Reklama

Miniinterupce

Ms. CF (Pá, 25. 7. 2008 - 14:07)

anonym:
"Tak jestli jses chránila pak né" - Země zdraví Mars, Země zdraví Mars! U vás už máte 100% účinnou antikoncepci? Tady ještě ne.

Lucka:
Jsou tady dvě možnosti, buďto to jsou ještě hormony z ukončeného těhotenství, anebo jsi znovu těhotná. Jelikož se interrupce smí (legálně) provádět až šest měsíců po té minulé, tak bys měla udělat dvě věci - stavit se za praktikem s tím, že tě děsně bolí bederní páteř; pošle tě k ortopedovi a ten na RTG; potom by ti případnou interrupci udělali kvůli riziku poškození embrya. A taky si dej každý den pár panáků; FAS je také jasný důvod.

Leja (Pá, 25. 7. 2008 - 08:07)

Pro Bibi. Promiň, já to pochopila tak, že tam to tělísko pořád máš. Jestli je vyndané, tak tobě ani miminku samozřejmě nic nehrozí.

Návštěvník (Pá, 25. 7. 2008 - 00:07)

Ptáš se jestli je to možné?Tak jestli jses chránila pak né,a jestli né tak jseš fakt blbá a nezodpovědná!Je takový problém použít kondom?

lucka... (Čt, 24. 7. 2008 - 23:07)

Máš pravdu Niki je to hnus od té doby skoro každej večer brečím...a přemýšlím jak by se to na měě to mimčo smálo mou nevýhodou byl věk 17 let a narosilo by se mi to 2 měsícě před 18!:(zajištěná jsem a přítele mám taky!!mimčo by jse mělo jak v bavlnce až ted toho lituju:(A taky vím jak ti je:(

lucka... (Čt, 24. 7. 2008 - 23:07)

stojí to 3.500 a jsou ted nove prašky,za 1 220 proti zánštu nebolí to....až pak máš tlak čurání,ale nesmíš vztat!!

lucka... (Čt, 24. 7. 2008 - 23:07)

Ahoj právě mám 15 dní po miniinterubci! S PŘÍTELEM jsme spolu spali,a mám ted pocit a příznaky jako kdybych byla o5 znovu těhotná myslíte že je to možné????dekuji za odpověd

Návštěvník (St, 23. 7. 2008 - 23:07)

Ctu prispevek od Niki a rekla jsem si, ze zkusim zareagovat o stejnem "zazitku" z meho uhlu pohledu: taky jsem byla na mini, ale podobne pocity jsem nemela, rozhodnuti bylo od prvni chvile naprosto jednoznacne, i kdyz mam pritele a nejak by se to dalo zvladnout, v nasem pripade slo o to, ze deti nechceme, ale zase mi je jasne, ze kdybych si to dite nechala, bylo by nechtene a toho pocitu bych se nikdy nezbavila, a pravdepodobne by ani to mimino nebylo moc stastne. je mi sice lito, ze k necemu podobnemu doslo, bylo by lepsi nemit takovou smulu s antikoncepci, ale kdyby k tomu doslo, tak to resim stejne...

Niki (St, 23. 7. 2008 - 18:07)

Ahoj všichni. Nemuzu se nepodelit o svou cerstvou zkusenost s miniinterupci. Asi to nikomu nepomuze ale musim. Vcera jsem podstoupila tento zakok. Byla jsem naprosto realisticky odhodlana a mela jsem pocit, ze me rozhodnuti je spravne - jsem bez pritele, bez bytu a bez tech klasickych "hodnot" pro to, zajistit detatku hezky zivot. Tak jsem sla.. nikdy nezapomenu ten pocit, kdyz lezis prikurtovana na operacnim sale, oblbla injekci a v tu chvili vis, ze to neni jen tak neco, nejaka cysta nebo obycejny lekarsky zakrok, v tu chvili mi doslo, ze by se mi za 8 mes narodilo mimi a ze jsem de facto vrah. Uz bylo pozde. Pro ty ktere me odsoudi jak to tady casto byva - nepopiram, ze je to cele ma vina.ale ta predstava versus realita je naprosto odlisna. Jsem uz doma, nic me neboli krome otekleho posevniho vchodu - pry reakce na dezinfekci. Boli me srdicko. Strasne moc. A dobre mi tak. Vim ze bude tezky to prekonat a vim, ze svym zpusobem jsem se rozhodla spravne. Nejsem zadna sralbotka, ale je to fakt zly, myslite si, ze je to jen zakrok, jen bunky, ale jak je to pryc, srdce vam krvaci. ale jak rikam, dobre mi tak. Podotykam, ze me tehu bylo rizikove, doktor mi rekl ze nemuze zajistit, ze male bude OK, bylo od zacatku moc malicke a nez ho vubec nasel na ultrazvuku, trvalo to mesic.. stejne si ted rikam, ze jsem srab a vrah a vubec. nechci nikoho desit, jen citm s temi, kdo to podstoupili, vim ze uz to v zivote neudelam (pokud mi tedy bude jeste dana sance otehotnet) a fakt to ve vas zustane. Kez by se to nikdy nestalo, ale v zivote si clovek nevybere. Omlouvam se za depresivni prispevek, jen jsem chtela poukazat na to, ze predstava versus realne pocity se fakt nedaji srovnat. Vsem hezky vecer. N.

