Reklama

Crohnova choroba

Misha (Ne, 29. 1. 2012 - 10:01)

To Jitka33: a není možné místo toho Prednisonu nasadit jinou léčbu?...asi není možné lék odmítnout...připadá mi to totiž hodně drastické :-( tak nevím s kým se poradit...děkuji

Jana (Ne, 29. 1. 2012 - 00:01)

Dobrý večer....pro všechny...Čau Míšo, mail na mě [email protected]
Ráda ti dám kontakt a zodpovím případné dotazy i komukoliv jinému, kdo bude mít zájem.

Michaela (So, 28. 1. 2012 - 21:01)

Nechci nikomu vnucovat...Dobrý večer....pro všechny a především pro Janu, která sem před týdny přispívala ohl. čínské medicíny. Jani, můžeš zde nechat kontakt na tu svou lékařku, primářku? Pokud ne veřejně, prosím o mail a já se s tebou spojím. Děkuji moc, M.

Jitka31 (So, 28. 1. 2012 - 20:01)

To Jitka31: já beru jen 2ks...No já jsem takový zvláštní jedinec u mě se objevují všemožné příznaky, ale já s prednisonem přibrala 20kg během 2 měsíců a to jsem moc nejedla, protože problémy jsem měla stále, nezabíral mi, jinak mimochodem těch 20kg navrch jsem si udržela 3roky, ať jsem jedla, nejedla, jedla zdravě, cvičila, váha se nehla ani nahoru ani dolů. Obličej jsem měla opravdu jak meloun, prednison dávají min na půl roku, míň ho zřejmě brát nebudeš. Přeju ti aby jsi takových problémů neměla, opravdu to na každého působí jinak.

Misha (So, 28. 1. 2012 - 19:01)

Ahoj, Záleží kolik ho...To Jitka31: já beru jen 2ks denně...a postupně se mi to snižuje...za měsíc budu brát 1ks 5mg...ta nadváha mě docela trápí, snad když se nebudu přejídat, tak nepřiberu...beru ho zatím pár dnů a zatím na sobě žádné známky nepozoruji...je to fakt taková katastrofa Jituš?...děkuji

janpaull (So, 28. 1. 2012 - 17:01)

Mate Crohnovu nemoc? ja take...Dobrý den, kontaktujte mne na [email protected]

janpaull (So, 28. 1. 2012 - 17:01)

Najde se nekdo, s kym bych si...Kontaktujte mne na [email protected]

Jitka31 (So, 28. 1. 2012 - 11:01)

Hezký den, chtěla bych...Ahoj, Záleží kolik ho bereš, já brala 20cítkovej 3x denně, počítej s přibíráním, otíkáním obličeje, budeš ho mít tzv. jako meloun, já měla i po těle spostu vřídku, víc jsem se potila, ale na každého působí jinak.

Petra 3 (Ne, 22. 1. 2012 - 14:01)

Jitka 31:Špičkový je bariérový krém od Coloplastu na stomie.Nebo možná i jakýkoliv jiný.

Terka (Út, 17. 1. 2012 - 23:01)

Ahoj, čtu vaše příspěvky a mé reakce na to vše jsou smíšené, každému sedí léčba jinak. Já osobně mám Crohna 7 let, po operaci nejsem, brávala jsem kupy kortikoidů, které mi nezabíraly, poté mi byl nasazen remicade, ten jsem snášela rok a půl a poté jsem na něj měla alergickou reakci, tudíž byl vysazen, potom jsem byla navedena na Methotrexát, z důvodu zlepšení stavu jsem po něm zůstala jen na tabletách, a po roce se mi můj stav opět zhoršil, opět jsem byla na řadě kortikoidů, imunosupresiv a posléze mi byla nasazena Humíra, tu si píchám 3/4 roku a nestěžuju si, problémy sem tam jsou, ale to asi bude pořád. Držím palce všem, ať už při léčbách, operacích, či jen tak v životě. Pro paní co psala příšpěvěk začátkem ledna k nežádoucím účinkům remicade, nechtějte vidět nežádoucí účinky Humíry :-D Je fakt že v dnešní době aby se člověk vůbec bál že bude mít alergii i na suchý rohlík. Hlavu vzhůru. Remicade pomáhá, alespoň mi pomáhál skvěle kdyby nebylo té alergie.

