Reklama

Kněz a žena ...

Josef (Po, 13. 3. 2017 - 07:03)

by to chtělo vyjádření...Zpovědní tajemství je nezpochybnitelné.
Komunistická Stb se domnívala, že církev je jedna velká špionážní síť, Vatikán že je spojenec světového kapitalismu atd.
Bohu žel se mohlo stát, že některý kněz spolupracovník Stb mohl vyzradit zpovědní tajemství. Vím o jednom případu z archivu Stb, kdy o sledované osobě něco vyzradil.

Miloš (Ne, 12. 3. 2017 - 20:03)

Právě proto je u mě celá...Ale ti chlapci kteří nastupuji do seminářů a ke studiu jsou přesvědčeni že to zvládnou. Roky studia, dlouhá cesta k vysvěcení, láska k Bohu, slib čistoty, přijetí celibatu jako daru. Elán. Po letech služby může nastat nepředpokládana krize,iluze mizí a průšvih je na světě. Nikdo nemůže dopředu odhadnout jak zareaguje. Nebude to až tak jednoduché. Dříve snad v dnešním světě plného pokušení to lze mnohem hůře vše zvládnout, udržet se na obojku, to si myslím já. Mohou se modlit, přemlouvat, zpovidat, činit pokání, zabrednout do studia, vytizit se tak, že nebude čas na kraviny. Jednou nastane chvíle, kdy myšlenky a tělo půjdou ruku v ruce a selzou. Neodsuzoval bych tak striktně jedince. Jinou věci jest organizace, které i podle mého názoru je postavena na praktikách podivných. A o inkvizici jakož genocide se zde nebudu vůbec vyjadřovat.

Kačenka (Ne, 12. 3. 2017 - 19:03)

To mě mrzí.. Ale vypadá to...No jó, pan farář údajně pokračuje v zajetych kolejích. Ale je to jedna baba povídala. Tož těžko říct. Pokavad se potkáme, komunikujeme normálně, jakoby se nic nestalo. A to co mám z doslechu moc neřeším i když dle mě osobní zkušenosti si myslím své.

Pro Andreu (Pá, 1. 6. 2018 - 19:06)

Nechci aby odešel z...Andri tak mu to rekni on to pochopi,a ulevi se ti

Terka (Ne, 12. 3. 2017 - 18:03)

Ano, cítíš to dobře...To mě mrzí.. Ale vypadá to žes to zvládla zpracovat rozumně a máš zkušenost a snad i milou vzpomínku. Morálka nemoralka stalo se. Co víc dodat,každého věc. Horší je pokud pan farář pokračuje ve stejném režimu a střídá to jako fusky.

Píčinka (Pá, 1. 6. 2018 - 19:06)

Nechci aby odešel z...Zprcej ho a dej mu ochutnat tvoji pičku

Andrea (Pá, 1. 6. 2018 - 18:06)

A proc zrovna knez?vis kolik...Nechci aby odešel z kněžství, vím, že má i své chyby, nepočítala jsem s tím, že se zamiluji. Zpočátku se mi ani moc nelíbil jako muž. Ale čím ho znám déle tím je to horší..
Teď ho potřebuji vidět, je to jako droga!, chtěla bych se ho dotýkat..
Vím, že je plno jiných chlapů...ale momentálně mi to nic neříká.

Steve (Pá, 1. 6. 2018 - 16:06)

Je to marný, je to marný, je to marný ...

Komu není rady, tomu není pomoci.

luci (Pá, 1. 6. 2018 - 09:06)

A proc zrovna knez?vis kolik...Když začneš přemýšlet,coby,kdyby tak nemůžeš dělat nic!

Pro Andreu (Pá, 1. 6. 2018 - 07:06)

Jak se zbavit nešťastné...A proc zrovna knez?vis kolik je jinych chlapu na svete,to ze je mily a hodny to oni takovi jsou,predstav si ze by kvuli Tobe odesel z knezstvi,vzal by si te meli by jste spolu decka a manzelstvi by vam treba neklapalo,knez je clovek tak jak ostatni lidi,jen to nerikaji v kazani lidem

Pro Andreu (Pá, 1. 6. 2018 - 07:06)

Jak se zbavit nešťastné...Rekni mu to

Tisíceletá tota (Ne, 12. 3. 2017 - 11:03)

Aproto důvěru vkládat...Právě proto je u mě celá zvrácená.Buď do toho ideálu jdu naplno nebo tam nelezu.Protože bych se styděl jak kolaborat.Církev je u mě vynález samotného satana na žití bez práce.Inkvizici taky považuji za genocidu.

