Reklama

Gamblerství

Pavla (Pá, 30. 3. 2007 - 09:03)

Dobrý den.Píšete tu spoustu věcí o hráčství, vinnách a nevinnách,je toho strašná spousta,až se mi někter přízpěvky pletou dohromady.Měla bych na vás otázku,četla jsem,už nevím ke komu ten příspěvek patřil,že pokud se gembler snaží své hráčství omlouvat,myslí po staru,tudíž jeho závislost není zvládnutá,jestli jsem to dobře pochopila.Žiju s taxikářempřed několika lety začal s hraním,respektive,jsem to před několika lety poznala.Částky co dlužil mi sděloval po částech,nakonec jsem to neunesla.Nejdřív jsem se snažila ho podpořit,že to spolu zvládneme,ale kapička po kapičce mne srážela níž a níž.Kdyby jsme byli sami,neřekla bych ani popel,ale máme 2děti a pomáháme finančně mým i jeho rodičům.....Je toho moc,myslela jsem si,že protože máme nedostatek peněz,začal hrát, něco jako snadno přijít k penězům.Také by se mi to líbilo,jenže tomu nevěřím a nikdy jsem nevěřila.Problém je prý ale jinde,kde to mi nevysvětlil. 3 roky nehrál,až jedno ráno,než jsem šla do práce seděl u postele,plakal....Věděla jsem,že se něco stalo,sám říkal,že provedl něco hrozného.Když řek, že prohrál všechny peníze.Podpořila jsem ho,zapřela jsme sama sebe,miluji ho,ničilo mne,kdž jsem ho viděla utrápenýho,plnýho výčitek.Jenže během dne se mi to rozleželo v hlavě,dostala jsem hrozný vztek.Zvládla jsem to se ztnutejma zubama.Bohužel za půl roku přišel s tím,že opět prohrál,týden to předemnou tutlal,jenže nikdo jinej by mu peníze nedal...Tentokrát prohrál jen 5 tisíc. Píšu jen,protože kdo s tím má zkušenosti,ví,že prohranné částky jsou mnohem vyšší.Bohužel,se o hraní o tom,co ho k tomu vede se mnou nechce absolutně bavit.Jak mu můžu pomoct,je vůbec šance,aby to zvládl?Víte,pomalu všichni taxikáři,co znám hrajou,pak je problém,když jdou společně, jeden začne, zbytek se často přidá.Byla jsem 3 roky šťastná,že to zvládá,jenže problém je i ten,že když přijde někdo z kolegů,že by potřeboval založit,že pro ně udělá vždy maximum,prý hráčská solidarita,jenže už často nekouká,že pak dřeme bídu s nouzí my.Co s ním mám děla?Můžu mu vůbec nějak pomoct?Mám strach,co ještě přijde?

Martina a Petr (Pá, 30. 3. 2007 - 07:03)

