Reklama

Gamblerství

Lenka (St, 28. 3. 2007 - 12:03)

Tak tohle už snad nebudu komentovat vůbec. A není to proto, že bych to nedokázala vysvětlit rozumně, bez té gamblerské manipulace. Pojem zástupných problémů jsem už vysvětlila dostatečně. Zřejmě máme všichni kolem Tebe nějakou diagnózu, jen Ty jsi v pořádku.

A jeste neco.. (Út, 27. 3. 2007 - 23:03)

Tohle neni o obvinovani ani o obhajovani nekoho, nebo neceho.. Vzhledem k tomu, co vidim napsane v podtitulku tohoto webu, tak si myslim, ze je to ... proste jen diskuze o pocitech, postojich, zkusenostech a prozitcich spojenych s tim svinstvem znanym nikoli VHP (Vyherni Hraci Pristroje), ale PHP (Proherni ...)...
Takze jen diskutujme..

Igor (Út, 27. 3. 2007 - 23:03)

A jeste k p. Jilikovi... Nechci v zadnem pripade zpochybnovat jeho vysledky, ale je opravdu tak nemozne, ze proste jednou a byt po 20 letech abstinence jeho vule selze? Prestoze po takove dobe je takovato moznost minimalni... stale je.. i kdyz malopravdepodobna... ale pokud se to, nedej boze, stane.. Co reknes pak? A nejsem si jisty, ale myslim, ze nikde neuvadi, kolikrat prosel recidivou od doby, kdy se rozhodl abstinovat.. A pokud k recidive nedoslo.. Velmi silny lovek..
Kdyz si jen vzpomenu, kolikrat jsme spolu prestavali kourit.. :-)

Igor (Út, 27. 3. 2007 - 23:03)

Proc porad do mne sijes? Nechci, abys mela pocit, ze prechazim do protiutoku, ale napada me hned tohle.. Jestli se nemylim, tak jsi mela (a stale mas..) problem s duverou v partnerovu vernost.. Myslim, ze vis co myslim. A taky jsi to resila s psychologem.. Kdyz ale po case prislo na Tve bezduvodne zarlivou scenu, a ja Ti rikal, ze to musis resit opet s odbornikem, tak Tva odpoved znela nejak tak, ze o tom vis a ze to zvladas (proste to jeste nekdy nezvladas, ale to se casem podda a Ty se to ucis ovladat i kdyz ne vzdy s uspechem) a ze reseni problemu s psychologem vlastne znamena, ze chceme, aby ty problemy vyresil za nas.. Vlastne u Tebe taky doslo k recidive a neresilas to tak, jak to chces ode mne.. A muzes mi rikat kolikrat chces, ze to je prece neco uplne jineho.. Pokud se nemylim, tak je na to taky diagnoza.. tak, jak na zavislost zvanou Gamblerstvi.. Muze Te to "znicit" stejnee tak,
jako me gambling.. A myslim, ze to, ze jsem po skoro 4 letech hral myslim 4x a uz zase rok abstinuji neco znamena.. A muzes ted kline rict : Jo znamena.. Zmenil ses s klasickeho gamblera na kvartalniho.. Jako bych Te slysel.. :-)
Gamblerem jsem a do smrti budu... jen musim dokazat byt "do smrti abstinujicim gamblerem".. Az po me smrti muzete rict... Byl gamblerem, ale zvladl to a nehral... Pokud samozrejme nebudu hrat... Ale cetl jsem uz o hodne pripadech, kdy alkoholik abstinoval treba 15 let a pak ho neco zlomilo a zacal znovu pit.. A nikdo nerekl, ze celou dobu od doby leceni byl pijan.. Kazdy spis rekne, neblazni.. tolik let jsi to zvladal a jak ti bylo dobre.. pokud to nzvladas sam, tak jdi pro pomoc k odbornikovi..
Od Tebe bych spis cekal podporu a ne takove reci, jak jsem neschopny.. sama vis, ze ne vzdy se dari.. Zacatek letosniho roku je jasnym dukazem.. A presto nejdu hrat, ale makam, jak barevny, abych to zalepil a srovnal deficit.. Abych Ti mohl dokazat, ze nejsem tak neschopny outsider, jak si myslis.. A ja Ti to, zlato, dokazu.. S Tebou, nebo sam.. Stoji mi to za to.. A mysli si, co chces.. Co mam v hlave nevis i kdyz tvrdis, ze ano..

