Reklama

hemeroidy

Bára (Čt, 3. 1. 2008 - 09:01)

Ahoj, také trpím hemeroidy a už delsí dobu přemýslím, ze si je nechám chirurgicky odstranit...mam ale dotaz, muzu mit z hemeroidu klasickou trombozu - embolii? diky Bára

Honza (Čt, 3. 1. 2008 - 00:01)

Jirko, jak to vypadá po měsíci ?

Kamilos (St, 2. 1. 2008 - 17:01)

No taky mam nekdy trosku cerveny toaletak , ale jen trosku. Taky me napadlo. Ze bud to bude tema hajzlakama. Pac bud to je sam navoneny smrad. nebo hajzlak jak smirgl papir.

Šárka (Pá, 14. 12. 2007 - 13:12)

Ahoj. Už druhý den mám krev ve stolici a někdy, i když jdu jen na malou. Není to poprvé. Můj otec měl hemoroidy a nedavno mu odstraňovali polypy. Mám mít obavy, že jsem to zdědila po něm???

Jirka (So, 1. 12. 2007 - 16:12)

jj dík moc ;-) Konečník mě už svědí o dost míň,a to jen při dotyku. Zatím uvidím,jak se to bude vyvíjet dál,jsou to dva dny co jsem byl naposled na velké a začalo mé podezření a ještě se mi doteď moc nechtělo. Prozatím dík za uklidnění a větší jistotu,že mě to nepotkalo.

Honza - aloe"al (Pá, 30. 11. 2007 - 23:11)

Jirko,
jen klid, to hemeroid určitě nebude. Zvláště jak popisuješ, že to byla růžová barva. U hemeroidu je to moc tmavá barva a potom bolelo by tě to stále a při vyprazd?ování hodně moc. Co když byl ten toaletak parfemovany a velice dráždil. Nedávno jsem se s tím setkal, kdy velice dráždil pokožku. Zkus si s tím papírem otírat někrerou viditelnou část epitelu a pozoruj to. Neměl jsi poslední dva týdny problémy s pravidelným vyměšováním ?
Také lékař se vždy ptá jak vypadá stolice a jak je častá. Co mu odpovíš?
Rád bych slyšel,že je světlá, že nepáchne a že tě opouští tak, že o tom ani nevíš. A je to vždy ráno a později odpoledne.
Pokud je to jiné, tak je dobrá inventura toho
co dávaš na talíř.
Pro Jajiku, operace není vždy jediné řešení, ale až když se všechny možnosti vyčerpaly a ohrožuje to zdraví člověka. Většinou se jedná o hemeroidní trombózu, která již vyžaduje chirurgický zákrok. Ale tento vážný stav vzniká dosti dlouho na příklad když je dlouhodobá nelečená zácpa.
Zkušenosti jsou také na www.aloe-gel.cz

Jajika (Pá, 30. 11. 2007 - 23:11)

Lidicky, precetla jsem vase vzkazy a jsem sokovana-dnes mi dr.rekla,ze mam hemoroid,kdyz jsem ji rekla,ze jsem parkrat-tak 4x mela na papire kapicku krve.Dala mi mast Faktu a doporucila koupele v dubove kure.Vubec nic k tomu nevim,nikdy jsem o tom s nikym nemluvila,jsem totalne zmatena a sokovana,ze tu pisete,ze je vysledkem jedine operace!a jinde ctu,ze to je naprosto bezna vec,ze vice nez 70% lidi jimi trpi.ani nevim,jak casto muzu mast mazat,jak dlouho bych se mela v dubove kure koupat(10 min?),ani jestli je hemoroid nejakejho stupne,jak tu pisete.Prosim,nekdo zkusenejsi,poradte.Dekuju moc.Je mi 22 let.

Jirka (Pá, 30. 11. 2007 - 22:11)

Čau,mám takovej problém včera když jsem šel na záchod tak jsem měl po vyprázdění,při vytírání trochu zabarvený toaleťák,ale nevím,jestli to byla krev,protože to vypadalo,jako spíš růžová,než červená barva,možná to zbarvoval ten toaleťák. Pak mě po chvilce začalo i svědit kolem konečníku trochu a bylo to jako bych měl jen vlka a měl jsem kolem konečníku trochu podrážděnou kůži. Tak jsem si na to dal trochu indulóny. Během druhého dne mě to torchu podrážděne svědilo. Později to přešlo a bylo to v pohodě. Poráďte mi prosím jestli mám hemeroidy a co mám dělat...jsem z toho uplně na nervy a modlím se za to,aby to bylo jen třeba obyčejný malý prasknutí konečníku při vylučování. Naši o tom už vědí,ale pořád nevím,ejsetli mám doopravdy hemeroidy,naši mě uklidňují,že to bude jen podráždění ze zapocení,nebo něco tak,ale po shlédnutí několika článků se bojím,že je mám. Prosím poraďte !

