Reklama

Gamblerství

Paval (Ne, 1. 4. 2007 - 20:04)

Myslím,že kdyby každý,kdo začal kdy hrát tušil,že ho to dostne někam,kam vůbec nechtěl,v životě by to nezkusil.

toxi (Ne, 1. 4. 2007 - 20:04)

Karolina,dnes uz nestiham ale presne o tomhle jsem chtel psat,takze Ti opovim bud v noci,nebo zitra.Bude to zajimave,protoze nad tymhle jsem poslednej tyden hodne premyslel

Pavla (Ne, 1. 4. 2007 - 20:04)

Tak vás tu všechny zdravím.
Igore,k Tvé otázce,proč měl můj muž ty recidivy.Jeden důvod byla nespokojenost s tím,v jaké jsme situaci a hlavně to,že ji spůsobil on sám.Tudíž nechápu proč šel hrát,ale to asi stejně pořádně nikdy nepochopím.Takže jsem se v tom dál ani v sobě dál nešťourala,snažila jsem se to vzít tak,jak to je.Druhý důvod byl dlouhodobější problémy v práci.Kluci se mezi sebou nějak nepohodli,řešili nějakou situaci a z toho co vím,nezvolili zrovna správné řešní(alespoň dle mého názoru),no a to ho přivedlo k bedně znova.Jinak Ti Igore děkuji za podporu.
Moje babička říká jednu věc:Život není tak dlouhej,jako je složitej a je jen na nás,o kolik si ho stížíme. Je to stará paní a já si jí moc vážím.Dokonce tahle věta mi často zněla v uších,když se můj muž týden nevracel domů,já zůstávala s 2 dětma sama doma a věděla,že je zle.Dokonce se dá říct,že mi dala sílu.Nedokážu říct proč.
Víte,nevím,zda je správné,aby partnerka se svým partnerem byla i v těch nejhorších situacích a nechala se vlastně táhnout dolů s ním.Jen si myslím,že pokud je nějaká šance to zvládnout společně,že za to stojí. Nemyslím si,že má můj muž vyhráno,to rozhodně ne a přestože spolu nejsme 10 nebo 15 či 20 let,když jsme stáli u oltáře a stvrzovali si,že spolu budeme v časech dobrých i zlých,v chudobě i ve zdraví,myslela jsem to vážně a vím,že on také a není to nadsázka.Ještě v době,kdy jsme nebyli svoji,jsme spolu toho hodně zkusili,už tenkrát jsem věděla,že ho neopustím.Byl mi oporou v době,kdy jsem nda tom byla hodně špatně já.Dokázal poslouchat a pomoct.Když sklouznul on ke hraní,nevěděla jsem,co dělat.Z prvu jsme zvolila hodně špatně,alespoň se to tak jevilo.Moc jsem přemýšlela nad tím,co se vlastně stalo,že se dostal k hraní.Částečně jsem našla i svou vinu.Ne,že bych ho podváděla,to rozhodně ne,ale rodinné vztahy byly a jsou složitější a chtěla jsem mít klid u mámy i doma,což se mi nepodařilo(menší vysvětlení).Pak jsem si vzpoměla na chvíle,kdy nám spolu bylo nádherně,plánovali jsme rodinu....,oba jsme se moc těšili a nechtěla jsem,aby o ni přišel,nechtěla jsem o ni přijít ani já.Ano,ve vztahu oba dělají chyby,nejen já a můj muž,týká se to všech.Nechci ím říct,že by doslova partnerka měla svůj díl na tom,že její partner začal hrát.Chci tím,říct,že se jí to také týká a ani jí nikdo nemůže soudit za to,že ten boj vzdá.Naopak chápu to,moc.Jen jsem toho názoru,že partnerský vztah je o tom,aby problémy řešili Ti dva spolu,ať se to týká čehokoliv.Já osobně jsem si svou cestu zvolila,ikdyž sposta lidí i z našeho okolí by mi řekla,že jsem blázen.
Ano,souhlasím s tím,že stát by s hernami měl začít něco dělat.Ono je spousta věcí,který by stát měl změnit,my to neovlivníme,nebo alespoň ne příliš,bohužel.A ať za naše gamblery stát může či nikoli,bohužel si Ti gambleři ty dluhy nadělali sami a tudíž je musejí splati také smai.Možná se tímto někoho dotknu,netuším,jak velké dluhy kdo má a ať je to půjčka,nebo jsou to alimenty,nebo sociální a zdravotní pojištění,vždycky se to musí platit.Penále je hnus exekuce také,ale pokud člověk může platit alespoň něco,část z každé dlužné částky,pořád je vidět snaha.Když jsem byla s klukama na mateřské,odtrhovali