Reklama

lupus erytematoides

jana (Po, 28. 2. 2011 - 14:02)

jestli je to lupus?A co lékař říkal?
Tady na těchto stránkách žádný lékař není tady si píší jen nemocní lidé toto musí přeci posoudit lékař!

nika (Po, 28. 2. 2011 - 10:02)

Niko, a kde je otázka?jestli je to lupus?

Tereza (Po, 28. 2. 2011 - 07:02)

Niko, a kde je otázka?

nika (Ne, 27. 2. 2011 - 13:02)

Dobrý den. Mohla bych se zeptat na revmatoidní odběry?(Opsáno)
WB/gliadin IgA S - neg.
ASCA S - neg.
WB/ENA SM S - poz.
ANCA PROTEINAZA 3 ANC - neg.
ANCA MYELOPEROXIDAZA ANC - neg.
WB/ENA JO-1 S - poz.
WB/ENA SS-A S -poz.
WB/ENA SS-B S - poz.
WB/ENA SMIRNP S - poz.
WB/ENA SCL-70 S -poz.
B/Glomer BM antigen S - neg.
WB/Anti Nucleosom S - neg.
WB/Transglutamin IgA S - neg.
WB/Transglutamin IgG S - neg.
WB/Gliadin IgG S - neg.
Stanovení IgG protilátek proti ENA metodou Elisa. Vzhledem k pozitivitě některého z parametrů v rámci stanovení ENA byla provedena konfirmace pomocí imunoblotu.Vyšetření potvrzuje původní nález,který je pozitivní.
Interpretace jiné A01:
Wb/ENA - SM - neg.
Wb/ENA - SMRNP - neg.
Wb/ENA - SSA - poz.
Wb/ENA - SSB - neg.
Wb/ENA - JO-1 - neg.
Wb/ENA - SCL-70 - neg.
Děkuji. Za odpověď

Tereza (Čt, 24. 2. 2011 - 16:02)

To je (a není) reklama na Google :) Nekoukaly jste na obsah? Je to z "Příběhů o hledání" (Google).

jana (Čt, 24. 2. 2011 - 12:02)

Ahoj. Posílám odkaz na...také jsem nic nenašla a nevím!

síma (Čt, 24. 2. 2011 - 12:02)

tak to těžko, Terezko, není tam nic jen reklama na google.cz

Tereza (St, 23. 2. 2011 - 19:02)

Ahoj. Posílám odkaz na Youtube na video o lupusu "Můj život s vlkem" http://www.youtube.com/watch?v=VNnQUZvJMx0&hl=cs_CZ&fs=1

Jirka (Po, 7. 2. 2011 - 17:02)

Dobrý den všem, stránky lupusinek jsem už navštívil dříve a dozvěděl jsem se tam skutečně spoustu zajímavých věcí, nicméně ke svému výzkumu potřebuji zodpovězení konkrétních otázek od konkrétního člověka. Kdybych čerpal pouze z příspěvků na lupusinkách, výzkum by mi nebyl uznán. Takže Vás prosím, pokud se najde někdo, kdo by byl ochoten anonymně odpovědět na několik otázek a případně si vyměnit pár e-mailů, budu rád. Zatím Vám děkuji za kladné reakce, mějte se.

v. (So, 5. 2. 2011 - 16:02)

Jirko, myslím, že to vůbec...dobrý den Jirko i já psala na téma Lupus práci a jela jsem dle stránek Lupusinek a paráda tam se dozvíš vše.
chtěla jsem i na srázek lupusu ale na poslední chvíli jsem nemohla což mně mrzelo a tak neváhej a zajdi na str.lupusinek je tam mnoho informací přeji vám pěkné psaní a ještě lepší ohodnocení vaší práce mě diplomka dopadla výborně V.Hrčková a vám milé Lupusinky přeji mnoho zdravíčka a štěstíčka s vaší nemocí...

Kate (So, 5. 2. 2011 - 15:02)

Jirko, myslím, že to vůbec není drzá prosba, naopak si myslím, že je dobře, že se o této nemoci píše, čím víc informací, tím lépe i pro nás všechny. Pokud bys nám pak mohl poskytnout výsledky tvé práce, tak věřím, že bychom se o sobě případně i něco dalšího - nového dozvěděli. Jinak máme i facebookové stránky Lupus ČR, je to teda skupina, a existují dvoje webové stránky: www.lupusinky.estranky.cz a www.lupus-sle.cz. Zkus se ozvat třeba i autorkám těchto stránek, kontakty najdeš na webovkách.

