Reklama

Crohnova choroba

jiřa (Pá, 25. 11. 2011 - 09:11)

ahojky mám prosbičku...jsem rok a půl na biologické léčbě(humira).ted mám skoro dva měsíce uporný kašel až se dusím. prý je to vedlejší účinek biologické léčby. máte někdo takové zkušenosti a hlavně nějakou dobrou radu:-))) děkuji předem Jířa

ondrk (Čt, 24. 11. 2011 - 21:11)

Ahojte Ondro,já se léčim...Ahoj Zmaro, Bohuzel jsem prahy,jinak bych se rád sešel a dal o tom řeč, i když na ty bylinky moc nejsem.Uběhlo as 14 dní co jsem sem psal poprvé a ted je mi zas dobře nemužu si na to pořád nějak zvyknout že mi je chvilku dobře a blbě.Už jste někdo byl na Biologické léčbě ?

Peťula (St, 23. 11. 2011 - 16:11)

Zdravím všechno crohňáčky,
mám na vás takovou prosbičku, crohna mám 11 let, teď je mi 23 a chtěli bychom s přítelem časem mimčo.. Jsem po operaci asi cca tři roky a přes rok jsem na Methotrexátu, o kterým mi bylo řečeno že s ním v žádném případě otěhotnět nemůžu, že by to mělo špatný vliv na plod, nebo spíše lépe řečeno by mohlo být dítě postižené atd... Máte někdo zkušenosti s otěhotněním po Methotrexátu? po vysazení? A jak dlouho dopředu to tak lékařům říct? A zda-li jste měli nějaké komplikace?

Předem moc děkuji za odpovědi a ať se všem daří jen a jen dobře...

Kajka (Pá, 18. 11. 2011 - 22:11)

Ahoj všichni,léčím se s...Jitko neboj, vše dobře dopadne. Mám za sebou 4 operace, u jedné mi udělali vývod, který jsem měla 1 rok a byla jsem za něj ráda, protože na odlehčení to bylo naprosto úžasné jak na odlehčení střev tak na regeneraci celého břicha, nedovedu si představit, že po operaci kdy mě brali taky cca 30cm bych měla trápení ještě s tím se vy..... Tak se neboj hlavu vzhůru, oni ví co dělají. A věř že bude líp!

bylinky :-) (Pá, 18. 11. 2011 - 22:11)

Ahojte Ondro,já se léčim...:-)

Jitka 31 (Čt, 17. 11. 2011 - 14:11)

Ahoj všichni,léčím se s Crohnem 4 roky a za 10dní mě čeká operace, budou mi odstraňovat cca 30cm tenkého střeva a nejbližší okolí kde se mi vytvořila píštěl :-(,strašně se toho bojím,vůbec nemám představu co mě čeká. Slibili mi,že boční vývod je až jako úplně nejkrajnější řešení.

Zmara (St, 16. 11. 2011 - 12:11)

Ahoj je mi 28 a crona mi...Ahojte Ondro,já se léčim už 22 let na crohnovou nemoc, po těch letech jsem už vyzkoušela spoustů produktů,ale teprve před 4 lety jsem si pomohla s tím že jsem začala brát bylinky, nejsem tak unavená nemusím denně odpočívat 2 hodiny, jak jsem to po těch 16 let musela dělat, schudla jsem také na 34kg tak vím jak se cítite, ale musela jsem s tím bojovat, není to jednoduché.Ráda Vám poradim, jste z Ostravy, pokud ano tak mi napište na email: [email protected],jestli by jste měl hodinku čas tak mi dejte vědět, řekla bych Vám par informací o těch bylinkách)nevaříte si je)dám Vám jen informací a vy se rozhodnete sám, mám totiž kolegu, který s tím má už 11 let zkušenosti a zná spoustu lidí co má problémy zdravotní, myslím to vážně, já osobně nemám ráda podfuky.Tak mi dejte vědět.
Nashledanou

ondrk (Pá, 11. 11. 2011 - 00:11)