Zdenku na minulost nemůžeš zapomenout, ale nemusíš si jí stále připomínat, o to jde. Je dobré si uvědomit, cos udělal v životě špatně, proč se tak dělo, a tohle ale změnit.
Lenko promiň, ale máš v sobě ještě sama problém, jak jsem Ti už psala včera a souhlasila jsi se mnou. Diskusi jsme neodsousili, psali jsme o sobě a našich názorech. To už bychom se nemohli vůbec vyjádřit? Pokud tyto diskuse někomu pomůžou, tak ať diskutuje. My jsme se zmínili o tom, co děláme a proč to děláme. Lenka nás totiž odkázala na doktorku, a na spolupráci, proto jsme se vyjádřili. Nehodláme opravdu diskutovat zde na webu,ale nikomu to nebereme a neodsuzujeme vás za vaše diskutování, jen se nechceme zapojovat zde, ale dělat svou práci jinde. Jsme rádi, že jsme si mohli přečíst nějaké diskuse a příběhy druhých,ale naše práce spočívá v něčem jiném a to Lenka zřejmě nevěděla. Asi nechápete, že jsme s vámi. To po nás chcete abychom odsuzovali všechny hráče co v životě provedli díky hraní? Asi jsme nepochopili my oč zde běží, omlouváme se. Jsme asi každý na jiné straně. Lenka mě odsoudila za psaní či nepsaní, jak se vyjadřuji, ale já už jsem taková a nehodlám se kvůli pár jedincům měnit. Buď mě přijmete takovou jaká jsem a jak píši, z toho opravdu ale nepoznáte skutečnost člověka. Možná máte talent na pravopis, my ho zřejmě nemáme a Lenka nás za to odsoudila dřív, než nás stačila poznat. Lenko nic o nás opravdu vůbec nevíš a pokud ti postačí pravopis k tomu, abys věděla kdo jsme, tak to jsi na tom lépe než já. Já vnímám pocity druhých, jejich energie,ale psaní moc ne, o to mi opravdu nejde.Chodí ke mně lidé ze všech společenských vrstev a národností a neposuzuji je dle písma. Promiň Lenko, bylo mi to jen líto, neurazila jsi mě. Ani vy ostatní, co jste nás odsoudili dřív, je nám to líto,ale nehodláme vás dále o ničem přesvědčovat. Buď budete chtít nás poznat a nebo ne. Nevím co dál dodat, omlouváme se všem, kteří mají pocit, že jsme doktorku odsoudili a že se snažíme na něco hrát. Tou hladovkou jsme opravdu vzbudili zájem především těch nahoře a věříme, že se nám podaří náš záměr, který je pro všechny. Omlouváme se, spěcháme k primátorovi, který reagoval na Petra a jeho hladovku a věřte , že tato akce bude mít smysl. Chceme opravdu všem pomáhat. Vím, že i vy máte snahu něco dělat a oslovujeme ty z vás, kteří nechtějí jen diskutovat,ale něco dělat jako my dva. Hodně štěstí, toto je poslední náš příspěvek do diskuse. Pokud s námi chcete někteří navázat spojení, zde je náš mail valia1"centrum.cz Martina a Petr

Martina a Petr (Pá, 30. 3. 2007 - 06:03)

Nic zlého jsme nenapsali. Má závislost je o 13 letech a na nikoho nic nesvádím. Vím, že si za to můžu převážně sám. Ne každému se zalíbíme a s tím počítáme. Prosím, nesuďte dřív... neodsoudili jsme ani diskusi na doktorce, konstatovali jsme pouze svůj názor v tom, že vracení se do minulosti a svalování viny nic nevyřeší. Bohužel je to tak, ať se vám to líbí nebo ne. Máme zkušenosti a ne knihy, jen ty ,které píšeme sami a je to z vlastních poznatků a života.proto jsou naše přednášky vítané na školách, jelikož se právě liší od knih a nastudovaných materiálů.Na nic si nehrajeme a je nám líto, že nás vidíte, tak jak píšete. Nikomu jsme zde neublížili a nebudu se dál zmiňovat o tom, jak na nás zapůsobila Lenka. Ona ví moc dobře co nám napsala. Myslíme, že na naši adresu už bylo urážek dost a opravdu to nemáme zapotřebí. Nikomu jsme zde opravdu neublížili a to, že chodíme do TV a médií vůbec není o tom zviditelnění nás dvou, ale problémů, které můžou pomoci druhým. Diskutujeme ve školách, přednášíme, děláme něco podobného, co vy zde na doktorce, jen ale nebrečíme nad rozlitým mlékem, my odrazujeme přežvážně děti od hraní. To je špatné? A pomáháme těm, kteří jsou na dně - jsou závislí.Nikoho nežádáme o důvěru,pokud Toxi máš tento pocit vůči nám, my ti ho nehodláme vyvracet a přesvědčovat tě, kým doopravdy jsme. Je nám líto, že se neustále srážíte a hážete do pytle s hnojem. Promiň za ten výraz. To, žes v životě ujel a tvrdě za to zaplatil, už tak být nemusí a ty se můžeš posunout, ale už se nevracej do minulosti, to je naše rada ať už jí přijmeš či nikoliv. Petr se minulostí hodně zabýval a odsuzoval se za ní, jeho sebevědomí nebylo žádné a proto se vždy vrátil zpět. Uvědom si prosím, že Petr je také hráč, který toho hodně zavinil,přiznal, ale chce jít dál, jako někteří z vás. Ale tím, že bude diskutovat stále o tom co zavinil a sebou pohrdat, nikdy se z toho nedostane. Zdenku, nechceme vzbuzovat lítost. Bojujeme s větrnými mlýny a to s politikou našeho státu. Jde nám opravdu asi o něco jiného. Omlouváme se všem, kteří nás nepochopili, možná časem. Držte se a vy co nám rozumíte a budete potřebovat jakoukoliv pomoc či radu, ozvěte se. S přátelským pozdravem Martina a Petr
Mějte prosím víru...

