Reklama

Zánět močového měchýře

JIRKA (Út, 19. 12. 2006 - 17:12)

AHOJ DEVCATA.
Chci se s vami podelit o zkusenosti z alternativni mediciny.Vkladal jsem velke nadeje do Institutu celostni mediciny v Praze na Florenci.Byl jsem nadseny po precteni knihy PRAKTICKA DETOXIKACE podle Mudr.Jonase.Byl jsem vysetrovan metodou EAV celkem tremi lidmi vcetne Mistra.Pokazde jina diagnoza a pokazde jsem platil jak za vysetreni tak bylinkove preparaty. Suma sumarum asi 7000 KC.Nejen ze mi to vubec nepomohlo ale jeste jsem se setkal s arogantnim chovanim.Diagnozu spravne stanovila az klasicka medicina.(jednalo se o onem.tenkeho streva)To uz vubec nemluvim o lid.lecitelich.Vubec se nestydi vzit si za 15min 500 Kc a presvedcuje vas ze leci prilozenim ruky na bricho.Tito lide zneuzivaji toho ze nase zdravotnictvi je v bordelu.Kdyz si v nemocnici vyberete starsiho lekare je sice zkuseny ale nema na vas cas(jenom na nekoho)a jsou nekdy arogantni.Mladi lekari byvaji ochotnejsi.Vetsi klid a pozornost vam venuji nekteri privatni lekari ale ti zase nemaji takove vybaveni jako kliniky a take jsou omezeni platbami od ZP.Co muzeme ale chtit kdyz mame v parlamentu a ve vlade takove vytecniky.Budu koncit jdu si vzit VTAL BUCHU.Nebo mam koupit jeste brusinky ? JIRKA

JIRKA (Út, 19. 12. 2006 - 15:12)

AHOJ JANINO,MACKU a LEONO.
Janino dekuji za internetovou adresu dotazu na lekare.MACKU je zajimave,ze Vase PL radila bouli v trisle vyndat pokud nezmizi po ATB.Mam bouli v trisle 14x29mm ktera se udelala pred tremi mesici kdyz mne zacal bolet MM.Bral jsem SUMAMED a NOLICIN ale boule zustala.SONO mi delali nekolikrat a nedokazi urcit co to je.Je zvlastni,ze UROLOGOVE navrhuji bouli vyndat a poslat na Hist.BIOPSII navrhuje pouze jeden primar v PLZNI na radiologii ve FN.UROLOGOVE rikaji,ze pry se to pri biopsii muze roztahnout do ostatnich tkani a zavrhuji to.Ja jsem si vzycky myslel ze biopsie je mensi zlo.Mate s tim nekdo zkusenost?LEONO ty tvrde boulicky ktere se zvetsi pri zanetu MM jsou asi Zvetsene lymf.uzliny.Pokud jsou male tak jdou poznat na sonu.Chce to ale zkuseneho sonografistu.Pokracovani za chvili.
JIRKA

Leona (Po, 18. 12. 2006 - 08:12)

Ahoj, já mám v tříslech takové menší tvrdé hmatatelné bouličky pořád.! Jsou to nejspíš uzliny, doufám že to není nic vážného, pravda je, že při zánětu MM se mi ještě o trochu zvětší. Máte to někdo taky??? Už se ze všeho asi zblázním, místo aby člověk myslel na vánoce tak pořád nervy se zdravím.

Macek (Ne, 17. 12. 2006 - 15:12)

Ahoj Jirko, zvětšenou bouli v třísle jsem měla také, ale dostala jsem silná antibiotika, doktor, řekl, že se to bude strácet min. 3 týdny, ale po antibiotikách se to ztratilo během jednoho týdne. Obvodní lékařka mi řekla, že se může jednat o zánět nejaké žlázy, každý člověk jich prý má i v těchto místech několik. Pokud by se to po antibiotikách nezlepšilo, poradila mi, abych si to nechala vyndat. Bohužel, i lékář gynekolog mi řekl, že to může být pouhý zánět, ale boule může znamenat prý i zvětšenou uzlinu, která dává signál, že v těchto místech se něco děje a není vše v pořádku. Ale léčba zabrala, tak mě to uklidnilo.

