Reklama

Zvětšené lymfatické uzliny

Pro Miloše (Po, 5. 7. 2010 - 13:07)

Díky moc Miloši byla jsem ve čtvrtek u obvodního.Vzal mi 5 ampulí krve,tak uvidím.Testy byly na slinivku(cukry),jaterky,štítná žláza a i na vředy a klasický krevní rozbor,tak uvidím co se z toho vyvrbí.Jinak dík za radu.

Miloš pro Jiřin (Ne, 4. 7. 2010 - 15:07)

Trochu jsem se odmlčela,...Vidím,že se to na tebe navalilo jako voda z protržené přehrady,ale snad umíš dobře plavat.Se sportem bývají někdy nepříjemné úrazy,docela tvou starost chápu,já mám 17ti letou vnučku cvičí za Bohemku sport.gymnastiku.Před 2 měsíci spadla z kladiny odřela si celý bok,stehno rameno modřina veliká,ale nic nebylo naštěstí zlomeno.Docela mne bude zajímat jaká ti budou dělat vyšetření v Brně,tak,že si tvůj seriál určitě přečtu.Já jsem byl ve čtvrtek v Praze na 1chemo.říkají tomu Mabthera kapaní trvá 4,5 hod.a ktomu další 3lahvičky tak se kape si 6,5hod.Domů jsem dostal řadu chemoterapie v prášcích a také prášky proti zvracení,tak jsem byl od čtvrtka jako pod drogami,ale užívá se to jen 2dni,tak teď už jsem OK.Těch cyklů asi 6 vždy po 30ti dnech.Také zdravím Vlaďku a Markétu.Mějte hezky Miloš

Vlaďka pro Jiři (Pá, 2. 7. 2010 - 22:07)

Trochu jsem se odmlčela,...Jiřko, děkuji za pozdrav, také Vás moc zdravím. Mrzí mne, že máte o starosti navíc. Přeji hodně sil a brzké uzravení Vám i synovi. Určitě se zase ozvěte jak se vede.

iveta (Pá, 2. 7. 2010 - 14:07)

Prosím,kde všude se dají...tohle ted mam take boli to jako modrina

pro Evu (Pá, 2. 7. 2010 - 09:07)

Zdravím...Ahoj,problémy,které zde uvádíš jsou podobné příznakům při onemocnění štítné žlázy /únavnost,zvýšené teploty,otoky horních víček/,ale také onemocnění lymf.uzlin/zvýšené teploty,svědění po celém těle,únavnost,noční pocení,otoky končetin/.Štítná žláza se dá vyšetřit rozborem krve a ultrazvukem celkem snadno,ale s lymf.uzlinami je to podstatně složitější.Zdravím Miloš.

Jiřina (Pá, 2. 7. 2010 - 06:07)

Trochu jsem se odmlčela, protože kromě mých zdravotních problémů si ještě syn při sportování utrhl meniskus a ve středu ho operovali.
Já jsem byla v úterý na onkologii a mám naplánovanou sérii vyšetření, aby se zjistilo, odkud se ty buňky v uzlině vzaly. Takže celý příští týden budu u dcery v Brně a každý den jdu na něco jiného. Prázdniny nám začaly opravdu "dobře".
Zdravím Markétku, Vlaďku a Milošovi přeju, ať léčbu snáší co nejlépe. Já budu průběžně psát jak se vše vyvíjí, třeba to bude pro někoho užitečné.

Vlaďka pro Evu (Čt, 1. 7. 2010 - 22:07)

Zdravím...Evi, možná bych ti tipovala na nějakou alergii (ty otoky), ale popisujete toho celkem dost - svědění, únava, zvýšená teplota - raději bych Vám doporučovala navštívit lékaře - ať máte jistotu.

Eva (St, 30. 6. 2010 - 23:06)

Zdravím lidičky,potřebovala bych poradit.Mívám dost často otoky v obličeji.Nejčastěji víčka,nad a pod víčky.Dnes mám i zvětšenou ,bolestivou uzlinu za uchem.Mám návaly,zvýšenou teplotu a některé dny svědění po těle.O únavě ani nemluvě.Také pár let pozoruji zvětšenou levou stranu krku.Mohl by mi někdo poradit čemu to mám připisovat?O menopauzu se určitě nejedná je mi teprve 36 let.Děkuji předem za každou radu.

