Reklama

Nechci mít dítě

Mony (Čt, 9. 8. 2007 - 11:08)

Janino,tebe měla matka v pozdějším věku?Jsi jedináček nebo máš sourozence?

Lucinda (Čt, 9. 8. 2007 - 11:08)

Pane Hanáku, tak k tomu Vám gratuluji...

Hanák (Čt, 9. 8. 2007 - 11:08)

Lucindo ve 23 letech je to úplně normální, zvlášť když plno holek je ještě v tuto dobu v 1.polovině VŠ studia. Můj brácha má partnerku s podobným pohledem na svět jako třeba Janina. Mě taková pohroma naštěstí nepotkala.

Karla (Čt, 9. 8. 2007 - 10:08)

Tak toto je opravdu neskutečné... Lucinda sem pouze položí dotaz, který by normálního člověka neurazil, kterým zajisté nemyslela nic špatného či urážejícího a vy se do ní takto pustíte??? Nikoho neurážela za to, že nechce mít dítě, jen ji asi zajímalo, kolik vám je let, protože člověk na to kouká jinak ve 20-ti, jinak v 35-ti...
Nechci nikoho urážet, ale děkuji za to, že nechcete mít děti, protože narodit se některým jedincům tady, by byl opravdu trest...
Lucindo, nic si z toho nedělej o zamindrákovanosti jsi měla pravdu:-)

Lucinda (Čt, 9. 8. 2007 - 10:08)

Hanák: Co jiného k tomu říct. Vlastně ta diskuze začala tím,že 23letá holčina nemá mateřské pudy. Chtěla slyšet,jak jsou na tom ostatní...a podívej,kam se diskuze dostala.Díkybohu je každého rozhodnut zda mít či nemít.Mě se líbí mít děti a těším se na to, ovšem ve 23letech jsem zastávala stejný názor...myslela jsem si,že děti jen řvou, kakají, zlobí. Teď už vím, co člověku přináší.

Hanák (Čt, 9. 8. 2007 - 10:08)

Lucindo to je ale stejné jako "nebude-li pršet nezmoknem".

Lucinda (Čt, 9. 8. 2007 - 10:08)

Janino: Já pořád říkám, ať si ženy mají děti, chtějí-li a ať si je nemají, nechtějí-li.

Janina (Čt, 9. 8. 2007 - 10:08)

Jinak zajímavost z debaty o sterilizacích...

"Všichni tu píšou o tom, jak se jich doktoři tisickrát ptali "jste si jistí?" - proč se na to neptají i lidí, kteří chtějí dítě? A přitom člověk který se nechává sterilizovat činí krok, který se týká jen jeho samotného, tak proč detailně zkoumat rozhodnutí jeho, a ne člověka, který se rozhodl být rodičem?"

a

"Když se mi někdo říká "To si ještě rozmyslíš", tak se zeptám "Jsi gay?" a pak říkám "To si ještě rozmyslíš!":-))

Janina (Čt, 9. 8. 2007 - 10:08)

mmm: chtěla jsem se nechat sterilizovat v UK, ale teď se mi víc líbí představa že bych chodila na jeden potrat za druhým dokud bych nedonutila českého lékaře aby rezignoval.

Lucinda:
Co se ti zdá zakomplexované na tom, že se odmítám účastnit "diskuse", ve které došlo na takovéto pseudoargumenty? A není to první diskuse na toto téma které se účastním a moc dobře vím jaké by bylo pokračování.
A jestli považuješ "feministka" za urážku, tak jsi to ty kdo je tady zakomplexovaný, protože to je největší poklona jaká se dá ženě složit a já ti za ni děkuji. Asi jdu napsat článek do feministického zinu.

Toho že některé ženy nechtějí dítě až do dost pozdního věku jsem si vědoma, třeba proto že moje vlastní matka je tento případ:-)

Lucinda (Čt, 9. 8. 2007 - 10:08)

Janino,jsi asi trošku zakomplexovaná.Ptám se jen ze zajímavosti, zrovna Ty mi odpovídat nemusíš. Ptám se proto, že mě je už taky dost a ještě před rokem jsem taky dítě nechtěla.Tak mě nenazývej husou a běž si své komplexy vylít do feministického kroužku.Hezký den,já odsud odcházím.

mmm (Čt, 9. 8. 2007 - 09:08)

mě je 32 let. Kdyby to šlo, nechala bych se sterilizovat, bohužel přežité zákony to nedovolují(((souhlasím s Janinou.

Janina (Čt, 9. 8. 2007 - 09:08)

Skupiny které sdružují child-free lidi. Tupci se diví "omg když nechtějí děti tak ať to nevyřvávají", ale hlavní důvod jejich existence je aby si lidi měli kde postěžovat na nátlak okolí a popovídat si s někým kdo jim rozumí.

Deana (Čt, 9. 8. 2007 - 09:08)

Janino, co jsou to ty CF organizace? A stejně jako Lucindu by mě věk lidí, co tu píší zajímal. Ne proto, že bych chtěla někoho obviňovat, že už mu ujel vlak, ale prostě pro zajímavost.

Janina (Čt, 9. 8. 2007 - 09:08)

Jinak konec argumentů "ad rem" a přechod k "ad hominem" považuji za jasný důkaz že jsem vyhrála diskusi a rozsekala breedery argumenty. Děkuji za potlesk.

Janina (Čt, 9. 8. 2007 - 09:08)

Lucinda: jsi trapná, věk není argument.

Nikdo té huse neodpovídejte. Stejně se dozvíte jen "propásla jsi šanci a jsi zahořklá", "teď už to nejde a tak děláš tvrďačku" nebo naopak "z toho ještě vyrosteš" a "počkej až dostaneš rozum".

