Reklama

Cervikální dystonie

lada (Út, 21. 7. 2015 - 21:07)

Nic, beru Rivotril a zvykla jsem si! Je to soucast chronicke Lb.

Hana (Út, 21. 7. 2015 - 19:07)

Hanko, ted uz po cviceni je...Nemoc mám třetí rok. Nevím, jestli jde cvičením cervikální dystonie úplně odstranit, ale cvičím každý den a tělo mi rozhodně netuhne. Taky jsem měla jedno rameno o dost výš nežli druhé a teď i před botoxem je rozdíl mnohem menší - všiml si toho i doktor, "zvýšení" rameno teď kvalifikuje jako mírné. Kromě toho se mi před botoxem vytáčí hlava o dost méně a taky bolestivost je výrazně menší. Navíc dřív jsem ani po botoxu nemohla otočit hlavu doprava. Stále ji sice neotočím úplně, ale je to mnohem lepší, a to i před aplikací. Takže cvičení určitě doporučuji.

Eva (Út, 21. 7. 2015 - 19:07)

JanoMě by museli opíchat...Lado a coVám teda poradí neurolog na to tuhnutí? Já jdu v srpnu teprve na druhý botox, první mě docela pomohl, ale jen na jedný straně. Na pravo sem dostala málo botoxu, tak mě to zlobí.

lada (Út, 21. 7. 2015 - 12:07)

JanoMě by museli opíchat rameno, lopatku i nohu:-).Stáčí se mi noha a mám neuropatie. Jelikož to zvládám tlumit občasným přeléčením antibiotiky tak jsem usoudila, že další jedy v podobě Botoxu nebudu akceptovat. Po druhé aplikaci mi stenomast. vaz tak ochabl, že jsem mohla hlavu nosit měsíc v tašce. Tuhne mi dost brutálně zátylek a s tím Botox stejně nepohnul. A pak mnoho lidí v dlouhodobém horizontu udává, že účinek slábne, jako u všeho návykového.

Jana (Út, 21. 7. 2015 - 09:07)

Děkuji. Já cvičím...Injekce mi pomahaly asi 2 roky, chtela bych zkusit akupunkturu, cvicim nepravidelne. Vam Lado botox vubec nezabral? Ja jezdim do Katerinske v Praze.

lada (Út, 21. 7. 2015 - 09:07)

Děkuji. Já cvičím protahovací cviky podle Smíška s gumami a také některé doporučené cviky z knihy CD od Kaňkovského a spol. Prošla jsem akupunkturou i baňkováním ale úleva je jen mírná a stejně to nevydrží a musím brát Rivotril. Botox po zkušenostech již nee. Ćást ostatních potíží je u mne Lyme. děkuji za odpovědi.

Jana (Út, 21. 7. 2015 - 09:07)

Měla jsem podobné...Hanko, ted uz po cviceni je Vam lepe? Jak dlouho nemoc mate?

Hanka (Út, 21. 7. 2015 - 08:07)

Měla jsem podobné příznaky, ale na zatuhlost mi hodně pomáhá cvičení. Jak už jsem tu psala, velmi dobré je cvičení podle A. Brown (www.stclinic.com) nebo - pokud by byl problém s angličtinou - je také možné požádat praktického lékaře o doporučení na rehabilitaci. Chodila jsem tam před tím,nežli jsem začala cvičit podle A. Brown, a každý den večer jsem si odcvičila svou cca 40-minutovou sestavu a i to mi od zatuhlosti pomáhalo.

lada (Po, 20. 7. 2015 - 21:07)

Ahoj děvčata, chtěla bych se zeptat, zda máte s CD spojenou i bolest hlavy, nebo tuhnutí tváře, oka na postižené straně? Mě se zvedá i rameno a lopatka a zatuhlý mám celý zádový korzet na té dystonické straně. Díky za odpovědi.

Jitka (Po, 20. 7. 2015 - 15:07)

Jituš a jak dlouho Vám...Asi 3 roky uplne v pohode, ctvrty rok uz vubec ne.

Eva (Po, 20. 7. 2015 - 06:07)

Mě botox už asi 1/2 roku...Jituš a jak dlouho Vám botox píchali, že už přestal zabírat? Třeba to jen neaplikovali do těch správných míst. Já byla zatím jenom jednou, tak moc velké zkušenosti nemám.