Ahoj je mi 28 a crona mi zjistili asi před rokem a pul,ze začatku jsem na to nebral moc ohled nic mi nevadilo jed jsem normalne,nehubnul docela dost jsem i cvičil až do března kdy jsem si lehnul na 14 dni do nemocnice kde mi zjistili zužený průchod mezi tenkým a tlustým střevem.To mi zaléčili a pustili mě domu ,bohužel za týden jsem tam šel znovu.Našli mi apces na střevě který mi teda vypustili,a oznamili mi že pujdu na operaci a vezmou mi kousek střeva.Ten kousek byl asi 40 cm.Ted jsem už 6 měsícu po operaci zatím bylo všechno v pořadk cítil jsem se dobře ale začíná mě polivávat zase v bocích ne teda casto ale občas ano a jednou tak za 14 dní mne chytne křeč v žaludku že nemohu ani dýchat za 10 minut to přejde,a to beru imuran,pentázu a helicid.

denisa (Po, 7. 11. 2011 - 00:11)

Ahoj jmenuji se Pavel v roce...ahoj je mi 27 a mam 6 roku crohnovu chorobu je pravda ze si to porad neuvedomuji jen malokdy mi je spatne beru pentasu a jim veci tak jak mam nekdy si dam i zeleninu ale jen treba okurku loupanou dlabanou . nekdy ovoce vino pecky ven slupka take , je pravda ze hrozne miluji ryby ta ty jim pomalu kazdy den . hlavne hodne sportuji hlavne jezdim na kole a prisla sem na to ze mi jizda na kole dela moc dobre ze mi bricho pracuje a tim se nenadymam a pliny odchazi uplne fajne hodne cvicim jim dietne . chci se zeptat mam do toho este hiatovu hernii a casto me pali zaha pomalu i zaludek nevim proc nejim tuk zadny olej nekdy olivovy ale to opravdu tak jednou tydne sladke nejim vubec uplne vyjmecne jo ostre take ne nevim proc me to tak pali beru na to helicid ale nic moc

Kajka (So, 29. 10. 2011 - 22:10)

Ahoj,je mi 36 let,mám 2...Mílo pan Docent Zbořil velmi pěkně hovoří o chorobě na stránkách http://www.crohnovanemoc.cz/on-line-poradna/#36 kde v několika bodech pojednává o tom, že Crohn nepatří k chorobám, které se považují za dědičné. Mrkni na to, jsou tam spousty odpovědí na otázky nás všech

Pavel (Pá, 28. 10. 2011 - 19:10)

Mate Crohnovu nemoc? ja take...Ahoj jmenuji se Pavel v roce 1999 mě prasklo tenké střevo a zanítilo mi celou stranu jak jsou třísla byl jsem v nemocnici půl roku prodělal jsem 4 operace prodělal jsem několik cistoendoskopickych operací vzali mi 50 cm tenkého střeva pobíral jsem 9 let částečný invalidní důchod do té doby než mi ho v minulém roce odebrali jsem stabilizovaný občas bolesti břicha stolice 6-8 denně jím vše bohužel mi zase našli zuženinu ten. střeva cca 7 cm průtok 7mm takže čekám až se jednoho krásného dne zacpu a zase půjdu pod kudlu pomáhájí mi obyčejné vyloupané ořechy,suchy chleba,i maso at králičí nebo hovězí vařen ríže nekouřím občas pivko

rena (So, 8. 10. 2011 - 13:10)

Dobrý den,snad pisu do...LuKáši, mám taky náběh na Crohna...mám ale strach začít brát mms když jsem momentálně
vsadila na čínskou medicínu, aby se ba léky neovlivňovali. Můžeš mi napsat, jak na tebe mms zabralo??

lukas (Čt, 22. 9. 2011 - 17:09)