Lenka (Pá, 30. 3. 2007 - 06:03)

Toxi opět trefa. Gambler může abstinovat, ale hlavně to musí mít "v hlavě". Abstinující gambler který lže a má tendence hledat výmluvy pro své selhání pořád myslí postaru. I když zrovna nehraje. Co se Tebe týká - je fantastické sledovat tuhle proměnu gamblera v dospělého člověka. Moc Ti fandím. Důležitější než Tvůj pravopis je totiž Tvé myšlení. Lidí, kteří přemýšlí jako Ty je možné si vážit. Tímto způsobem máš možnost získat úctu ostatních, která Ti určitě jako gamblerovi hodně chyběla, nebo ne? K Petrovi a Martině už se vyjadřovat nechci.

zdenda (Čt, 29. 3. 2007 - 23:03)

toxi-Plně s Tebou souhlasím v názoru na Martinu a Petra. Ale na druhou stranu, pokud jejich aktivity zachrání byť jen jednoho člověka, jednu rodinu od cesty do pekel, budou mít určitě smysl. Taky mě mrzí, že pohrdají naši diskusí, která je pro mnohé velkou pomocí. Protože ne z každým NOVA natočí reportáž. Navíc to byla manipulace, která způsobem podáním příběhu u mnohých může dokonce vzbudit i lítost. Přitom se nedá takovými lidmi(gamblery) nic jiného, než pohrdat. Bohužel i já mezi ně patřím, a nic jiného nečekám a taky si nezasloužím. Škoda, že máma někde zmizela. Docela by mě zajímal její názor. Nebaví mě pořád někomu oponovat, ale ještě se musím zeptat. Petře, jak se dá zapomenout na minulost? To je jen klišé, nic jiného. Dobře se to akorát radí...

toxi (Čt, 29. 3. 2007 - 22:03)

Lenko,jsem rad,ze mame stejny pohled na vec,a i kdyz jsi nehrala,vim ze jsi princip zavislosti,nez uz jakekoliv,pochopila do hloubky.Ja uz vic nez 2 roky premyslim,denne se skoumam,denne se mi objevuju nove a nove souvislosti,ktere mi pomahaji,a naplnuji pocitem spravnosti mojej cesty,nachadzim nove obranne mechanizmy,skoumam chovani se sameho seba na urcite rizikove situace,a i kdyz i ja by jsem velmi rad hodil pricinu na rodice,nemuzu.Protoze to tak neni.Mas pravdu,ze lehsi je byt ditetem bez odpovednosti,ale ja dite uz nejsem.Zadne dite nebudu tak trapit sve okoli,ublizovat,lhat,jako to dokaze kazdej hrajici gambler.Ak chcete byt nekdo jak dite,nech jsi uchova i detskou cistotu,a to nikdo z nas nedokaze.

toxi (Čt, 29. 3. 2007 - 21:03)

