Reklama

Trest smrti

I. Talián (St, 9. 12. 2009 - 01:12)

Přátelé a co takhle justiční vražda? I v těch slavných státech bylo popraveno plno nevinných (třeba testy DNA to nyní prokázaly). Absolutní trest není žádným trestem, je to pomsta... Kdo zaručí, že pachatel je opravdu vinen? Takový ¨"omyl" se už nedá napravit.

František Zalab (St, 9. 12. 2009 - 01:12)

Za prvé:bylo by nanejvýš vhodné u nás znovu zavést trest smrti.Za druhé: pro popravy využít zkušeností jistého Zelenky a třeba to na něm i odzkoušet...

Libor (St, 9. 12. 2009 - 01:12)

A nebylo by to lepší pěkně postaru ? Kulkou nebo oprátkou ?

Ludek (St, 9. 12. 2009 - 01:12)

kdyz je to mozne pouzivat na smrceni zvirat,clovek by nemel rici ani slovo a ani 1 v teto diskuzi-pokud dostane nejaky vrah trest smrti,jako nejaky toulavy pes stejnou metodou,tak je to pekne spravedlive.

Jiří (St, 9. 12. 2009 - 01:12)

Nestačila by kulka nebo oprátka? Je to vyzkoušený po mnoho generací a je to spolehlivý.

Pavel H. (St, 9. 12. 2009 - 01:12)

Kdyby nezabil, nebyl by tam. Jen ať klidně trpí. Na kom jiným to zkoušet než na vrahounech. To by mělo být všude. Přece se nebudou kvůli němu dělat pokusy na zvířatech!

Žaneta V. (St, 9. 12. 2009 - 00:12)

Mám kamaráda který kdysi zabil a je z něj dnes dobrý člověk, stará se o rodinu a snaží se nějak srovnat skore. Myslíte že kdyby ho popravili bylo by to lepší? Já ne. Vím že ne všichni vrazi jsou napravitelní a že ani ti kteří jsou už nemohou vrátit zpět co se stalo. Není žádné dobré řešení, ale určitě není východisko v trestu smrti. Rychlá řešení měl Hitler. Nevím, jestli je ta cesta hospodských rázných rozhodnutí ta pravá.

V Ohiu včera po (St, 9. 12. 2009 - 00:12)

V USA se dosud injekčně popravovalo směsí tří látek. Jednapadesátiletý Kenneth Biros byl usmrcen pouze s pomocí silné dávky thiopentalu sodného, který je jednou ze složek dosud užívaných sér.Kdyby metoda selhala, píchli by mu další injekci s dalšími dvěma složkami midazolamem a hydromorfonem.O účincích těchto látek ve velkých dávkách se toho moc neví.Birosovu právníkovi Timu Sweeneymu se způsob popravy nelíbil. „Je to opravdové experimentování. Nová metoda musí být důkladněji posouzena, než může být použita,“ řekl. Předminulý týden nicméně popravu povolil federální soud.Podle Norimberského kodexu, který byl přijat po nacistických excesech, se musí lékaři při experimentování na lidech řídit přísnými pravidly. Tím základním je dobrovolný souhlas pokusné osoby. Popravy ale kodex nezahrnuje.

Em (Čt, 3. 12. 2009 - 17:12)

1) Trest smrti by se pochopitelně vztahoval pouze na nejzávažnější trestné činy, při nichž byl někdo úmyslně usmrcen. Předpokládám, že drtivá většina českých vězňů do této množiny nespadá. Vzhledem k té nejnebezpečnější kategorii zločinců je argument o bezpečnosti namístě. 2)Co se týče "humánní popravy" a toho, že je to protimluv, já se nehádám. Takový pojem jsem nepoužil. Souhlasím s tím, že poprava je pro odsouzeného velmi nepříjemný zážitek:). I to je součást trestu. Jinak podotýkám, že jsem snad i proti trestu smrti, ale právě z jediného důvodu, a tím je hrozba justičního omylu. Jiné důvody neznám

.......... (Čt, 3. 12. 2009 - 17:12)

Marťan má pravdu, ty pseudohumanisto.

