Reklama

Trest smrti

Jarka (So, 5. 3. 2005 - 18:03)

To Miso: moje rec...!!!Vsichni ti, co rikaji, ze jsou proti trestu smrti a jsou pro dozivoti, tak by meli dobrovolne platit do fondu pro vydrzovani tech individui ve veznicich ty desitky let...A to nemluvim o fondu pro pozustale tech obeti, kteri nedostanou od nikoho nic...

j. (So, 5. 3. 2005 - 10:03)

Svými slovy, štěně, přispíváte k tomu, aby se tak opravdu stalo. Ale pak byste měla i část spoluzodpovědnosti. Za vaše myšlenky a slova, která by nějakou částí k tomu přispěla.Raději mu pošlete přání, myšlenky, ať to všechno zvládne co nejlépe, ať v něm zvítězí to dobré. To, co mu lidé posílají v myšlenkách a slovech, na něj taky působí, to se neztratí.

štěně (So, 5. 3. 2005 - 08:03)

To je pořád nějaké lítosti nad grázlama, kteří zavraždili! Pozůstalé nelitujete? Určitě je to nejlepší, dát vrahounovi šanci, aby jednou z kriminálu vylez a vraždil znovu? Ten doktůrek, co nechal propustit spartakiádního vraha, by zasloužil trest smrti sám, až ten hajzl znovu nějakou ženu zabije. A že to udělá, to ví každý, kdo trochu sledoval v televizi pořady o něm.

b. (Pá, 4. 3. 2005 - 21:03)

To miso: Máš 100% pravdu.

miso (Pá, 4. 3. 2005 - 19:03)

trestom smrti by sa zachranilo , alebo aspon mohlo vela zivotov. Ak je napr. clovek za zlociny krute odsudeny do konca zivota jeho, stat to stoji 300000 korun (aspon u nas) rocne. Ak by tieto peniaze boli uzite napriklad na prevenicu proti bestialnosti istych jedincov , ci na pomoc inym biednym co mru od hladu svojho, isto by sa zachranilo spocetne mnozstvo ludi, atd. atd....Justicny omyl je asi jedinym racionalnym argumentom proti trestu tomuto, zial ludia su omylny ale mozu si vybrat ci zachrania cloveka jedneho (aj to len teoreticky) alebo mozno aj 16 ludi (tiez teoreticky). No nestoji to za to?

Erika (Pá, 4. 3. 2005 - 11:03)

Šli byste se podívat na popravu?

uma (Pá, 4. 3. 2005 - 07:03)

A dokonce v tomto případě,pokud se dobře pamatuji,se ten omylem oběšený sám přiznal,dokonce se sám tuším přišel udat.Ale to není tak ojedinělý jev..

Láďa (Pá, 4. 3. 2005 - 02:03)

Když mi někdo brutálně ubodal bratra pro pár korun (pachatel nedopaden), byl jsem pro trest smrti. Tento čin mě donutil opravdu velmi hodně o trestu smrti přemýšlet. Jak šel čas, dospěl jsem k názoru, že u vražd recidivistů, plánovaných a loupežných by měl být trest doživotního vězení. Vraždy z afektu, např. pamatuji se jak syn zabil otce za dlouholeté týrání matky, by měly být posuzovány případ od případu.Trest smrti je však trest nevratný. Pamatujete si možná na případ masového vraha Čekotyla v Rusku. Zavraždil tuším asi 56 lidí. Při rekonstrukcích jeho vražd, kdy on sám ukazoval kde leží pozůstatky jeho obětí, se přišlo na to, ža za vraždu jedné z jeho obětí již byl popraven neviný člověk.Nejen z tohoto důvodu jsem PROTI trestu smrti. I když uznávám, že u takového masového vraha, kde je to dokázáno na nejvyšší možnou pochybnost, je to velmi diskutabilní.

Jarka (St, 23. 2. 2005 - 23:02)

Fandim ti take, i tvemu rozhodnuti hledat jineho napadnika. Priklad z meho zivota, na ktery asi nezapomenu, i kdyz se udal pred spoustou let. Meli jsme kratce pred promoci a jednou jsme diskutovali s kamaradkou a jejim hochem, se kterym jiz 2 roky vazne chodila to, jestli nechat nebo nenechat prezit vazne postizene dite - tedy, kdyz to lekar zjisti jeste pred porodem. Jeji hoch tvrde obhajoval, ze zivot se nesmi nikomu brat a ze pravo na to zit ma kazdy.... V tomto smeru jsme bezvysledne diskutovali asi tri hodiny. Ja a kamaradka opacneho nazoru nez jeji napadnik. Asi za pul roku na to se stalo, ze kamaradka nechtene otehotnela. Jeji napadnik ji vysvetlil, ze ted neni prave vhodna doba - neni byt, atd. a vicemene ji poslal na preruseni. Tehdy jsem ji velmi spatne radila a premlouvala ji, aby si dite nechala. Jeste, ze to neudelala a s tim blbcem nemusela zustat....Sama pak objevila - ale az za dalsi pulrok, ze hoch ma jeste znamost s jinou divkou, za kterou obcas dojizdi a tak vztah s moji kamaradkou tim skoncil. Tenhle zbabelec vystupoval v diskusi o nenarozenych postizenych detech stejne svate jako ti, co tu obhajuji pravo zit pro recidivisty (vrahy) a svoje vlastni dite,ktere by bylo byvalo jiste asi zdrave pak klidne nechal skoncit v odpadkovem kosi.....

uma (St, 23. 2. 2005 - 19:02)