Zajdi si na nějaké CF fórum a zjistíš, že pokrývá jakoukoli věkovou skupinu.

Lucinda (Čt, 9. 8. 2007 - 09:08)

Zajímalo by mě, kolik Vám je? Těm, co sem píšou....

Janina (Čt, 9. 8. 2007 - 06:08)

Ještě jedna věc mě zaujala... jak někdo může argumentovat tím, že se dotyčná chová z biologického hlediska nenormálně, když víc naprostou nulu o evolučních strategiích?

Janina (Čt, 9. 8. 2007 - 06:08)

Lucinda: skoro všechny CF organizace. Stěžovat si rozhodně nebudu, díky. Protože mít kariéru a nemít děti je pro mě krásné, radostné, nenahraditelné. Ale narozdíl od těch které to mají naopak svůj názor nikomu necpu, jen se snažím lidi přimět aby mi zase necpali ten jejich.
Například Elektra, že? Křičím já na ní něco o tom jak vysmahlé je přivázat si na krk fakana, a že by se sebou měla něco dělat? Ne. Mimochodem nevím co je na tom k chlubení, chovat se jako zvíře které nedokáže ovládat své pudy. Předpokládám že když nějaký lidský samec zavraždí jiného lidského samce který ohrožuje jeho teritorium, tak ho taky chválí za to jak je přirozený a nezdeformovaný.

Voodoolínek: to je správný přístup!

Hanák-32let: biologické hledisko mě (ačkoli jsem biolog:-) nezajímá. Víš co je z biologického hlediska správné, inteligentní a normální? Ulovit nějakého mírného samce a uvázat ho k hnízdu, a děti dělat s co největším počtem silných a atraktivních samců. Předpokládám, že tyto biologicky inteligentní ženy chválíš, ano?

mmm: taky znám takové ženy, a ještě víc znám takových, které nemají manžela ani moc peněz, ale mají vzdělání a kariéru v nepříliš výnosném, ale zatom naplňujícím oboru a jsou dokonale šťastné.

Mimochodem, až budu chtít být biologicky inteligentní, tak si nechám vzít tkáň z vaječníků a vykultivovat třeba sto vajíček které střelím do USA (tam se to smí), a předám svoje geny mnohem víc lidem než zasloužilé tradiční matky.

Dita (Čt, 9. 8. 2007 - 00:08)

Zřejmě i já dle mínění Hanáka patřím mezi samice kopytníků, ale i přesto, že sama po dítěti netoužím, nesouhlasím s radikálností některých výše uveřejněných příspěvků. Rozhodně dítě nepovažuji za přítěž a vím, že pro rodiče chtěných dětí je jejich přítomnost naopak velmi obohacující. Dítě je stvoření natolik výjimečné, že si neumím představit, že by o jeho (ne)existenci rozhodovala finanční situace budoucích rodičů. Ano, peníze jsou potřebné a důležité, ale jistě ne tolik, jako rodičovský cit. Pokud bych toužila po dítěti, nezabránila by mi v jeho pořízení ani sedačka na splátky :) Ač to z mých předchozích příspěvků nejspíš nebylo znát, pocitu naplnění života skrze dítě naprosto rozumím a není v tom nic, nad čím bych se pozastavovala. Jediné, co mi na celé věci vadí, je skutečnost, že někteří z rodičů se díky existenci svých dětí cítí být hodnotnějšími a lepšími lidmi a díky tomuto postavení, do kterého se sami pasovali, mají pocit, že mají právo určovat, co je a není dobré a prezentovat svůj názor jako jediný správný. Ani já netvrdím, že moje názory jsou správné a také je nikomu nepředkládám jako měřítko normálnosti nebo nenormálnosti člověka. Pro mě je v pořádku vše, co člověku přináší spokojenější život a současně neztěžuje, neomezuje a neubližuje na životě ostatním. Proto je z mého pohledu stejně dobré děti mít i nemít, stejně dobrý je heterosexuál i homosexuál a stejně dobrá je opera jako hip-hop, pokud není nucena to poslouchat celá ulice :) Zkrátka pokud je způsob života v souladu se zákonem a nezasahuje do svobody jiným lidem, je dle mého názoru tento způsob života čistě soukromou záležitostí, kterou nemá právo nikdo hodnotit nebo do ní dokonce zasahovat. A opravdu nevím, jak rozhodnutí nemít děti jedněch negativně ovlivňuje život druhých, co je mít chtějí. U mě není bezdětnost výsledkem rozumového bilancování, není pro mě problém se o někoho starat či se finančně uskromnit, důvod je ten, že já to mateřství prostě necítím. A protože je z mého pohledu ona emoční stránka tou nejdůležitější, vím, že nechci mít dítě a netrápí mě to. Netvrdím, že za 10, 20 let to nebude jinak, nevím to já ani nikdo jiný, ale žiju tak, jak to cítím - bez dětí a je mi tak dobře.

P.S. Všem rodičům přeji zdravé a šťastné děti a bezdětným spokojený život bez kázání dětmi obdařených :))

mmm (St, 8. 8. 2007 - 19:08)

Já právě kdybych měla mít dítě, tak jedině císařský řez, normální porod bych v životě nechtěla!!!! ale naštěstí mě tohle netrápí :) protože děti nechci! Mě by taky nebavilo otročit kolem dítěte. Je to zbytečná zátěž. Je fajn, když jsou lidi nezávislý a mohou si vyrazit kdy a kam chtějí, je to neskutečná pohoda :)

Reklama

Přidat komentář