Reklama

Trest smrti

Bearnsdorf (Čt, 29. 10. 2009 - 07:10)

Jsem pro trest smrti.!!! Pro ty co zabiji dite, co oloupi babicku, co okradou lidi, kteri se drou cely zivot na to malo, co maji. Tady bych o justicnich omylech neuvazoval.Ale po zviditelneni, jaci nasi soudci mohou byt a jsou, se bojim toho, ze pan Novak by byl popraven za to, ze se nechal okrast nejakym milionarem. Takze asi ne.

xy (St, 28. 10. 2009 - 22:10)

V našich českých podmínkách musim říct, že jsem proti trestu smrti i když principielně s ním plně souhlasim, možnost justičních omylů, je u nás víc než pravděpodobná. S lidmi, kteří tvrdí, že vrazi jsou taky lidé a zaslouží lidský přístup nemohu ani trochu souhlasit, tito lidé lžou sami sobě, oni sami by tento přístup změnili, pokud by najednou byli v situaci pozůstalých po oběti vraždy. Svět je mnohdy moc zlé místo a hrát si tady na falešnou humanitu opravdu neni na místě. Pokud je morálně ospravedlnitelné zabití v boji nebo v sebeobraně, pak nutně musí být ospravedlnitelné popravení sprostého vraha, netvrdim, že v každém případě, ale ve většině ano, tim spíš pokud se to týká recidivistů a výcenásobných vrahů a příslušníků org. zločinu. Na světě se děně děje tolik nespravedlností a násilý na nevinných lidech, že je nemorální mít slitování s vrahy.

Pankrácká sekyr (St, 28. 10. 2009 - 22:10)

3. Místnost rakvárny Sem byla přenášena těla popravených a hvězdicovitým způsobem ukládána kolem kanálku uprostřed podlahy, aby mohla odtékat krev. Dodnes jsou patrné paprskovité stopy, které vznikly chemickou reakcí krve s podlahou. Potom byla těla ukládána do podlouhlých beden a v nich dopravována ke spálení do strašnického krematoria. Dne 5.5.1945 vyklidili nacisté pankráckou věznici a její řízení přešlo do české správy. V té době bylo vězněno v celách smrti ještě 55 odsouzených, které již nacisté nestačili popravit. Zjistilo se, že ve všech místnostech pankrácké sekyrárny byly instalovány nálože, jejichž odpálení mělo zahladit veškeré stopy po páchaném násilí. Z výsledku úředního ohledání prostorů pankrácké sekyrárny po převzetí věznice do české správy vyplývá, že tam byly nalezeny dřevěná nosítka, nástroje k seřizování a opravám gilotiny a zakrvácené hadry. Kromě těchto předmětů se tato i ostatní místnosti sekyrárny dochovaly v autentické podobě.

Pankrácká sekyr (St, 28. 10. 2009 - 22:10)

2.Popravčí místnost Odsouzený byl přiveden ke gilotině, položen břichem na dřevěnou lavici tak, aby jeho krk zapadal do výřezu pod břitem gilotiny a čelo se opíralo o kožený řemen. V této poloze byl přidržován katovými pomocníky, kat stiskl páku, která uvolnila břit a došlo ke stětí. Po vykonané popravě bylo tělo odsouzeného zbaveno spodního prádla a přeneseno do vedlejší místnosti, tzv. rakvárny. Po poslední popravě dne 26.4.1945 byla gilotina demontována a její kovová část svržena z Karlova mostu do Vltavy, neboť se blížilo osvobození Prahy a němečtí nacisté již houfně utíkali. V popravčí místnosti se nachází též ocelová traverza s pohyblivými háky, které sloužily k popravám oběšením. Údajně se tento způsob exekuce prováděl mimo dny určené k popravám gilotinou a toto zařízení obsluhovali příslušníci SS, nikoliv Weissova skupina. Tak byli popravováni němečtí vojenští zběhové a věznění Židé.

Pankrácká sekyr (St, 28. 10. 2009 - 22:10)

Pankrácká sekyrárna (1943-1945) 1.Zasedací místnost V této místnosti se scházela nacistická komise, která dohlížela nad výkonem trestu smrti gilotinou. Popravy byly vykonávány obvykle v úterý a čtvrtek po 16. hodině a v té době byli odsouzení předváděni německými dozorci z oddělení A pankrácké věznice. Uvádí se, že v komisi zasedal státní návladní nacistické justice, velitel pankrácké vyšetřovací věznice gestapa, funkcionář nacistické strany NSDAP, zapisovatel a lékař. Odsouzení byli předváděni pouze ve spodním prádle a s rukama spoutanýma dozadu. Ženy měly vlasy vyčesány nebo ustřiženy. Po předvedení provedl státní návladní osobní identifikaci a oznámil odsouzenému, že bude vykonána poprava. Poté se dostavil kat Weiss se dvěma pomocníky a odvedl ho do popravčí místnosti.