Dále k věci:udivilo mě,že i církev se k této problematice staví pozitivně.Tedy ani tak neudivilo,protože k násilí tato instituce nikdy neměla daleko-spíše to,že to veřejně přiznává a poprava nespadá pod jedno z deseti přikázání-nezabiješ.

uma (St, 23. 2. 2005 - 16:02)

Tak právě proto,že je to to jediné,co o mně víte,tak můžete usuzovat max.,že jsem rapl.Což je pravda jen částečně .Právě proto,že jsem zmínila pouze jednu epizodu z inkriminovaného vztahu,těžko můžete znát pozadí jeho celku.Skutečnost byla taková,že to byla ta poslední kapka a vztah byl teprve nakročený,tedy spíše než přítel to byl nápadník.A pokud stále nepobíráte můj příspěvek-tedy:můj příspěvek měl nastínit,co už bylo zmíněno-tedy,že pokud přeneseme případ na své bozprostřední okolí,těžko můžeme vnímat věc neosobně.A to co se mi nelíbilo,byl velmi chladný přístup toho člověka.Ne jeho odlišný názor.HOWG

b. (St, 23. 2. 2005 - 16:02)

Jsem naprosto stejného názoru jako ty, Demi.

Demi (St, 23. 2. 2005 - 15:02)

Nemam jasny nazor na trest smrti,asi bych jako soudce louskala dozivotni tresty,ale stoprocentne vim,ze pokud by mi nekdo pred ocima zabil moje vlastni dite,tak toho cloveka okamzite sprovodim ze sveta,pokud bych na to nemela,tak si na to nekoho najmu.Sudte me,ale clovek,ktery by zabil moje mlade,nema narok zit...

b. (St, 23. 2. 2005 - 15:02)

Přečetla jsem si to a myslím, že z příspěvku Umy jasně vyplývá, že nebude žít s člověkem s odlišnými názory. To by byli pořád v sobě. A jestli se projevil při nějaké reportáži, nebo by se projevil jindy, to je úplně jedno. Já jí hrozně fandím.

d (St, 23. 2. 2005 - 13:02)

2uma Vím o Vás jen to, co jste sama napsala (pokud o sobě nelžete). Tedy to, že jste vyhodila svého přítele na základě shlédnutí "odporné zprávy" (předpokládal jsem, že v televizi, promiňte, když TV nemáte, tak možná v kině, nebo UŽ nemáte). Skutečně mě zajímá, kdo je člověk, který se takto chová a vyhodí svého přítele (předpokládám, opět možná mylně, že přítel je milovaná osoba) na základě nějaké reportáže. Pokud někdo vyhodí svého přítele na základě hypotetické představy, že někdo ubližuje vlastním dětem a že přítel nesdílí udělat to, "co by si monstrum zasloužilo" označuji jako cítění dělohou. Vy tomu říkáte osobní soud. Zde však je osobnost pohlcena mateřským pudem a je tedy skryta.Jestliže vystupujete na diskusním fóru, očekávám od Vás zájem o diskusi. I v tom se však mohu mýlit.

uma (St, 23. 2. 2005 - 13:02)

to d:velmi zajímavé,co jste si chtěl tím příspěvkem dokázat?Míru Vaší fantazie,či schopnost na základě temperamentu odhadnout osobnost?Pro vaši informaci-tv již nevlastním a vzhedem ke své práci se dostanu ven více než bych chtěla.To,že si nemůžete pomoci není můj problém,dokonce ani to,že skutečně nemáte talent odhadnout povahu člověka.Dokonce ani mozkovou kapacitu pochopit význam mého příspěvku.Chápu,rád si hrajete na psychologa,každý se nějak bavíme,že?Nebudu Vám to kazit-ale na tento týden bohužel žádné vraždy v diáři nemám,ale zkusím brnknout sekretářce,já jsem rotržitý typ člověka a vždycky na něco zapomenu.To víte,ta děloha místo mozku dělá své.

pendrek (St, 23. 2. 2005 - 12:02)

Opravdu odborný výklad pacienta z psychiatrie.

d (St, 23. 2. 2005 - 12:02)

Hmm, nemůžu si pomoct, mám z Vás pocit, že patříte mezi tu skupinu žen, které myslí a cítí pouze dělohou. Takové cítění Vás nicméně neopravňuje k tomu, abyste mohla někoho zabíjet. Váš bývalý přítel měl vlastně štěstí, že jste ho vyhodila. Asi nevěděl, že by mohl žít s někým, pro koho existují jen děti a zbytek světa je nezajímavý. Zkuste se však rozhlédnout po tom zbytku světa. Nedívejte se na TV Nova (vlastně na žádnou TV), jděte mezi lidi. Zajímejte se o věci kolem sebe. Třeba pak zjistíte, že ani 100 lidských životů by Vám nestačilo k tomu, abyste obsáhla to, co kolem sebe můžete vidět. A Vaše děti jsou jen zcela nepatrnou součástí toho světa, ve skutečnosti nemají sebenepatrněji větší cenu než jakákoli jiná bytost. Třeba pak už nebudete chtít vraždit.

pendrek (St, 23. 2. 2005 - 12:02)

To Uma: dobře jsi udělala. Každému se to kecá, pokud se ho to nedotkne přímo v rodině. Mně zabili bratrance, jen si odskočil do hospody pro cigarety a už se nevrátil ke dvěma malým dětem. byl číšník a měl u sebe prkenici.

uma (St, 23. 2. 2005 - 12:02)

Rozumějte-ne kvůli názoru,ale kvůli té netečnosti a klidu,který projevil,když šlo o nejstrašnější zločin,který může být.Normální člověk se přece rozzuří do běla,pokud slyší o násilí a vydělávání na dětech tím násilím.A on v klidu loupal oříšky..

Reklama

Přidat komentář