Reklama

Nechci mít dítě

Eliška (Pá, 19. 3. 2010 - 17:03)

A pro tebe Eliško ještě...já s žádným důchodem nepočítám Maku, jsem realista, tak vím, že se ho nedožiju a umřu v práci. To není jen o počtu těch, z jejichž daní se platí důchody, ale taky o věkové hranici odchodu do důchodu a ta, jak známo poroste. V Řecku už stávkují proti tomu, aby se ta hranice nezvyšovala z 61 na 63 let, u nás se bude jednat o jejím zvýšení z 65 na 67 let-už se v tom věku vidím, jak vstávám v šest a valím autem potmě v náledí v koloně do krajského města a tam makám devět hodin. Jak bych to zvládala, když už dnes padám leckdy na hubu, takový záhul.
A nechci uvažovat jako ty. Odkdy se lidé rodí z rozumových úvah ? Proč za jejich příchody na svět nemůže být touha po dítěti, láska ? Uvažovat tak, že musím porodit, aby mi měl kdo dělat na důchod, je uhozené, cynické, pro mně nepřijatelné. Takto jsem vůbec neuvažovala, když jsem si děti tzv. pořizovala. Prostě jsem chtěla s jedním mužem mít dítě, to bylo vše. Měli jsme holé zadky, neměli jsme byt, peníze, nic. Jen svou lásku. Žili jsme roky velmi skromně, ale pořád lepší než se nechat oplodnit a přivést na svět daňového poplatníka, který má obrazně spasit tento svět.

mak (Pá, 19. 3. 2010 - 17:03)

A pro tebe Eliško ještě jednou extra.Produktivní pracující si neplatí na svůj důchod, ale platí na důchod předešlé generaci,tedy zjednodušeně, na důchod svých rodičů.Na jejich důchod budou platit až zase děti těch rodičů.Tak že tvé děti budou o to víc platit právě na ty bezdětné.Tak se zamysli a přived na svět alespon další tři potomky, aby to mohly i zaplatit.:-))Potom se jistě toho důchodu i dočkáš:-))

mak (Pá, 19. 3. 2010 - 16:03)

Nikoho neurážím,to jsou fakta a hysterické kvílení těch bezdětných to tu jen jasně potvrzuje každým dalším příspěvkem.:-))

mak (Pá, 19. 3. 2010 - 16:03)

Nenávist mluví jen z tebe, čuráku impotentní.Ty bys mohl zaskočit tak maximálně kojnou.Ty se léčit ani nechod, tvoje demence je totiž neléčitelná,vejškrabku.:-))

Eliška (Pá, 19. 3. 2010 - 16:03)

Díky Eliško, je vidět, že...Luno, pokud by maková souhlasila s makem, tak si ho jen zaslouží. Já se vždy tak nějak vytočím a rozpálím do běla, když se najde kdosi nicotný, kdo si osobuje právo kafrat druhým do života a ještě se přitom tváří jako pán tvorstva, který je snad něco víc, než žena a bude srážet.
Do kélu s takovými a všemi šovinisty a černoprdelníky, kteří tady budou kázat o tom, jak je poslání ženy opečovat rodinu, jak nehřešit, nepoužívat antikoncepci a nechodit na potraty a přitom je to samý pedofil a panák, který káže vodu a pije víno a pak ti, kteří budou tvrdit, že ženská má mít prostě děti, protože je to v souladu s přírodou, když pro ně to skutečně znamená jen výron semene spojený s heknutím, zato žena musí dítě měsíce nosit, porodit, odkojit, pak vychovávat a ještě počítat pro jistotu s tím, že na to může taky za čas zůstat sama. Sorry, ale já se do fotbalu a hokeje taky neseru.
Mak by se měl zamyslet nad formou, jakou podá svůj názor. Může říct, že čeká od života děti a je to pro něj důležité a přitom neurážet a nenavážet se. Hodně štěstí a lásky matkám a stejně tak bezdětným ženám !

makovici (Pá, 19. 3. 2010 - 16:03)

Ty si bereš do ty svý držky slovo empatie?Ty víš co to znamená ty zamindrákovanej úchyle?Ta tvoje ji má asi dost často zapařenou když se tady tím oháníš,zřejmě osobní zkušenost,když nemůžeš tak řekni já tě zaskočím ale stejně není kde.Neponižovala tě tvoje matka od dětství že máš v sobě takovou chorobnou nenásvist.Musíš hodně duševně trpět když vybliješ takový urážky.Tebe by měli naložit do lihu a ukazovat jako zvrhlou a chorou bytost.Ne člověk ale bytost.A stejně tě musel někdo ponižovat at už tvoje matinka anebo družka.Kdo ví.Tak totiž chlap nemluví a už vůbec bych tak netituloval ženskou byt bych s ní nesouhlasil v lecčems.Jdi se léčit pako!!!!Ostatní nechápu co tady řešíte.

