Reklama

Kněz a žena ...

papapa (Čt, 10. 10. 2013 - 23:10)

Jsme mladí nebo starší láska je lék

papapa (Čt, 10. 10. 2013 - 23:10)

Jsme mladí nebo starší láska je lék

Lea (St, 9. 10. 2013 - 15:10)

Ode mne poslední...To z toho samozřejmě vyplývá láska se musí vybojovat mečem v pochvě.

Marie (Út, 8. 10. 2013 - 19:10)

To máš pravdu Alice, co by...Ode mne poslední příspěvek, tak to, prosím, vydržte. Zakladatelka tohoto fora se ptala na názor, co si lidi myslí o tom, že se zamilovala do kněze. Neptala se, chci šukat s knězem. Asi ten vztah brala úplně jinak než Alice a spol.

neskutečná drzo (Út, 8. 10. 2013 - 19:10)

"..jsme vyrovnaní oproti ateistům. Ti musí k psychiatrovi"

Jasně, jak psala Jana, jsi morálně založena a duchovně povýšená.

Marie, (Út, 8. 10. 2013 - 19:10)

nenech se urážet, já jsem také věříci, ale na nějaký příspěvky se prostě nemá reagovat. Třeba to tu dotyčnou/dotyčného přestane bavit a půjde o dům dál. Nějací lidé jsou opravdu trošku na hlavu, je to asi dobou, stává se to i v "lepších rodinách", jde o to neztrácet víru a pak máme klid v duši a jsme vyrovnaní oproti ateistům. Ti musí k psychiatrovi. Jiná možnost není anebo se pomalu ale jistě zbláznit.

Jana (Út, 8. 10. 2013 - 15:10)

Nemusela s ním...To máš pravdu Alice, co by jinak v této diskusi Marie pohledávala proč by zrovna ona tak morálně založená a duchovně povýšená sem vůbec lezla.To je přeci pod její úroveň.Leda tak, že si našla zalíbení v tom,neustále podezírat lidi z toho, co vůbec nenapsali a vkládat jim své úmysly a špinit je.To ji musí hodně vyčerpávat a poskvrňovat.

Marie (Út, 8. 10. 2013 - 12:10)

Žádný virtuální bůh...Nebudu tě přesvědčovat o existenci Boha. Je to otázka víry a určitého životního přesvědčení. Jako nemůžu s jistotou říct, že Bůh je, nemůžu ani s jistotou říct, že není.

Marie (Út, 8. 10. 2013 - 12:10)

Ano, ty jako věřící zcela...To jsem přece neřekla. Samozřejmě, že je třeba taková zvěrstva trestat hned. Neschvaluji, ať se jedná o kněze, politika apod. zametat to pod koberec a tutlat. K tomu jsou přece soudy, i když po určitých zkušenostech mám své pochybnosti o spravedlnosti soudů. Ale podle mého přesvědčení bude takový člověk jednou postaven před jiný boží soud. Ale v tom je moje víra. Třeba i v tom, že Boží soudy melou pomalu, ale jistě.

Inge (Út, 8. 10. 2013 - 08:10)

Ano, ty jako věřící zcela...Žádný virtuální bůh nikoho nikdy nepotrestal a nepotrestá a skutečný neexistuje. Podle křesťanské věrouky která tvrdí že bez vůle boží ani list se stromu nespadne by něco takového jako je prznění dětí bůh nepřipustil.O jiných zločinech ani nemluvě.Proč nikomu z věřících není divné že bůh kromě jiných nechal vyletět komíny krematorií nacistických lágrů i šest milionů příslušníků národa vyvoleného kteří se k němu vroucně modlili a o záchranu prosili?Čistě hypoteticky,pokud by takový bůh existoval k čemu by lidem byl.

neskutečná drzo (Po, 7. 10. 2013 - 22:10)

Samozřejmě ani já...Ano, ty jako věřící zcela jistě věříš, že ho potrestá Bůh.
A máme vymalováno.

Marie (Po, 7. 10. 2013 - 21:10)

Prostě se to po léta asi...Samozřejmě ani já neschvaluji, aby se jakékoli zneužití dítěte tutlalo. Samozřejmě, že takové jednání zasluhuje bez ohledu na cokoli ten nejpřísnější trest. Ale tak jako jsou lidé kolem nás dobří a hajzli, tak bohužel jsou tací i mezi kněžími. Ale přece to neznamená, že jsou takoví všichni.

Marie (Po, 7. 10. 2013 - 21:10)

Nic mě nerajcuje,...Za poslední dvě věty se ti omlouvám. Nedošlo mi, že to vlastně bude u reakce na tvůj příspěvek. Nebylo to myšleno na tebe, ale na někoho, kdo si říká Alice, Franta, Naivka, ale je zřejmé, že se jedná pořád o tutéž osobu.

neskutečná drzo (Po, 7. 10. 2013 - 20:10)

Já také mám určité...Nic mě nerajcuje, nedomýšlej a nepiš nesmysly.
Jenomže ty skandály vznikly jenom proto, že ty oběti neměly šanci s tím nic dělat, protože by jim nikdo nevěřil, právě proto, že u "kněze něco takového nepřipadá v úvahu, to sis vymyslel".
Už mě sere ta namyšlenost věřících, že oni jsou něci jiného, rozuměj lepšího.

Marie (Po, 7. 10. 2013 - 20:10)

v době odkrývaných...Já také mám určité výhrady vůči katolické církvi. Vadí mi i v ostatních církvích ten postoj tupých ovcí, které nemají právo na vlastní názor a úsudek. Ale nikdy jsem nepopírala svoji víru v Boha. Proč by mělo být něco špatného na Desateru, které prostě vymezuje určité hranice lidského chování. A ty, kterou nebo kterého rajcuje představa šukajícího kněze, by sis už měla dát pohov. Už jsi tím minimálně trapný(á).

touha (Po, 7. 10. 2013 - 19:10)

U věřících jsou tyhle...Obávám se, že tyto hodnoty nemají s vírou nic společného

neskutečná drzo (Po, 7. 10. 2013 - 19:10)

U věřících jsou tyhle...v době odkrývaných skandálů tady glorifikovat víru, jako záruku nějakého slušného nebo dokonce výjimečného chování.

Alice (Po, 7. 10. 2013 - 09:10)

Marie už jsi spala s...Nemusela s ním spát,stačí,když mu poslouží a nechlubí se tím ani když je tázána.

Marie (Ne, 6. 10. 2013 - 22:10)

Marie tak pozdravuj svého...Děkuji, vyřídím pozdravy. Jenom mám malinkou připomínku v pětatřiceti bohudíky zatím šedivý není. Jestliže jsou pro tebe určité morální hodnoty jako je manželská věrnost záležitostí seniorů, je mi tě upřímně líto. A hlavně každé, jejiž životní cesta se protne s tvou. A jestliže tvojí prvotní hodnotou v životě je sex, sex a zase sex bez ohledu na cokoli, tak je mi tě líto dvojnásob.

Hanka (Ne, 6. 10. 2013 - 21:10)

U věřících jsou tyhle hodnoty většinou naprosto normální věc, stejně tak jako pokora, úcta, vděk a hlavně umět poděkovat a pomáhat druhým. Alespoň to tak cítím já.

Reklama

Přidat komentář