Jirka (Pá, 4. 2. 2011 - 00:02)

Dobrý den všem, obracím se na Vás všechny s možná trochu drzou prosbou. Já sám nepatřím k nemocným s Lupusem, ale už se nějakou dobu tímto onemocněním zabývám. V současné době píši kvalifikační práci právě na téma SLE. Můj drzý dotaz spočívá v tom, zda by se mezi Vámi nenašel někdo, kdo by byl ochoten elektronickou formou (e-mail atd.), odpovědět na několik otázek týkajících se Vaší choroby. Vše by proběhlo naprosto anonymně, mezi otázkami není nic, co by se týkalo nějakých soukromých identifikačních údajů. Je mi jasné, že Vám vaše choroba přináší sama o sobě dost starostí a chápu, že odpovídat na dotazy cizímu člověku jistě nepotřebujete. Sám bych se jistě ve Vašem případě rozhodoval, zda bych na takový příspěvek reagoval. Nicméně to zkouším a případným zájemcům předem děkuji. V případě zájmu mě můžete kontaktovat na mém e-mailu: [email protected]

Janina (Pá, 28. 1. 2011 - 16:01)

ahoj, chci tu take neco napsat. uz jsem to tu psala. je to frustrujici, vycerpavajici, ponizujici, atd., ale pokud nekdo pracovat nemuze, asi je dobre podle mne zadost podat. lepe s duchodem, jak bez nej, myslim. ja mam od pocatku neurologicke potize a dostala jsem plny ID hned zpocatku, jeste ani nebyla stanovena diagnoza. problemy nebyly, u komise jsem byla jen poprve v roce 2005 - a minuly rok v kvetnu. jinak ne. je pravda, ze pracovat moc nemuzu, ale od te doby se vse obrovsky zlepsilo. jsem stale - od pocatku ve 3. skupine - nejvyssi. potize s priznanim zadne nebyly, i kdyz mam nyni vse v norme, ale stale pisi, ze prognoza je nejista, a pokus o snizeni leku taky moc nevysel. pri posledni komisi jsem dokladala, ze mam jiz rok pul smlouvu se spolecnosti, ktera poskytuje praci hendikepovanym a vse bylo v poradku. ja bych zadost v kazdem pripade podala - ale je to na kazdem - podle mne je mozne dostat 3. skupinu bez problemu, pokud zhodnoti, ze pracovat nekdo opravdu nemuze.

Katcha (Čt, 27. 1. 2011 - 13:01)

paní doktorko, mám na vás...Můžeš a nemusí to jít přes obvodního. Sám si za OSSZ zažádáš, oni pošlou papíry obvodnímu. Mě osobně připadá, že co je lupus v tabulkách, je to horší, protože se posuzuje, remise. Ale remise neznamená, že nejsou jiné zdravotní problémy způsobené lupusem. Ale první stupeň bys měl mít v kapse :)

síma (St, 26. 1. 2011 - 19:01)

paní doktorko, mám na vás...Ano, ale s obtížemi, žádos podá obvodní léka, přidá posudky od ošetřujícíhc lékařů a vše se pošle na správu soc zabezpečení.AHOJ

síma (Út, 25. 1. 2011 - 22:01)

nevím, jak ted po té novele, ale pokud jsi opravdu v hajz... a dojízdís na cyklofosfamidové infuze, coz je suprese a cytostatikum /jako u rakoviny/ jak blázen, tak ti trojku daj..to teda jo - remise je ale pro ne na posudkovým už sups jednou nohou do práce...to je fakt.
Ale zase, berme to pozitivne, remise je život...cyklouš je jednou nohou v hrobě....teda ja aspon byla...Takže já jsem za remisi ráda :o) a nějakou korunu vždycky přivydělám!

alča (Út, 25. 1. 2011 - 14:01)

No ano je jasný, že pokud...Símo tak i já byla u posudkové komise ano to máš pravdu že má obvodní posílala na mě vše potřebné ale i já jsem ještě k posudkové kontrole nesla plnou náruč posudků od kapacitních lékařů kteří můj stav zhodnotili a který si posudková komise sama vyžádala a zdělila že jej mám přinést v ten den co budu posuzována a tak jak Izabella jsem tam ty papíry nesla zbytečně neb opravdu měli rozhodnuto jen dle papírů obvodní lékařky která v mém případě stojí za prd a s píše u mě rozhoduje doktor znalec v oboru LUPUS takže tím chci jen zdělit že né všude se měří stejným metrem a u posudkové to je takové spíš ponížení!
Já mám ID 1.stupně na Lupus a myslím že ani do 3. to nedávají!
Bylo mi zděleno no hold se s tím musíte naučit žít milá paní!

Honza. (Út, 25. 1. 2011 - 09:01)

nnnnnpaní doktorko, mám na vás takovou netypickou otázku, mám osmím rokem systémový lupus jemi44let mužu dostat invalidní duchod? Honza.

jarda (Út, 25. 1. 2011 - 09:01)

nnnnn

síma (Po, 24. 1. 2011 - 21:01)

No ano je jasný, že pokud nejsi na tom moc blbě, plný ID nedostaneš, ale to je snad správný,ne? Byly doby, kdy lupík v tabulkách nebyl a doktoři na posudkový jej prostě podhodnocovali (nekteří ani netušili o co gou), ted tam je a proto je to objektivní! Je nesmysl,že je nezajímají nálezy, ty se posílají od obvodního lékaře vždy a na jejich základě posudkář posuzuje, nenechte se zmást....
Ale ale fakt, že když se lupus zhorší,tak je možno zažádat o přehodnocení a to kdykoliv! Pokud jste ale s SLE v remisi, víc než 1.stupen nečekejte..pačko!

Reklama

Přidat komentář