Martina a Petr:O vasem pripade nevim nic,jenom to ,jak se tady presentujete,ale vim jedno,ak co i jen MOZNA pripisujete LENKE vinu za IGOROVU zavislost,nevite o gamblingu vubec nic,nebo ste to vubec nepochopili.Ak jsem to spravne pochopil,Petr je abstinujuci gambler,tak jedna otazka:Na koho hadzes vinu sve zavislosti TY?Ak Ti je vic jak 18,muzes za ni uz ted JENOM TY!Jako JA muzu za tu mou!A ak si to doted nepochopil a nejsi ochotnej to pripustit,nechci aby ste se hrali na zastupcu lidu zavislich na hrani,protoze udelate vic skody,jak prinosu.Inteligentne lidi totis neoblbnete.A napada mi jeste jedna moznost,ak chcete byt slavny na nestesti tohto druhu,delejte to prosim jinak.Fakt mam z vasich prispevku pocit,ze jste se naucili par teoretickych knizek.JA TO PREZIL A PREZIVAM DOTED!Citim nepochopeni,a ja k Vam duveru nemam.

xy (Čt, 29. 3. 2007 - 14:03)

Igore, četla jsem pouze něco z Tvé obhajoby a chvílemi jsem Ti i fandila, ale nechápu Tvou reakci na Pavla. Vždyť je to tak jednoduché! Opravdu řada problému se táhne od dětství, zakuklených a v dospělosti se může projevit jakkoliv (nelze ovšem všechno svalovat na "špatné" dětství). Taky sem přispívám (díky manželovi) a tam si troufám říct, že přestože se jeho matka zřejmě snažila, úplně všechno ok nebylo - rozvedená rodina, zaměstnaná zaneprázdněná matka, otčím velice přísný, občas i hrubý na děti (prý)..., nestálost zájmů manžela jako dítěte a v tu dobu zřejmě nedostatečný zájem rodičů... a je to hned. Tak nevím, proč to rozčilení.

Martina a Petr (Čt, 29. 3. 2007 - 13:03)

Ano Pavle, uvědomujeme si to.Tato zpráva patřila především Lence, která nám ráno poslala mailík, kde tedy jsme reagovali ohledně toho co děláme. Že potřebujeme pracovat a ne mluvit. Souhlasíme s tebou, že lidé si potřebují popovídat,ale my to nepotřebujeme, máme toho za celé dny dost s povídáním. Je to má práce, kde neustále mluvím s klienty. Proto se omlouváme, zda se vás to dotklo. Bylo to myšleno jinak. Diskuse co zde ale vedete je spíše o tom, kdo co udělal špatně a také vracení se do minulosti. To nikam nevede. Pokud píšeme s Petrem hrubky, jak nás upozornila Lenka, omlouváme se, ale o tom to také není.Je to naše chyba, že pořádně po sobě nečteme, ale Lenka má bohužel také chyby v psaní a nikdo jí na ně neupozorňuje.Řešíme zde problém hazardní hry a vůbec co se týká automatů v našem státě a ne to, zda někdo udělá občas v psaní chybu. Nebo nechceme rozebírat a babrat se v minulosti jiných, jelikož tu už nezměníme nikdo, ale současnost a budoucnost tu ano. Pokud vám skutečně jde o to něco změnit, tak budete koukat vpřed a nebudete se babrat v minulosti a ve věcech, které s tím vůbec nesouvisí. Jde o komunikaci a ne pravopisné diktáty.

