Reklama

Jaké příjmení pro miminko???

Jana (Ne, 23. 9. 2012 - 21:09)

neumím si představit, že bych měla rodinu a přitom jsme se nejmenovali všichni stejně. Já vím, že je to dnes normální, ale to dítě v tom má zmatek. Přece když s někým chci být a chci s ním založit rodinu, proč si ho nevzít? Byť jen formálně na úřadě s dvěma svědky. A řešit příjmení pro mimi pro případný budoucí rozchod... Já nevím, na mě to dělá dojem, že Bláža i její partner nějak nejsou přesvědčení o tom vztahu. Cítím v tom určitou nevyzrálost a pochyb. Být Blážou, dám miminku svoje příjmení!

katka (Ne, 23. 9. 2012 - 10:09)

Řeším teď s přítelem...ja byt vama tak by sem to dala po tátovi

N (Ne, 19. 12. 2004 - 18:12)

Blazo ja bych rekla, ze kdyz se mate radi meli by jste se vzit,jelikoz kdyz se jen zije dohromady vypada to ze ten svuj vztah neberete vazne a chcete si myslet ze jste stale svobodni. Pro tebe a miminko by bylo dobre to citeni ze manzel je k vam oddany. Oslavte svuj vztah a mejte svadbu. Vetsinou kdyz muz se neozeni ma moznost vykladat ze je svobodny a jenom zije s nekym. Proste budete rodina, tak proc to neudelat legalne a pracovat na vasem vztahu aby byl nejlepsi. Jinak rozvody, rozchody se stanou at lidi jen ziji spolu ci jsou vdani, moc to nedela rozdilu. Lidi proste musi pracovat na pratelstvi, myslim chovat se dobre a logicky.

Bláža (Čt, 23. 9. 2004 - 19:09)

Problém může nastat ikdyž nebudeme manželé??? Stejně rozhodují oba?

..... (Čt, 23. 9. 2004 - 19:09)

O příjmení rozhodují rodiče /oba/, na otázku jestli nebude problém jej "přejmenovat", nutno odpovědět, že problém skutečně být může.

Bláža (Čt, 23. 9. 2004 - 18:09)

Jo tak to by taky mohlo fungovat.Asi by neměl být problém nechat pak přejmenovat popřípadě mimčo na mé příjmení ne?

dědek (Čt, 23. 9. 2004 - 17:09)

Kamarádka se s partnerem nikdy neožení, protože oba nechcou. Dítě se jmenuje po tatínkovi i další plánované. Později to dítěti zdůvodní, že maminka si nechala své původní jméno. A dál to neřeší.

Bláža (Čt, 23. 9. 2004 - 15:09)

Díky, zatím mě to vdávání moc nebere a přítele taky ne. Jsme spolu skoro 4 roky. Okolo se všichni rozvádějí tak mi to příjde tr. zbytečné. Ale přítel si dost potrpí na to aby se mimi jmenovalo jeho příjmením a příjde mi že je to u něj taková stopka k započetí :o( docela mě to mrzí že můj další život záleží na ,nějakém" jméně. To jsou ale starosti. Stejně to dopadne že to jeho jméno bude mít. Miluji ho a kvůli takové věci o něj nechci přijít.

ni-ka (Čt, 23. 9. 2004 - 15:09)

Blážo, tady ti radí vzít se , já sama jsem otěhotněla po měsíční známosti, nebylo to plánované, ale dítě jsem chtěla, svatbu ne. Manžel je stará škola- narodil se v 66 roce, takže "dítě muselo mít pořádnou rodinu", vzali jsme se po pěti měsících vztahu, teď jsme spolu devět let, řekli jsme si , že to bude fungovat. Já jsem se ale hrozně styděla , že se "musím" vdávat, byla jsem k tomu donucena. Pokud se vdávat nechceš, tak se nenuť. K tomu příjmení: kamarádka se rozvedla a dost ji to sebralo, když si po letech našla partnera- byl taky rozvedený, do svatby nespěchali. Ona chtěla moc dítě, takže se jim narodila holčička- příjmení dala po sobě/ vzala si po rozvodu své rodné příjmení/-prý aby se v porodnici a u doktora jmenovaly stejně. Pokud by s tím tvůj partner souhlasil, možná je to takto praktičtější, nikdo se nad ničím nepozastaví, když budeš mít s dítětem stejné příjmení, i když dneska je to už všechno jinak a pořadí svatba- dítě není pravidlem.

Bláža (Čt, 23. 9. 2004 - 14:09)

Děkuji Vám za názory. Moc mimi chci a přeji si, aby otec byl přítel, takže se asi podvolím jeho přání a bude mít příjmení po taťkovi:o)))

Katka (Čt, 23. 9. 2004 - 14:09)

Souhlasím se Sylvou.

Sylva (Čt, 23. 9. 2004 - 14:09)

Tak když přemýšlíš takhle, tak to teda určitě dej svému mimču své přijmení!!!!!!

Bláža (Čt, 23. 9. 2004 - 13:09)

Vím že je zvláštní že vlastně ani nevím jestli se v budoucnu vezmeme, ale doufám že ano. Ale zase mi příjde divný, pokud už by mimi mělo příjmení po příteli a náhodou jsme se rozešli(doufám že se to nestane) tak pak budu mít mimi s ,cizím" příjmením. To mi zase nějak nesedí. Ale mimi opravdu moc už chci a tak se asi prostě podvolím.:o)

Sylva (Čt, 23. 9. 2004 - 10:09)

Přítel se taky "ještě" nechtěl ženit. Dala jsem synovi teda mé přijmení. To se mu nelíbilo.Před čtrnácti dny jsme měli svatbu a budeme se jmenovat všichni tři stejně :-)

Evžen (Čt, 23. 9. 2004 - 10:09)

To je škoda, že neplánujete svatbu ani k vůli miminku. Myslím, že je lepší, když se narodí v zázemí rodiny. Jaké příjmení? Asi podle toho, zda se hodláte vzít alespoň v budoucnu (pak bych volil dle muže) nebo ne (pak asi dle ženy).

Jana (Čt, 23. 9. 2004 - 10:09)

Pokud uvažuješ, že se jednou vezmete, tak je lepší asi jeho přijmení. Pak nebudeš muset zase mimčo přejmenovávat.

Andy (Čt, 23. 9. 2004 - 10:09)

Máte vůbec v plánu se v budoucnu vzít? Jestli jo tak ať se jmenuje po tatínkovi alespoň v budoucnu nebudou problémy.

Bláža (Čt, 23. 9. 2004 - 09:09)

Řeším teď s přítelem problém, jaké příjmení bude mít naše miminko až se narodí. Zatím neplánujem svatbu a tak se nějak nemůžem shodnout jestli jeho příjmení nebo mé příjmení. Máte na to nějaký názor? Díky všem :o)

Reklama

Přidat komentář