Luna (Pá, 19. 3. 2010 - 16:03)

Maku, já sama mám děti...Díky Eliško, je vidět, že matky jsou k nám většinou mnohem tolerantnější než chlapi, jejichž jedinou zásluhou na těch dětech je to, že si vysypali pytlík.

Fakt by mě zajímalo, co by řekla Makova žena, kdyby si jeho názory tady přečetla. Pokud by souhlasila, tak dobře jí tak.

Eliška (Pá, 19. 3. 2010 - 15:03)

Frustrovaně tu reagujete...Maku, já sama mám děti tři, ale jsem názoru, že je to volba každé ženy a že lze život naplnit i jinak, než rozením a výchovou dětí. Jsem šťastná, že děti mám a jsou tím prvním v mém životě, ale dovedu si představit, že jiné ženy mají jiné touhy, sny a priority a nechápu tvoje názory, např, ten, že by ses zasadil o to, aby bezdětné nepobíraly důchody. Mimochodem-pokud vám není přes pade, stejně žádný důchod mít nebudete, ale kdyby to mu tak nebylo, proč by jej neměly pobírat ? Myslíš, že aby žena pro společnost něco udělala, musí porodit další daňové poplatníky nebo co ? Žena může být užitečná společnsoti a státu i jinak, když na to přijde, třeba víc, ale upřímně řečeno-nevím, jak druzí, ale na takový stát, jaký je ten tady, kde žijeme, bych se spíš vykašlala, nic mu nedlužím, škube nás kde může.

Ponech ženám jejich nezadatelné právo na určení vlastní náplně jejich životů a neurážej je prosím, ano ???

Luna (Pá, 19. 3. 2010 - 15:03)

Frustrovaně tu reagujete...Páneček je zase přemoudřelej, že? Kdo ti nakukal, že bezdětné se protrápily maximálně k maturitě? Kolik jsi viděl dobrovolně bezdětných s účňákem, které nemají děti např. proto, že se chtějí věnovat kariéře, vědě... nebo čemukoliv jinému?
Urážíš, urážíš, ponižuješ... Ponižuje jen ten, kdo sám nízký.
Vím, že jsi nám přišel vysvětlit, že ty jsi lepší člověk, protože máš dítě, ale nějak ti dochází argumenty. No nedochází, žádný jsem nenašla.

mak (Pá, 19. 3. 2010 - 15:03)

Já bych si zase nedával ženské jméno, když potom píši jako chlap.:-))

Lenka (Pá, 19. 3. 2010 - 15:03)

Mne se Nokidding moc nelibi....Anno mluvíš mi přesně z duše. Lépe bych to nenapsal také mi přijde Hloupé hledat důvod proč být bezdětná nebo dětná...myslím,že snad jde o ten pocit chtění a touhy po tom miminku...

mak (Pá, 19. 3. 2010 - 14:03)

Frustrovaně tu reagujete pouze vy, bezdětné.:-))Ale to se těžko vysvětluje někomu, kdo se dokázal protrápit tak maximálně k maturitě a to ještě jen za cenu úžasného šprtání.Polituji každou ženu, která nemůže mít děti ze zdravotních důvodů a chápu co to pro ni musí být za zklamání,vás zlatokopky,egoistky,rozmazlené nány,připitomělé feministky,nebo lesby,nemám proč litovat a opravdu bych okamžitě podpořil každou politickou stranu, která by dokázala prosadit, aby jste na důchod nárok neměly.I mě jsou vaše názory na mne naprosto lhostejné,naštěstí do okolí mých známých nepatříte a ani nemám potřebu vám lichotit jen proto, že jste ženy,mezi váma milenku ani ženu bych totiž nikdy potřebu hledat neměl,protože postrádáte naprosto ženskost a empatii,naopak máte jen spoustu odporných vlastností. To jen tady na anonymním netu se předvádíte jako hvězdy.