... (Čt, 3. 12. 2009 - 16:12)

Martane jdi honit jinam péro, ty sadisto ...

Marťan (Čt, 3. 12. 2009 - 16:12)

Za nespornou výhodu je třeba pokládat skutečnost, že společnost se navždy zbaví nebezpečného jedince. Není potom důvodu klást požadavky na bachaře, aby hlídali někoho, kdo nemá co ztratit. Společnost bez vraha je bezpečnější než společnost s vrahem, byť zavřeným ve vězení, o tom nemůže být sporu. Další výhodou je vyšší míra satisfakce pro pozůstalé v případě zvlášť brutálních vražd. Technické otázky bych tady neřešil, protože ty už souvisí jen se způsobem provedení.

kara (St, 2. 12. 2009 - 16:12)

Mám na to dost váhávy názor,pokud člověk někoho brutálně zabije,např.dítě, samozřejmě že si zaslouží nejhorší. Ale Trest smrti není trest!ale vysvobození!usekat jim nohy ruce a nechat je celý život ležet ? je to dostačující? ja myslim ze jo

Básník (St, 2. 12. 2009 - 16:12)

Pokud vím, tak hlavní argument proti trestu smrti je jeho nenapravitelnost. V historii je známa řada případů, kdy byl i k trestu smrti odsouzen nevinný na základě křivého svědectví, fatální shody okolností nebo špatně provedeného vyšetřování.

DS (St, 2. 12. 2009 - 15:12)

TADY JE VIDEO K TOMUTO...At žije dělnická strana

petr (St, 2. 12. 2009 - 15:12)

TADY JE VIDEO K TOMUTO TÉMATU: http://www.youtube.com/watch?v=8mOjV-kK_eY&feature=related

... (Čt, 26. 11. 2009 - 18:11)

Pravděpodobnost nápravy u těžkých zločinců je nulová, cena za pobyt v krimnále 25-30 tisíc měsíčně. Konopný provaz stojí stovku a náprava je stoprocentně zaručena.

Jiří (Čt, 26. 11. 2009 - 13:11)

Zcela souhlasím s trestem smrti pro několikanásobné vrahy, nenapravitelné zločince, pedofily, apod. Zastávám názor, že pro tyhle lidi zde není místo! Lidi, vůbec si neuvědomujete, že na tyhle lidi doživotně odsouzené, vlastně platíme. Kdybyste zažili znásilnění, nebo vás někdo ohrožoval na životě, vězte, že byste mluvili jinak. Velká škoda, že jej v roce 1989 zrušili!

Blanka (Ne, 22. 11. 2009 - 05:11)

Souhlasím s předchozím názorem a to se považuji za lidumila.Zrůdy mezi námi nemají místo/myslím zrůdy,svým chováním/.

Oběti a vrazi (So, 21. 11. 2009 - 12:11)

Jsem pro trest smrti jako pro nejposlednější z nejposlednějších řešení. Když někdo zabije dítě nebo vlastní rodiče nebo člověka, kterého si nakonec uvaří jako oběd a při rekonstrukci se přizná, chladně ukáže jak to udělal a ještě se při tom usmívá, tak nechápu, proč by takový člověk měl být zavřený na doživotí a užívat si kriminál z peněz daňových poplatníků, vzdělávat se tam za naše peníze, zvedat si fyzičku v posilovně a po 20ti letech mít možnost si žádat o podmíněné propuštění!!! To všem, co sem píšou, že jsou PROTI asi nedochází! Mluvili by jinak, kdyby jim nějaký psychopat zabil a ještě zprznil dítě, zamordoval matku, otce nebo přítele a oni jejich zrasované, chladné tělo museli v márnici identifikovat! Popravit takového zmetka je službou lidem!

Reklama

Přidat komentář