Vlaďka pro Týnu (St, 30. 6. 2010 - 23:06)

Ještě bych měla prosbu. Na...Tak pokud chcete začít těmi ultrazvuky tak si zjistěte, kteří lékaři ve vašem městě ,nebo kam jezdíte k lékaři, UTZ dělají a je třeba u nich zjistit, zda Vám UTZ udělají i bez doporučení Vašeho obvoďáka. Pokud Vám ho udělají bez doporučení připravte se, že zaplatíte za jedno vyšetření třeba i 300 Kč.
Nebo je tu další možnost - pokud už nechcete s tímto problémem chodit k Vaší stávající lékařce, tak si najděte jinou nebo jiného lékaře a proberte s ním Vaši situaci a požádejte ho, aby Vám doporučil další možná vyšetření.

Týna pro Vlaďku (St, 30. 6. 2010 - 23:06)

Ještě bych měla prosbu. Na koho se mám obrátit, když se mi už nechce chodit k mé obvodní lékařce?

Vlaďka pro Milo (St, 30. 6. 2010 - 22:06)

Tak tě zdravím Vlaďko a...Ahoj Miloši, tak Tě vítám zpět. To mne mrzí, že jste měli na dovolené špatné počasí. Aspoň, že voda uvnitř byla fajn a tak jste si užívali alespoň tak.
Takže zítra začínáš s léčbou. Budu na Tebe moc myslet. Ještě, že jsi silnej chlap odhodlanej bojovat a rozhodně zvítězit. Nepochybuju ani malinkato o tom, že máš takový krutý myšlenky jako jsem měla já než jsem se dozvěděla výsledky histolky. Máš představu jak dlouho bude léčba probíhat? Každopádně na Tebe intenzivně myslím a věřím, že vše bude OK.
Jinak díky, slohy mi ale ve škole paradoxně moc nešly. Bylo to ale právě proto, že byly na povinná témata a to teda nemusím. Téma, který mě právě zajímá dokážu celkem rozebrat. Jinak jsem ve znamení štíra. Ale nevím jestli to na mne sedí, nějak jsem to nezkoumala.
Miloši, přeji hodně hodně sil a až budeš moci tak dej vědět jak je. Na dálku Tě přátelsky objímám - jednak jako poděkování za tu podporu, co jsi mi dal a jednak jako podporu ode mne Tobě.

Miloš pro Vlaďk (St, 30. 6. 2010 - 10:06)

Miloši, děkuji za...Tak tě zdravím Vlaďko a také Markétu a Jiřinu.V sobotu jsme se vrátili s manželkou z dovolené ze Slovenska bylo to tam dobré,v lázních teplá voda,ale venku zima,vítr a také přeprchávalo,prostě teplo a léto vypadá úplně jinak.V Praze jsem s paní doktorkou domluven,že začneme s léčbou 1.7.2010 což je už zítra.Jsem na to už připraven a vím co bude následovat.Jen po těch předchozích chemo.mám špatné žíly a zavedení kanyly je trochu priblém,ale snad se domluvím,že mi zavedou port pod kúži to by se celé zjednodušilo. Také jsem si znovu přečetl co jsi mi napsla asi před 14 dny a jestli jsme ti s Markétou oprvdu tolik pomoli tak to mne moc potěšilo.Také musím uznat,že docela dobře píšeš asi jsi ve škole ze slohú měla dobré známky asi tě někdy políbila spisovatelská můza.To co jsi napsala nebyl sloh,ale kousek reality ze života.Když jsem četl o té závěti tak mi přebjehl mráz po zádech,to bylo docela drsné asi jsi dost zodpovědná,v jakém znamení jsi narozená,já jsem ve znamení vah a přesně to na mne pasuje. No a Markéto jak jsi na tom ty? Už tě netrápí ty problémy,které jsi dříve popisovala? Také musím podpořit Jiřinu,nějak se odmlčela,ale dokážu pochopit,že to teď nemá jednoduché,ale naděje umírá poslední a také ti držím palečky. Zdravím Miloš

marketa pro vla (St, 30. 6. 2010 - 10:06)

Ahojky.kde vsichni jste?vladko uz muzes na ten internet?