Dobrý den,snad pisu do spravneho fora.Je mi 30 let a pred pul rokem mi zjistily Crohnovu nemoc.Po 14 dnech strávených v nemocnici se muj stav upravil a přešel jsem dle doktora na tkz.klidové období,kde mi byly predepsany ,,udrzovaci,,davky leku:Mesalzin 3x3,medrol 2+1 a ATB.Postupne mam snizovat,ale pry uz budu brat do konce zivota...S timto se nehodlam smirit.Po patrani na netu jsem narazil na MMS1.A jelikoz se mi nepodarilo najit cloveka co ma na tuto nemoc s MMS zkusenosti a to jsem patral opravdu dukladne,rozhodl jsem se ze sebe udelat pokusneho kralika.Do fora jsem se rozhodl napsat,aby si lide s Crohnovou chorobou-a že je to hnusna a zakerna mrcha,dozvedeli zda tato lecba zabere.Zacal jsem v patek 16.9.2011 dle protokolu 1000 Jima Humbla(ikdyz trochu individualne),davam si vany,ale klistyry ne. Po trech tydnech se podelim o vysledky.Jiz ted ale necitim zadnou bolest v mistech kde me kazdy den pobolivalo a to beru teprve 5 den.Jenom se citim trochu unavenejsi nekdy.A na dietu jsem se uplne vykaslal,krome zeli a lustenin jim prakticky vse(v nedeli tak pul kila bucku:) a ok.Snad to zabere a muj pokus pomuze i ostatním.

P.S: Cetl jsem hodne komentaru jak je MMS hnusne na piti.Asi jsem divny,ale zkusil jsem jiz 6 kapek naraz a co hodinu a s doredenim vodou do poharku vznikne prakticky pro me kyselejsi citronova stava s trochou chloru.Ale me to proste normalne chutna..))

Jirka (Út, 20. 9. 2011 - 15:09)

Dobrý den Mílo
Nejsem si přesně jist ale o invalidní důchod si můžete zažádat sama a oni si vyžádají lékařské zprávy od vašeho lékaře. Tak by to mělo být v této době. Jinak vám přeji ať vám to dobře dopadne a hlavně zdraví.

Mila (Út, 20. 9. 2011 - 12:09)

Ahoj,je mi 36 let,mám 2 malé děti,na jaře mi diagnostikovali Crohnovu chorobu.Mám už po vyšetřeních,nemoc je v tlustém i tenkém střevu,momentálně v klidovém stádiu.Doteď jsem byla doma,doktorka mi doporučila absolutní klid ( stačí dvě malé děti ),ale teď po vyšetřeních mám zkusit začít pracovat.Bohužel o práci jsem přišla,jsem na ÚP a novou nemůžu sehnat.Můžete mi někdo poradit,jak je to s tim invalidním důchodem?Alespoň částečným.Jestli si o to mám zažádat sama,nebo jestli musí nějak doktorka z gastroporadny,nebo můj obvoďák - fakt vůbec nevim.Díky moc.Jinak všem přeju hodně sil v boji s touhle nemocí - není to nic moc.Hlavně se bojím o děti,když je to dědičné.Míla

Tereza (Ne, 28. 8. 2011 - 18:08)

že to není žádná...Děkuji

To znamená, (Ne, 28. 8. 2011 - 18:08)

skoro nic?to znamená co?:-(že to není žádná funkční porucha střev. Je to spíše záležitost psychická. Jak píšeš - objevuje se to hlavně, když musíš někam jít, tzn. máš stres. O této chorobě si něco přečti na internetu (i zde na doktorce), stačí to dát do vyhledávače.

Tereza (Ne, 28. 8. 2011 - 18:08)

to spíš vypadá na...skoro nic?to znamená co?:-(

Terezko, (Ne, 28. 8. 2011 - 18:08)

to spíš vypadá na klasický syndrom dráždivého tračníku. Špatná zpráva je, že se s tím nedá skoro nic dělat.

Tereza (Ne, 28. 8. 2011 - 17:08)

Ahoj je mi 18 let..A od mých 16 let sem začala mít nutkání na wc na velkou jakmile jsem někam šla z domu...Bolesti břicha,nevolnost..Ted se mi také začaly dělat vyrážky a bolí mě záda a svědí konečník.Týden jsem ležela u nas v nemocnici,ale nedělali mi žádné vyšetření a vše svedli na nervy.Je to už rok..Ale ted to mám nejhorší,že jakmile někam jdu,tak nejsem schopna jit,protože musím být na wc a mam prujem.A bojim se kolonoskopie:-(Myslíte,že by to mohla být Crohnova choroba?Lékaři u nas jsou na nic,tak se chystám do Brna,ale na to je asi potřeba doporučení od lékaře.Bojím se,nechci tuhle nemoc.T

Reklama

Přidat komentář