Lea (Ne, 4. 11. 2007 - 16:11)

Chtela bych se zeptat jak je to s hemeroidy a analnim sexem? Mam maly zevni hemeroid, po kazde stolici trochu krve na toal. papiru. Pred tydnem jsme poprve s partnerem praktikovali analni sex. Pouzili jsme samozrejme lubrikacni gel. Sex byl prijemny,ale nasledujici 3 dny nebyly uz tak prijemne.Konecnik velmi svedil,mela jsem uz rozskrabane cele jeho okoli. Bojim se dal analni sex praktikovat, mam take strach abych nejak necim nenakazila sveho partnera?Dekuji za odpoved

Honza (Ne, 14. 10. 2007 - 19:10)

Jednou psala jedna doktorka v MF Dnes, že je dobrý několikrát denně stahovat svěrač konečníku. Jednak se tím posiluje a jednak prý se rozpulzuje krev a neusazuje se v těch žílách, který se jmenujou hemeroidy. Sám to nedělám, ale asi s tím jednu začnu..

RaK (Pá, 12. 10. 2007 - 19:10)

Nemůžu se nikde dočíst, zda jsou nějaké cviky na podporu léčby, nemá někdo, prosím, zkušenost ??? Díy

Jana (Út, 9. 10. 2007 - 20:10)

Martino, to by byla odpověď na 10 listů, těch možností je vážně moc. Vše si najdeš na netu.

martina (Út, 9. 10. 2007 - 18:10)

Zajímalo by mně jak probíhají jednotlivé druhy léčby(odstranění) a jaká jsou jejich rizika? Popřípadě, které ze zákroků neplatí pojišťovna?

martin (Po, 8. 10. 2007 - 18:10)

Trpím hemeroidy. Lékař mi mimo jiné doporučil,mazat konečník vepř.sádlem. Nemůže mi to po delší době uškodit,jesli sádlo proniká hlouběji do střeva?

Pro Janu (Ne, 7. 10. 2007 - 09:10)

U mne to taky začalo svěděním v oblasti konečníku.Potom nasledovala krev na papíře a vyšetření u doktora.Řekl, že mam hemeroidy.Už jsem měsíc po operaci a zatím vše v pohodě.Pokud je krev na papíře, zajdi si k doktorovi.V budoucnu by ti mohlo být hůř.

Pro Janu (Ne, 7. 10. 2007 - 09:10)

U mne to taky začalo svěděním v oblasti konečníku.Potom nasledovala krev na papíře a vyšetření u doktora.Řekl, že mam hemeroidy.Už jsem měsíc po operaci a zatím vše v pohodě.Pokud je krev na papíře, zajdi si k doktorovi.V budoucnu by ti mohlo být hůř.

Pro Janu (St, 3. 10. 2007 - 19:10)

neptej se na diskusi a běž k doktorovi,i když to nebude nic nebezpečného, tak do budoucna by tě to hodně potrápilo

Jana (St, 3. 10. 2007 - 15:10)

dobry den, chtela jsem se zeptat, zda jsou to hemeroidy, kdyz mam toal. pap. po stolici uspineny od krve. stava se mi to jen parkrat do mesice. nic me neboli,jen to trochu v oblasti ritniho otvoru trochu svedi.dekuji za radu. ps:je mi 20

Jirka (Po, 24. 9. 2007 - 23:09)

Tak pánové, ja jsem již po operaci tři hemeroidů.Nechal jsem si to dělat u nás na poliklinice.Stálo mne to 1.700,-kč.Ještě týden po operaci mám bolesti v konečníku.Samotna operace mne nebolela, bylo to při vědomí.Kdybych šel do nemocnice, bylo by to na 4 dny a dělali by mi to pod narkozou. Stojí to 10.000,-kč a hradí to pojišťovna.Je spodivem, že člověk pojišťovněš ušetří 8.300,-kč,ambulantně jen za 1.700,- a to pojišťovna nehradí.Tady člověk aspoň vidí, kde ty peníze protékají.Snad budu mít na dlouho pokoj. Za měsíc mám jít na kontrolu, ale jak si vzpomenu na tu bolest když mi tam strkal tu trubku,tak mám sto chutí tam nejít.Ale člověk na druhou stranku musí pro zdraví něco udělat a vydržet:)))
Pokud máte problémy s konečníkem, není o čem diskutovat a je třeba navštívit specialistu, který se tímto zabývá.

Jenda (Pá, 21. 9. 2007 - 14:09)

může - ta oblast je překrvená a mohou vznikat hemeroidy a také trhliny...
a na stáří můžeš mít pěkně povolený svěrač.

Reklama

Přidat komentář