Reklama

Nechci mít dítě

Hanák (Út, 31. 7. 2007 - 09:07)

normální ženě. Ty předchozí příspěvky jsou patologické, ale neupírám jim právo na postoj. Dítě potřebuje lásku a těžko mu ho může dát někdo kdo miluje jenom sám sebe, takže asi i v tomto případě platí přirozený výběr, pokud se taková osoba dále nerozmnožuje.

Návštěvník (Út, 31. 7. 2007 - 09:07)

proč sobectví? prostě někdo děti chce, někdo ne a není o to horší. Má jen jiný názor a to se snad v demokracii může.

Návštěvník (Út, 31. 7. 2007 - 09:07)

sobectvi je naopak to, porizovat si deti, proto, aby o nas bylo postarano ve stari....
nektere "zaslouzile matky" mi pripadaji jak z nejake sekty...takovy ty kecy jako musis mit dite, je to poslani, jsou s tim nekdy tak vlezly, ze je mam chut poslat tam (presto, ze jsou to treba me kamosky), kam posilam jehovisty, kdyz mi zazvoni u dveri
myslim, ze je to svobodny rozhodnuti a zena muze byt spolecnosti prospesna i jinak, treba tim, ze chodi do prace a plati dane, aby nekdo mohl jit na materskou
nikdy jsem neslysela nekoho bezdetneho tak zaslepene presvedcovat o tom, ze mit deti je nesmysl a "nutit" nekoho, at je nema

Max (Út, 31. 7. 2007 - 07:07)

Nemoralizuj nesmyslnými kecy o sobectví.

Návštěvník (Út, 31. 7. 2007 - 07:07)

Kdyby byli vaše rodiče tak sobečtí jako vy, tak tady nemáte možnost psát, tyhle sobecké výplody.

eset (Po, 30. 7. 2007 - 21:07)

jednoznačný souhlas!!!!!

lele (Po, 30. 7. 2007 - 17:07)

já taky nechci mít děti, ikdyž se to možná změní páč jsem ještě dost mladá, ale teď si říkám že je vážně nechci. Hlavní důvod je že nechci aby byly jako já!..Nechci aby po mě zdědily nějaké moje hnusné geny, povahu nebo prostě něco!...Prostě nechci aby byly jako ja!

James_Bond 00_M (Po, 30. 7. 2007 - 16:07)

Lidé dneska neumějí vydělat prachy, postarat se zároveň o děti, unést tu tíhu zodpovědnosti a zároveň si to užívat, protože jsou to prostě sráči.....

Voodoolínek (Po, 30. 7. 2007 - 16:07)

Jasně,mě rodina taky celkem nic neříká a to mi brzo bude 26.Protože nechci mít další zodpovědnost.Až budu vědět,že se beze mě firma nevobejde a že mě nevyhoděj když panu finančnímu cvakne v bedně,taxnad jedno.Ale do tý doby si chci užívat všech požitků co dnešní doba nabízí.

Návštěvník (Ne, 29. 7. 2007 - 09:07)

mít děti je pěkná blbost!

Návštěvník (Ne, 29. 7. 2007 - 09:07)

to Bohunka: nevnucuj nám laskavě své děti!

Bohunka (Ne, 29. 7. 2007 - 00:07)

Mám syna - 26 let a ten se dívá svět úplně jinak - pohodář a optimista. Dodělává VŠ a už dnes je na nás finančně nezávislý. A život bez dětí si nedovede představit.
Dcera je o rok mladší a rovněž se o sebe dokáže postarat. Děti sice ještě nechce, ale kdyby se "to" stalo, vím,že okamžitě změní názor a bude se na mimčo těšit.
Takže - hlavně nefňukat a máknout :-))))

Dido (Ne, 29. 7. 2007 - 00:07)

Ne, plný hrnec reality.Je mi 30.To koukáš,viď?