Janina (Ne, 17. 12. 2006 - 12:12)

Jirko zkus se podívat na stránky :
http://www.hzp.cz/main/dotazy_on.php
dá se zadat hledané slovo a zobrazí se dotazy a odpovědi urologa

JIRKA (So, 16. 12. 2006 - 20:12)

Ahoj vsichni,
dnes jsem poprve otevrel tuto rubriku a prosim take o radu.Pred 2 mesici diagnoza zanet MM.Ve vyteru z uretry-Streptococus alfa,Candida albicans.Predepsan Sumamed a na Candidu pry staci jen Canesten obcas na zacatek moc. trubice.Problem se zmirnil ale trval dal.Zmena urolog.pracoviste.Novy vyter z uretry-Staphylococus haemolyticus. Predepsan -NOLICIN.Myslim ze se to po Nolicinu zhorsilo.Aby toho nebylo malo tak jeste zvetsena boule v trisle.Na Sonu to nedokazali urcit co to je.Jeden lekar rekne vyndat,druhy navrhne biopsii a treti nic.Prosim o radu co dal?Jakou mate zkusenost z UROLOG.KLINIKOU v PRAZE na KARLOVE ?Dekuji JIRKA

Janina (So, 16. 12. 2006 - 17:12)

Rady Lenky jsou opravdu přehledné, ale možná bych ještě přitvrdila. Mě doktor radí pokud možno se alkoholu vyhýbat úplně a vynechat i kávu a z čajů jen bylinky, pít hodně vody. Samozřejmě nic příliš kyselého, kořeněného a omezit sladké. Taky mi vysadil antikoncepci, i když teď se mě ptal, jestli jí nechci znovu napsat, když se to zlepšilo ...... ale já nevím, nevím .....

Macek (So, 16. 12. 2006 - 16:12)

Ahoj Lenko, tak bohužel mě se záněty odstartovaly až po druhém těhotenství a dá se říci, nebo alespoň si to myslím ,že mi to odstartovaly I mé asi 4 angíny přes léto, pořád se to střídalo. Nejdřív angina, pak zase zánět MM. Díky za tvé užitečné rady, je opravdu z čeho vybírat. O homeopatii jsem už taky uvažovala, ale mám obavy, že není cenově dostupná. Jsem na mateřské a korunky chybí snad úplně na všechno. Vagony antibiotik, jak píšeš, do sebe skutečně už cpát nehodlám, neprospívá to totiž i mému trávení. Ale tvoje rady jsou opravdu přehledné, myslím, že z toho řadu věcí vyzkouším a dám vědět, jak to dopadlo. Myslím, že určitě si vybere každá z nÁs, co se tu svěřuje z toho protivného trápení. Díky, díky, díky.

Macek (So, 16. 12. 2006 - 16:12)

Ahoj Lenko, tak bohužel mě se záněty odstartovaly až po druhém těhotenství a dá se říci, nebo alespoň si to myslím ,že mi to odstartovaly mé asi 4 angíny přes léto, pořád se to střídalo. Nejdřív angina, pak zase zánět MM. Díky za tvé užitečné rady, je opravdu z čeho vybírat. O homeopatii jsem už taky uvažovala, ale mám obavy, že není cenově dostupná. J

Lenka (So, 16. 12. 2006 - 09:12)

