Reklama

Kněz a žena ...

souhlasím (So, 19. 5. 2018 - 18:05)

Luci, ty asi o bibli toho...se Šárkou. :-)

luci (So, 19. 5. 2018 - 18:05)

Luci, ty asi o bibli toho...Ano,souhlasím,že nevím nic,ale určitě ví víc farář,který svým ovečkám vykládá že bůh stvořil svět před šesti tisíci lety.

Šárko, (So, 19. 5. 2018 - 17:05)

Luci, ty asi o bibli toho...nechceš nám prosím otevřít oči ty? Abys osvětlila ty tmářské mozky zde píšících lidí světlem biblickým? A hlavně nám řekni o které bibli mluvíš, zda o té nejstarší, staré, starší, novější či nové, nebo katolické, protestantské, anglikánské, atd., atd. Těch křesťanských církví je nespočet.

ŠARKA (So, 19. 5. 2018 - 16:05)

Luci, ty asi o bibli toho moc nevíš. A otěch co psali bibli zřejmě už vubec nic.Navíc se ani nedržíš tematu o čem je řeč, Papouškuješ něco cos kd kde zaslechla.. Příště raději se do diskuze nepouštěj. pusobíš směšnš..Eventualně popros o poučení lidi co studovali tyto věci řadu let třeba i kněze na faře aby ti otevřel oči kdo psal bibli

luci (St, 16. 5. 2018 - 23:05)

já bych spíše řekl, že...Není o čem přemýšlet. Pro společnost má větší cenu dobrá prostitutka,než úplatný státní úředník,poslanec,senátor a ministr.

ačkoliv s tebou (St, 16. 5. 2018 - 20:05)

Ano v bibli je jasně...ted ano.Původně neměli kněží zakázáno ženit se,a mít rodinu...A pokud vím,v bibli to nikde není.Je to výmysl pozdější církve...

Jana (St, 16. 5. 2018 - 19:05)

Každý má právo na...V mem srdci je a bude do konce zivota

luci (Ne, 13. 5. 2018 - 23:05)

Ano ... Ale to neznamená že...Ano v bibli je jasně psáno,ale kdo napsal tu bibli? Chytří manipulátoři,protože ti napsali i jiné publikace,ale jen proto aby zmanipulovali lidi. A to nejen plebs,ale i hlavy pomazané a vodili je jak loutky na divadle.

Milada (Ne, 13. 5. 2018 - 23:05)

Každý má právo na svobodné rozhodnutí, tedy i kněz. ten při svém svěcení celibát svobodně slibuje,zříká se vlastní rodiny,aby mohl žít výhradně pro Boha srdcem nerozděleným. manželka a děti vyžadují otce celého.Rodinou kněze se stávají jehofarníci a lidé potřební.Proto nelze očekávat od žádného správného kněze,který sto,,jí za svým slibem, že by se mu zpronevěřil. Asi jeho dobrota a Charakter pravě přitáhla onu dívku co psala o lásce k tajnému vzahu k němu. Kdyby tomu tak nebylo asi by ona dívčina pak neměla co obdivovat. Radím neříkat. Pokud ted ma k vám přátelský vztah,změníl by ho kdyby poznal že ho chcete odvvracet od toho coje pro něj svaté. Vztah taky muže být krásný poku budete respektovat jeho ideály a pro světskou lásku si najděte hodného kluka s nímž mužete spolu založit dobrou rodinnua a Buh bude s Vámi.

xt (Ne, 13. 5. 2018 - 12:05)

Ano miloval blahoslavené...já bych spíše řekl, že všechno je dáno dobou, kdy která poučka či "vysvětlení" vznikly.
V některých dobách se na prostitutky (řečeno dnešním nazíráním), milenky, či jiné dámy využívající vlastních "výrobních" prostředků (řečeno marxistickou filosofií) nahlíželo různě. V době před a po našem letopočtu, to bývaly profese jako každá jiná. V tzv. "temném středověku" to byly opovržení hodné osoby, ovšem s výjimkou královských milenek, kterým podlézala i církev svatá. Třeba v dobách tzv. "divokého" západu v USA vidíme a čteme v románech i filmech, že svobodné ženy měli jen dvě možnosti, buď dělat učitelku nebo dělat "prostitutku". Ale i to se bralo jako normální práce a muži se s nimi často ženili.
Takže bych neodsuzoval to ani to. Prostě záleží na momentální převažující morálce v té které části světa.

