Reklama

hemeroidy

Jan (Út, 15. 1. 2008 - 16:01)

Ještě bych měl napsat,že pod záštitou působí a existuje také Lékařsko - vědecká odborná skupina (MWF),která sdružuje v současné době několik tisíc lékařů a zástupců jiných léčitelských povolání z více než padesáti zemí světa a která se snaží vysvětlit a dokumentovat zprávy o vyléčeních. Píši toto do více diskuzí, protože mi to jednak pomohlo a jednak je to blahodárné pro každého člověka a ne jen nemocného, či nemocného jen nějakou nemocí. Také za to nemám žádné peníze.

www.bruno-groening.org/tsch/

"Důvěřuj a věř, pomáhá, léčí Boží síla"
"NEVYLÉČITELNÉ NEEXISTUJE - Bůh JE NEJVĚTŠÍ LÉKAŘ"Bruno Groning

Přeji hodně zdraví ;-).

Jan

Ach,jo (Po, 14. 1. 2008 - 23:01)

Boží mlýny melou to asi jo,ale asi semelou i ty léčivé boží proudy směřující k hemoroidům...

Tom (Ne, 13. 1. 2008 - 22:01)

Nezahrávejte si s hemoroidy. Již jsou zákroky, které vám je odstraní a preparáty taktéž.

Honza (Ne, 13. 1. 2008 - 17:01)

Dobrý den,

chtěl bych upozornit na webové stránky www.bruno-groening.org/tsch/ , kde jsou informace, které by mohly pomoci mnoha lidem.

"NEVYLÉČITELNÉ NEEXISTUJE - Bůh JE NEJVĚTŠÍ LÉKAŘ"Bruno Groning

Přeji hodně štěstí ;-).

Jan

IvA (Po, 7. 1. 2008 - 19:01)

Ahoj, muze mi nekdo poradot? bohuzel mam asi hemeroidy,ale nejak se bojim to resit s doktorem, mel jste neky nekdo nejaky ucinny lek , ktery by zabral? krvaceni pri stolici mam takzka porad. bolest ojedinele a nedavno se mi dokonce na vnejsim konecniku objevil maly vybezek. Sli byste nejdriv k obvodni lekarce nebo rovnou za specialistou? dekuju za odpovedi

Michal (Po, 7. 1. 2008 - 18:01)

To: Jana, aspoň vidíš jak kvalitní je to lék.

Jana (Po, 7. 1. 2008 - 08:01)

jo a teď nedávno jsem byla na kolonoskopii, (předtím mi dělali jen retroskopii - to se doktor dívá jen asi 25 cm od konečníku, ale při kolonoskopii ti prohlédne celé střevo).
Bylo to spíše z preventivních důvodů, naštěstí výsledek bez nálezu. Byla jsem u doktora, který přispává (opět to není narkoza)a po výkonu tě asi za půl hodiny probudí. Kolonoskopie je totiž bolestivá, pro někoho hodně, pro někoho méně. Spíš si tady najdi diskuzi na téma kolonoskopie, tam se dočteš. Ale jestli manželův doktor neuspává, tak ať si v každém případě nechá dát injekci proti bolesti, to se dává celkem běžně.

Jana (Po, 7. 1. 2008 - 08:01)