Myslím, že řešení existuje! Čtu Vaše příspěvky a úplně trpím s Vámi! Já měla záněty močových cest každotýdenně až denně od svých 21 let (tedy od začátku sex. života. Teď mi je 39). Nepomáhaly vagony antibiotik ani roční pojídání Furantoinu. Absolvovala jsem dokonce rozšíření močové trubice a biopsii. A startéry byly stejné jako u Vás: víno, sex, prochladnutí, stres, atd... Navíc nepravidelné - jednou víno prošlo, jindy ne - je to strašný nápor na psychiku. Nejvíc mi pomohly 3 věci: homeopatická léčba u MUDr.Kombercové (poliklinika Modřany - je na webu) a také léčba u MUDr. Riada Sabry (nyní poliklinika na Petřinách) - k němu jsem chodila na pravidelné roztahování močové trubice a rok brala Baclofen na uvolnění hladkého svalstva. Hodně to pomáhalo, ale nejvíc mi pomohl porod - problémy úplně odešly, nemohla jsem tomu uvěřit. Mám skoro 5-letou holčičku a zatím jsem to měla 1x. Co mohu ihned doporučit je samozřejmě HODNĚ pít a to hlavně vodu. Ráno a večer jeden urologický čaj (účinnější je SPECIES UROLOGICAE). Po víně si dát tabletku SODY BICARBONY - musíte tu kyselost něčím zezásadit. Ne černý kafe, ale vždy s mlékem, nikdy nic pálivého. Po sexu mi hodně pomohlo homeopatikum STAPHYSAGRIA (je běžně k dostání). Bolesti nenechat být, ale ihned řešit nějakým spasmolyzikem, např. SPASMED. Osobně doporučuji přerušovaný sex - mužské sperma je hrozně agresivní a navíc často nositelem infekce. Pokud se zrovna nepokoušíte o miminko, tak se s partnerem domluvte - vždyť "dřív" se to tak dělalo pořád:) A po sexu hned umýt, ale zase ne´velké výplachy, abyste si nezničili přirozenou mikroflóru. Navíc je třeba chodit často ke gynekologovi, ty problémy se propojují, zánět způsobí i pitomá plíseň. Důležité je také posilování pánevního dna a nějaké relaxační cvičení - ideální Pilates, Joga... Je třeba dodržovat jiný životní režim, je to fakt otrava, ale dá se to vyřešit. Držím moc palce!

Macek (Pá, 15. 12. 2006 - 19:12)

Ahojky, také by mě moc zajímalo, jak se to dá ovlivnit jídlem. Já totiž sladké miluji, ale pokud by to mohlo dráždit MM, tak se to snad radši odnaučím. Ale víno, to tedy nevím, né že bych ho pila po litrech, ale skleničku večer (I DVĚ) si prostě ráda dám. Mě naštěstí břicho nebolí, ale jen je to nepříjemné při močení, hlavně na konci. A pak se objeví takový hodně nepříjemný zápach, což mě trápí snad ze všeho nejvíc. Moč je navíc kalná. Možná se i stydím, takhle o tom psát, ale snad mě nezavrhnete a pochopíte. Už mě ani netěší sex, pořád manžela odmítat, že tohle nemůže, tohle taky ne apod. Alespoň se tady můžu vykecat. Snad mě chápete. Když přijde od vás i nějaká rada, budu šťastná. Ahojky

justty (Pá, 15. 12. 2006 - 16:12)

ahoj,
někdo tu psal,že to je na oběšení a že by raději nevycházel z bytu-jak já mu rozumím.Jsem na výšce a mám ty problémy od gymplu, příjde mi, že to někdy příjde z čista jasna, ale jak teď koukám dělám asi pár chyb, tak mi poraďte prosím: kupříkladu včera jsem snědla dva pomeranče a dnes už zas nemůžu pomalu ani chodit, je možný, že to je tím?Občas si dám kafe a vínko...napište prosím nějaké rady.Jsem vážně zoufalá.
děkuji

Janina (Pá, 15. 12. 2006 - 11:12)

Mě se záněty opakovaly skoro rok - E-coli, enterokoky, G tyčky. Podle gynekoložky jsem byla zdravá jako rys. Pak jsem přešla k novému gynekologovi - měla jsem vaginózu a nejspíš jsme si jí s partnerem dlouho předávali. Oba nás přeléčil Entizolem. Od té doby jsem už bakterie v moči neměla, ale zůstal právě dráždivý MM. Takže mám po sexu stejné příznaky jako ty. Musím dávat pozor na to co jím a piju a k tomu Spasmedu mám ještě na noc 1/2 tabletky antidepresiv.