Bohunka (Ne, 29. 7. 2007 - 00:07)

Dido, Dido, Ty jsi plný hrnec pesimismu. Kolik je Ti let, smím-li se ptát. Tipuji tak 17 :-))))

Dido (So, 28. 7. 2007 - 23:07)

V dnešní době nevidím sebemenší důvod mít dítě.O více dětech ani nemluvě....Dnešní hektická doba je plná nejistoty.Člověk chodí do práce a neví,kdy ho vyhodí....Je pořád ve stresu,že z nic moc platu musí platit docela vysoké měsíční výdaje za bydlení(žádná luxusní vilka),jídlo, dopravu do práce...a k tomu dobrovolně přijít o plat a pořídit si dítě- tzn.dostávat almužnu(=mateřská) a z toho živit sebe i dítě....Kruté.Chudák partner aby si našel druhé zaměstnání....A pak z toho všeho nervy,hádky, výčitky,mizerná životní úroveň, žádné nové auto, žádná dovolená, žádné pěkné oblečení....prostě NIC.Jenom plenky,sunárek...a kopa nervů a pocit marnosti.Mít dítě je starost, ne radost.A často to dopadá tak,že i přes veškerou péči a lásku,kterou dítěti dáváte se dostane na špatnou kolej, či se odstěhuje mimo republiku a máte pocit, jako by ste byli sami....a jste sami. Nač mít dítě-naprosto nechápu.A vlezte mi na záda z hláškami typu že dítě je smysl života.Život má takový smysl, jaký mu dáte.....

Návštěvník (So, 28. 7. 2007 - 10:07)

samozřejmě, že každé dítě své rodiče neopustí, ale i to se stává a není jich malý počet! takže ohánět se argumentem, že mít děti se musí, aby člověk nebyl ve stáří sám, je fakt směšné!! ti co je chtějí, at si je pořídí, ale ty co je nechtějí, je mít nebudou a nikdo nemá právo to někomu vnucovat! chápete?!? mít děti není povinnost a někdo je prostě nechce! tak si to uvědomte!

TerezaK (So, 28. 7. 2007 - 09:07)

Bezdětné matky???? Cože???
A nevím, proč tady většina razičů bezdětnosti předpokládá, že by mě děti měly opustit. Já se rozhodně své rodiče opustit nechystám, naopak jsem připravena se o ně postarat, až to budou potřebovat. A své děti taky neopouštím, takže není důvod, aby to ony jednou udělaly. Ale stát se může vše, to je pravda.

Návštěvník (Pá, 27. 7. 2007 - 23:07)

to ajaj: jo to by ses divila, já znám zas matky, které jsou bezdětné, téměř 70leté a jsou naprosto spokojené! takže nevnucuj nikomu, že bude ve stáří opuštěný! ta opuštěná můžeš být ty, až tě ty tvé "skvělé děti" opustí!!!

ajaj (Pá, 27. 7. 2007 - 22:07)

Když dítě nechceš tak ho neměj. Je sice pravda, že po porodu už pak chce dítě skoro každá máma, ale nechtěné dítě lehký život nemá. S věkem se názory mění a je třeba si uvědomit, že v nemoci a ve stáří budeš sama jen se vzpomínkami na osamocený život. Přátelé nikdy rodinu nemůžou nahradit.Tady se nedá poradit, to musí vědět každý sám. Ale mám ve svém okolí pár podobných případů, a když přijde slabá chvilka všechny litují. Jsou velmi úspěšné v práci, mají dost peněz, pár kamarádů (neříkám přátel), jezdí po světě - a vracejí se do prázdného bytu a nikdo je nečeká, nikomu se po nich nestýská, nikdo je ve skutečnosti nepotřebuje. A léta jim přibývají. Hodně před takovým rozhodnutím přemýšlejte a pamatujte, že každé dítě je jen takové jaké si ho máma vychová.Uječená a nervozní matka má uřvané a zlobivé dítě a naopak. Je to jen ve vašich hlavách.

Radka, taky bez (Pá, 27. 7. 2007 - 10:07)

Já zas na to pyšná nejsem, ale připadá mi zodpovědnější si to přiznat předem, než z nějaké ,,povinnosti" si je pořizovatza každou cenu. Myslím, že takový děti nejsou šťastný.

Reklama

Přidat komentář