Dominika (Út, 22. 7. 2008 - 20:07)

Bibi : Myslím si, že když tělísko už máš vyjmuté, další průběh těhotenství by měl být "normální".

Dominika (Út, 22. 7. 2008 - 19:07)

Ms. CF : Já mám dojem, že právě u tělísek opravdu kryje kterýkoliv výrobce každou případnou interrupci, protože je jasné, že se jedná o vadu výrobku, ne o chybu v užívání. To asi bude důvod, proč ji automaticky gynekolog Bibi navrhl, i když má tělísko vyjmuté.

Ms. CF (Út, 22. 7. 2008 - 19:07)

Setkala jsem se s nějakými případy postižených dětí nebo pozdních potratů, ale všechno to bylo v případě, že tělísko zůstalo uvnitř.
Ale nikdy jsem tuhle metodu nějak podrobně nestudovala.

Ms. CF (Út, 22. 7. 2008 - 19:07)

bibi:
Nebezpečné je těhotenství s tělískem uvnitř, a při vyjímání hrozí spontánní potrat.
Nekryjí interrupci výrobci tělíska? Existuje vícero slušných výrobců antikoncepce, kteří hradí interrupce ženám, které otěhotněly přes používání jejich produktů.

Dominika (Út, 22. 7. 2008 - 18:07)

bibi : A nemohlo by být, že Ti interrupci zdarma nabídli proto, že k otěhotnění došlo neplánovaně, i přes antikoncepci?
Ale jestli Ti gynekolog ani není schopný v tak zásadní situaci vysvětlit, jestli jsou tu nějaká rizika a jak se věci mají, asi bych zauvažovala o jeho výměně...

Návštěvník (Út, 22. 7. 2008 - 17:07)

Pokud je tělísko vynadané tak nevím, v čem by mělo vadit. Já bych si mimčo nechala, brala bych to tak, že asi je ten správný čas, že to tak má být, když se to stalo i přes tělísko.

bibi (Út, 22. 7. 2008 - 13:07)

Tělísko mi rovnou dr.vyndal,ale jinak jsem se nedozvěděla,jestli jsou nějaká rizika.Mám se rozhodnout do pondělka,potrat mám zdarma,ale já pořád nevím..

Návštěvník (Út, 22. 7. 2008 - 13:07)

Já jsem se lékařky na to kdysi ptala, řekla mi, že se tělísko někdy samo vyloučí, potom těhotenství dopadne dobře. Ale pokud tam zůstane, tak při těhotenství překáží. Bude lepší, když to probereš se svojí lékařkou. Obvykle ale lékaři doporučují v této situaci potrat, je v tomto případě zdarma (ale o to ti asi nejde).

bibi (Út, 22. 7. 2008 - 13:07)

Proč je to nebezpečné?

Návštěvník (Út, 22. 7. 2008 - 10:07)

Pro bibi Pravděpodobně ti lékařka doporučí potrat ze zdravotních důvodů, těhotenství s tělískem je prý nebezpečné...

bibi (Út, 22. 7. 2008 - 10:07)

Ahojky,dnes jsem se dozvěděla,že jsem těhotná,přesto,že jsem měla tělísko.Vůbec nevím co dělat.

Návštěvník (Pá, 18. 7. 2008 - 00:07)

Potráť se sama Ms. CF

Reklama

Přidat komentář