Reklama

Streptokok v těhotenství

tereza (St, 30. 6. 2010 - 15:06)

Ahoj,taky mám tu potvoru.dneśka mi to oznámil doktor.jsem v 37.týdnu a moc mi to nepomohlo.jsem ráda,že tady píšete,že se to ztratí při těch kapačkách.chtěla jsem se ještě zeptat jestli pak po narození dcery můžu nebo nesmím kojit.jinak díky za příspěvky.

kačka (St, 23. 6. 2010 - 12:06)

Ahoj, taky mám streptokoka.Jsem moc ráda, že se o tom někde píše, a že tady píšete své skušenosti. Hned se cítím o něco líp, že je ským si o tom promluvit, spousta lidí(myslím tím rodina, přátelé nebo manžel), vůbec neví o co jde, jen mají strach jak to dopadne a tím nás těhotné stresujou málo co se stresujem sami.
Jsem v 17týdnů a můj doktor mi řekl že se to léčí těsně před porodem penicilínem, ale ted jsem mnohem klidnější, když vím od vás, že se to hlásí v porodnici a oni mi dají ještě kapáky..zichr je zichr.Děkuji za úlevů co ted cítím.pište holky jestli máte nějaké zkušenosti, pro další generace!!!

Mari (Po, 24. 5. 2010 - 17:05)

Ahoj holky,tak mam taky tu potvoru. Jsem ve 34 tydnu. Delali mi ne krevni testy, ale primo odber z pochvy. Dnes kdyz jsem obdrzela vysledky jsem byla uplne vydesena. Na internetu pisi sileny veci. Sla jsem k doktorce a ta mi s usmevem vylicila, ze bude vse ok. Dali mi antibiotika a cipky. Doktorka rekla, ze tim ho zabijem a pak pri porodu mi daji jeste kapacku s antibiotiky a tak pry to bude jeste pojistene. Chci Vam moc podekovat za prispevky, uklidnila jsem se.

Radka (Pá, 14. 5. 2010 - 11:05)

Tak v prvé řadě bych se...Moc díky za uvedené zkušenosti, jsem v 36.t. a taky tu potvoru mám:-) Ale díky za uklidnění, je to moc cené, osobní zkušenosti, ať prcek pěkně roste!

lenka (Ne, 21. 3. 2010 - 19:03)

Ahoj holky, taky jsem ta vyvolena a streptokoka mam, jsem vydesena az na kost,ale partner me utesuje, je v klidu a to je pro me dulezite... jinak jsem si taky shanela spoustu informaci, ktere me vydesili,ale doktori s klidem v ocich rikaji,ze je vse o.k., daji antibiotika a detatku se nic nestane, dokonce je to i dnes bezna vec...sice me to stve,ale ted tyden pred porodem se to lecit jinak neda...tak hlavne je potreba klid

Marcela (Čt, 11. 3. 2010 - 18:03)

Ahoj holky, dnes mi doktor...Ahoj, také mám podobné pocity, mám taky streptokoka a velký strach, aby se naše holčička narodila bez přenesené infekce. Doufám, že bude vše ok. V pondělí jdu na gyndu, tak se ještě přeptam a kdyžtak písnu.

Sylvie (Ne, 7. 2. 2010 - 13:02)

Jak to tak pročítám ,tak je ten streptokok nyní docela rozšířená záležitost,tenkrát to tak časté nebylo,proto s tím doktoři neměly moc zkušeností a pak se mi stalo to ,co se stalo.Ale vím,že švagrová ,která rodila o tři roky později,taky měla streptokoka,dostala u porodu infuzi s antibiotiky a vše bylo v pořádku.Tak myslím ,že už se tedˇnení čeho bát,jen si to musíte pohlídat.

Monika (Ne, 7. 2. 2010 - 13:02)

Ahoj holky, dnes mi doktor...Drzim moc a moc palecky !!! At ti vse dopadne u porodu dobre !!! :o)

Monika (Ne, 7. 2. 2010 - 13:02)

Vsechny moc zdravim,
taky mam streptokoka a cekame taky nase prvni miminko (chlapecka).
Chapu vsechny budouci maminky, ze se boji, jak porod bude probihat. Ja jsem na tom byla stejne. Taky jsem hledala spoustu odkazu na netu ohl. tohoto streptokoka sk.B a taky me to docela hodne vydesilo. Jak mi ale potom vysvetlil muj gynekolog, starosti jsou zbytecne. Jak se uz psalo, dnes s timto problemem lekari automaticky pocitaji a jsou na to pripraveni. Staci tedy prijet do porodnice, pochlubit se, ze jste i vy ta stastna, co ma streptokoka a oni se o vas jiz postaraji. Daji ATB a vse je naprosto v poradku. Myslim, ze lekarum muzeme dnes jiz opravdu verit. Ja jsem z Plzne a rodit bych mela 24.2. tady na Lochotine..... tak vam potom napisu, jak to dopadlo u me.
Hlavne se ale vubec nestresujte, miminku to nesvedci... myslete na nej a uzivejte si zbytek krasneho obdobi tehotenstvi :o)

Martina (St, 3. 2. 2010 - 11:02)

Ahoj holky, dnes mi doktor oznamil, ze mam taky streptokoka a ze mi budou pri porodu podana antibiotika, aby se miminko nenakazilo.Jakmile jsem prijela domu, hned jsem zacala hledat informace na netu. Docela me to vsechno vydesilo. Cekame prvni miminko, moc se tesime a ja se bojim, aby se nasi holcicce neco neprihodilo. Musim jen doufat, ze vse dopadne dobre. Projizdela jsem ruzne diskuze a ty me trochu uklidnily, protoze s tim ma zkusenost spousta maminek a jejich miminka nemela ve vetsine pripadu velke problemy. Snad se vyhnou i nam. Termin mam 26.2.