Steve (Ne, 13. 5. 2018 - 12:05)

Já bych to jen shrnul....Ano ... Ale to neznamená že se to může porušovat. Sliby se nesmí porušovat a ničím to okecávat! (a to žádné)

Maří Magdalena nebyla žádnou milenkou Ježíše ... Nechápu co nám tady podsouváš za jehovistický bláboly. V Bibli je jasně napsáno že byla sexuální hříšnicí ... však si přečti Bibli.

luci (So, 12. 5. 2018 - 22:05)

Článek z...Ano miloval blahoslavené chudé duchem a fyzickou láskou Máří Magdalenu. Ale protože se Máří svaté církvi pletla mezi Boha a Ježíše, očernili ji jako ženštinu povětrnou/prostitutku/. A propaganda z kazatelen udělala své. Máří Magdalena je dodnes ve vědomí mnoha lidí jako velká hříšnice.

xt (So, 12. 5. 2018 - 22:05)

No jo no ... :-) chápu že...Já bych to jen shrnul. Celibát je pouze vnitřní nařízení katolické církve. U většiny ostatních křesťanských církví se kněží mohou ženit. Toto nařízení vzniklo až ve středověku, pravděpodobně jako ochrana majetku katolické církve, neboť potomci farářů a kněží, pochopitelně měli právo dědit. Také je známo, že v raném středověku celibát neexistoval a sexu si kněží včetně papežů dosyta užívali.
No, a nařízení se mají plnit. Je to stejné, jako když třeba na pracovišti nesmíte kouřit. Prohřešek proti pravidlům se trestá, někde mírněji, někde více.

zamilovaná (So, 12. 5. 2018 - 22:05)

Článek z "Víra.cz"
Kde brát v životě radost?

Život přináší mnohdy situace, které jsou těžké a naplňují nás bolestí. Nenávist, zrada, zneužívání, rozdělení, neodpuštění, závist… Všechna jednání, kde chybí touha po dobru a cílem je druhému ublížit. Setkáváme se s nimi odmalička až do konce života a provází je smutek.

Jsou ale i situace, které nás naplňují nadějí. Zkušenost nesobecké lásky, ohleduplnost, zastání, pomoc, obdarování, věrnost, odpuštění… Všechna jednání, kdy cílem je především dobro druhého. Taková jednání provází radost a proměňují svět.

Ježíš chce, abychom žili v radosti. Žijeme-li v jeho blízkosti a bereme-li jeho slova vážně, můžeme tuto radost zakoušet a přinášet ji do tohoto světa. Ať už slovy, kterými druhého potěšíme či povzbudíme, nebo činy, kdy se druhého zastaneme, pomůžeme mu, jsme s ním.

Buďme nositeli radosti, a ne smutku.
Nejsme se na to sami, prosí za nás sám Ježíš.

Ježíš řekl: "Zůstaňte v mé lásce,
aby moje radost byla ve vás
a aby se vaše radost naplnila.
Milujte se navzájem,
jak jsem já miloval vás." (srov.Jan 15, 9-12)

Steve (So, 12. 5. 2018 - 21:05)

To je porád dokola jak u...No jo no ... :-) chápu že asi pravda bolí, leč se s tím nic jiného dělat nedá - je to tak vše prostě nastaveno. Nemluvit o tom, taktéž nic nevyřeší.

Možná že ten tvůj farář zpytuje svědomí, lituje toho že to vůbec udělal ... už asi neudělá.

luci (So, 12. 5. 2018 - 18:05)

Luci, ty asi nejsi moc...Já si nestěžuji,mám co potřebuji, včetně sexu který mám ráda. S mým kandaulistou se opravdu nenudím. Ale vím,že pokud ženy nebo muži postrádají sex,blbnou.

zamilovaná (So, 12. 5. 2018 - 17:05)

Pokud je ještě...Luci, ty asi nejsi moc šťastná...

luci (So, 12. 5. 2018 - 17:05)

Chodí na diskuzi ještě...Pokud je ještě chlap,pomůže jeho penis ve tvé vagině. Určitě se tobě i jemu uleví.

zamilovaná (So, 12. 5. 2018 - 16:05)

Chodí na diskuzi ještě otec Josef...?

Celé dny myslím na toho "mého" kněze, a nelze se toho zbavit. Modlitba nepomáhá... :-((

12.5. (So, 12. 5. 2018 - 16:05)

Církev a víra to ale...Souložit spolu přeci mohou pouze sezdané páry.Steve Ano a kde žiješ?

Reklama

Přidat komentář