Pro Lenku : Lenko, nezlob se na mě, ale to co zde předvádíš, je něco podobného jako v diskusi v Blesku, kterou jsem dnes na mou žádost nechala odstranit, jelikož už tam bylo tolik vulgarity a nepochopení, že to bylo spíše pro silné žaludky. Napsala jsi mi, že se bráním jako lvice a víš proč, protože právě to co píše o Tobě Igor, nemůže nikdo vědět, zda je pravdivé či ne, když ty se k tomu nehodláš postavit. Je hezké co zde píšeš, že mu nechceš ubližovat,ale uvědom si, že jde také i o tebe. Mám z tebe dojem, že u mě a Petra hledáš sama sebe a něco, co nemáš vyřešeného s Igorem. Máme podobné příběhy, ale nejsou totožné. Každý jsme individuální a tudíž nemůžeš porovnávat situace do detailů. Náš vztah byl možná založen právě v době, kdy se Petr posunul o hodně dál, než by tomu bylo třeba před pěti lety. Teď je jinde i jeho myšlení a díky tomu, co dělám já za práci se posouvá stále dál. Netvrdíme a nikdy ani tvrdit nebudeme, že nemůže nikdo nikdy znovu ulítnout. To se může stát každému a nemusí to být zrovna teď Petr. Co když to budu já? Sice jsem nikdy nebyla na ničem závislá,ale můžu mít nějaké chyby, které můžou zrovna něco pokazit.Nejsem světice, jsem také jenom člověk a snažím se abych nikomu neubližovala.
Lenko z ničeho jsme tě neobvinili, přečti si ráno ten tvůj mailík, cos poslala ty nám. Byla to jen reakce a svým způsobem jsme ti napsali co si myslíme o diskusi mezi tebou a Igorem na doktorce. Nic proti Tobě a ani Igorovi.Za jeho gamblérství určitě nemůžeš, ale možná že i trochu ano. Nikdo s vámi nežil a tudíž nelze posoudit vás dva jak jste žili a co bylo mezi vámi. Proto nám s Petrem zde připadá hloupé, že si zde na doktorce řešíte své problémy a pokud Igor píše o tobě nesmysli, mohla jsi to vysvětlit všem. Teď to vypadá, že jsme Tě obvinili,ale tak to není. Nesoudíme a neobviňujeme dle pár přečtených řádků. Ptala jsem se Tě jen, zda třeba také nemáš na vztahu, který zkrachoval svůj podíl, díky tomu co jsem si přečetla od Igora. Nic ve zlém.Víte co bychom si přáli? Abyste zapomněli na minulost i co se týká hraní a toho špatného, co se vám přihodilo a místo toho jsme se pustili do boje proti tomu co zničilo vaše vztahy a může ještě dál ničit vztahy druhým.To platí i pro Igora a Lenku, myslím, že je mezi nimi ještě dost lásky na to, aby mohli to zlé překlenout.Možná si to ani jeden z nich nechce přiznat, je to naše domněnka.A omlouváme se za případné gramatické chyby, které bohužel asi děláme,ale není to tím, že bychom byli méně inteligentní.. Především jde o to, že už po sobě nečteme pozorně a píšeme celkem ve spěchu. Možná je to chyba, ale ten kdo nás chce vnímat, nebude občasnou chybičku podrobovat analýze a soudit nás.Lenko nebylo to od tebe asi správné,ale neurazila jsi nás, myslím, že tu jde opravdu o něco jiného.Přejeme všem hodně štěstí.
Lenko musela jsem reagovat, promiň, jsem asi lvice, jak jsi o mě dnes napsala. Nemlčím a nemá to co do činění s mou profesí psychologa. Tohle je čistě lidská záležitost, na psychologa či studovaného člověka si můžu hrát, když zde mám klienty.Ale věř, že se chovám stále přirozeně i s klienty a proto mám neustále co dělat, klientů je neuvěřitelně hodně a stále přibývají. To není chlubení,ale jen jsem tím chtěla naznačit, že o pravopisu to není.Jsem hodně otevřený člověk a nedávám si před sebe ani tituly a věř, že to nemám ani zapotřebí.Školy, tituly, diplomy nejsou o lidech.Pokud se někteří chcete podívat na nás dva, je zde odkaz na TV NOva Střepiny ze 4.3. 07, můžete si je přehrát v počítači a můžete se onás ještě více dozvědět. Bude další natáčení, chystají se velké pořady s námi.Neděláme to pro slávu,ale pro veřejnost,aby se nedostala do problémů. To je náš cíl a za tím také jdeme.Lenko hodně štěstí nejen v osobním životě... Martina

Lenka (Čt, 29. 3. 2007 - 10:03)

