Reklama

Zvětšené lymfatické uzliny

František (Pá, 30. 1. 2009 - 13:01)

Dobrý den. Vzhledem k tomu, že jsem celkem bezradný, tak se obracím na Vás s prosbou o radu. Téměř dva měsíce mám zvětšené lymfatické uzliny na krku a v tříslech. Stejnou dobu mám i zvýšenou teplotu kolem 37, až 37,5. Pouze přes den ve večerních a nočních hodinách klesá k normálu a také se večer cítím výborně. Přes den jsem velice unavený a navíc mě pálí oči. Obvodní lékař mě poslal na infekční kde mi dělali krevní obraz, diferencial, serologii, jaterní testy, štítnou žlázu, a spoustu jiných vyšetření a nakonec mě poslali domů, že je vše v normálu. Já se ale normálně opravdu necítím. Chodim do zaměstnání a po konci pracovní doby jdu hned spát. Takhle to přeci není možný celý život. Prosím poraďtě mi. jak mám dále postupovat nebo mám čekat estli se to nezlepší??? Pomozte mi prosím.'

Návštěvník (Ne, 25. 1. 2009 - 17:01)

Ilono, a nebolí vás zuby, nebo v krku, nejpravděpodobněji je to příznak infekce, i když se projevovat nemusí..zajděte si k lékaři tak jako tak..nebojte se, pokud jsou pohyblivé, tak to nic tak hrozného nebude'

Ilone (Ne, 25. 1. 2009 - 16:01)

Nespise se jedna o lymfaticky system a zdurene uzliny,ruzne velikosti. V tele je skryty zanet a uzliny takto reaguji,pomnozi se pocet bilych krvinek a proto se uzlina zvetsi a je na omak bolestiva. Nekdy i bez leku se to muze za nekolik tydnu ztratit, ale pokud Vam natekle uzliny spise pribudou, tak bychse rozhodla neco s tim delat. Sama pouzivam prirodni kapky pri zanetech bakterialniho a viroveho puvodu. Nekdy ani nedoberu 1baleni, takze mam porad jedno v lednici nacnute. Resim tim i bezna nachlazeni, bolesti krku, rymy apod. Pokud by jste mela zajem, napiste mi presne Vase priznaky na: eva"seznam.cz Doporucim Vam lecbu a jak zlepsit zdravotni stav.

Ilona (Čt, 22. 1. 2009 - 21:01)

dobrý den..,potřebovala bych poradit..asi před měsícem se mi udělala na krku taková menší boule, dnes už mám tři a ta první se zvetšila..je to pohyblivé a celkem tvrdé..hlavně dost nepříjemné..můžu poprpsit o radu..?docela se bojím, co by to mohlo být..děkuji'

Iva (Čt, 15. 1. 2009 - 11:01)

Včera jsem si uvařila citronový nápoj, ale nepozoruju žádnou změnu. Jak se mají projevit jeho účinky?
A vaří se celé citrony nebo jenom dužina?'

Radě (Út, 13. 1. 2009 - 17:01)

radě zkusím ten nápoj ,ale snad se neopupínkuji.Dám vědět,jaký mám z toho pocit!Díky'

Kika (Ne, 11. 1. 2009 - 15:01)

Pani doktorka na krku mam uz rok limfaticke uzliny, moja obvodna doktorka vravi ze je to normalne ale ja si to nemyslim, co mam robit?

Martina (Pá, 9. 1. 2009 - 22:01)

pani doktorka,poradte mi prosim,mam na nohe,pri vagine som si nasla uzlinu,je trvda,cerna,boli.Co mam robit.Dakujem Martina

rada (Pá, 9. 1. 2009 - 13:01)

zkusím vám poradit::Lymfatický systém,nárazový nápoj pro vyplavení škodlivin z organismu:
2 citrony nakrájet do 1 litru vody, vařit 6 minut, přecedit a zchladit. Vypít naráz půl litru, za půl hodiny zase naráz půl litru'

Lenka pro Miloš (Po, 24. 12. 2012 - 12:12)

Přeji Vám oběma i všem ostatním tady krásné a pohodové vánoce.A do příštího roku i do těch dalších let hodně zdravíčka a pohody.Lenka

EMA PRO MILOŠE (Ne, 23. 12. 2012 - 09:12)