Gogo (St, 28. 10. 2009 - 21:10)

Jak je pozabíjeli?

jim (Čt, 13. 8. 2009 - 23:08)

Trest smrti vládě Č.R. a panu presidentovi Č.R Václavu Klausovi za to,že svou nesvéprávnou politikou pozabíjeli již přes 2000000 občanů Č.R..

Hujer (Čt, 13. 8. 2009 - 19:08)

Víte lidi ona není vražda jako vražda... Když je někdo ve válce a stojí proti nepříteli, tak má v podstatě na výběr: zabij nebo budeš zabit. Žádného vojáka bych nikdy nenazval vrahem, samozřejmě pokud nedělá nějaké zvěrstva jako tomu bylo např u nacistů, a to i přes to, že mnohdy zabije v boji jiného "nevinného" vojáka, to je bohužel válka. Podobně je tomu i např. v sebeobraně, kdo někoho usmrtí v sebeobraně, není vrah. V sebeobaně je člověk nedobrovolně vystaven riziku a utočník s tím hold musí počítat. Možná to, co jsem teď napsal zní příliž přízemě, ale věřte tomu, že kdyby jste se ocitli ať už ve válce nebo v jakékoliv životu nebezpečné situaci, pochopili by jste opravdovou hodnotu svého života. Já sem zatím nikdy v takovéto krizové situaci nikdy nebyl a doufám že ani nebudu, ovšem mám za sebou nějaký výcviky s lidma, co to zažili.

Dva muži ve měs (Čt, 13. 8. 2009 - 18:08)

http://www.youtube.com/watch?v=cc-VyMPGs0Q&feature=related

Návštěvník (So, 2. 5. 2009 - 22:05)

nejsem pro. neni to trest. i kdyz - jak se rika - oko za oko, zub za zub, ale stejne, nejsem proste pro. Je to strasne sporna diskuse, ano - ci ne, sama nevim. Pisi, ze nejsem pro, ale sama nevim. Myslim si, ze co se tyce Fritzla - tak pro toho je snad te vezenske cely skoda! Toho treba odstrelit jak psa, a ne, ze na nej lide jeste plati z dani pro jeho pohodli! Tak stejne vsech masovych vrahu - zbavit se jich jednou ranou. To jsou strasne existence. Kazdy pripad je jiny. Nekdo muze mit pouhy zkrat, nekdo urcitou chorobu. Jak pisi, je to strasne sporne.......

Hujer (Pá, 1. 5. 2009 - 16:05)

Já sem pro,aby byl trest smrti. Samozejmě by bylo nezbytné,aby se zlepšila práce soudů a policie z důvodu justičního omylu. Osobně nemám obsolutně soucit se zrůdami typu Fritz nebo jak se jmenoval ten čů....rák,který týral a znásilňoval několik let své dcery. Takového člověka okamžitě postavit ke zdi a odprásknout bez jakýchkoliv výčitek.

Yossarian (So, 25. 4. 2009 - 08:04)

To se dalo čekat že se tu seběhnou nadržený magoři jako Lu-kuk a hovada co dávají hnusný odkazy a honí si při tom péro ...vás bych izolovala už předem na doživotí.....běžte se léčit vymatlanci nadržení.nejlepší by byly ty pracovní tábory a pořádně makat, žádnej sport a televize....dělat na nás.....a navždycky...nebo samotka ..... to je taky dobrý ....

Návštěvník (So, 25. 4. 2009 - 07:04)

Při lepší práci policie a hlavně soudů by bylo riziko minimální. zatím nám policije krade a podvádí víc než nekalé živly!! Škoda, že na ty jejich auta nenapsali ten nápis celý!! ,, Pomáhat zlodějům a chránit podvodníky "

Anna (Pá, 24. 4. 2009 - 21:04)

A co justiční omyl? To by Ti nevadilo, když jsi tak kategoricky pro trest smrti?

