ta váha,místo Prednisonu mám Imuran

Andrea T. (Po, 1. 6. 2009 - 17:06)

Michael : Mě jelikož lítam často na wc tak dávají vypít jen 2 l toho svinstva, že to stačí na vyčištění, piju to po malých skleničkách a buď si koupím nějaký ochucený nápoj a tím se to snažím okamžitě trošku zapít, aby se ta chuť přebila a nebo jsem si vždy okamžitě šoupla bonbon do pusy, u mě je nejhorší ta pachuť v puse. Čeká ěm to koncem června takže už se taky moooooooooc těším, navíc musím to vyčištění trávit v nemocnici protože mi hlídají cukrovku, abych z hladu nekolabovala. Už aby byl červenec :-)))

Marcelunka (Po, 1. 6. 2009 - 17:06)

Dobrý den, mám UCL kolitidu cca půl roku, několik měsíců beru Prednison a šíleně jsem po něm nabrala na váze a otekla v obličeji. Máte někdo s tímto přípravkem podobné zkušenosti? Shodím to až ho přestanu brát nebo si mám nechat napsat něco jiného? Dost mě to trápí, už teď na mě lidi divně koukaj a já si připadám jak bublina :-(

MB (Po, 1. 6. 2009 - 14:06)

pila jsem Fortrans se štávou,docela se to nechalo,někdo doporučuje rybízový džus
v nemocnici mi dávali ty lahvičky jak píše Lenka,jmenuje se to YAL,je to klyzma,dávali mi to i v Praze v Iscare a střevo prohlíželi až do 60 cm,někde jsem četla,že to nevyčistí jako Fortrans,tak nevím co je na tom pravdy

Lenka (Po, 1. 6. 2009 - 13:06)

No já to nezkoušela, ale když jsem to měla pít, tak jsem vše vzracela a nakonec jsem do sebe dostala max tričtvrtě litru po lokách. Takže jsem se o to hodně zajímala a dočetla jsem se, že se to dá ochutit rozpustnými nápoji jako např. TANG, nebo někdo psal, že se to dá dát do džusu, tuším že v ananasovém to prý není skoro znát. Myslím, že pokud to někomu prošlo a vyvolalo dostatečný efekt, který mělo, tak na tom něco bude. Jo ještě někdo doporučoval rozpustit do vody a ochutit obyčejným bezbarvým sirupem. Jen Váhám, proč bezbarvým, když si to někdo rozpustí v barevném rybízovém džusu. Až mě příště bude čekat kolono, tak se na to zeptám doktora na gastru. Jo a taky jsem se dočetla, že existuje taky nějaká malá lahvička s nějakým roztokem, cca 15 ml, a ta to prý může nahradit. Nemáte s tím někdo zkušenost?

Michael (Po, 1. 6. 2009 - 13:06)

..a ještě přátelé, příští neděli mě čeká pochoutka jménem Fortrans. Už teď se mi kroutí chodidla v pěst a proto se chci zeptat. Už to někdo zkoušel něčím ochutit, aby se to dalo aspoňtrošku pozřít? Výrobci se totiž chuť mimořádně nepovedla :-( blléé Osobně je pro mě horší tohle vypít, než v polospánku prodělat kolono :-))

Reklama

Přidat komentář