Lenka (Út, 27. 3. 2007 - 22:03)

Nemůžu si tedy odpustit otázku. Proč jsi tedy nenastoupil léčbu, když se dostavila recidiva. Na co čekáš? Na další recidivu? A kolik těch recidiv je potřeba, abys uznal, žes ztratil kontrolu?

K panu Jílkovi: možná nemá univerzální recept, ale on "to" dokázal.

Jinak jsem ráda, že si sem našli cestu i Martina s Petrem. Myslím, že největší nápor už mají za sebou, neboť nic není starší, než včerejší noviny. Takže vydechnout, nadechnout a znovu do toho šijte. Ať se věci hnou kupředu. Ráda bych pomohla, ale napadá mě jen pár věcí o kterých bude lépe nemluvit veřejně. Takže ještě se ozvu na e-mail. Zatím se držte. Vy všichni tady!!!

Lence i Petrovi (Út, 27. 3. 2007 - 18:03)

Zdravim vas.. Kazdeho zvlast.. :)
Priste toho napisu vice, protoze jsem na ceste, ale ted povazuji za nutne, abychom si neco vysvetlili, protoze vidim, ze kazdy mluvi o necem jinem... :-(
Ja "mam pod kontrolou" sve "nehrani - cili abstinenci" a nikoliv hrani - recidivu.. Jestlize tu kontrolu ztratim, tak vim, ze musim opakovat lecbu.. Takovy "blbec" snad nejsem, za jakeho mne povazujete..
Toximu verim a jen jssem mu tim chtel naznacit, ze ja to mel stejne.. Co se tyka p. Jilka [myslim toho, co Lenka], tak myslim jen to, ze nejsme vsichni stejni a ze to, co plati u nej, nemusi platit u druheho.. Proste od kazdeho neco..
Lence - na nikoho se nevymlouvam a opravdu mne hodne mrzi, ze mne porad jaksi hodnotis i kdyz nemas tuseni, co delam.. Je to, jako bych Ti ja porad vymlouval, at kazdy den nelitas po barech a nepijes... ze Ti to neprospiva na zdravi.. Tak nepij zlato.. muze se z toho vyvinout zavislost... :-)
(pro ostatni.. : vim, ze to nedela... ale co kdyby..)
A jeste.. Petre.. kolik jsi toho precetl z me a Lenciny konverzace? Dik za odpoved..
Mejte se hezky.. jedu za caru..
Leni..? A stejne Te porad... vsak vis co.. :-)
Igor

Andy (Út, 27. 3. 2007 - 13:03)

Tady je odkaz na článek: http://www.blesk.cz/Clanek72395.htm

xy (Út, 27. 3. 2007 - 13:03)

Přeji všem, kdo se rozhodli bojovat hodně úspěchů a jsem ráda, že tady držíme tak nějak pospolu. Článek bude zřejmě včerejší, což už asi nezvládnu sehnat. Počítač zas tolik nepoužívám, tak nevím - ale dá se to nějakým způsobem najít třeba na nějakých stránkách Blesku v pc?? Poradíte mi? Ráda bych si to přečetla.

Petr Kohout (Út, 27. 3. 2007 - 10:03)

Ahoj Lenko,určitě si příspěvky přečteme,mrzí mě,že jsme se o nich nedověděli dříve.Víme, že potřebujeme podporu všech,kterým jde o to co nám. Nejsme zachránci světa, ale jde nám o dobrou věc.Přednášky na školách a výchovných ústavech nám dávají jasnou odpověď na to,jak na tom dnešní děti jsou.Máte pravdu i v tom,že naše další cesta bude velice těžká, neboť jdeme proti celému státu, ale věřímme,že se k nám přidají podobně smýšlející lidé, kterým nejsou lhostejní osudy a životy ostatních lidí. Je nutné si uvědomit,že to může potkat každého z nás.A když ne z nás, tak budoucí děti,kteří mají teprve přijít na tento svět,který je čím dál tím víc hnusnější, neboť je zkažený penězmi,sobectvím,honbou za mocí,materiálnem atd. Kam se poděla slušnost,ochota pomáhat,naslouchat?Kam se poděla láska?Každý se dívá jen sám na sebe a na to, jak ze všeho vytřískat co nejvíc peněz.Politici mají mnohonásobně větší platy,mají i mnohonásobně větší dluhy,ale oni jsou za vodou.Mají imunitu...Když hráč něco provede,má problémy, s kterých se jen těžko dostává.Stát ho dokáže jen odsoudit a zavřít do vězení,ať se smaží.Hlavně že stát má z automatů miliardové výnosy,s kterých pak dá minimum na charitu, jako je stavba dětských hřišť,vybavení počítačových tříd ve školách atd. Ale že si na těch hřištích hrají nešťastné děti,kde se jim rozvedli rodiče kvůli automatům,že se ve třídách učí děti,kde jeden z rodičů spáchal sebevraždu,to už je nezajímá.Vždyť oni toto zlo podporují,oni jsou spolupachateli toho, co se tady děje.Oni mají moc to tady změnit, ale proč by to dělali?Děkujeme vám za vše,stůjte při nás,moc nám to pomůže.Petr A Martina