Návštěvník (Pá, 24. 4. 2009 - 18:04)

Tak nevím, když ty grázly odsouděj kdo je víc potrestanej zda ten grázl nebo slušný lidi kteří ho musí na dosmrti živit. Jsem pro trest smrti!!!!! Sami si to vybrali, stím když někomu šahnou na život musejí počítat! Co to ale mají dnes za kriminál když tam za nimi pouštějí i kurvy a nechají je s nimi spát!!Vždyť se tam mají líp než někteří důchodci na svobodě!A ty jejich obhájce, kteří se snaží ještě zakrýt jejich vinu bych potrestal za spoluvinu!!

Jmesser (Pá, 24. 4. 2009 - 12:04)

Trest smrti ne! Ale vězení pro vrahy by nemělo bý školka, tak jak je. Proč vrazi mají nároky? ( posilovny, telka,vánoce, ) Děně by 12 h přehazovali každej furu písku z patra do patra!Ale komu jsem život nedal, tomu ho vzít nechci. Navíc stále je , byt malé, riziko, že došlo k justičnímu omylu.

Lu-kuk (Čt, 23. 4. 2009 - 21:04)

Já mám na vrahy a podobné grázly jednoznačný názor - Namotat je na kolo a pomalu jim opalovat vlasy a nohy nad rozžhaveným uhlím, PARCHANTŮM SKURVENEJM VRAHOUNSKEJM. Vůbec nedokážu pochopit, proč není u nás trest smrti zavedený. I odpůrcům trestu smrti (a ani na tomto diskusním fóru jich není málo), kdyby někdo odkrágloval někoho blízkého, by se dostalo pocitu zadostiučinění, kdyby vraha jejich blízkého u soudu poslali také na onen svět. Hned by mleli jinak. Není horšího utrpení a hrůznějšího očekávání, než co si musí prožít oběť vraha, když v příštích vteřinách ji vrah před zabitím může způsobit ty nejnesnesitelnější bolesti a hrůzy, jaké nezažije 99,999procent z nás za celý život. Nevím jak ostatní, ale já poměřuju závažnost trestného činu hlavně na stupni utrpení, jaké si oběť prožije a u vraždy je to bezesporu to nejhorší. Vrahové mnohým obětem způsobí takové útrapy, jaké si nikdo neumí absolutně představit. samozřejmě prokáže-li se u soudu, že dotyčný vraždil, hned by měl dostat oprátku!! Na minulé justiční omyly nekoukejte, ano? V dnešní době postupem času oblast kriminologie značně pokročila a u vražd, kde musí vždy zůstat dost jasné stopy (př, krev) k takovým omylům určitě nedochází. Někde se torzo zavražděného vždy objeví. Hůře se daří prokázat třeba nějaké krádeže, ale tady je jako prvním varovným signálem zmizení člověka ! Já jsem zásadně pro trest smrti a musí se s tím opravdu začít něco dělat. A přistoupil bych i k středověkým praktikám. Nezajímá mě že žijeme v roce 2009. možná mě kupa lidí odsoudí dost peprně za to co píšu, ale to mi je fuk, je to můj názor, ne hergot? Klidně bych se nerozpakoval popravovat i děti. I 12 letému faganovi, který ze žárlivosti zabije svou spolužačku, bych napráskal bičem, že bych mu vysekal kůži až ke kostem a pak bych ho nechal rozsápat lvem . Já být soudcem, to bych panečku vyčistil polovinu věznic od povalečů, kteří si za mord odsedí v teplíčku u televize s nohama na stole 20 let a nemusí makat.My takové hyeny ještě živíme, no kurník kde to žijeme? Pedofily bych ukamenovával, vrahy dětí bych házel do kotle s vařící vodou a zaživa bych je uvařil a masové vrahy bych nabodl na kovovou jehlici a živé je opékal na ohni. SVINSKÝ HYENY. Promiňte za ta ostrá slova, ale nic jiného si tyto zrůdy opravdu nezaslouží a než mě odsoudíte, popřemýšlejte vždy zase o mučivých útrapách obětí vrahů, kteří si prožili zkrátka svoje a nezadá si to ani se středověkým mučením:) Hezký den

Ota (Út, 21. 4. 2009 - 17:04)

Trest smrti NE,ale izolovat takové bez možnosti návratu do společnosti ANO. Z některých "lidí" nikdy lidé nebyli ani nebudou a proto nemohou mít práva jako lidé.

Karel (Út, 21. 4. 2009 - 14:04)

Tres smrti ano i ne. Pokud bude náš trestní řád pro vraždy tak měkký, tak trest smrti ANO.

Miki (Út, 21. 4. 2009 - 14:04)

jednoznacne za, hlavne pri vrazde umyselnej. Taky clovek nema co robit na svete a pri nasom justicnom systeme este z toho aj vyviazne takze za.

Reklama

Přidat komentář