Jitka (So, 18. 7. 2015 - 08:07)

Jitko, mně taky moc pomohla...Lucko,bezlepkovou dietu bych asi zvladla, ale jak nahrazujete mleko a doplnujete vapnik? Mlecne vyrobky jim denne.Jak casto jste jezdila na botox?Nevyzkousela jste cinskou medicinu? Dekuji za reakci.

Jitule (Pá, 17. 7. 2015 - 18:07)

Mě botox už asi 1/2 roku nezabírá, začínám se poohlížet po alternativní léčbě. Ta kniha Moučný mozek mě zaujala. Máte někdo také zkušenosti s vyřazením lepku a nemocemi? U mě byl spíš spouštěč dlouhodobý stres než bolerie.

standa (Pá, 17. 7. 2015 - 12:07)

http://www.medicelo.cz/news/borelioza-kauza-pani-j-n/

lada (Pá, 17. 7. 2015 - 08:07)

Evi muzes to zkouset. Teorii je mnoho, podle jinych vyzkumu, nez lepek to muze byt usazovanim kovu ve tkanich. Treba z ockovacich vakcin, nebo jine teorie o spatne absorpci zinku, kdy se potom nahrazuje jinymi dvouvalencnimi kovy, ktere pusobi toxicky. Plisne, to je dalsi z teorii. V zapadnich zemich se daji testovat- takovy Aspergilus ( umi v Cns udelat veci):-(. Celkove protiplisnova dieta s vysazenim cukru a bileho peciva, nekdo zkousi tzv.ketogenj dietu, pusty atd. neni od veci.

Eva (Pá, 17. 7. 2015 - 06:07)

A co si myslíte o vlivu lepku na mozek? Včera sem dočetla knížku Moučný mozek od neurologa Davida Perlmuttera a mimo jiné tam popisuje dystonika, který po nasazení bezlepkové diety se zbavil dystonie a to tak, že nemusel na botox.

standa (Pá, 17. 7. 2015 - 06:07)

StandoTo, co popisuji, je...Není to tak dávno , kdy se o borelióze nevědělo nic a všichni končili jako "blázni" na psychiatrii.

Zdeněk (Čt, 16. 7. 2015 - 18:07)

StandoTo, co popisuji, je...To je hrozný a to všechno máš od boreliozy? Neměl bych se taky nechat nějak vyšetřit na parazity? Ale když píšete, že to není až tak 100procentní, tak to asi nemá význam.

lada (Čt, 16. 7. 2015 - 15:07)

většinou CD/ST nejde...StandoTo, co popisuji, je podloženo nálezy na MR, neuropatiemi na DK, parézou N.trig, mozkovou otupělostí, zapomínáním, dezorientací v prostoru, závratěmi i v sedě. Brnění je poslední a nevýraznou složkou. Návdavkem přišla po letech neléčení Lyme.B.ještě CD. Vím co je mým stěžejním problémem. Podobá se to terciálnímu syflu. Ony spirochety jsou příbuzné sestry víš.Lidé se pak děsně diví, že mají různé příznaky a ona je to chronická diseminovaná borelióza. Mnoho lidí ji má a vůbec to neví a léčí uplně něco jiného. Kdyby zde fungovala řádná osvěta a informovanost, lidé by o této nemoci více přemýšleli v souvislostech se svými potížemi.

lada (St, 15. 7. 2015 - 12:07)

Jo dík, ale tetanie z něčeho vznikla:-( slovo syndrom je pouze označení něčeho u čehož neznáme původce. Tj. že to pak zhoršuje, podporuje nebo imituje další možný navázaný, probíhající,,,děje. Já tedy svoje brnění od tetanie nezlikvidovala žádnými hořčíky, beru jen sporadicky a nepravidelně, ale pomáhají vysoké dávky vstřebatelného B. To již jsem psala výše. Ono je to hodně o celém metylačním procesu a o tom, jak nám funkují enzymatické dráhy co vstřebávají vše potřebné. Na mnoha pochodech se podílí i genetické mutace co máme každý, jen někdo holt v horších kombinacích a to celé je absolutně neprobádané a v rámci medicíny nedostupné. Jen snad v kategorii genetiky a výzkumu.

Reklama

Přidat komentář