Luna (Pá, 19. 3. 2010 - 13:03)

Luno, ty máš asi taky...Ale neboj, přečetla jsem si tvůj první příspěvek a celou následnou diskuzi a od začátku je zřejmé, že ses do nás chtěl jen navážet a vylévat si tu svůj vztek a frustrace.

mak (Pá, 19. 3. 2010 - 13:03)

Luno, ty máš asi taky problém si odklikat zpět a podívat se na počátek a vznik těchto přestřelek, že.Není divu,zase jen potvrzuješ,jak jsou ženy chytřejší:-))A ty bezdětné obzvláště,mají přeci více možností si obohatit svůj rozhled:-)),:-))

Luna (Pá, 19. 3. 2010 - 13:03)

Koukám,že se tu opět...Maku, chudáčku, tobě asi někdo hodně ublížil, viď ;-). Šťastný a spokojený člověk se totiž takhle nechová, víš? Nezávidí, neuráží, neponižuje... Jestli za diskuzi považuješ tu žumpu, kterou tady ze sebe vyzvracíš, protože tady můžeš, tak lituju, ale s takovýma lidma já nediskutuju o ničem.
Dyť bys nás měl litovat! My umřeme osamocené, bez dětí, bez vnoučat, bez partnera. Zato tebe budou láskyplně obskakovat děti,vnoučata, žena... Protože ty sis zajisté vzal krásnou a mladou, která bude ještě fit až ty na tom budeš špatně... Nebo to tak není???

Anna (Pá, 19. 3. 2010 - 13:03)

Koukám,že se tu opět...Jasně že chápu vaši hysterii a hádavost,on tu totiž někdo bez obalu napíše to, co si v reálu ostatní šeptají za vašima zádama a to,že jste hysterky,sobecky zbabělé,nenávistné,odporné ženské,které žádnému muži nestojí za to, aby si to dítě s vámi pořídil.Maximálně vymrdat a poslat do prdele.

At si klidne septaji, co je mi po tom? Ja mam sveho pritele a co kdo rika je mi opravdu fuk.

mak (Pá, 19. 3. 2010 - 13:03)

Koukám,že se tu opět spoustu sobeckých,hysterických krav muselo navzájem podpořit,jaké že jsou hvězdy.Vy kundy zapařený,já tu nikoho první nenapad a nenadával, jen vám oplácím stejnou mluvou, protože jiné nerozumíte.Váš rozum je tak na úrovni láčkovců.Vy dokonce nevíte, co to vlastně diskuze je a zuřivě okamžitě napadáte každého, kdo sem napíše jiný názor, než je ten váš.To si ale v tom případě založte klub bezdětných a neserte se vy debilní chuděry na veřejné diskuze.Jasně že chápu vaši hysterii a hádavost,on tu totiž někdo bez obalu napíše to, co si v reálu ostatní šeptají za vašima zádama a to,že jste hysterky,sobecky zbabělé,nenávistné,odporné ženské,které žádnému muži nestojí za to, aby si to dítě s vámi pořídil.Maximálně vymrdat a poslat do prdele.

Anna (Pá, 19. 3. 2010 - 12:03)

Mne se Nokidding moc nelibi. ty argumenty jsou tam uplne stejne jako u militantnich mamin, akorat v obracenem smeru. Myslim si, ze to je vec individualni a nelibi se mi, ze nekdo z toho dela malem politicke hnuti. Mnohdy jsou ty argumenty pritazene za vlasy. Ja osobne deti mit nechci a naprosto jasne vim, ze v tom nehraji zadnou roli financni, moralni, ekologicke apod. aspekty. Nepotrebuju to pred nekym obhajovat. Vim jiste, ze jediny duvod, proc nechci deti je ten, ze necitim potrebu je mit. Proste mi nechybi. Je to vec emoci, nikoli rozumu. Je zbytecne to obhajovat racionalnimi argumenty.
Stejne tak jsem presvedcena, ze ti, co deti chteji, nepotrebuji k tomu zadne duvody, proste citi, ze je chteji. Zbytek je jen omacka okolo.

Pepina (Pá, 19. 3. 2010 - 10:03)

No jednak mi to připadá...Luno,

ale to tam všechno je, a pokud můžu já soudit, tak tam přibývají příspěvky skoro každý den....

Luna (Pá, 19. 3. 2010 - 10:03)

A proč tě Nokidding...No jednak mi to připadá nějaký nepřehledný, pak diskuze jsou nějaký mrtvý, moc příspěvků tam nepřibývá, tedy nevím jak chat, na ten ale zase já nemám čas.
A jinak je fakt, že je to tam trochu ostřejší. Já nemám problém s maminama, pokud mě nikam netlačí. Chtěla bych diskuzi ve stylu "žít a nechat žít" a jak se žije bezdětným, jak se shání partneři pro bezdětné (já tedy měla štěstí, ale nevím jak jiní) a prostě tak.

Reklama

Přidat komentář