Proč tahle reakce? Martině a Petrovi jsem napsala e-mail, ať si dávají v psaném projevu pozor na hrubky. Pokud se chtějí mediálně prezentovat, je lepší chyby nedělat. Dotklo se jich to tak, že mně napsali sáhodlouhý e-mail, ve kterém mě v podstatě na základě naší debaty s Igorem tady na doktorce obvinili z toho, že za jeho gamblerství můžu já, jako nespolehlivá partnerka, která má problémy s alkoholem, návštěvami nočních klubů a žárlivostí. Co víc k tomu mám říct? Igorovi jsem dopis přeposlala, ať vidí, co svou snahou povýšit sebe tím, že poníží jiného způsobil. On ví, jak to bylo. Ví, jaká jsem byla partnerka dokud to nepokazil. Proto mi stále posílá sms jak mě miluje. Igore snažila jsem se nebrat si osobně tu špínu, co na mě hážeš, protože vím, že je to právě ta nemoc, co to způsobuje. Mohla jsem se bránit stejně, ale já Tě nechci ponižovat víc, než jsi ponížil Ty sám sebe. Je mi Tě líto.

Martinu svým způsobem chápu. Možná ona taky jednou pochopí mě.

Pavel (Čt, 29. 3. 2007 - 10:03)

Martino a Petře,uvědomujete si,že jste na diskusním foru.Ti kteří mají problém si musí nejprve uvědomit,že problém mají a potom jsou schopni rozhodnout, zda ho chtějí řešit.Pokud nevědí,že problém mají nemají co vlastně řešit.Je to srozumitelné.

Martina a Petr (Čt, 29. 3. 2007 - 09:03)

Lenko, děkujeme za Váš zájem, ale naše cesta není jen o povídání si na netu. Schvalujeme tuto diskusi,přečetli jsme si příspěvky, ale zde nic nevyřešíte a ani my ne.Můžete si mailovat, diskutovat, ale my s Petrem děláme něco víc. Omlouváme se,ale pokud budete chtít jiný druh spolupráce, uvítáme ho. Tohle diskutování nikam moc nevede, ikdyž si pár lidí uleví. Držíme všem palce, přejeme hodně štěstí s jakýmkoliv bojem, my musíme pracovat a ne diskutovat.
Igore, pokud bys měl zájem připojit se k aktivitě a ne jen k mluvení, dej nám vědět. Máš toho hodně co lidem předat.Nevzdávej to. Martina a Petr

Lenka (Čt, 29. 3. 2007 - 09:03)

Ano Toxi, Ty jsi trefil hřebíček na hlavičku. O tom, jestli bude nějaké příště opravdu rozhoduješ jenom Ty. Nenecháváš si žádné zadní vrátka /to se mi líbí/, že to MOŽNÁ zvládneš, možná ne. Jediné správné rozhodnutí je "už nikdy nebudu hrát". Rozhodnout se a nemít o sobě pochybnosti, jakmile je totiž máš, při zátěžových situacích /kterých je život plný/ selžeš. Ano, kdo příliš teoretizuje o příštím hraní kohokoliv....patrně nevěří v úspěch. Když nebudu věřit sama sobě, patrně budu zpochybňovat i úsilí ostatních. Ty si věříš, máš tedy šanci.

Ano, souhlasím s Pavlem. Je to psychologický problém. Nezralost a setrvání v pozici dítěte. Abstinující gambler se stává dospělým, zodpovědným, no ale být dítětem je jednodužší, proto ta hranice je tak křehká. Někdo si tím řeší trauma z dětství z nedostatku lásky, někdo zase z přemíry, je toho spousta u každého je to individuální a každý musí sám najít příčinu svých potíží. Hraní je až důsledek. A léčba musí být dlouhodobá. Ne nadarmo říkají psychologové partnerkám gamblerů "utečte".

Pavel (Čt, 29. 3. 2007 - 06:03)

Jenom chci zopakovat,podle mého názoru chce gemblér skutečně přijít poměrně lehce k penězům.Nevím co Tě Igore rozčiluje.To,že je to problém pro psychologa někdy i psychiatra je jasné.Pokud se jedná o příčinu u konkrétního gemblera tu musí odhalit psycholog.Je to jasné?

toxi (Čt, 29. 3. 2007 - 00:03)

Jeste jeden postrech mozna pro vsechny,kazdej muj prispevek do tehle diskuse je na hranici pocitu,ktere muzu spustit naznak chute na hrani.Jenom prosim popremyslejte,ak se to u vas objevi,proc tomu tak je.Mozna to pomuze.Dobrou noc

toxi (Čt, 29. 3. 2007 - 00:03)