Leona (Pá, 15. 12. 2006 - 11:12)

A Jani ty jsi trpěla také opakovanými záněty MM? Dívala jsem se na stránky o CANDIDÓZE, tak doufám že toto nemám. Myslíš že gynekolog to při běžné prohlídce pozná třeba ze stěru?

Janina (Pá, 15. 12. 2006 - 11:12)

Vypadá to, že máš po těch zánětech citlivý MM, sex to jen zhoršuje. Já dřív brala hned po sexu tabletku Furantoinu a Algifen. Teď už jsem nějakou dobu neměla žádný nález a gynekolog mi na podrážděný MM píše Spasmed (sama si můžu přidat na dávce, když potřebuju) a taky je dobrý si hned udělat výplach (třeba Tantum Rosa)

Leona (Pá, 15. 12. 2006 - 09:12)

Jani já nevím, ale vždy když mám tyto potíže jdu buď na urolog.nebo na gynekologii a diagnósa je vždy stejná. Zánět močového měchýře. Stěry mám vždy v pořádku a o kvasinkách doktor nikdy nemluvil. Před 6 měsíci mi dělali rozšíření močové trubice, měla jsem ji dost zúženou a chronický zánět, ale extra zlepšení nepociťuji, spíš mě připadá že od té doby mám problémy neustále, ne třeba zánět, ale takové tlačení v podbřišku a v tříslech, občas mi to i vysřeluje do noh. A močák neustále taky trochu cítím. A co se týká sexu, většinou dost bolí a druhý den mám pálení při čůrání a opět řezání do močáku.

Leona (Pá, 15. 12. 2006 - 08:12)

Ahoj Fany, napsala jsem to blbě, měla jsem na mysli E-coli, jinak infekci samozřejmě vždycky při nálezu mám. Teploty a krev v moči nemívám ale bolesti mám vždy strašný, kolikrát musím i na pohotovost na injekci. Však to utrpení znáš. Už jsem fakt zoufalec, omezila jsem kafe, ikdyž ne uplně, představa, že si ráno v práci nedám pořádnýho turka, tak do oběda padnu únavou. Nejím citrusy a sladký, ale občas zhřeším skleničkou vínka a maso jím taky,co by to bylo jinak za život??? Jinak do sebe cpu ten urowaxom,v. buchu,brusinky atd. ale pokud nemám E-coli tak mi to asi nejspíš nepomůže, jak jsem se tady dočetla v jednom příspěvku. Tak asi vyhazuju peníze zbytečně.!!!

Janina (Pá, 15. 12. 2006 - 08:12)

Leono a léčíš se zároveň i na gynekologii ???
Pokud nemáš bakterie v moči, vypadá to spíš na dráždění MM kvasinkami nebo an.bakteriemi.

Fany (Čt, 14. 12. 2006 - 15:12)

Ahoj Leono, když nemáš bakterie v moči, tak je přece úplná pitomost brát antibiotika?? To i když nemáš bakterie, tak máš naprosto stejně silné problémy jako při klasickém zánětu, když je krev v moči atd?? Mám problémy, i když bakterie nejsou, ale teda nikdy ne tak šílený jako při nálezu..

Leona (Čt, 14. 12. 2006 - 14:12)

Ahoj Macku, zrovna si zoufám, že už to není možné, dobrala jsem antibiotika minulý týden a zánět je tu zpátky. Trpím už 5 let, pořád dokola beru antibiotika je to začarovaný kolotoč. V moči nemám žádnou bakterii, vrací se mi to po sexu, ale i z ničeho nic, přesto že se teple oblékám a dodržuji pitný režim. Teď užívám urovaxom, (na předpis, léčba na 3 měsíce, na posílení imunity MM)vital buchu, a brusinkový sirup. Už jsem tak na dně, že se ani nesoustředím v práci, nejraději bych ani nevycházela mezi lidi. Prostě je to na oběšení. Zařekla jsem se že další ATB ne!!! ale jak to vydržím fakt nevím.

Reklama

Přidat komentář