Reklama

lupus erytematoides

síma (Út, 6. 1. 2009 - 13:01)

Navrhuji,anonymů a prodejců si nevšímat!!!!:o)))

ELIŠKA (Po, 5. 1. 2009 - 22:01)

MILÝ ANONYME-PŘÍŠTĚ NAPIŠ SVÉ JMÉNO-PŘEDTÍM SI MI HO TAKY NAPSALA VŽDYT SE NID NEDĚJE ANNO-jmenuješ se tak ne?Přeju ti abys nebyla tak zlá a uměla se truchu radovat ze života-měj se hezky

Návštěvník (Po, 5. 1. 2009 - 21:01)

Přečtěte si hlavně komentáře - citlivky

Návštěvník (Po, 5. 1. 2009 - 17:01)

http://fotoalba.cz/fotky/15675776 Toto je xicht Yossarian.Dejte pokročilé vyhledávání.

Janina (Po, 5. 1. 2009 - 17:01)

Ahoj Ludmilo, snad se Ti dari dobre. diky Ti za psani. ja jsem proste jen na vazkach, co je pro mne za dane situace nejlepsi - to jsou ty priority - podridit se, nepodridit? je dobre, ze snad existuje vzdycky moznost, kdyby neco.
dnes jsem sla to zkonzultovat a vicemene to dopadlo, jak jsem cekala. neni to pro mne relativne moc prekvapeni - proste to asi moc nezmenim. byla tam dobra doktorka - rozumna, nikde mne zbytecne nehonila, ani nestresovala "prognozami", a dostalo se mi rady, ze nejlepe byt v tomto stavu zatim doma v posteli. coz si myslim, je docela dobra rada. co s tim jinyho. hodne mi pomohla Sima svym prispevkem na lupusinkach - snazila jsem se nektere veci si v sobe urovnat a mozna se mi to i trochu zdarilo. proste co se ma stat, se stane, kdyz to bude nutne, podridim se.

mej se moc pekne,

ahoj

Janina

Janina (Po, 5. 1. 2009 - 16:01)

Elisko, moje rec, vzdyt sem muze chodit kdokoliv a ptat se na cokoliv :)

podle mne neni problemu mensich a vetsich.

Janina

Jar.Rad. (Po, 5. 1. 2009 - 10:01)

Ahoj všem,chtěla bych Vám popřát do Nového roku hodně zdraví,at Vás nic netrápí a at se máte dobře.Přeji všem splněná přání a veselou mysl.Zdraví Vás Jarka

Síma (Ne, 4. 1. 2009 - 23:01)

Super, holky,vždyt jsme lidi a nenecháme se otrávit! Já to beru tak,že každý sedá k počítači v jiném rozpoložení mysli a někdy to i "ujede"...No...

ELIŠKA (Ne, 4. 1. 2009 - 15:01)

Ahoj,holky,tak jsem se rozhodla že sem budu chodit a někdo kdo si myslí že můj malý problém není problém mě odtut nevyštípe-a jsem ráda že jste skoro všichni toho názoru že si tady může kdokoli a jakkoliv postěžovat.A já se budu snažit vždy pomoct-pokud to bude v mých silách a určitě nebudu někodo ponižovat že jeho problém je trapný-mějte se hezky a hlavně zdravíčko at slouží..........

Aya (So, 3. 1. 2009 - 19:01)

Ahoj Símo,děkuji Ti...Taky ted? nemám dobré dny,ta zima.Jestli to je dobré či ne...Asi Ti zatím odpovím tak,že pro ty,se kterými žijeme,kterým pomáháme,protože nám to nedá,sedět v nečinnosti,na úkor vlastního zdraví,času,nasazení,to asi dobré je...Ale pro nás,po pravdě,víme své...Cítíme vše až do morku kostí,celou bytostí vše prožíváme,nemáme ,,dištanc",kterou si udržují ,,kalkulující",chladné hlavy...A tam začne naše nemoc.Plíživě a zákeřně.A naše duše jsou citlivé,takže se nebrání...Vždyt? tolik chceme milovat a být milovány ve všech směrech,v každém věku...Možná časem,kdy přestaneme čekat ,,něco" a ,,někoho" a vyrovnáme se s tím,tak to dobré je v tom,že dovedeme cítit s těmi,kterým je špatně,aniž o tom mluví.A chápeme jejich dobré,ale i stinné stránky...A proto jim vždy odpustíme,jako oni časem nám...Aya.

Síma pro Ayu (So, 3. 1. 2009 - 16:01)

Tohle je nemoc citlivých duší!- Ayo,děkuji, myslím si,že je to moc velká pravda. To, že lupus jím opravdu je, to cítím ze všech příspěvků. Napadá mě otázka, je dobré být citlivou duší,když je potom "obdařená" SLE? Co je vlastně dobré a co zlé?..
Hodně lásky a citlivosti v tom "dobrém" slova smyslu
přeje
Síma

Ludmila (So, 3. 1. 2009 - 11:01)

Janino, mám radost, že jsi napsala. Podle toho, že píšeš v pátek večer, nemusela jsi přes svátky do nemocnice a to je moc dobře.
Pro všechny. Koupila jsem si třetí knihu Brandon Bays - Svoboda a moc se mi líbí. Jsem zatím na začátku a jsem nadšená. Brandon B. mi píše, jak se říká, z duše. Doporučuji.

janina (Pá, 2. 1. 2009 - 19:01)

jeste chci rict, ze clovek se snad smiri casem, a i kdyz ze zacatku mozna vychodisko tak uplne nevidi.

janina (Pá, 2. 1. 2009 - 19:01)

