Reklama

hemeroidy

Hanka (So, 15. 11. 2003 - 19:11)

Ahoj lidičky, chtěla bych vám všem sdělit mé zkušenosti. 6 let jsem byla na projímadlech (to víte, práce). Pak už to nešlo vydržet a šla jsem na operaci! Nic hrozného to není a to už je deset let zpět. Od té doby nevím, co to je a jsem spokojená. Podotýkám, že jsem nikdy nedodržovala správnou životosprávu. Ještě poradím jeden lék, který jsem si i za "totáče" nechávala dovážet ze Západu: FAKTU (mast i čípky), jsou zázračné. Vaše Hanka

Mirka (St, 12. 11. 2003 - 16:11)

Já jsem jela do vedlejšího města na chirurgickou ambulanci. Doporučení jsem neměla, řekla jsem doktorovi, že nechci na obvod a vzal mě.

olda (Út, 11. 11. 2003 - 19:11)

Rád bych se zeptal,který lékař provádí léčbu hemeroidů - k obvodnímu se mi moc nechce.

Martin (Út, 4. 11. 2003 - 13:11)

doporucili byste Proctoclinic?/ kolik stoji vstupni prohlidka?/ dekuji

H. (Út, 4. 11. 2003 - 09:11)

Vazena pani doktorko, v okoli genitalii jsem mela bradavicky viroveho puvodu - na ty mi ma gynekolozka dala vodicku, kterou jsem si je mela jednou za nekolik dni osetrit. Nevim ted nazev, vodicka byla dost agresivni, bohuzel jsem neodhadla mnozstvi a kuzi jsem si mezi koncem pochvy a konecnikem popalila. Tyden jsem mela bolesti, pomohl mi Betanthen. Nicmene se mi na tom samem miste vytvorila velka cca 3cm bolestiva boule. Jakoby oteklo kus zily. Tento stav jiz trva 5 dni. Myslela jsem, ze se jedna o hemeroidy, i kdyz stolici mam v poradku, aplikovala jsem koupele z dubove kury, mast Aviril H. Bohuzel bez uspechu. Je mozne, ze se jedna o ritni bradavice? Jak se jich mam zbavit? Predem dekuji za odpoved.

Milena (Po, 3. 11. 2003 - 15:11)

Má nekdo zkusenosti s laserovym odstranenim hemeroidu? Nevite kde v Praze to provadeji?

derki (Ne, 2. 11. 2003 - 08:11)

Nikdy jsem s tím neměl problémy. Stravuji se neagresivními jídly, jím ovoce a zeleninu. Před týdnem jsem měl velice ostré kořeněné jídlo a následně se mi udělal hemeroid. Je možné že zmizí sám nebo co je zapotřebí udělat k odstranění. Je to celkem nepříjemné

Stabilizovaný (Ne, 26. 10. 2003 - 09:10)

Taky jsem je měl (cca v 35 letech) několik velikostí fazole, nedalo se pořádně chodit a vůbec už sedět a vykonávání potřeby byl horor!Vyřešil jsem to upravením stravy (denně celozrnný rohlík, multivitamínová tabletka) ale hlavně hygienou po stolici, tj. umýt nejen řitní otvor, ale hezky namydlit prostředníček a protáhnout "díru" až je zcela bez zbytků stolice (a divili byste se, že to vždycky není napoprvé).Od té doby už mám asi 5 let od hemeroidů pokoj, žádné byliny ani léky neberu. Jediný problém je upravit režim stolice tak, aby bylo možné, nejlépe doma, tuto hygienu po stolici VŽDY provádět.

Mirka (Út, 21. 10. 2003 - 17:10)

Po celoživotním trápení (trhliny,hemeroidy)jsem dospěla do stádia zúžení a křečovitého stažení konečníku (přitom jsem nic nezanedbávala, byla jsem v rukou chirurga, který operativně odstraňovat trhlinu, gumičkami odstraňoval hemeroidy). Vše dospělo tak daleko, že jsem se nemohla vyprázdnit, konečník se prostě neotevřel, čím více jsem tlačila, tím byl křečovitěji stažen. Prostě hrůza. Řešila jsem to projímadly, aby se nemusel otvírat. Nyní mi chirurg předepsal Dilatan (už se tu o něm psalo) a pracuji na povolení stažení.

Sylva Tesaříkov (Pá, 10. 10. 2003 - 13:10)

Masti, které vám doporučil lékař Vám nepomůžou. Mám dva roky hemeroidy a zkoušela jsem je taky , jediné co mi pomůže je mast Preparation H. Je prodejná v lékárnách a je spolehlivá. Pomůže rychle. Stojí kolem 130,-Kč. Na vnitřní jsou ještě lepší čípky - ale těch je jen 12 a stojí stejně. Pokud máte h. ještě malé, pomůžou Vám tyto přípravky na příznaky ale neodstraní. Udělejte to , co já, zajděte si k obvodnímu, ať Vám doporučí místo, kde to odstraňují laserem a nechte si to dát pryč. nebo si tam přímo zajděte, kontakty najdete určitě i na internetu. Já jdu za 14 dní - laserové centrum v Olomouci - operuje se v Ostravě, jste tam jen přes noc. potřebujete jen vyšetření u jeiich lékaře, interní předoperační vyšetření a 10.000,-Kč, některé pojiš´tovny hradí polovinu - např. VZP. Znám dva lidi, kteří tím před 1 a 2 lety prošli a mají pokoj. pak se vyplatí zdravá životospráva a ta ani masti Vám je nemají šanci odstranit, pokud už se Vám udělají.

mila (Út, 23. 9. 2003 - 12:09)

Mam uz nejakou dobu problemy s hemeroidy, zatim neprilis vazne, pouzivam Procto Glyvenol a dodrzuji spravnou vyzivu i hygienu, zacpu nemam a nikdy jsem nemela. Chystam se otehotnet a predpokladam, ze se me problemy v tehotenstvi zhorsi. Chci se zeptat, jake prostredky na lecbu hemeroidu se mohou pouzivat v tehotenstvi a behem kojeni, pripadne jestli je mozne podstoupit behem tehotenstvi nejaky zakrok. Dekuji za odpoved.