jsme si od pusy.Na vše,co jsme začali platit a splácet jsme také neměli,ačkoli jsme se snažili,muž bral i šichty na víc...Neplatili jsme celé částky,dokonce jsem do jedné banky,kde jsme si brali půjčku,zašla a snažila se dohodnout o pozastavení splátek,alespoň na čas.Nebyla to velká pomoc,ale zaplatilo se zdravotní,socální a něco navrh,pak to šlo.Polečným úsilím.Nejsme jediný,kdo to takto řešil,to určitě ne a možná měl můj muž výhodu v tom,že jsem při něm stála a stojím,ale bylo a je to společným úsilím.Proto i fandím těm z vás,co to zvládáte sam,protože moc dobře vím,jak je to těžké i ve dvou.
Jinak Alí,chápu Tvé rozhořčení nad tím,že spousta partnerek se snaží tu harmonii doma vtvořit a že je těžké splácet dluhy,které samy neudělaly,ale bohužel platí to,že je jejich rozhodnutí,zda to s nimi platit budou nebo ne.I když je pravda ta,že pokud jsou svoji,manželka moc volbu nemá.
Neím,Karolíno,obhajuješ tu hodně Petra.Víš,možná je to horší.Pokud by se Petr cítil ukřivděný dohadami a diskusemi o něm,co se tu píší,měl by se knim vyjadřovat sám.Věřím,že s hráči máš skušenosti i s jejich rodinami,ale nejseš on a přestože člověk o hodně věcech mluví,ne vždy jsou tak,jak říká.Tím se Petra nechci nijak dotknout,nebo ho osočit.To v žádném případě,jen vím,jak těžké je sám sobě přiznat pravdu a přizna ji i okolí.
Osobně si nemyslím,že mi můj muž řekl všechnu pravdu o jeho hraní,důvodech a příčinnách,dokonce možná ji snad ani nechci znát.Respektive chci a nechci,jestli mi rozumíte.Rozhodla jsem se mu věřit a jestli mu to pomůže,budu jen ráda.Protože,když jsem byla hodně mladá,myslela jsem si,že lidé závislí na alkoholu,drogách,bednách jsou z úplného dna společnosti.Možná to tak svým spůsobem je,protože člověk se na to dno díky tomu dostane.Jenže jsem zjistila,že jakkoli závislí lidé bývají kolikrát strašně úžasní a skělí lidičky,který jsou z nějakého a to jakéhokoli důvodu nešťastní.Ano,každý má jiný způsob,jak se stím vyrovnat,ale pokud je na něčem závislý,má právo na to,aby se z toho dostal,má právo na pomocnou ruku a nemusí to být nutně léčebna.Můj muž v ní třeba nebyl a pravdu má toxi v tom,že je důležité říct o chuti hrát a ne hrát a pak se k tomu přiznat.Dělá to strašně moc.
Osobně nemám právo kohokoliv soudit,ale Igore a Leni,vůbec vás neznám,jen z vašich příspěvků.Je mi líto,pokud váš vztah neydržel nápor,ať už kvůli hraní nebo mamince.Rodiče si nikdo z nás nevybírá a ikdyž na ně máme kolikrát sami hrozný vztek,pořád jsou to rodiče a milujeme je a naši partneři by to měli pochopit a respektovat.Já nemusím rodiče mého muže,on nemusí mé.Vzájemně se tomu nedivíme,chci říct,dnes už ne.Také jsme s tím měli dost problémy.Ale oba jsme z rozvedený rodiny a dost problematický,ani jeden z nás to neměl s rodičema zrovna jednoduchý a museli jsme najít cestu,jak s nimi vycházet a nenechat je,zasahovat nám do našeho vztahu.To je hodně složitý a sem to nepatří,protože to by se hodilo spíše do rubriky "Děti,rodiče a partnerské vztahy".Důležitý je,najít kompromis a dodržovat jistá pravidla.
Nevíte,jak bych každému,kdo má problémy s jakoukoli závislostí(i s tou mou:)) přála,aby nad ní jednou pro vždy vyhrál.Ať máte způsob jakýkoliv,ať vám pomůže a vyzrajete nad ní.
Přeji dobrou noc,pro Ty,kteří jsou doma a půjdou do pelechů a příjemnou práci těm,kteří mají ještě nějaké povinnosti.Ahoj

Alena Karolíně (Ne, 1. 4. 2007 - 20:04)

Karolíno s posledním příspěvkem souhlasím.Ale jak můžeš tvrdit,že to Petr zvládl?Po pár měsících nehraní.Vrať se na zem holka.Je na cestě.Jestli to zvládl se ukáže až za několik roků.Omlouvám se musím do práce.