Alena (Po, 9. 1. 2012 - 20:01)

Řezali mě klasicky, nad...Jitko, to je dobře, že jste v pořádku,mne řekli, že to není těžká operace, nejdu na ni já ale můj 19 letý syn a tak mám velikou starost a to víte, zajímám se o vše kolem operace dvojnásob. Ve středu jedem na vyšetření, syn má stejnou část střeva postiženou jako vy část tenkého a část tlustého střeva a ještě nějakou píštěl. Ještě jednou moc děkuji za informaci a přeju Vám zdravíčko. Alena

Jitka 31 (Po, 9. 1. 2012 - 20:01)

Jitko, jak Vám dělali...Řezali mě klasicky, nad pupíkem šikmo až skoro k pravé kyčli mám jizvu,brali mi část tenkého a část tlustého včetně slepáku,rozhodně, ale zbytečně nespěchejte z nemocnice domů,mě propustili za 6dní od operace a hned druhý den mě rychlá vezla zpět s teplotou skoro 40,zimnicí a křečemi a šílenou bolestí v podbřišku,po převozu do nemocnice jsem šla ihned znovu nasál,pooperační komplikace rozsáhlý zánět v břiše,čistili mi to a pak jsem si 6dní poležela na JIP pod morfiem, nebylo to nic příjemného, ale přežila jsem,po dalších 9dnech mě propustili,teď se pomalými krůčky dostává zpět do kondice.Držím pěsti a opravdu z nemocnice zbytečně nespěchejtenestojí to za to ani za ušetřenou 100korunu. Držím pěsti nebojte vše bude v pořádku. :-D

Alena (Po, 9. 1. 2012 - 18:01)

Já byla na operaci s Crohnem...Jitko, jak Vám dělali operaci, laparoskopicky nebo normálně?

L.M (Po, 9. 1. 2012 - 13:01)

alternativní léčba u této...Milá Kajko, opravdu se neléčíme u žádného okresního doktora. Ba naopak, "léčíme" se na jenom z nejprestižnějších pracovišť v ČR a dotyčný je dokonce vedoucí celého sektoru. Nechci jmenovat. Ale když Ti na vše i tento lékař, říká "já nevím, já nevím, snad víte, jak zákeřná nemoc je", tak zkoušíš leccos. Jen upozorňuji, že se nejedná o Crohnovu chorobu, ale o daleko závažnější autoimunitní nemoc. Přesto jsem si ale dovolila vstoupit, protože je mi jasné, že základ těchto chorob, stejně jako léky, bývají často stejné. Pokud je ovšem průběh Tvojí choroby mírnější, chápu, že přístup k tomuto problému je takový jaký je.

Jana (Ne, 8. 1. 2012 - 20:01)

A navíc obě léčby se dají kombinovat a neovliňují se. Někdy je určitě nutnost potlačit silný zánět chemií.

Jana (Ne, 8. 1. 2012 - 20:01)

a ještě jsem tedy nedopsala...Nechci nikomu vnucovat čínskou medicínu, která oproti moderní medicíně funguje o pár tisíc let déle, ale mě dost pomohla, jak s Crohnem, tak pochopit příčinu dalších neduhů, které s tím souvisely, což jsem nevěděla. Moderní medicína je skvělá v případě akutních nemocí, ale hůř už je na tom s těmi chronickými. Myslím, že o víře a změně přemýšlení to právě je. Ale i když je to víra v doktory, proč by nemohla pomoct? Jen se tím neřeší asi ten původní problém, což je u Crohna často nevyjádřený vztek nebo emoce celkově, atd...Léčitelům taky nevěřím, moje lékařka z čínské je MUDr. primářka. ne šarlatán:-)

Kajka (Ne, 8. 1. 2012 - 13:01)

a ještě jsem tedy nedopsala podstatu mého příspěvku: Nelze všechny lékaře jázet do jednoho pytle. Místo vyhledávání "léčitelů" vyhledej správného lékaře.

Kajka (Ne, 8. 1. 2012 - 13:01)

Ahoj všem! Chci se vás...alternativní léčba u této nemoci dle mého názoru k ničemu. Je mi líto že píšeš větu typu "většina doktorů ví s odpuštěním úplné ho...!" dovolím si nesouhlasit. Záleží na kterého lékaře jsi narazil, pokud se jedná o nějakého okresního gastroenterologa tak budiž, ale docenti, kteří tuto chorobou se pacientům snaží udržet ve stavu remise, se jim to v převážné většině velmi daří. Léčím se s chorobou 7 let a díky docentovi jsem naprosto v klidu. Alternativní léčba je na proncipu "věř a tvá víra tě uzdraví" to je můj názor. Proč bych platila šarlatánům, když existuje naproto účiná varianta pro tuto nemoc. Každopádně je to věc každého z nás. Také podotýkám, že nasazení správné léčby předchází bohužel pro každého z nás nepříjemná vyšetření a je to tak trochu zdlouhavé.. proto někteří mohou zastávat názor Tvého typu.

Pavel (So, 7. 1. 2012 - 22:01)

Poznal jsem jednoho mladého...A jak se ten pan docent jmenuje? A jak se jmenuje ta jeho jeho práce?

Jana (Pá, 6. 1. 2012 - 17:01)

Ahoj všem! Chci se vás...léčím se u lékařky celostní medicíny - akupunktura, zprvu intenzívně + bylinné preparáty + práce na psychice.

Reklama

Přidat komentář