Soňo, já jsem byla zřejmě ve stejně hrozném stavu jako tvůj muž. Nejhorší je, že tou bolestí se nějak samo sevře to vlastní vůlí neovladatelné svalstvo konečníku (tak jak máš třeba při stresu stažený žaludek) a když jsem chtěla jít na stolici, tak se prostě ten konečník už ani nechtěl otevřít, jak se tlačila stolici, tak vlastně tu dírku konečníku trhala čím dál víc, no horor.
Hemeroidy se doktor napřed snažil řešit ligací - to jsou takové ty gumičky a trhlinky a to sevření jsme se snažili léčit dilatací. To jsou takové kolíky na roztahování konečníku. Zpočátku se to trochu zdálo lepší, ale zakrátko se to všechno vrátilo. Doktor říkal, že jediné definitivní řešení je operace. On se totiž do toho konečníku kvuli bolesti nemohl dostat kvůli kontrole.
Před operací mi navrhli místo klasické narkozy spinální blok. To ti něco vpichnou do páteře a od pasu dolů nic necítíš. Má to několik výhod - jednak to nemá škodlivé vlivy na mozek a další orgány jako narkoza, ale, a to hlavní, účinkuje to 6 - 8 hodin po operaci, a to je prý ta doba největších bolestí. Vpich do páteře jsem ani necítila.
Ještě se mě anestezilog ptal, jestli chci být při výkonu čilá nebo jestli se nechci trochu prospat (není to narkoza), tak jsem to radši zaspala. Dělali mi to dopoledne, k večeru to umrtvení přestalo účinkovat, dali mi nějaký prášky. Kecala bych, kdybych řekla, že ta noc byla v poho. Nebyla, bolelo to, ale já jsem byla na tu hroznou bolest zvyklá tolik měsíců, že mi to ani nepřišlo. Ještě byla docela nepříjemná první stolice v nemocnici (dají ti projímadlo). A pak už to bylo každý den lepší a lepší. Z nemocnice jsem šla za 4 dny a za další dva už jsem šla do práce.
Ještě tak asi 3 měsíce jsem měla trochu bolesti při stolici, ale to už byla brnkačka. I to párkrát zakrvácelo. Dnes mám 8 měsíců po operaci, nebolí mě nic. Nekrvácím a nebojím se chodit na velkou.
Je to úplně jiný život, tehdy už se s tím vážně nedalo žít, bylo to na mašlu.

Soňa (Ne, 6. 1. 2008 - 19:01)

Jani děkuji ti za příspěvek, my teď na kolono čekáme, ale 16.1 se zdá jako věčnost. Kontaktovala jsem v naději Michala, tak uvidíme - asi jsem naivní, nebo spíš tonoucí se stébla chytá. ale třeba to klapne. každopádně pokud se mohu zeptat, jakou formu operace máš za sebou - klasickou nebo laser? moc díky předem, za odpověď, pa Soňa

Jana (Ne, 6. 1. 2008 - 18:01)

Já jsem jiná Jana, než ta 5.1.

Jana (Ne, 6. 1. 2008 - 18:01)

Michal Šuliče si nevšímejte, ten jeho extrakt nabízí na hemeroidy, paradentozu, vředy, prostě na všechno.
Já jsem řešila s procto - chirurgem několik trhlin a hemeroidů několik let a trpěla jsem příšerně. Pomohla mi operace loni v létě a teď je to úplně v pohodě. Nevěříte, jak je najednou krásnej život, když se můžete bez strachu a bez bolesti krásně vysmolit. :-)

Michal (Ne, 6. 1. 2008 - 14:01)

Milá Soňo, mám jitrocelový extrakt vlastní receptury, který přínaší úlevu ihned po aplikaci. Sdělte mi svoji adresu a ja Vám to pošlu poštou. sulic"seznam.cz

Soňa (So, 5. 1. 2008 - 19:01)

ahoj všichni, prosím o radu. můj přítel má hemerodidální vnitřní uzel asi v nějakém nic moc stadiu, poslední dny jen leží a bere Ibalgin na střídačku s Algifenem, ve chvíli kdy si dojde na záchod tak je de facto den u konce. Je objednán na kolono na 16.1., ale občas si říkám, jestli to vůbec vydržíme, je to fakt drsný, je to slinej kluk ale kolikrát je bolestí úplně zelenej a nemluví a já pak brečím za rohem protože je mi ho strašně líto. no snad to vydržíme. chci se zeptat - byli jste někdo v takové fázi jako my? on funguje, ale vím, že se sebezapřením a zajímalo by mě, čím se dá pomoc od té bolesti - sama jsem zdravá, takže si nedovedu představit. máte prosím někdo nějakou zkušenost? moc děkuji předem a držím palce ..

Jana (So, 5. 1. 2008 - 19:01)

Moje sestra se zbavila velkých hemeroidů tím,že si každý večer ve sprše provádí masáže konečníku svým prstem.Není to nic špatného,vždyť je to Vaše tělo.Já jsem měla 6 let fisuru a když byl manžel v lázních a nebyl doma,každý večer jsem si čistou vazelínou dělala totéž.Jsem úplně v pořádku a moje letité problémy jsou ty tam.Jinak vřele doporučuji mast a čípky Faktu.Mají je v každé lékarně.