Ahoj Miloši.
Taky se k přání přidávám i já a přeji nejen Tobě ale všem nemocným aby si užili vánoc a do dalších let hodně ,hodně zdravíčka. mějte se EMA

Miloš pro Lenku (So, 22. 12. 2012 - 14:12)

Ahoj,chci vám popřát hezké vánoce a hlavně hodně zdraíčka nejen v roce 2013 ale i v dalších letech a už žádné nemoci a hlavně bez koktejlů.
Ahoj Miloš

Lenka pro Miloš (So, 15. 12. 2012 - 06:12)

Ahoj Miloši a Vlaďko,moc Vás oba dva zdravím.Miloši jsem moc ráda,že KO máš dobrý a určitě budou dobrá i ta další vyšetření na která tě chtějí zase vyslat.To svědění musí být hodně nepříjemné,mě to taky občas potrápí,ale asi ne v takové míře jako Tebe ale zatím to nijak neřeším. Je fakt,že ti to však ani trochu nezávidím.Zase lítání po všech čertech,ikdyž my už jsme si nějak na ty doktory za tu dobu zvykli že jo.Teď je však důležité,aby sis v klidu a pohodě užil svátky.Určitě pomáháš manřelce s cukrovím a u toho uždibuješ vzorečky ,aby jsi zjistil zda je vše jedlé.Mě čeká pečení tento víkend,ale nijak to nepřeháním,chlapům stačí těch pár druhů co napeču,já cukroví nemusím,to si dám raději salát s řízkem a zajím to uzeným.
Co se týče těch mých Mabther naposled jsem byla v listopadu a jak mi říkal pan primář čeka mne ještě 6 kapaček,takže to znamená celý příští rok.Jinak KO až na malé odchylky je dobrý,jen ty kolena mě vždy pobolívají,hlavně první týden po kapačce.A co se týče těch zubů-strach jsem měla a šílený,ale ta doktorka fakt byla vynikající,je to stomatochirurg takže opravdu profík na svém místě.No a ty třetí zuby nemám na žádné šroubky,ale normální protézy,udělali mi to však tak dobře,že je mám jak vlastní.Sice trvalo než jsem se naučila jíst-kousat,ale teď už je vše o.k.
Vlaďko a co ty?Určitě už máš napečeno,uklizeno a načančáno na vánoce.Kolik druhů cukroví letos pro ty své chlapy pečeš?Dej nám o sobě vědět jak dopadla ta celková kontrola,to víš jsme s Milošem zvědaví.
Jak vidím už zase moc píšu takže se raději rozloučím.Miloši ty se drž,šetři se a koštuj cukroví a ty Vlaďko taky ať si ty vánoce pěkně v klidu užijete.Mějte se moc pěkně.Ahoj Lenka

Pro Kateřinu (Pá, 14. 12. 2012 - 14:12)

Dobrý den, mám 14 let a z...Ahoj Kateřino,pokud ji byla nastydlá a byl tam možná i nějaký zánět tak se ti uzliny mohly takto rychle zvětšit a nemusí se jednat o nic nebezpečného.Předpokládám,že nejsou větší než 1cm.V každém případě je sleduj zda se nezvětšují a možná by bylo dodré dojít na sono,kde ti uzlinky změří a zároveň zjistí zda nejsou v okolí nějaké další menší a při kontrolním sonu poznají jestli se uzliny nezvětšují což asi sama ani nepoznáš a také ti poradí co dál.Ahoj Naďa
P.S.pokud by se oběvily nějaké příznaky jako malé zvyšování teploty,únavnost,noční pocení,větší svědění potěle tak se svěř ošetřujícímu lékaři.

Kateřina (Po, 10. 12. 2012 - 20:12)

Dobrý den, mám 14 let a z noci na den mi vyskočily uzliny. (v podpaží a v prsu). Prosím Vás, o radu.Mamka říkala, že je to z nachlazení, protože nachlazená jsem.Děkuji za odpověď.