Sylvie (Po, 1. 2. 2010 - 18:02)

Ahoj holky,já rodila už před 8 lety,taky mi zjistili streptokoka v pochvě na konci těhotenství,dali mi na to jen vaginální čípky.Pohlídejte si to ,opravdu by jste měly dostat antibiotika nitrožilně,mi to zanedbali doktoři,malý se narodil a měl streptokokovou sepsi a masívní zápal plic.Našťestí se z toho dostal a je z něj zdravý kluk ,ale byla to hrůza.

Jaňule (Po, 1. 2. 2010 - 14:02)

Ahoj Kláro, to že máš streptokoka musíš nahlásit ihned po příchodu do porodnice. Oni ti aplikují injekčně antibiotika, která učinkují do půl hodiny, aby mělo mimi porodní cesty čisté až půjde na svět.

klára (Po, 18. 1. 2010 - 16:01)

ahojk,tak já teda nic nechápu,mě zjistili streptokoka v 36týdnu,doktor mi řekl,že musím u porodu antibiotka,protože je nebezpečí dítěte,aby to nechytlo.Td jsem v 38týdnu a vzhledem už k pkr.těhotenství nejezdím k dokt,jinam,ale jsem ve svém městě,tudiž jsem doktora musela změnit,jsem s dnes dozvěděla,že se to nemusí brát antibiotika,jen se pak upozornuje pediatr,kdyby něco.Tak co je to za přístup?Nechci si pak něco vyčítat,je toto vůbec normální?

Katka (Pá, 12. 4. 2013 - 12:04)

ahojky, taky mi byl zjištěn streptokok. Jak při prvním těhotenství, tak i při druhém(současném). První těhu bylo cca před 10 lety a žádné antibiotika jsem před porodem nedostala. Ale malýmu po porodu byl 5 dní píchán penicilin. Dnes mi doktor řekl, že i tentokrát mám streptokoka, ale po přečtení těchto vašich příspěvků jsem už klidnější. Díky moc

Terka (St, 27. 2. 2013 - 18:02)

Ahoj holky,diky ze pisete o tom streptokoku.dneska jsem byla na kontrole u doktorky a taky mi ho potvrdily.jsem ve 37tydnu v nedeli budu 38tydnu.p.doktorka mi take rekla ze mi pred porodem podaji atb.tak snad to bude dobre.docela mam z toho strach:-(

Terka (St, 27. 2. 2013 - 18:02)

Ahoj holky,diky ze pisete o tom streptokoku.dneska jsem byla na kontrole u doktorky a taky mi ho potvrdily.jsem ve 37tydnu v nedeli budu 38tydnu.p.doktorka mi take rekla ze mi pred porodem podaji atb.tak snad to bude dobre.docela mam z toho strach:-(

Terka (St, 27. 2. 2013 - 18:02)

Ahoj holky,diky ze pisete o tom streptokoku.dneska jsem byla na kontrole u doktorky a taky mi ho potvrdily.jsem ve 37tydnu v nedeli budu 38tydnu.p.doktorka mi take rekla ze mi pred porodem podaji atb.tak snad to bude dobre.docela mam z toho strach:-(

Jovi (So, 27. 10. 2012 - 22:10)

Tak v prvé řadě bych se...Kitti, děkuji moc za tvůj příspěvek, ani nevíš, jak mě to uklidnilo. Streptokok mi byl také zjištěn a byla jsem z toho dost špatná...

mikisek (Pá, 12. 10. 2012 - 10:10)

dobry den.sla jsem k pani doktorce stim ze mam zarazenou rymu a bolesti jedne pulky hlavy ze bych sni mohla triskat o zed.udelala mi ster z nosu.a dala mi antibiotika Duomox 1000 .antibiotika mam uz dobrane potize uz zadne jen malusko ryma semtam.a dnes sem volala na visldky toho steru a pani doktorka mi rekla ze tam byl streptotok.tim se chci zeptat neni to nejak nebespecne pro miminko?jsem 25t tehotenstvi.jeste p.doktorka rekla ze pokud nejsou potize tak je vse ok a nemusi se nasazovat dalsi leky.dekuji za odpoved:-)

juliet (Čt, 2. 8. 2012 - 13:08)

mě jen porod čeká jsem ve 38 týdnu, a taky mě zjistili že mám streptokoka takže mám docela strach,nvm jestli se to stihne dat mi pred porodem penicilin kdyz bydlim od nemocnice asi 45km....uprimne se bojim o maliho aby to nedostal pri tom kdyz budu rodit

Reklama

Přidat komentář