Igore,i presto si myslim,ze mas velkou sanci dokazat uz nehrat,protoze nektere Tve nazory jse mi libi.Co vsak muze byt problem,jsou Tve,mozna i teoreticke moznosti o pristim hrani..nekdy...Ja ich uz nemam,davam jsi pozor ale dokazu uz zit s pocitem,ze zadne priste nebude,a ak nebude budu jenom stastnej.A uvedomuju si,ze i kdyz mozna nebudes souhlasit,ale nakonec o tom,ci nejake priste bude nerozhoduji okolnosti,ale JENOM JA!Ja muzu okolnosti spracovat,ja se rozhoduju,ja jsem odpovedny za sve ciny,a kdyz nechci,zadna udalost mne nemuze donutit hrat.I kdyz jsem zavislej na celej zivot,neznamena to,ZE JSEM VEZEN nekoho ,nebo neceho!Mohli jsme mit spatne detstvi,nespravnou vychovou,blbych kamosou,ale ted jsme uz dospeli,a neseme odpovednost za sve rozhodnuti.A jak si sam psal,Ty vis co delat!vim to i ja,co mam delat ,a delam to!Delas to i Ty?Ak jo,mas takmer vyhrano!Drz se!

toxi (St, 28. 3. 2007 - 23:03)

Ahoj Lenko,zddravim i ostatnych,ja opat musim podekovat za Tvou i Vasi podporu,chci jenom rict,ze rozumim vsem,ktery TO MAJI POD KONTROLOU,a myslim to vazne.Hrani automatu treba mit pod kontrolou.Jen nerozumim,jake TO POD KONTROLOU ma pravidla.Ze do stroju hodim jen 10 000 mesicne?anebo budu hrat jen soboty?Anebo prijdu jenom o Pratele?Nebo jenom o rodinu?Co znamena kontrolovane hrani?To jsi fakt IGORE myslis,ze v hrani automatu jde o penize?fakt????Prosim Te,jak se muze zavislost dostat pod kontrolu,kdyz hrajes dal?Proc mit pod kontrolou neco,co mi bere penize,Vztahy,rodinu,proc uvazovat rozumne o tak STUPIDNEJ VECI?Uvazoval jsem podobne,ale chtel jsem to zmenit,a s pomoci odborniku a sveho usili jsem na dobry ceste.Je zatracene tezka,ale ja nejsem zbabelec.A nejsem hlupak,aby jsem si myslel,ze Ti zivot da neco zdarma.Ale jsem dost vsimavy na to,aby jsem videl,ze v zivote se kazde usili vrati,a kdo hodne ze seba da,hodne i dostane.

Tina (St, 28. 3. 2007 - 22:03)

Jasně, problém může být v čemkoliv, co si člověk ve svém vědomí ani neuvědomuje. Zabývá se tím holotropní dýchání, kdy během této terapie vyplavou na povrch věci z podvědomí a vědomí je zpracuje a dochází k "očištění" člověka a tím i k možnému ozdravění a jinému náhledu na život. Je tam šance i pro závislé na čemkoliv, takže gambleři, zkuste na sobě zapracovat i takhle! Možná budete koukat! Třeba tam je vaše výhra!

Igor (St, 28. 3. 2007 - 21:03)

No já nestíhám dýchat.. Tak v tomhle připade už asi nejsem připad pro psychologa,ale zrovna psychiatra a zbaveni svepravnosti.. A myslím to naprosto vážně.. Pokud Pavluv komentář patřil mě.. Vážně to nějak nepobiram..

Pavel (St, 28. 3. 2007 - 14:03)

Já si myslím,že gemblér v zásadě hledá tu nejsnAŽŠÍ cestu jak získat větší peníze.Ono je skutečně těžší vydělavat si prací.Problém musí být už v dětství,zráta normálních zájmů,řádná výchova,ocenění a uznávání za práci rodiči atd.

Reklama

Přidat komentář