Petr Kohout (Út, 27. 3. 2007 - 10:03)

Ahoj Lenko,děkujeme za podporu.Jen se zase potvrzuje,že automaty ničí lidi, a to bez rozdílu pohlaví,rasy,vzdělání atd. Je mi líto všech, kteří se s tím jakýmkoliv způsobem dostali do kontaktu, neboť ať už je to jakkoliv,zanechá to následky na všech.Chápu Vás i v tom, že moc nevěříte ve šťastný konec tohoto příběhu,neboť s tím právě máte svoji zkušenost.Já jsem závislý už 13let,a teď dokaži poprvé, ikdyž nerad napsat či říct,že už na automat nesáhnu. Nemám totiž rád předsevzetí, které jsou stejně o ničem.Martinka a její děti jsou doopravdy lidičky, kvůli kterém stojí zato žít. Čekáme spolu i miminko,a já už si konečně přeji po 13letech klid a vychovat dítě od začátku až dokonce.Budeme s Martinkou dál bojovat za to,aby se z lidiček a především z malých dětí nestali další závisláci na automatech, neboť si jen málo z těch, kteří se ze zavislostí nesetkali na vlastní kůži,neumí představit to,co to s lidmi dělá.Automaty je zlo, které by nemělo mít ve vyspělé společnosti žádné místo. Svalovat všechnu zodpovědnost na hráče je zase přehazování viny.Všeobecně se ví,jaký mají vliv automaty na společnost,krádeže,vraždy,sebevraždy.

Lenka (Út, 27. 3. 2007 - 10:03)

Ahoj Martino a Petře, to já jsem Vás nasměřovala na tyto stránky. Tato diskuse probíhá už od roku 2001. Doporučuji Vám si přečíst všech 520 příspěvků. Všechny veličiny zúčastněné v tomto procesu jsou totiž proměnlivé - síla, láska, odhodlání, pokora a pod.

Lenka (Út, 27. 3. 2007 - 09:03)

Děkuji Ti Petře. Konečně někdo pochopil, že sem nepíšu proto, abych se obhajovala, nebo házela vinu. Je to přece anonymní. Důvod je ten, že přestože nehodlám dál žít s gamblerem, je to člověk z masa a kostí, který mi byl v posledních letech nejblíž a tak mi není jedno, kam se řítí. Nerada bych mu šla jednou na pohřeb. Taky mě zamrzelo to, jak si rýpl do Toxiho. Taky jsi v tom cítil ten osten závisti? Toxi si totiž ten problém dokázal přiznat. Možná už totiž nemá rodiče, kteří nic netuší a tak se starají. A tak už možná nemá na koho svádět, že ho vytočil tak, že si musel jít zahrát. Takže Igore neber si to tak osobně. Toxi si nasypal popel na hlavu a řekl si "já chci". Už se na nic a na nikoho nevymlouvá. To, že najdeš viníka Tě totiž nikam neposune. Kdysi jsi uvažoval stejně. Pokora a odhodlání snášet všechno těžké a radovat se z malých věcí, protože pochop, že jestliže se z toho chceš dostat, velké radosti Tě v dohledné době nečekají. Ale slova "mám to pod kontrolou" používají obvykle gambleři, kteří nemají pod kontrolou vůbec nic. Chybí Ti pokora. Proto momentálně větší šanci dávám právě Toximu.

Zkontaktovala jsem Petra Kohouta, napsal mi na e-mail. Nasměrovala jsem ho na tyto stránky, takže doufám, že sem brzy taky něco napíše. Ten příběh mě hodně vzal, protože před pár lety byste si do postav Martiny a Petra mohli dosadit mě a Igora a jinak nemuseli měnit ani jedno slovo z toho příběhu. Dokonce i slova aktérů a argumentace je jako přes kopírák. Taky muzikant. Tehdy jsme taky takoví byli. Ale právě proto moc nevěřím na šťastný konec toho příběhu.