Miloš pro Lenku (Po, 10. 12. 2012 - 10:12)

Ahoj,slíbyl jsem,že napíšu jak jsem dopadl v Praze na kontrole.Tak KO.až na nějaké drobnosti je docela v poho.Paní doktorce se nelíbylo to silné svědění a pálení kůže,tak chce biopsii kůže a příští měsíc jedu na CT.a nějakký podrobný KO.doufám,že nic nenajdou.
Jinak už zase mám hrablo na sníh v ruce a kmitám kolem baráku.No mohl by ten sníh na vánoce vydržet ať si to děcka užijí a také by to bylo hezké,ale podle některých prognoz by ty vánoce měly být opět na blátě,tak uvidíme.
Tak se mějte hezky ahoj Miloš.

Miloš pro Vlaďk (Po, 3. 12. 2012 - 19:12)

Tak vás po delší době zdravím obě s klasickým dotazem jak se máte?
Já jsem se musel poprat s nějakou chřipkou,ale bez teplot jen s velkou únavou,tak jsem na pár dní zalezl do pelíšku a nechal se obskakovat manželkou,ale myslím jenom s jídlem,ne že mne budete podezřívat z něčeho jiného,no a za pár dní to bylo v pohodě.Jen mne teď trápí nepříjemné svědění po celém těle,tak jsem navštívil kožní a alergoložku a vše je prý OK tak nevím co vymyslí,ale drbu se jak opičak.Jinak ve středu jedu do Prahy na kontrolu tak potom ozvu jak jsem dopadl.
Ty jsi tam Vlaďko naposledy psala,zě jsi provedla kontrolu celého těla zda není někde uzlinka,to děláš dobře,ale jestli ti pomáhal hledat také manžel tak to mohlo trvat dost dlouho že no pochlub se,ale nemyslím až do detajlů/snad víš jak to myslím/.
Lenko jak ty a MABTHERA ještě nějaké budou nebo už je máš za sebou a jak jsi na tom s krevním obrazem?Jinak s těma / zubajdama/tě obdivuju já vydržím ledacos,ale u zubů padám na zadek.Také mi napiš,když ti všechno vytrhali na co se přichytí nové pokud na takové šroubky co se zavrtají do čelisti tak to je asi finančně dost náročné,asi jsem už moc zvědavý viď tak raději budu končit.Ahoj Miloš

Neregistrovaný (Ne, 11. 11. 2012 - 23:11)

bouličky pod krkem si...Děkuji za reakci.

Problém je v tom, že mi to dělá starosti. Všiml jsem si té uzliny v třísle před rokem (měl jsem obavy, aby to nebyla kýla) a doktorka provedla jen ultrazvuk a pak nic víc. Měl jsem před dvěma roky zánět varlete, tak to možná spojovala s tím a nijak to neřešila.

Pořád mám ale strach a ničí mě to. Neustále obavy, že můžu mít rakovinu atd. Navíc teď mě bolí páteř (i když to může být z celodenního sezení), cítím tlak pod žebry a mám potíže s polykáním. Tím mám teď ještě větší obavy, aby to něco nebylo.

Navíc si nahmatám i uzlinu pod bradou více vpravo. Není nějak moc velká 5mmX5mm.

Vážně mě to štve. Navíc mám psychické problémy, sociální fobii a deprese a tímto strachem jsem na tom ještě hůř.

K doktorce moc nechci, pokud si nebudu jistý, že to fakt něco je. Minulý rok jsem tam byl pořád a nic mi nezjistily. Za chvíli mě akorát budou mít za hypochonra.

MMS (Po, 5. 11. 2012 - 19:11)

MMS může pomoci www. jim Humble

EMA PRO MARTINU (Po, 5. 11. 2012 - 18:11)

Ahoj Emo, tak dne pojedu na 5...Ahoj Marti.
No tak to mě je moc líto.Dobrá zprávaje,že zvládáš ozářku ale ta druhá teda nic moc.Chlapi jsou darební a velmi často se stává,že skončí u druhé ikdyž mají doma dítě a ještě navíc nemocnou ženu.Vím čím si asi procházíš ale mysly hlavně na sebe a svýho syna ikdyž to se asi radí žejo.Marti zdraví Tvoje a chlapečka je nejdůležitější a snad máš kolem sebe rodinu,která Tě podpoří a pomůže.Ten chlap za to nestojí když Tě dokázal opustit.Neboj zase bude líp uvidíš hlavně musíš sama chtít.
Měj se moc hezky a držím palečky aby jsi byla silná pá Ema

Reklama

Přidat komentář