Karolína Toximu (Ne, 1. 4. 2007 - 20:04)

A kdy bys věděl, co to s tebou udělá, šel bys do toho?
Každý si totiž zpočátku myslí, že je to neškodné. Víš, moje tchýne začala před rokem hrát. Byla to paní, která nikdy k ničemu netíhla. Jednou šla hrát s kolegyní ruletu a ejhle výhra 40.000,- a kde myslíš,že je teď. Je z ní závislá, zadlužená troska. Musím podotknout, že je jí 62 let,takže se tohle týká opravdu každého z nás a ne že ne. Kdyby i ona dostala nějaké informace o tom, co se jí může stát, myslím, že by nebyla tam, kde je.

toxi (Ne, 1. 4. 2007 - 19:04)

Karolina,ja to nevedel,ja to vnimal jako hlupou neskodnou zabavu

Karolína (Ne, 1. 4. 2007 - 19:04)

Toxi, Zdenku a jiní, věděli jste co s vámi udělá třeba první hra? Věděli jste co vám to může způsobit? Já vím, že mám možná dotazy pro vás nedůležité, ale jde mi jen o čistě mou profesní zvědavost, díky za odpověď

Karolína Zdenko (Ne, 1. 4. 2007 - 19:04)

Také Ti děkuji za odpověď na mé dotazy. Snad už se ti nebude chtít hrát:-)

Karolína (Ne, 1. 4. 2007 - 19:04)

omlouvám se všem za psaní, jsou to překlepy, jelikož se mi seká počítač a musím psát rychle a není čas na kontrolu. Díky za pochopení.Karolína

toxi (Ne, 1. 4. 2007 - 19:04)

Nemusite dlouho budovat krehke vztahy,nemusite se mesice a mozna roky snazit o pocit stesti,s nekym i sam se sebou,nemusite resit nezhody,staci mit penize a za malou chvili vam automat da pocit stesti,sebevedomi,inteligence...Zadne roky snazeni,staci par minut...a kaslete na to,ze je ten svet umely,te pocity jsou prave,jsou vase,prozivate ich a chcete to bez namahy prozivat znova a znova....CITITE TO NEBEZBECI?

Karolína Toximu (Ne, 1. 4. 2007 - 19:04)

Toxi, děkuji za odpověď a upřímnost :-) Karolína

Karolína Zdenko (Ne, 1. 4. 2007 - 19:04)

myslela jsem Zdenku, žes už přestal soudit. Oč ti stále jde v této diskusi, co se týká Petra. Podle sebe soudím tebe.
Něco Ti ještě objasním a na posledy.
Petr pracuje na ŽL, své předchozí partnerce vybudoval v Praze čajovnu a makal od rána do večera, zatím co ona měla jiného :-) že by smůla, No nevadí. On se kvůli tomu opět začal hroutit a skončil na léčení. V té době byl bez prostředků a tudíž opět narůstaly dluhy, alimenty, zdravotní, sociální pojištění.
Možná máš mylné představy o jeho dluzích. Srovnáváš zde slušně pracujícího člověka, který si vezme třeba půjčku na dům. On si nikdy půjčky na automaty nebral a i kdyby ano, byl slušně a je slušně pracující. Daně platí. Oč stát žádá a ne tebe? aby se mohl odpíchnout ode dna a dostat úvěr nebo možnost menších splátek. To je hodně, oč žádá? Tebe to stát nic nebude, tomu věř.Ani tě určitě Petr nepožádá o půjčku.
Měl potíže s automaty, ale asi ne takové jako ty.. když jsem si četlla částky, kterými ty disponuješ za hraní, tak to je Petr pěkný břídil. Nechci dál už rozepisovat to, co se týká peněz. Buď budeš chtít pochopit a nebo ne. A co dělá Petr třeba pro tebe? Možná to, že už si na automat nesáhneš. Myslela jsem si, že gambléři drží za jeden provaz a že chtějí bojovat s automaty. Asi to zde neplatí. Tady každý bojuje sám se sebou, ale i to je dobré. Petr už boj sám se sebou zvládnul, teď se posunul a bojuje za gambléry a i za ty, kteří by se jimi mohli stát.
byla bych ráda a znovu tě žádám, aby ses už do petra nenavážel s hloupými úvahami. přijde mi, že se docela sám lituješ, ještě sám se sebou nemáš vyhráno. Přeji ti, abys boj zvládnul a nejen tobě. Prosím už o něm nepiš, je vidět, co ti leží v žaludku a není to dobré. On ti nic neudělal a nikomu zde . Hledejte viníka někde jinde. Třeba v sobě, ale také třeba někde venku, jako je stát. Zdenku myslím, že jsi přemýšlivý člověk, zkus ještě více zapřemýšlet. Opravdu nevím na jaké straně jsi zda vlevo či vpravo, je to jak ve vládě :-)

toxi (Ne, 1. 4. 2007 - 18:04)