Smysl vidím spíše v tom, že by se konečně otevřeně mluvilo o skrytém nebezpečí automatů stejně jako o drogách. Možná už nezachráníme ty "postižené", ale třeba zabráníme infikaci těch dalších, myslím hlavně na děti.

Martina a Petr (Út, 27. 3. 2007 - 09:03)

Dobrý den,děkujeme za vaše názory. včera v diskusi v Blesku to bylo drsnější,ale ne aby nás to odradilo. Počítáme s každou reakcí a pár hloupých odpovědí a reakcí nemůžeme brát ani vážně. Máme za sebou hodně vlivné lidi, kteří se snaží pomoci nám rozjet kampaň. Máme už v plánu založit sdružení anonymních hráčů a také občanské sdružení ohledně závislostí. takže na projektech neustále pracujeme. věřím, že nějakou šanci máme, alespoň nás v tom utvrzují lidé, kteří už něco podobného dokázali. přejeme hezký den Martina a Petr

petr (Po, 26. 3. 2007 - 23:03)

to igor. jestli ztratíš kontrolu, tak zaručeně víš co s tím? To si jen bohužel myslíš.A nepochybuj zbytečně o toxim. Každý není jako Ty, bohudík. A prosím Tě, nesvaluj vinu na Lenku, jako že je chyba na obou stranách, je to argument od gamblera hodně směšný a ubohý. Přeji hodně výher a jackpotů. Hlavně majitelům heren......

Lenka (Po, 26. 3. 2007 - 21:03)

Jo, právě to pročítám. Je to pěkně drsné.

Andy (Po, 26. 3. 2007 - 21:03)

Lenko, mrkla jsem se na tu diskusi a vidím to černě. Někteří lidé (a bohužel asi většina) jsou pěkní tupci!!:o((((

Lenka (Po, 26. 3. 2007 - 20:03)

Mrkněte na Blesk. Petr Kohout z Mostu - abstinující gambler vyhlásil hladovku. To psali tuším v neděli. Dnes je tam článek a zajímavá diskuse.

To je Andy hlavně pro Tebe. Snad pamatuješ jak jsme tady někdy před třemi lety mluvili o nutnosti osvěty ohledně podceňovaného nebezpečí, které číhá v automatech. No budu mu klukovi fandit, jen podle té diskuse nevím, nevím, má-li šanci. Ale třeba je to právě ten člověk, který by dokázal odstartovat ten správný projekt pro AG, tedy abstinující gamblery, kteří to myslí vážně.

Návštěvník (Ne, 25. 3. 2007 - 22:03)

No já bych snad jenom dodala, že pokud nebudeš dodržovat pravidla pro abstinujícího gamblera, budeš se dostávat do konfliktů znovu a znovu. S každou další partnerkou. Chápu, že chceš začít znovu. Ale od své minulosti se neoprostíš, tu budeš muset řešit stále. Dluhy a nutnost abstinovat s Tebou půjdou i do budoucnosti.

A necítím se s Tebou v konfliktu. Je příjemné neřešit ty problémy. Jediné, co mě mrzelo, byl Tvůj nezájem, navzdory řečem, že bys to chtěl zachránit. V této chvíli tedy není až tak důležité jestli věřím Tvému nehraní, podstatnější mi připadá, že už asi nevěřím Tvé lásce ke mě.

Tak se snažím zapomenout. Teď už bez hořkosti. Vážně Ti přeju jen to nejlepší.

Igor (Ne, 25. 3. 2007 - 20:03)

Nemám, co dodat.. Jen to, že tenhle konflikt asi opravdu nemá řešení.. Hodně štěstí..

Lenka (Ne, 25. 3. 2007 - 19:03)

Pro Igora: K tomu můžu říct jen jedno. Přestal jsi dodržovat pravidla, která jsou nutná pro abstinenci a na kterých jsme se domluvili. Z toho logicky vzniknul konflikt a střet zájmů. Splácení a vyhýbání se hernám je základ. Kdyby ses ho držel, neoctnul by ses znovu před automatem. Na automatu totiž neprohraješ jen peníze, ale především důvěru svých blízkých. A taky důvěru v sebe. Jak vidno, tu už jsi zase nalezl, když to máš pod kontrolou. Tak teď už to určitě zvládneš. Ten konflikt totiž nemá řešení. Já bych Tě zase nutila splácet, pracovat, nechodit do hospody, nelhat, nevymlouvat se, zase by se Ti to nelíbilo. Takhle je to jenom na Tobě. Ty sám jsi strůjcem svého štěstí. Nebo neštěstí. To ale víš jen Ty.

Reklama

Přidat komentář