Majka (So, 5. 1. 2008 - 18:01)

Karle:taky jsem měla,nebo mám tento problém,dlouho jsem to neřešila,ale začlo se to zhoršovat,u mě to nebyly hemeroidy,ale řitní trhliny,a ty jsou daleko horší jak hemeroidy.Asi bys měl vážně navštívit lékaře,ať zjistí o co jde,na každou věc je jiná léčba,ale pro začátek potřebuješ asi změkčit stolici,tak si kup laktulozu v lekarně,a maž si konečník mastí mastu!!!
Michale:tohle mohou být hemeroidy,ne vždy dělají problémy,ale teď dělat nemusí,ale mohou začít!!Takže lékař je na místě!
Vy chlapi nebuďte tak po.... z doktorůnejsou to bolestivá vyšetření,a nolkdy nevíte,mohou vám zachránit život!!!

Michal (So, 5. 1. 2008 - 11:01)

Dobrý den,před pár dny jsem objevil u konečníku malou bouličku. Netrpím žádným krvácením při stolici ani žádným svěděním a pálením. Jsou to příznaky hemeroidů nebo ne? A jaká je eventuelně léčba? Můžete mi doporučit nějaký přípravek, který mi pomůže? děkuji

Karel (Čt, 3. 1. 2008 - 21:01)

A jak vlastně vypadají ty hemeroidy. jsou někde na internetu nějaké fotečky? abych se pak u lékaře třeba neztrapnil,že to nic není. krvácením trpím již řadu měsíců a nikdy mě to neomezovalo. šel byl k lékaři dříve , ale ostych byl větší a teď nyní i ty poplatky....

zdrav.sestra (Čt, 3. 1. 2008 - 18:01)

Záleží, jestli krev z konečníku je černá (tzn.natrávená a nebo čerstvá-tzn.jasně červená.Pokud je jasně červená, svědčí nejsppíš pro hemeroidy, které jsou buď vnější, nebo vnitřní.
Návštěva lékaře je naprosto nutná, s tím nic jiného vy sám jako laik neuděláte,na to nestačí ani sebelepší strava.
S tímto problémem nemusíte přes praktika, ale rovnou na chirurgii bez doporučení a nebo potom nejlépe se raději ale předem domluvit máte-li ve vaší oblasti proktologickou ambulanci.
Jinak z léků je na to výborný Detralex nárazově 7-10 dní 3x2 tablety, koupele v dubové kůře několikrát denně, pak jsou ještě i jiné léky ale ten Detralex je nato skutečně výborný i když dražší, jedno 30 tbl balení stojí pacienta asi 200kč.
Dále pohanka je též dobrá, ale uplně nejlepší je pohanková nať, ta je ale pochopitelně k mání na zahrádce od jara do podzimu.Zdravím.

Karel (Čt, 3. 1. 2008 - 10:01)

Ahoj. Já již delší dobu mívám krev na toaletním papíře a pak i krev v míse po stolici. Mluvím delší dobu protože je to už několik měsíců. Ze začátku jsem si myslel, že držím špatnou hygienu. Tak jsem to spřísnil a situace se spíše zhoršila. Teď mývám silnější krvácení a intenzivnější bolest. Nedokážu tvrdit, že mám hemeroidy, protože nevím jak na venek vypadají. Všechny ale příznaky tomu nasvědčijí. Již 14 dní jím více pestrou stravu a nic platné... pomožte mi prosím. mám strach z lékaře....

Honza, email : (Čt, 3. 1. 2008 - 10:01)

CHirurgické odstranění ale neřeší příčiny. V nezbytnosti se k tomu přistupuje, protože nebezpečí trombózy ohrožující život je vždy značné. Největší příčinou je nepravidelná stolice při nedostatku vlákniny ve stravě.
Nejlepší prevenci je dobrá očista celého organismu a následný přechod na lepší způsob stravování. Máte-li zájem o podrobnosti, můžeme to probrat osobně. V Poradně zdraví a životního stylu máme dostatek informací i zkušeností.

Reklama

Přidat komentář