Michal (Pá, 19. 9. 2003 - 00:09)

DObry den, prosim poradte mi, jak se zbavit hemeroidu bez operacniho zakroku. Dekuji

petr (Čt, 18. 9. 2003 - 13:09)

Manželka na tom byla. Nejprve nepříjemné vyšetření. Pak zaplatíš asi tak 1500Kč za zákrok, který trvá asi 15min. Prý bezbolestné, ale manželka bolestí brečela a tvrdí, že je to horší než porod (nevím co je na tom pravdy). Pak další kontrola a případný další zákrok. Prý byl ještě jeden nutný, takže další 1500Kč. Po prvním zákroku potíže vymizely, pak málokdy objevily a nyní to prý jen cítí, ale není to tak hrozný jako, když se to objevilo po porodu. Čeká ji ještě jedna kontrola, takže už připravuji dalších 1500Kč. Ale určitě se jí zlepšilo, opravdu. Otázka je na jak dlouho.

Zuza (St, 17. 9. 2003 - 17:09)

Dobrý den,je mi 22 a chtěla jsem se zeptat,jak mám dále postupovat.Doktor mi konstatoval,že mám zevní trombotizovaný hemeroidální uzel.Následkem 7 denní zácpy.Dostala jsem projímadla ,po kterých jsem se asi po dni začala vyprazdnovat.Používala jsem i čípky na hemeroidy- pouze na 5 nocí.Zevní uzel skoro vymyzel.Vyprazdnování není už tolik bolestivé.Pan doktor mi říkal,že záleží tedy na mě,kdy si zajdu na operaci.Jsem z toho celá zmatená a nevím,co dál.Jestli to je nutné když je ted vše skoro v pořádku.A jestli mám vlastně pořád ty hemeroidy i když ten zevní skoro vymyzel? Děkuji Vám za odpověd...

Lída (Út, 9. 9. 2003 - 19:09)

U konečníku se mi objevila do fialova zbarvená bulka, konečník svědí a pálí. Nevím zda se jedná o hemeroidy nebo o nějaké závažnější onemocnění. Chtěla bych navštívit lékaře,můžete mi prosím doporučit spacialistu na kterého se mám obrátit. bydlím v Praze. Děkuji

renca (Ne, 7. 9. 2003 - 20:09)

prosím o napsání zkušeností lečby s přístrojem hemoron

katinka (Po, 25. 8. 2003 - 12:08)

Mám také hemoroidy, ale když jsem byla na proktologii, doktor tvrdil, že je vše ok. Byla jsem i na kolonoskopii,tam naštěstí bylo všechno v pořádku. Ale stejně to bolí, občas se objevuje krev a navíc mám v břiše na levé straně jakoby zduřelou dlouhou žílu nebo co to je. Je to křečová žíla? Je v místě asi jako děloha nebo tak, gynekolog říkal, že prý mi hrozí oboustranná kýla, ale nevím, jestli měl na mysli tohle, protože tahle "žíla" je výš a tlustší. Nebo to může být střevo? Jinak ta žíla pokračuje až ke konečníku a tam je zduřelá v tom místě mezi konečníkem a pochvou. Je to nebezpečné? Moc tomu doktorovi nevěřím, každopádně nevím, jak to teď mám léčit. Na zácpu mi totiž paradoxně nepomáhá vláknina, ale třeba pár skleniček alkoholu...Zmizí to někdy? Co můžu koupit v lékárně bez receptu?Díky za rady.

jiri budik (So, 9. 8. 2003 - 18:08)

nevim, co by to mohlo byt. mam lehke, nekdy vetsi svedeni u anusu. zminil jsem se o tom me zname lekarce, dala mi aviril. timto se mazu jako i zkousim dalsi jine veci, oleje, zasyp,mazani alkoholem ci mastmi. jedna se male vnejsi zdureni, resp. jakoby prasklina, ktera svedi a nekdy pali. jedna se zde o hemeroidy???musim napsat, ze piju denne pivo i alkohol, stravu mam ruznorodou a jimnepravidelne. ziju v celorocnim teplem prostredi (Florida, USA)dotaz zni: co to vlastne mam, je koupani a slana voda doporucena, jak bych se mel stravovat, a co bych mel pouzivat na lecbu, res. cim se mazat.dekuji jiri

Radka (Čt, 7. 8. 2003 - 09:08)

Dobry den, mam malinkou boulicku na okraji konecniku a kdyz malinko roztahnu dirku, tak tam mam dve boulicky velky asi tak 3-4mm. Je mozne, ze se jedna o hemeroidy?

Albert (Po, 4. 8. 2003 - 16:08)

Zjistil jsem,že se tato neblahá záležitost nevyhla ani mě.Pokud tyto stránky navštěvuje i odborná část čtenářů může mi někdo z nich prosím poradit kam zajít pro zbavení se H?Na pití či mazání různých věcí moc nedám pokud se nejedná o doporučení od lékaře.Uvítám i odkaz kde se dá s lékařem prokonzultovat celou věc emailem.Díky

Reklama

Přidat komentář