Andrea (Čt, 31. 5. 2018 - 20:05)

Jak se zbavit nešťastné lásky..?
Jak se on něj odpoutat..???
Nedokážu se už na nic soustředit.
Nedokážu už ani pořádně pracovat.
To Bůh dobře nevymyslel..!

Kačenka (Ne, 12. 3. 2017 - 08:03)

Co je to za kněze když...Aproto důvěru vkládat jiné církvi jak zde zaznělo.Co se mně týče je to pět let zpátky a nemorální jsem byla i já co naplat.Je to pryč. Celibat to je kapitola,neřešitelné úskalí.Dle mne to vydrží velmi malé procento

Tisíceletá tota (Ne, 12. 3. 2017 - 08:03)

Ano, cítíš to dobře...Co je to za kněze když káže druhým o morálce a sám zradí celibát.Co vůbec do něho lezl když na to morálně nemá.Voják co táhne s nepřítelem je taky zrádce své přísahy.To se někdo naňamňal při restitucích co ? To by postiženým a nemocným bylo na desetiletí a ještě se dělají zbírky.To se to tenkrát budovalo s odpustků,inkvizice a roboty chudých nuzáků.Jednim kázat o pokoře a bídě a sám se toho bát jak čert kříže s pupkem až na zem.Takový výtvor ďábla na tahání peněz bez práce.

Andrea.. stále (Čt, 31. 5. 2018 - 17:05)

Tak nám končí MÁJ, ale LÁSKA zůstává...

Kačenka (So, 11. 3. 2017 - 22:03)

Kačenko, nemohu si pomoci,...Ano, cítíš to dobře Terko a nebudu to vůbec popírat. Strašlivě jsem si naběhla s naším farářem. Běžný scénář. Líbila jsem se mu, líbil se mi. Komunikace, povídání, kafe, víno, nádherné rozhovory, důvěra a společná témata. Zvtrlo se to, došlo ke všemu. Nastal obrat, z jeho strany odmerenost a vše dospělo k ukončení jakékoliv komunikace. Jednou a dost. Nečekala jsem vztah se vším všudy, ale i tak mne to moc bolelo a dostala se do řad žen, které dopadly stejně. Chtěla jsem tehdy pokračování, které se nekonalo. Náš pan farář to takto praktikoval poměrně casto. Nic nevycitam a hlavně nelituji. Ale ta které na to nemá naturu ať se o to nepokousi. Jsou ti jedinečné osobnosti a vědí to o sobě. A na to navazuje egocentrismus, svoboda kterou mají a málokterý udržuje milenecký vztah dlouhou dobu. Prostě bolest a zásah. Ale bylo to krásné i přestože potažmo bolestné.

Miloš (So, 11. 3. 2017 - 21:03)

Ještě bych se možná...Nádherný archaicky výraz "tmarstvi". Dlouho jsem neslyšel. Nicméně naprostý souhlas. O zvláštních praktikách již v seminářích současných knězich, jsem poměrně nedávno četl velice zajímavý článek, názor studenta, který se vyjádřil o zvláštních praktikách, které při svém studiu zažil. Až mi to zavanelo černou magii. ( silný výraz) ale nemohu si pomoci.

JP (So, 11. 3. 2017 - 21:03)

Pravda pravdouci. Téma je to...Ještě bych se možná vyjádřil k tomu,že kázání o rodině je praktičtější od protestantského kněžího,kazatele,ten o té rodině denodenně jistě něco ví.Významně mi vadí,že i v současnosti se v katolické církvi praktikuje a beze studu ku tmářství,vyhánění ďábla,exorcismus.

Terka (So, 11. 3. 2017 - 21:03)

Jo jo jo a přesně.. Jsou to...Kačenko, nemohu si pomoci, ale cítím z tvého příspěvku nemilou osobní zkušenost.?

Reklama

Přidat komentář