Ahoj Ayo, jsem rada, ze jsi napsala. no jo, dost Ti rozumim, ja jsem taky dost resila duchod, leky a tak, ale pak proste nebylo na vyber. tak jsem se postupne smirila, a nejak se to relativna snad da. ze zacatku jsem to taky tak nevidela. ale snad neni nikdy tak uplne nejhur, i kdyz to tak leckdy mozna vypada.ja to ze zacatku taky videla trochu jinak, nez treba ted.
i ted se mne nekdy lide ptaji, na co ze jsem vlastne dostala ten duchod. snazim se si toho uz tolik nevsimat, s vedomim, ze to nema valny vyznam. ja si to ze zacatku taky neumela moc predstavit, ale snad nebude tak uplne nejhur.
proste snazit se - i kdyz mi to nekdy teda moc nejde.

mej se moc pekne, ctu Tvoje prispevky moc rada

Janina

janina (Pá, 2. 1. 2009 - 19:01)

Elisko, pis sem dal, vzdyt je to diskuze. tedy vymena nazoru. co muze byt pro jednoho problem, druhy nemusi treba tak relativne vubec brat. proste se chces poradit, vzdyt je to uplne normalni. ja to taky ze zacatku hrozne resila - a leckdy resim dodnes. zvolit cestu tu nebo tu - co je vyhodnejsi? bude lepsi to nebo to? kazdy je jiny. je normalni, ze se chces poradit, kdyz si nejsi jista.

preju jen to nejlepsi v Novem roce

Janina

Aya (Pá, 2. 1. 2009 - 13:01)

Ahoj Ludmilo,asi je to tím,že té bolesti je hodně.Na každého z nás.U někoho musí ven a někdo ji musíme nosit v sobě,abychom neobtěžovali ,,zdravé okolí" , někdy členy rodiny,protože těžko někteří pochopí,když viditelně nemáš handicap,že je zle.Pochopí často až,když už tu člověk není...Proč?Oni to neznají.Když vyslovíš autoimunita,tak se Tě 98% lidí zeptá:,,A co to je???"...A popisovat někomu,co to je mít bolesti,problémy léta ve dne,v noci,nemá smysl.Normální je přece rýma,chřipka a nachlazení...Tohle ,,normální" není.To,že víš,že:,,Lepší už to nebude",si musí člověk nechat pro sebe.Někteří lidé čekají,zda ,,padneš" jako kůn a uvolníš místečko na slunci.Nechápou,že každá profese je ,,živobytí" a ,,zaměstnání".A druzí,ti,co jsou blízko čekají peníze,výhody,přímluvy,apod...A tehdy poznáme,zda jsme volili dobře.Ty,kteří s námi mají cítit a soucítit,jako my s nimi...Dočkala jsem se věty od blízké osoby:,,No a kdy to skončí?"Té pí. je 88 let,je úplně zdravá,protože nic necítí.A nic ji nezasáhne.Je navíc věřící.Zbývalo odpovědět po pravdě:,,To ví jen Bůh"...Tohle je nemoc citlivých duší...Tak co nejméně ran a hodně lásky!!!Aya.

Ludmila (Pá, 2. 1. 2009 - 09:01)

Všem, co chodí i sem, přeji spokojený a pohodový nový rok, hlavě hodně zdraví.
Co bylo vloni je za námi a my zkusme zapomenout staré bolest a těšit se na nové radosti.
Moc se mně líbí,jak vlastně všechny povídáme to samé. Všechny máme v sobě empatii a snahu té druhé pomoc. Tím,že napíšu, že je mi ouvej, pochopí ta druhá, že v tom není sama a mně se uleví. Já nevím, jak je to u vás, ve vašich rodinách, ale u nás už jsou na ty moje stesky zvyklí a cítím, jak je to otravuje. Tady mám možnost si ulevit tím, že to řeknu. Sdělená bolest, poloviční bolest, nejsem na ní sama.
Díky za všechny poslední příspěvky jsou moc a moc pěkné, plně lidské lásky - děkuji.

Irena - Elišce (Čt, 1. 1. 2009 - 20:01)

Eliško souhlasím s : ,, že vlastně můj problém je blbina-možná je ale né pro mě ,,, každý má právo prožívat trápení, ikdyby bylo v očích jiných maličkostí. Až sami zažijí podobné tak najednou ta maličkost je problém s dračí hlavou. V poslední době jsem zažila také znevažování mého problému a moc mě to bolelo. Máš mé pochopení. I.

ELIŠKA (Čt, 1. 1. 2009 - 10:01)

Děkuji,všem co mě tak trochu pochopily-nejsem ta co by si pořád stěžovala-jen jsem se chtěla svěřit a doufala jsem že tady můžu-bohužel se ale vždycky najde ten-kdo bude protestovat a urážet-že vlastně můj problém je blbina-možná je ale né pro mě.Nechci se tady dohadovat,ani nikoho urážet-to opravdu nemám zapotřebí-a kdyby tady měl někdo problém,i když malý,vždycky ho ráda podpořím a určitě ho nebudu srážet..mějte se hezky...

jana (St, 5. 12. 2012 - 11:12)

prosím vás mám jít na...dekuji moc za vše.
já si myslela že to bude jen ranní moč ale nabyla jsem si jistá.
popsané ampulky samozřejmě nemám tak jsem hold nevěděla co a jak.
u nás u dr.to je hroné když se zeptáte tak si připadám jak vůl a oni vám stejně nic neřeknou no hlavně že za vše chtěj 30kč.
tak vám moc děkuji .

Reklama

Přidat komentář