Týna pro Vlaďku (So, 26. 6. 2010 - 23:06)

Týno, pokud máte obavy,...Moc děkuji za radu, nějak to snad dopadne.

marketa pro jiř (Pá, 25. 6. 2010 - 21:06)

Jiřko tys mi uplně vyrazila dech....!!!Moc mě to mrzí,já počítala že to opravdu bude o.k...momentálně nevím co říct,ale každopádně máš naší podporu aspon na dalku.zvladnes to neboj!nesmíš se tomu poddat.ještě uvidís co další testy.pak napiš.jinak jestli........tak je to snad v začátku,tak by to nemusel být žádný problém se toho zbavit.neboj každopádně vyhraješ!!!!!!!

Vlaďka pro Týnu (Pá, 25. 6. 2010 - 20:06)

Chtěla bych poprosit...Týno, pokud máte obavy, nechte si udělat UTZ těch uzlin. Na UTZ poznají benigní a maligní uzlinu a také Vám sdělí velikost uzlin. Pokud budou výsledky v pořádku a Vy budete mít přesto obavy, protože rakovina lymf. uzlin a lymfon se pozná pouze z biopsie nebo z exstirpace uzliny, pak Vám doporučuji podstoupit jeden z těchto zákroků. Osobně bych volila exstirpaci, protože, jak jsem četla v odborných článcích, výsledek z biopsie může být "falešný". Rozhodování o dalších krocích je těžké, také jsem si tím prošla! Dva roky jsem se trápila a chodila po vyšetřeních, která ale nezaručovala, že jsem zcela zdravá. Psychika udělala své a volila jsem exstirpaci.

Jiřina pro Vlaď (Pá, 25. 6. 2010 - 20:06)

V rychlosti jsem sem nakoukla...Vladko, moc děkuji za podporu. Už je toho na mě nějak moc.

Vlaďka pro Jiři (Pá, 25. 6. 2010 - 20:06)

Markétko, dopadlo to...V rychlosti jsem sem nakoukla (mění nám okna a je u nás děs běs) jestli už jste napsala jak jste dopadla a opravdu jsem čekala, že napíšete jen dobré zprávy, ale tohle mě opravdu zaskočilo. Bože, Jiřko, je mi to moc líto!Ale já věřím, že to zvládnete, zvládla už jste hodně a bude všechno zase v pořádku. Moc na Vás myslím!Držte se, uvidíte, že zvítězíte! V tuto chvíli Vám přeji pozitivní myšlení a hodně, hodně sil! Dejte prosím vědět jak jste dopadla v úterý. Jsme tady všichni s Vámi.

Jiřina pro Mark (Pá, 25. 6. 2010 - 18:06)

ahoj tak co?už mužu...Markétko, dopadlo to bohužel blbě, našly se tam nějaké rakovinné buňky. V úterý se jedu domluvit na dalších vyšetřeních. Momentálně jsem jak po ráně palicí.

Týna (Pá, 25. 6. 2010 - 13:06)

Chtěla bych poprosit někoho, kdo by mi poradil. Už asi 3 měsíce mám mírně zvětšené lymfatické uzliny, na krku a v podpaží. Ty v podpaží jsou na dotek citlivé a celkově mě podpaží pobolívá. Podle krevního obrazu zánět v těle nemám. Z testu na uzlinový symdrom se také nic neukázalo. Obvodní lékařka mi řekla, že všechny testy jsou v pořádku a poslala mě domů. Jsem z toho ale trochu zoufalá. Prosím o radu, na koho se mám obrátit. K jakému lékaři mám zajít. Děkuji

Reklama

Přidat komentář