Reklama

Kněz a žena ...

! (So, 12. 5. 2018 - 15:05)

Luci, tolerovat hřích je...To je porád dokola jak u blbých na verandě! Chlape už to pořád neřešte a běžte raději něco pořádného dělat!

Steve (So, 12. 5. 2018 - 15:05)

Proto sexuální úlety u církevních činitelů netoleruji, a tolerovat jej ani nikdy nebudu.

Naopak to toleruji u běžných věřících když žije zamilovaný pár i sexuálním životem před svatbou. (které církev netoleruje) Církev a náboženství totiž neumí rozlišit sex a sex ... proto to radši obecně zakazuje. Bible zakazuje sex s cizí osobou bez lásky, at' už jen z potřeby či hrátek. O tom že by zakazovala předmaželský sexuální život teda nevím, není o tom vyloženě v Bibli nic. Pod slovem SMILSTVO může být myšleno i něco jiného ... (např. chlívačení, zahýbání partnerovi) Milovat se s milujícím partnerem není žádné chlívačení ani zahýbání.

Steve (So, 12. 5. 2018 - 15:05)

Ale z praxe víme,že...Luci, tolerovat hřích je velký hřích už z podstaty samotné ...

Bud'

1.) Věřím a vše tedy plním (včetně 10-tera) a snažím se o to ...

nebo

2.) Nevěřím, vše porušuji, mám to u zadku a dělám si co chci.

Jiný mezistupeň neexistuje ....

Jinak kněz a další církevní činitelé by měli být vzorem v dodržování církevních příkazů a řádu. No ne?

zamilovaná (So, 12. 5. 2018 - 14:05)

On je krásný jak štěstí...
a štíhlý jak laň...
a já srdce zblázněné mám!!!

On je fakt sladký :-)
Ale patří Bohu :-(

zamilovaná (So, 12. 5. 2018 - 12:05)

Najde se tu ještě někdo zamilovaný do kněze...? O tom ta diskuze původně byla, néé?
A taky by bylo poučné, kdyby tu napsal nějaký zamilovaný kněz :-)

luci (So, 12. 5. 2018 - 00:05)

Církev a víra to ale...Ale z praxe víme,že všechna přikázání,nařízení a dokonce zákony se přece permanentně porušují. Pokud je to akce mezi dospělými a je to dobrovolné,nehrotila bych to. Kněží jsou jen lidé a čelem to nevypotí.

Steve (So, 12. 5. 2018 - 00:05)

Církev a víra to ale netoleruje ... Takže je mi líto.

Netoleruje rozvody, souložící faráře či úchyláky, potraty a další věci. Navíc smilstvo je přeci velký hřích ... (když už jsme teda u toho a tolerovali to) Souložit spolu přeci mohou pouze sezdané páry.

! (Pá, 11. 5. 2018 - 16:05)

To nelze omlouvat ani...Tady je zbytečná energie nějak argumentovat. Ono kritizovat a nic netolerovat je to nejjednodušší. Kdo z nás nedělá chyby?!Proč ta nenávist ke kněžím?? Já taky některé "nemusím". A někteří jsou zas úžasní bezva lidi.

Steve (Pá, 11. 5. 2018 - 14:05)

To nelze omlouvat ani tolerovat ... Tak jako ty pedofily apod.

luci (Čt, 10. 5. 2018 - 23:05)

Ale kněží v dané církvi...Ano,když do církve vstupují,považují ji za svatou. Až ji poznají zevnitř,zjistí že to s tou svatostí takové není. Ale protože je to dobré zaměstnání,"jedou" v tom dál. A protože jsou jen lidé,chybují,je to přece lidské.

Steve (Čt, 10. 5. 2018 - 22:05)

Dovoluji si jen malou...Ale kněží v dané církvi považují církev za Svatou ... Je to navíc obsaženo i ve vyznání víry. Pokud kněz nepovažuje církev za svatou, proč tedy v ní je jako aktivní? (nemusí přeci)

! (Čt, 10. 5. 2018 - 18:05)

To že lidé porušují...Svatý je jen BŮH, a kněží jsou furt ještě lidé! Neomlouvám je, jen se je snažím pochopit. Když začínají jsou plni euforie z Boha a za pár let třeba zjistí, že těžko zvládají celibát, jsou frustrovaní, depresivní aj., já jim teda nezávidím.

luci (Čt, 10. 5. 2018 - 17:05)

To že lidé porušují...Dovoluji si jen malou poznámku. Slovo církve,není slovo boží.

Steve (Čt, 10. 5. 2018 - 17:05)

Církev (víra) např. neuznává Manželské rozvody - čili taktéž nikam neuhýbá.

Steve (Čt, 10. 5. 2018 - 17:05)

Nemaj Boha u prdele! Jsou to...To že lidé porušují Manželské sliby není omluvitelné proto, aby to samé dělali i kněží ... Lidé, kteří se plně oddají životu a práci církvi jsou někde jinde nežli lidi z obyč věřících. Jinak slib je sice výmyslem církve, ale i to vše patří do náboženství dané církve, čili to znamená že to je SVATÉ. Čli nelze nad tím jen lacině mávnout rukou ... Pokud toto tak činí kněz či kdokoliv z řádu, tak takový by neměl vůbec do aktivního církevního života vstupovat. (nikdo jej nenutil) Tot' můj názor.

stela (Út, 28. 2. 2017 - 13:02)

proč by se neměl sejtí? protože podobných naivních blbek má kolem sebe hodně a akorát mu to leze na nervy

Andrea (Čt, 10. 5. 2018 - 10:05)

Sex není činností proti...Kdyby jsme se jen nezřízeně milovali a množili tak by venerologické ambulance a dětské domovy praskaly ve švech. Celibát není nařízení Boží ale církevní. Bohužel nařízení se mají dodržovat. Tak jak v zaměstnání pracovní řád. Já jsem taky zamilovaná do kněze, ale vím, že ho nemůžu mít. Je tam oboustranná přitažlivost, ale on se drží zpátky. I když těžce nese celibát. O to si ho víc vážím. A učím se, že v životě nemůžu mít všechno co chci. Třeba bych byla zklamaná kdyby bylo něco víc.

luci (St, 9. 5. 2018 - 23:05)

Já takovým čuňatům...Sex není činností proti bohu,pán pravil:milujte se a množte se. Celibát je finesa svaté církve římské. Toto přikázání není boží,ale zabraňuje ujídání církevního chlebíčka manželkou a dětmi kněží.Svědčí jen o hamižnosti papežské kurie. U církevní šlechty opravdu platí přísloví:káží vodu,pijí víno.

! (St, 9. 5. 2018 - 16:05)

Já takovým čuňatům...Nemaj Boha u prdele! Jsou to jen lidi z masa a kostí. Který chlap by odolal krásné a přitažlivé ženě, která na něm může oči nechat a sama se mu nabízí? To zvládnou jen silné povahy. I když milují Boha. V manželství se taky dávají sliby a kolik je nevěr. A taky se hned kvůli jedné nevěře neodchází z manželství. Kněží jsou jen lidi, kteří taky selhávají, nejsou to bohové!

Steve (St, 9. 5. 2018 - 15:05)

Já takovým čuňatům neodpouštím ... Slib slíbili, nedodrželi, maj Boha u prdele.

Reklama

Přidat komentář