Karolina,tezka otazka,no skusim Ti odpovedet,pricina me zavislosti mozna prameni v detstvi,kdyz jsem delal cokoliv,pro meho otca to nikdy nebylo dost dobry,ja teda delal jeste vic,a stale nestacilo.chtel jsem byt teda nejlepsi,chtel jsem oceneni,no nikdy neprislo.V puberte jsem teda pochopil,ze ak chci aby mne mneli lide radi,nektere veci resit nemam,ale nechat to plavat.A tak jsem nechaval plavat hodne veci,ze jsem zacal plavat i ja.Ve vsem se mi darilo,v praci jsem byl vybornej,makal jsem neuveritelne moc,ale nic mi nestacilo,potreboval jsem ocenneni...A v tom sem se setkal s Automatem,byl to nekdo,kdo mnel odrazu na mne cas vzdy kdyz jsem chtel,venoval jse mi,nic mi nevycital,DAL MI POCIT,ze jsem uzasnej a inteligentnej,ze jsem prisel na to jak vyhrat,a stacilo tak malo,jenom mit penize...Ja i tak ale pricinu nehadzu na rodice.jak sem se stal dospeli,mel jsem moznost zmenit cokoliv,co mne naucili,jak na mne vplyvali.Ja to neudelal,protoze bylo lehsi nestarat se,zustat v dusi ditetem,a kdyby neco,muzu to pak hodit na ne...TED dekuji,ze jsem na to jak to ma byt vubec prisel.Neda se zit detsky zivot v dospelosti.Ono to sice jde,ale pak to dopadne tak jak to dopadlo i u mne

zdenda (Ne, 1. 4. 2007 - 18:04)

Ještě udělám vyjímku a odpovím. Protože se mi chtělo...

toxi (Ne, 1. 4. 2007 - 18:04)

Igore,ja vim s cim se rves,fakt Ti ani tahle diskuse nemuze zmenit pohled na seba,na zavislost,a mozna ho ani nechces zmenit,ale kdyby jsi chtel,skus vyhledat nejake poradensky centrum,nebo dolecovak,aspon jsi promluvit,kdyz nevidis duvod jit na leceni.Hlavne se na to nevykasli,ja vim jak je to tezky,zvladam to i ja,a to si nemyslim,ze jsem nejakej hrdina,a zvlada to i spousta dalsich.Nesmis jsi myslet ,ze uz Ti to nemuze nic nedat.Nezapomen,ze kazde leceni je cesta do Tve duse,a tu muzes spoznavat i celej zivot,tak je komplikovana.Muzes si najit psycholozku a mluvit s ni,mas hodne moznosti,kasli na svou hrdost,na tvrdohlavost,vzdyt tady jde o zivot,o TVUJ zivot.

zdenda (Ne, 1. 4. 2007 - 18:04)

neumazal jsem slova "nejsou moc" pardon...

zdenda (Ne, 1. 4. 2007 - 18:04)

A už s Tebou nebudu polemizovat, a slovo na rozdíl od Tebe na sto procent dodržím. I když jsem gambler a Ti jak známo nejsou moc sliby neplní...

Dotaz Karolíny (Ne, 1. 4. 2007 - 18:04)

Můžete mi prosím napsat jaké důvody byly u vás, proč jste začali hrát? Pokud to není tajemstvím. A co vás popřípadě vrátilo zpět k hraní. Děkuji K.

Toxi:
Igor:
Zdenek:
Miloš:
A další:

zdenda (Ne, 1. 4. 2007 - 18:04)

Karolíno, děkuji za ranní přání, on opravdu sluníčkový byl. Opět je spousta věcí, se kterými nemohu souhlasit. Třeba o těch půjčkách, to opravdu myslíš vážně? "A kdo dneska nedluží? Podívejte se kolem sebe.
". Srovnávat pracovitého člověka, co si půjčí třeba na dům s gamblerem formátu Petra? A že dělá něco za mě a pro mě ?? A co pak ? Splácí za mě dluhy? A co dělá pro mě? Nic. Vše dělá jen a jen pro sebe, aby se dostal ze sr.... Ale už to nechám být. Byla by to nekonečná a marná diskuse..

Karolína Toxim (Ne, 1. 4. 2007 - 18:04)

Toxi s tímto musím souhlasit stejně jako Alena a nejen já, ale i Petr a Martina. Máš v tomhle pravdu :-). Myslím, že s tebou bude souhlasit většina lidí zde v diskusi

Reklama

Přidat komentář